Samsung TV σειρα 6 ή 7

AccelDrag

Senior Member
23 November 2010
356
Χαιρετώ και ερωτώ...
για απόσταση 2-2,5m
προβολές κυρίως FULLHD, σε λογικά πλαίσια 4Κ και OTETV
είμαι ανάμεσα στην 48JU6510 και την 48JU7500...αναρωτιέμαι πέρα απο τον διπλό δέκτη...αν υπάρχει πραγματική διαφορά...
διαβάζω περί διαφορών...
UHD dimming 7500 --- Micro Dimming Pro 6510
Peak Illuminator, Precision Black 7500 ---- κανένα 6510
Ultra clear panel pro 7500 --- απλό οχι pro 6510

Αξίζει κάτι απο αυτά την διαφορά 400 ;

Στην εικόνα θα δεισ διαφορά. Παρόλο που το Peak Illuminator & Precision Black είναι αναβαθμίσεις εικόνας μέσω software Και όχι μέσω Hardware θα δεις ότι βελτιώνουν το αποτέλεσμα. Επίσης τα Hz στο panel θα σου δείξουν διαφορά στην κίνηση.

Στην κίνηση, κάποια σημεία με δράση σε ολη την οθόνη ήταν όντως πο ομαλά αλλα στην ποιότητα της εικόνας, δεν είδα διαφορές, για να είμαι ειλικρινής...ίσως είναι και θέμα ρυθμίσεων που δεν είχα πολλές επιλογές εκεινή την στιγμή.

Κοίτα καλύτερα για κάποια 50" full HD. Θα έχεις καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό, σε σύγκριση με τις πιο πάνω, ενώ θα γλιτώσεις ένα σημαντικό ποσό χρημάτων.

Δεν έχω δυνατότητα για τοποθέτηση 50", άσε που το τηλεοπτικό είναι πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Είναι ελάχιστη η διαφορά στο πλάτος, σε σύγκριση με τις 48". Εξακρίβωσε πόσο είναι το μέγιστο πλάτος στο χώρο σου. Επίσης, στα δύο μέτρα ακόμα και με μια 50" 4K θα είναι δύσκολο να διακρίνεις την διαφορά στην ανάλυση, σε σύγκριση με μια Full HD τηλεόραση στο ίδιο μεγέθος.

Τελικά με ακόμα καλύτερο υλικό, έκανα μερικές δοκιμές σε πολυκατάστημα αλλά απογοητεύτηκα...και οι δυο σειρες...6510,6800,7000,7500 έκαναν σπασίματα στην κίνηση...τόσο σε FULLHD αλλά και 4K υλικό. Ενεργοποιημένα και απενεργοποιημένα τα διορθωτικά και τα φίλτρα...
Απο πλευράς ποιότητας όντως πολυ αναλυτικές αλλά ειδικά το μαύρο σε 4Κ πραγματικά λες και έβλεπα 320χ240 ανάλυση...τραγικό! Εκει που περίμενα να δω απλά σκοτεινό κομμάτι έβλεπα τετράγωνα...και μιλάμε για πολυ καλης ποιότητας υλικό.