-SAMSUNG TV Line-up 2013-

Δεν είναι μόνο τα νούμερα πωλήσεων ,αν και 10 VT50 γνωρίζει μόνο το forum ίσως πανελλαδικά να υπάρχουν άλλα τόσες. Είναι και η αντιληπτή ποιότητα (perceived quality σε πιο μαρκετινίστικο όρο) που καλλιεργούν οι εταιρίες γύρω από τη μάρκα τους. Με το που έκανε ο Pollakis την αγορά της F8500 πέσανε όλοι να μάθουν όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσαν. Ένα κορυφαίο προϊόν και ο ντόρος που θα δημιουργηθεί γύρω του θα τραβήξει ανοδικά και τις πωλήσεις των ‘’μικρότερων σειρών’’ πχ της F5500 από πιθανούς αγοραστές που ίσως να αξιολογούσαν και άλλες μάρκες. Βεβαία αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι διότι εάν κάτι δεν παέι καλα -> βλέπε περιπτώσεις PANASONIC 2012.
Γεγονός είναι ότι η SAMSUNG επιθυμεί να κάνει μια δυνατή επανεμφάνιση στην αγορά των plasma, οπότε δεν καταλαβαίνω την στρατηγική της εδώ αντιπροσωπίας να μην διαθέσει, μέχρι στιγμής…., την 51F8500. Τουλάχιστον άλλοι δύο που γνωρίζω εκτός forum,τέσσερις με τους economo και swordfish, πέντε με μένα, ενδιαφερόμαστε για την 51F8500 και ίσως να υπάρχουν και άλλοι. Λογικό δεν είναι να βλέπουμε είτε προς παράλληλη εισαγωγή είτε προς PANASONIC?

σιγή ιχθυος η μαλλον σιγή ασυρμάτου... ετσι για πιο high tech... μεχρι στιγμής στην PANASONIC τρίβουν τα χέρια τους όσον αφορά high end TV 's στις 50'

Μια ST60 και μια VT60 έχουν βρει κατόχους με το ζόρι στο avclub.

Όσο και να υπερτερούν σε εικόνα οι πλάσμα εμπορικά είναι καμένο χαρτί.

Και για να μην παρεξηγούμαστε και εγώ πλάσμα έχω και μάλιστα 2 σπίτι μου αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Δεν είναι μόνο τα νούμερα πωλήσεων ,αν και 10 VT50 γνωρίζει μόνο το forum ίσως πανελλαδικά να υπάρχουν άλλα τόσες. Είναι και η αντιληπτή ποιότητα (perceived quality σε πιο μαρκετινίστικο όρο) που καλλιεργούν οι εταιρίες γύρω από τη μάρκα τους. Με το που έκανε ο Pollakis την αγορά της F8500 πέσανε όλοι να μάθουν όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσαν. Ένα κορυφαίο προϊόν και ο ντόρος που θα δημιουργηθεί γύρω του θα τραβήξει ανοδικά και τις πωλήσεις των ‛’μικρότερων σειρών’’ πχ της F5500 από πιθανούς αγοραστές που ίσως να αξιολογούσαν και άλλες μάρκες. Βεβαία αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι διότι εάν κάτι δεν παέι καλα -> βλέπε περιπτώσεις PANASONIC 2012.
Γεγονός είναι ότι η SAMSUNG επιθυμεί να κάνει μια δυνατή επανεμφάνιση στην αγορά των plasma, οπότε δεν καταλαβαίνω την στρατηγική της εδώ αντιπροσωπίας να μην διαθέσει, μέχρι στιγμής…., την 51F8500. Τουλάχιστον άλλοι δύο που γνωρίζω εκτός forum,τέσσερις με τους economo και swordfish, πέντε με μένα, ενδιαφερόμαστε για την 51F8500 και ίσως να υπάρχουν και άλλοι. Λογικό δεν είναι να βλέπουμε είτε προς παράλληλη εισαγωγή είτε προς PANASONIC?

Καλά τα λες sir... :)

Όποτε προλάβω να κάνω ένα τηλ στη Samsung κ αν μάθω τίποτα, θα το ποστάρω.

Πάντως για παράλληλη εισαγωγή TV 1500+ ευρώ, εγώ μάλλον δε το ρισκάρω...

Μια ST60 και μια VT60 έχουν βρει κατόχους με το ζόρι στο avclub.

Όσο και να υπερτερούν σε εικόνα οι πλάσμα εμπορικά είναι καμένο χαρτί.

Και για να μην παρεξηγούμαστε και εγώ πλάσμα έχω και μάλιστα 2 σπίτι μου αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Μή βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα.
Μόλις ήρθαν οι TVs, οι περισσότεροι εδωμέσα με όσα έχουν γραφτεί για προβλήματα σε προηγούμενες σειρές είμαστε επιφυλακτικοί, είναι η κρίση σε πλήρη εξέλιξη, δε νομίζω να βιάζεται κανείς να επιλέξει TV φέτος !! Σίγουρα βέβαια μία παράμετρος είναι κ το ότι μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία γενιά της τεχνολογίας..
Αυτό βέβαια θα μπορουσε να ενεργοποιήσει κ κανά συλλέκτη!!! :afro:

Όσο υπάρχουν στην αγορά, θα αξιολογούνται κ θα αποσπούν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί.
Είναι TV για λίγους, τι να κάνουμε? :)

Last edited by a moderator:
yperion μπορεις αν ειναι ευκολο να μου πεις μεταξυ της f 6740 f6500 kai f6800 ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη με τα λεφτα να μην παιζουν σημασια γιατι εχω μπερδευτει με τα specs tous μιλαμε παντα για 55 ιντσες διοτι αλλαξα την ps60f5500 λογω κολλημενου πιξελ και λεω να κανω την μεταβαση σε led.ποια θα προτεινεσ εσυ απο τισ 3 και γιατι?

Η σειρά 6 είναι όλη 100 Hz και έχει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας MSTAR 12 και τρέχει το ίδιο firmware (πχ. τσέκαρα για την 6800 , την 6400 και την 6500 και αυτή την στιγμή είναι το T-MST12DEUC-1102.1).

Οπότε διάλεξε όποια σου αρέσει καλύτερα σαν σχεδιασμός.

Καλησπέρα. Η διαφορά PS51F4500 και PS51F5000 είναι οτι η μία ειναι HD και η άλλη FHD αντίστοιχα?

Samsung UE46F8000 LED 3D TV Review

ue46f8000.jpg

Samsung has not held anything back in creating its flagship LED LCD TV this year, showering the F8000 with an utterly gorgeous design, sumptuous high-definition pictures, class-leading standard-def handling, bright and full-res 3D images (which also manage to be nearly flicker-free), as well as an impressive array of Smart TV apps and functionalities.

Compared to the 55″ Series 8 LED we previously reviewed, the UE-46F8000 was even better in two areas as far as picture quality is concerned, probably because of the latest 1102 software update released by Samsung. First, [Cinema Black] “Medium” no longer introduced brightness fluctuations to the whole picture, making it a worthwhile option for those who’d like to darken the top and bottom letterbox bars during critical viewing. Second, any motion interpolation during playback of 24p 3D content was optional instead of forced: there remained very mild judder through slow pans, but it’s very subtle, and in any case superior to undefeatable “soap opera” effect.

Taking into account 2D, 3D and Smart capabilities, as a package there’s no better 46-incher available to buy on the market than the Samsung UE46F8000. Like its bigger brother, it’s a worthy recipient of our “Highly Recommended” award.

highly-recommended.gif

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue46f8000-201306093072.htm

Το cinema black πως δουλεύει, και σχετίζεται με το μαύρισμα των πάνω και κάτω μπαρών;
[Για clouding δεν έγραψε τίποτα; :ears:]

Το cinema black πως δουλεύει, και σχετίζεται με το μαύρισμα των πάνω και κάτω μπαρών;

EdgeLED με zone dimming, όπου τα όρια των οριζόντιων "φετών" αντιστοιχούν με τις μπάρες για ταινίες 2,35:1... ;)

EdgeLED με zone dimming, όπου τα όρια των οριζόντιων "φετών" αντιστοιχούν με τις μπάρες για ταινίες 2,35:1... ;)

Και γιατί έχει διαβαθμίσεις;

Και γιατί έχει διαβαθμίσεις;

Απ' ό,τι γράφεται από τους reviewers, οι διαβαθμίσεις έχουν να κάνουν με το πόσο έντονο θα είναι το global dimming στην κεντρική περιοχή...

αυτο δεν προκαλει σκοτεινιασμα και γυρω απο τις μπαρες;

Εξαρτάται πώς είναι σχεδιασμένο το σύστημα. Θεωρητικά, θα πρέπει να υπάρχει είτε κάποιο υπολειπόμενο σκοτείνιασμα στα όρια του κάδρου, είτε κάποιο υπολειπόμενο glow στα όρια της μπάρας, αλλά χωρίς να το έχω τεστάρει ο ίδιος σε ελεγχόμενες συνθήκες, δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα...

Η Ευρωπαϊκή F8000 δεν έχει spot dimming (precision black) αλλά μόνο το αμφιλεγόμενο micro dimming (software).

To cinema black υποθέτω ότι θα είναι απλά μια επιπλέον παράμετρος του micro dimming.