Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμενα παλι , γιατι ολες οι cinema που εχω δει να παιζουν , απο την εκθεση στο ξενοδοχειο , εως το public στο Συνταγμα , μου φανηκαν μετριοτατες σε ποιοτητα εικονας ???
Η Β650 μου μπροστα τους , φανταζε καταπληκτικη ...
:chinscratch:

Εκτος αυτου , δηλαδη σε τηλεοπτικο οποιασδηποτε μορφης , βλεπεις τις philips να αποδιδουν καλυτερα ? Εμενα προσωπικα η μεταβαση που τοσο φοβομουν απο την 9617 crt philips σε lcd , τελικα δεν με προβληματισε καθολου με την επιλογη της Β650 . Ισα ισα , που μεχρι και καλυτερη ομοιομορφια οθονης ειδα , μιας και η crt ειχε τοσο συννεφιες , οσο και τεχνουργηματα γυρω απο κινουμενα αντικειμενα , ελεω pixel plus....
:ernaehrung004:

Νίκο, μπορείς να κάνεις μια ακόμα δοκιμή; Αν εγγράψεις ψηφιακό κανάλι σε ένα στικάκι, αυτό παίζει από ένα λινουξ media player, π.χ. ένα WD;
Ή είναι ένα εντελώς κλειστό σύστημα, με ειδικό σύστημα αρχείων, όπως έγραψε το fullhd.gr;

Επίσης η προσαρμογή από 4:3 σε 16:9 έχει διαφορές από την φιλιπς;

Εμενα παλι , γιατι ολες οι cinema που εχω δει να παιζουν , απο την εκθεση στο ξενοδοχειο , εως το public στο Συνταγμα , μου φανηκαν μετριοτατες σε ποιοτητα εικονας ???
Η Β650 μου μπροστα τους , φανταζε καταπληκτικη ...
:chinscratch:

Εκτος αυτου , δηλαδη σε τηλεοπτικο οποιασδηποτε μορφης , βλεπεις τις philips να αποδιδουν καλυτερα ? Εμενα προσωπικα η μεταβαση που τοσο φοβομουν απο την 9617 crt philips σε lcd , τελικα δεν με προβληματισε καθολου με την επιλογη της Β650 . Ισα ισα , που μεχρι και καλυτερη ομοιομορφια οθονης ειδα , μιας και η crt ειχε τοσο συννεφιες , οσο και τεχνουργηματα γυρω απο κινουμενα αντικειμενα , ελεω pixel plus....
:ernaehrung004:

Εγω ειχα την 9618 στη θεση που εχω τωρα τη samsung.
H 9618 ηταν αψογη. Φυσικα λογω του γυαλιου ειχε αρκετες ανοχες στα προβληματα του αναλογικου σηματος πραγμα που φαινεται αμεσως στην lcd.
Και οι δυο εταιριες αποδιδουν πολυ καλα στο τηλεοπτικο σημα.
Αλλα την εικονα της cinema δεν την φτανει καμμια συσκευη που εχω δει μεχρι σημερα και μιλω αποκλειστικα για σηματα υψηλης ευκρινειας απο blu ray και sky HD.
Δεν ξερω ποσο καλα ηταν ρυθμισμενες οσες cinema ειδες αλλα αν δεις τι μπορει να κανει μια καλορυθμισμενη θα μεινεις με το στομα ανοικτο. Με λαμπες CCFL (δεν εχουμε δει ακομα την καινουργια) εχει απιστευτη ομοιομορφια σε ενα τεραστιο πανελ χωρις συνεφακια και διαρροες και μαυρο που σκοτωνει. Εχω αμετρητες φορες προσκαλεσει ανοικτα οποιον βρισκεται Θεσσαλονικη να ερθει σπιτι και να την δει με τα ματια του του λογου του αληθες.
Η samsung στο σημα υψηλης ευκρινειας ειναι πιο επιπεδη με λιγοτερο αναγλυφη περιγραφη της εικονας. Μιλαμε παντα για το ιδιο σημα. Η ευκρινεια και διαυγεια σαφεστατα πιο εμφανης στη cinema. Εδω σιγουρα παιζει ρολο ο επεξεργαστης εικονας της philips που δινει ρεστα οσο κι αν εχει κατηγορηθει
Νικος

Last edited:
Εγω ειχα την 9618 στη θεση που εχω τωρα τη samsung.
H 9618 ηταν αψογη. Φυσικα λογω του γυαλιου ειχε αρκετες ανοχες στα προβληματα του αναλογικου σηματος πραγμα που φαινεται αμεσως στην lcd.
Και οι δυο εταιριες αποδιδουν πολυ καλα στο τηλεοπτικο σημα.
Αλλα την εικονα της cinema δεν την φτανει καμμια συσκευη που εχω δει μεχρι σημερα και μιλω αποκλειστικα για σηματα υψηλης ευκρινειας απο blu ray και sky HD.
Δεν ξερω ποσο καλα ηταν ρυθμισμενες οσες cinema ειδες αλλα αν δεις τι μπορει να κανει μια καλορυθμισμενη θα μεινεις με το στομα ανοικτο. Με λαμπες CCFL (δεν εχουμε δει ακομα την καινουργια) εχει απιστευτη ομοιομορφια σε ενα τεραστιο πανελ χωρις συνεφακια και διαρροες και μαυρο που σκοτωνει. Εχω αμετρητες φορες προσκαλεσει ανοικτα οποιον βρισκεται Θεσσαλονικη να ερθει σπιτι και να την δει με τα ματια του του λογου του αληθες.
Η samsung στο σημα υψηλης ευκρινειας ειναι πιο επιπεδη με λιγοτερο αναγλυφη περιγραφη της εικονας. Μιλαμε παντα για το ιδιο σημα. Η ευκρινεια και διαυγεια σαφεστατα πιο εμφανης στη cinema. Εδω σιγουρα παιζει ρολο ο επεξεργαστης εικονας της philips που δινει ρεστα οσο κι αν εχει κατηγορηθει
Νικος

Ok , σε ευχαριστω για τις διευκρινησεις !
:2thumb22sup:

Που σημαινει ?
Εχεις κανει τη συγκριση ? Με ενδιαφερει κι εμενα να ακουσω αποψεις .
:ears:

OXI OXI FILE MOY DEN THELO NA PAREXIGITHO APLOS EIMAI APO AYTOYS POY PISTEBOYN OTI SE OLOY TOS TOMIS H PHILIPS YPERTEROYSE ENANTI OLON ......ALOSTE EXO PARAGGILI PRO DYO EYDOMADON TIN 46C8000 KAI PISTEYO OTI THA EIMAI APO TOYS PROTOYS POY THA PARALABOYN (ME OTI AYTO SINEPAGETE) ...
THAHTHELA EPISIS NA ANAFERO KATI POY SYNEBI PRIN TRIS HMERES STON ....TSOVOLO THESSALONIKIS ME TIN 55C7000 OPY PIGA GIA NA EXO MIA PROTI EPAFI ME TO 3D FORONTAS TA GIALIA KE BLEPONTAS TO DEMO YLIKO POY EPEZE APO STIKAKI DIAPISTOSA OTI XRIAZONTE KAPIA DEYTEROLEPTA GIA NA PROSARMOSTOYN TA MATIA STO BATHOS META OMOS EINAI PARADISOS !!! KAI DEN PISTEYIS AYTO POY BLEPIS KAI TO MONO MEMPTO EINAI H PTOSI TIS FOTINOTITAS KAI KAPIOS LIGOS THORIBOS ME TIN MORFI KOKOY.KAPIOS FILOS OMOS EKEI POY PIRE TA GIALIA METE APO MENA ADINATOYSE NA KATALABI TIN 3D EIKONA KAI MAS ELEGE OTI BLEPI OPOS MIA KANONIKI TV KAI TIPOTA 3D. ATO SIMENI DISTIXOS OTI YPARXOYN KAPIOI PERIORISMI KAI OTI OLO MA OLA EINAI YPOKIMENIKA,,,,,,,,,,,,,sori gia ta greeclish.:fahne90:

Το monsters vs aliens βρίσκονταν μαζί με δυο ζευγάρια γυαλιά σε ένα σακουλάκι και παραγγέλθηκαν και πληρώθηκαν ξεχωριστά από την τηλεόραση. Το δισκάκι παίζει κανονικά σε blu ray player. Απώλεια φωτός από τις γωνίες δεν παρατήρησα στη δική μου τηλεόραση.

Το monsters vs aliens βρίσκονταν μαζί με δυο ζευγάρια γυαλιά σε ένα σακουλάκι και παραγγέλθηκαν και πληρώθηκαν ξεχωριστά από την τηλεόραση. Το δισκάκι παίζει κανονικά σε blu ray player. Απώλεια φωτός από τις γωνίες δεν παρατήρησα στη δική μου τηλεόραση.

Δεν μιλαμε για προβολικο φαινομενο διαρροης φωτος. Απλα σε θεοσκοτεινο δωματιο και σε μια πολυ σκοτεινη σκηνη βλεπω ελαχιστο φως (το χαρακτηρισα σαν μικρα προβολακια να ριχνουν το φως προς ρο κεντρο της οθονης) να εκτεινεται προς το κεντρο της οθονης. Ειναι μικρης εντασης αλλα ειναι εκει.
Sto service που πηρα μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο και οφειλεται στο backlight (λες και δεν το ξεραμε)
Αν θυμαμαι καλα εσυ εχεις την 46αρα και θεωρητικα ειναι λογικο να εχεις λιγοτερη διαροη η να φαινεται λιγοτερη λογω του μεγεθους της οθονης αλλα και των ρυθμισεων που εχεις. Για παραδειγμα βλεπω με contrast 80 και backlight 15 και ρυθμιση εικονας στο τυπικο. Βεβαια δεν ειναι στο δυναμικο αλλα ειναι σχετικα φωτεινη στις ρυθμισεις που την εχω.
Το service επισης ειπε οτι στη σειρα 8000 το φαινομενο ειναι πολυ μικροτερο λογω και του local dimming αφου η τηλεοραση μοιραζει το φως του backlight και στο κεντρο και στην περιφερεια. Ωστοσο φοβαμαι περισσοτερο την ανομοιομορφια και τα συνεφακια του local dimming ιδιαιτερα απο λιγες σχετικα περιοχες ελεγχου.
Νικος

OXI OXI FILE MOY DEN THELO NA PAREXIGITHO APLOS EIMAI APO AYTOYS POY PISTEBOYN OTI SE OLOY TOS TOMIS H PHILIPS YPERTEROYSE ENANTI OLON ......ALOSTE EXO PARAGGILI PRO DYO EYDOMADON TIN 46C8000 KAI PISTEYO OTI THA EIMAI APO TOYS PROTOYS POY THA PARALABOYN (ME OTI AYTO SINEPAGETE) ...
THAHTHELA EPISIS NA ANAFERO KATI POY SYNEBI PRIN TRIS HMERES STON ....TSOVOLO THESSALONIKIS ME TIN 55C7000 OPY PIGA GIA NA EXO MIA PROTI EPAFI ME TO 3D FORONTAS TA GIALIA KE BLEPONTAS TO DEMO YLIKO POY EPEZE APO STIKAKI DIAPISTOSA OTI XRIAZONTE KAPIA DEYTEROLEPTA GIA NA PROSARMOSTOYN TA MATIA STO BATHOS META OMOS EINAI PARADISOS !!! KAI DEN PISTEYIS AYTO POY BLEPIS KAI TO MONO MEMPTO EINAI H PTOSI TIS FOTINOTITAS KAI KAPIOS LIGOS THORIBOS ME TIN MORFI KOKOY.KAPIOS FILOS OMOS EKEI POY PIRE TA GIALIA METE APO MENA ADINATOYSE NA KATALABI TIN 3D EIKONA KAI MAS ELEGE OTI BLEPI OPOS MIA KANONIKI TV KAI TIPOTA 3D. ATO SIMENI DISTIXOS OTI YPARXOYN KAPIOI PERIORISMI KAI OTI OLO MA OLA EINAI YPOKIMENIKA,,,,,,,,,,,,,sori gia ta greeclish.:fahne90:

Η αισθηση 3D ειναι σαφως υποκειμενικη τουλαχιστο οσον αφορα το βαθος. Η μεταφραση σε 3D δεν γινεται απο τα ματια αλλα απο τον εγκεφαλο μας. Τα γυαλια απλως μας δινουν την δυνατοτητα.
Οποτε αυτο που περιγραφεις ειναι φυσιολογικοτατο και ειναι διαφορετικο απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Βεβαια μια τρισδιαστατη εικονα ειναι αδυνατο να την δει καποιος δισδιαστατα εκτος κι αν δεν εχει ενεργοποιησει τα γυιαλια απο το κουμπακι που βρισκεται στην επανω δεξια πλευρα των γυαλιων (τουλαχιστο στο μοντελο που γυαλιων που εχει ο Κωτσονολος στο Limani center)
H ενεργοποιηση δεν γινεται αμεσως με το πατημα θελει μερικα δευτερολεπτα να πατας το κουμπακι. Μετα για απενεργοποιηση απλα διπλωνεις τα γυαλια.
Σαφως μολις βαλεις τα γυαλια χρειαζεται προσαρμογη μερικων δευτεροπλεπτων αλλα η τρισδιαστατη εικονα εμφανιζεται μροστα στα ματια σου και ειναι με μια λεξη φανταστικη. Η πτωση της φωτεινοτητας ειναι ελαχιστη τα χρωματα ζωντανα και το βαθος εικονας ...αμετρητο αν και αυτο ακομα μπορεις απο του μενου να το προσδιορισεις. Θα προσεξες φανταζομαι οτι μολις μπαινει η τηλεοραση σε 3D mode οι ρυθμισεις που εχεις αλλαζουν αυτοματα και αλλαζει η φωτεινοτητα το gamma το contrast alla & to backlight intensity.
Nikos

Νίκο, μπορείς να κάνεις μια ακόμα δοκιμή; Αν εγγράψεις ψηφιακό κανάλι σε ένα στικάκι, αυτό παίζει από ένα λινουξ media player, π.χ. ένα WD;
Ή είναι ένα εντελώς κλειστό σύστημα, με ειδικό σύστημα αρχείων, όπως έγραψε το fullhd.gr;

Επίσης η προσαρμογή από 4:3 σε 16:9 έχει διαφορές από την φιλιπς;

Γιωργο (ελπιζω να μην σε ξαναβαφτισα) να ξεκινησω απο το τελευταιο. Η προσαρμογη στο αυτοματο - ευρεια ειναι μεν καλη αλλα σου δινει και την αισθηση του κοντοχοντρου. Η philips το κανει κλασεις καλυτερα. Για να μετριασω το κοντοχοντρο επιλεγω mode υπερευρεια και τοτε τα πραγματα ερχονται σε μια σειρα αλλα με το λογοτυπο του mega να μετακινειται προς τα πανω σε σημειο να φαινεται σχεδον το μισο αλλα ετσι ομως ισοφαριζεται το κοντοχοντρο. Τα ματια μου ειναι συνηθισμενα στο συστημα των philips που δεν παιζεται. Εδω δεν καταλαβαινεις οτι βλεπεις εκπομπη 16:9 οταν βλεπεις την εικονα στην cinema που ειναι σχεδιασμενη για περιεχομενο 21:9.
Οσο για την εγγραφη σε στικακι θα το εκανα ευχαριστως αλλα μετα δεν εχω media player να το παιξω να σου πω. Αν μπορω να κανω κατι αλλο οπως να παιξω το στικακι σε υπολογιστη ευχαριστως να το δοκιμασω.
Εδω η samsung κανει πολυ καλη δουλεια γιατι το pvr της δουλευει γρηγορα και θαυμαστα.
Μια παρατηρηση εχω να κανω μονο να την εχετε υποψη σας.
Δοκιμασα 2 δισκους western digital
1. western digital 320 GB μονο με usb για τροφοδοσια του
2. western digital 500 GB με usb & ξεχωριστη τροφοδοσια.
Στην πρωτη περιπτωση σχεδον παντα η τηλεοραση δεν εβλεπε τον δισκο και επρεπε να αποσυνδεσω το usb καλωδιο και να το επανασυνδεσω για να τον δει καμμια φορα και παραπανω απο μια φορα.
Στην περιπτωση 2 δεν υπηρχε τετοιο προβλημα η τηλεοραση μολις ανοιγει τον βλεπει παντα.
Συμπερασμα, ισως το ρευμα που στελνει η usb θυρα της τηλεορασης να μην επαρκει και ζοριζεται ο δισκος (δεν ειμαι τεχνικος υποθεσεις κανω)
Συστηνω απο τα παρπανω την χρησιμοποιηση δισκου με εξωτερικη τροφοδοδια.
Νικος

Για να πω την αλήθεια το μόνο που παρατήρησα είναι ότι στις δυο πλάγιες πλευρές φαίνεται σαν να είναι η οθόνη ποιο φωτεινή. Σαν να υπάρχει μια ελάχιστα πιο φωτεινή γραμμή πλάτους μιας ίντσας που εκτείνεται από πάνω μέχρι κάτω. Επίσης όταν λειτουργεί τρισδιάστατα χάνεται η φωτεινότητα, κάτι που σε ταινείες δεν προβληματίζει, αλλά στην παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Η αισθηση 3D ειναι σαφως υποκειμενικη τουλαχιστο οσον αφορα το βαθος. Η μεταφραση σε 3D δεν γινεται απο τα ματια αλλα απο τον εγκεφαλο μας. Τα γυαλια απλως μας δινουν την δυνατοτητα.
Οποτε αυτο που περιγραφεις ειναι φυσιολογικοτατο και ειναι διαφορετικο απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Einai akribos etsi file moy exeis apolito dikio

Βεβαια μια τρισδιαστατη εικονα ειναι αδυνατο να την δει καποιος δισδιαστατα εκτος κι αν δεν εχει ενεργοποιησει τα γυιαλια απο το κουμπακι που βρισκεται στην επανω δεξια πλευρα των γυαλιων (τουλαχιστο στο μοντελο που γυαλιων που εχει ο Κωτσονολος στο Limani center)
H ενεργοποιηση δεν γινεται αμεσως με το πατημα θελει μερικα δευτερολεπτα να πατας το κουμπακι. Μετα για απενεργοποιηση απλα διπλωνεις τα γυαλια.

ta antalasame xoris na piraksoyme tipota

Σαφως μολις βαλεις τα γυαλια χρειαζεται προσαρμογη μερικων δευτεροπλεπτων αλλα η τρισδιαστατη εικονα εμφανιζεται μροστα στα ματια σου και ειναι με μια λεξη φανταστικη. Η πτωση της φωτεινοτητας ειναι ελαχιστη τα χρωματα ζωντανα και το βαθος εικονας ...αμετρητο αν και αυτο ακομα μπορεις απο του μενου να το προσδιορισεις. Θα προσεξες φανταζομαι οτι μολις μπαινει η τηλεοραση σε 3D mode οι ρυθμισεις που εχεις αλλαζουν αυτοματα και αλλαζει η φωτεινοτητα το gamma το contrast alla & to backlight intensity.
Nikos

den eixame dinatotita na doyme tis rithmisis

Θελω να παρω την c8000 την εχω δει να παιζει και μου αρεσει πολυ Δεν εχω δει ομως την μετατροπη απο 2d σε 3d οποιος εχει την c7000 και το εχει δει μπορει να μου πει αν αξιζει?

Re: Απάντηση: Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θελω να παρω την c8000 την εχω δει να παιζει και μου αρεσει πολυ Δεν εχω δει ομως την μετατροπη απο 2d σε 3d οποιος εχει την c7000 και το εχει δει μπορει να μου πει αν αξιζει?

Δεν την εχω δοκιμασει σπιτι γιατι ακομα δεν εχουν ερθει τα γυαλια. Ωστοσο στο καταστημα που ειδα μετατροπη αυτο που κανει το κανει πολυ καλα. Σαφως υπολειπεται του πραγματικου 3D αλλα και τη μετατροπη την κανει με θαυμαστο τροπο. Δες σε καταατημα πρωτα να παρεις μια γευση ιδιοις ομασι!
Νικος

οπου παω μου λενε οτι δεν εχουν επανω κεραια

Μη μασας, πες τους να σου βαλουν blu ray or dvd. Το ιδιο ειναι μη σου πω καλυτερο!
Νικος

Είμαι στην αναμονή για την παραλαβή της 55c8000 με το BD και το ηχοσύστημα 7.1 Παραλαβή στις 17/5!!!! Θ ατα ξαναπούμε.....

Που την είδες? Μήπως μπορέσουμε να την δούμε και εμείς.

Πάντως σχετικά με την μετατροπή που αναφέρεις, μάλλον πρόκειται για μια ευκολία που εντυπωσιάζει λίγο στην αρχή, αλλά τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της κατά την γνώμη μου λανθασμένης σε πολλές σκηνές απεικόνισης του 3d. Πχ αν βλέπεις κάποιο ντοκιμαντέρ από κανάλι, η εικόνα θυμίζει game του ps3.

Ι.Τ.

Last edited:

Τελικα παιδια αν και ειναι θαυμαστη τηλεοραση με πολυ καλη αντιθεση μου εσπασε τα νευρα η διαρροη - clouding και την εστειλα πισω.
Το παραξενο της υποθεσης ηταν οτι η τηλεοραση λειτουργουσε κανονικα στα πρωτα 10 λεπτα χωρις διαρροη και μετα αρχιζε το clouding και γινοταν χειροτερο οσο περνουσε η ωρα σε σημειο ωστε σε σκοτεινες σκηνες να ειναι πολυ σπαστικο.
Τωρα περιμενω να αποφανθει το service (κατ αυτους ειναι απολυτως φυσικολογικο αλλα κανεις δεν ηρθε σπιτι να τη δει ολα ηταν φυσιολογικα απο μακρια) Χρησιμοποιησα και γω το καταστημα αγορας και να δεις για ποτε ηρθε το φορτηγο και την πηρε. Παντως η αληθεια ειναι οτι ειναι θεμα κωλοφαρδιας ποσο clouding θα εχει η καθε τηλεοραση ιδιαιτερα αν ειναι edge led.
Παντως εγω παω τωρα για την 8000 στις ιδιες ιντσες. Ελπιζω να σταθω περισσοτερο τυχερος!
Νικος

Last edited: