Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

When I emailed samsung to ask which panels are used for the R87/R88 they told me it was the SPVA, AMVA (AUO), SMVA (CMO).

το θεμα ειναι Γιωργο πιο τεσταρουν οι διαφοροι ειδικοι και δινουν τις βαθμολογιες.

περα απο ολα αυτα ομως, τα ματια μας ειναι ο τελικος κριτης.

Απάντηση: Re: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

Το ίδιο ισχύει και για την CMO που βγάζει πάνελ στις διαστάσεις της LG.Displays δηλαδή 42'' κ' 47''

Δεν έχω ιδέα τι τεχνολογίας πάνελ φοράνε οι 40ρες Samsung που δεν έχουν SPVA.

Γιωργο κοβουν τα πανελ σε διασταση 40" (αντι 42") και το περισευμα το πετανε.

http://displayblog.wordpress.com/2006/07/28/auo-to-supply-samsung-with-40-lcd-tv/

post.cgi

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10800

SQO1 ειναι τα s-pva panel για την σειρα M εαν δεν κανω λαθος

http://displayblog.wordpress.com/2006/07/28/auo-to-supply-samsung-with-40-lcd-tv/

αμα παρουμε 20 απο αυτα,δεν θα φτιαξουμε μια 40αρα?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

:2thumb22sup:

Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό σαν πιθανότητα. Thanks για την διευκρίνηση Γιάννη.

Re: Απάντηση: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

φανταζομαι τι κοστος εχουν οι τηλεορασεις που εμεις πληρωνουμε ....χρυσαφι!!!

Η μέση τιμή για 42άρι FullHD LCD πάνελ είναι γύρω στα 550$ και για 52άρι στα 1000$.

Re: Απάντηση: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

post.cgi

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10800

SQO1 ειναι τα s-pva panel για την σειρα M εαν δεν κανω λαθος

αμα παρουμε 20 απο αυτα,δεν θα φτιαξουμε μια 40αρα?

...............
Tο AC08 παιδιά τι πάνελ είναι?
Τελικά όλες οι μάρκες εχουν σε πλήρες μαύρο...νεφελώματα :smash:

Ευχαριστω για ολες τις διευκρινησεις..κ αταρχην θα ηθελα να συμφωνησω στο οτι τα ματια μας ειναι ο τελικος κριτης.Μπορει να μην πηρα s-pva panel κ να πηρα κατι κατωτερο αλλα δεν ειχα κ πριν lcd κ πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη.Τωρα κατι τελευταιο, υπαρχει περιπτωση απο τους κωδικους που υπαρχουν κ επανω στο κουτι να ξερουμε τι πανελ φοραει ή κ εκει αλλα λεει κ αλλα ειναι?

Ευχαριστω για ολες τις διευκρινησεις..κ αταρχην θα ηθελα να συμφωνησω στο οτι τα ματια μας ειναι ο τελικος κριτης.Μπορει να μην πηρα s-pva panel κ να πηρα κατι κατωτερο αλλα δεν ειχα κ πριν lcd κ πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη.Τωρα κατι τελευταιο, υπαρχει περιπτωση απο τους κωδικους που υπαρχουν κ επανω στο κουτι να ξερουμε τι πανελ φοραει ή κ εκει αλλα λεει κ αλλα ειναι?

Μπορεί και να έχει SPVA η δικιά σου 40Ν87, αφού είπαμε ότι είναι σε τι παρτίδα θα πέσεις. Βέβαια αφού είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα μικρή σημασία έχει.

Το πάνελ φαίνεται μόνο από αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος ή από το service menu της τηλεόρασης. Στο κουτί δεν νομίζω να γράφει αναλυτικούς κωδικούς.

Μα η 40Μ87 από πίσω αυτή που είδα γράφει "Α".
ΤΝ Panel δεν παίζουν έτσι?

Κατάλαβα...
Οπότε να μη φοβάμαι.
Μία τελευταία ερώτηση - συμβουλή.
Να αγοράσω από το Πλαίσιο (είμαι πολύ καλός πελάτης) τη 40Μ87 στα 950Ευρώ που μου την αφήνει ή να αγοράσω με τα ίδια λεφτά τη 40Μ86 από το e-shop?
Αυτή από το Πλαίσιο (40Μ87) έχει 3 χρόνια εγγύηση έναντι 2 που έχει αυτή του e-shop (40Μ86).
Είναι 100% σίγουρο ότι είναι ίδιες οι τηλεοράσεις?

Απάντηση: Re: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

Ιδια ακριβως τηλεοραση με μια διαφορα στην διακοσμητική λωριδα στο κατω μερος.

Ωραία.
Λοιπόν αρχικά να πω ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα έχει τη 46άρα (46Ν87) και δεν έχει S-PVA Panel. Επίσης νομίζω ότι στις 46άρες δεν υπάρχει θέμα τύχης, καθώς όταν ήταν να αγοράσω και εγώ 46άρα και τελικά αγόρασα τη 46Μ86 μου είπαν ότι έχει S-PVA και όντως έτσι είναι.

Όσον αφορά ότι κόβουν τα Panel, το πιστεύω. Ανέφερα και πριν και το αναφέρω και πάλι ότι η 46Μ87 που είδα στο Πλαίσιο είχε πίσω το γράμμα "Α".

Επειδή τέλος αναφέρθηκε που φαίνεται το Panel της οθόνης και δεν υπήρξε σαφή απάντηση, να πω ότι φαίνεται εάν και μόνο εάν ανοιχτεί η συσκευασία και κοιτάξουμε στο αυτοκόλλητο της τηλεόρασης που βρίσκεται από πίσω.

Ξερει κανεις πως μπορουμε να κανουμε αναβαθμηση λογισμικου κ αν χρειαζεται να ερθει τεχνικος στο σπιτι ή μπορουμε να την κανουμε κ μονοι μας?

Πήρα τη 46Μ86. Τρομερή TV. Βασικά αν και δεν έχει PVA Panel, πίσω γράφει "A", δεν διακρίνω κάποια διαφορά σε σχέση με αυτή που έχω στο σαλόνι που είναι PVA.