Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και σε μια 40άρα που είδα χθες στο Mediamarkt Ρέντη το clouding ήταν εξαιρετικά έντονο στις 4 γωνίες, έπαιζε το κλασικό πλέον 'Τέρατα vs Εξωγήινων' όσο πιο φωτεινή ήταν η σκηνή τόσο μεγαλύτερη και η διαρροή φωτός στις 'μπάρες' και μάλιστα όλα αυτά σε φωτισμό καταστήματος, το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Νίκο, μας ενημερώνεις με την εξέλιξη του θέματος.

Έχω την εντύπωση ότι και η 8000 μια από τα ίδια θα είναι (την έχει τεστ το τελευταίο HITECH και στην αντίθεσή είναι χειρότερη από τα περσινά μοντέλα, β7000 και β8000).Έστειλα mail και η απάντηση φυσικά ήταν θετική (ότι πράγματι έχει χαμηλότερη αντίθεση). Βέβαια από ότι είπαν είναι μοντέλο δοκιμαστικό και ίσως τα μοντέλα παραγωγής να διορθωθούν στον τομέα αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια η samsung έχει σαν στόχο το ντιζάιν, εις βάρος της ποιότητας (Και δυστυχώς από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις έχει πετύχει τον στόχο της). Μετά από μεγάλο ψάξιμο τελικά έχω καταλήξει στο ότι μετά τις 46", μονόδρομος είναι η τεχνολογία plasma.

Re: Απάντηση: Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχω την εντύπωση ότι και η 8000 μια από τα ίδια θα είναι (την έχει τεστ το τελευταίο HITECH και στην αντίθεσή είναι χειρότερη από τα περσινά μοντέλα, β7000 και β8000).Έστειλα mail και η απάντηση φυσικά ήταν θετική (ότι πράγματι έχει χαμηλότερη αντίθεση). Βέβαια από ότι είπαν είναι μοντέλο δοκιμαστικό και ίσως τα μοντέλα παραγωγής να διορθωθούν στον τομέα αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια η samsung έχει σαν στόχο το ντιζάιν, εις βάρος της ποιότητας (Και δυστυχώς από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις έχει πετύχει τον στόχο της). Μετά από μεγάλο ψάξιμο τελικά έχω καταλήξει στο ότι μετά τις 46", μονόδρομος είναι η τεχνολογία plasma.

Μα εδω μιλαμε για 40'' μονο
Νικος

Σωστό, όμως πως γίνεται ένα μοντέλο και μάλιστα από τα πιο κορυφαία της εταιρείας να είναι σε έναν από τους βασικότερους δείκτες, χειρότερο από το προηγούμενο.

Last edited:

Σωστό, όμως πως γίνεται ένα μοντέλο και μάλιστα από τα πιο κορυφαία της εταιρείας να είναι σε έναν από τους βασικότερους δείκτες, χειρότερο από το προηγούμενο.

Το μονο που ελπιζω ειναι η 8000 να εχει μικροτερο προβλημα.
Δεν με πειραζει να εχει μια μικρη διαρροη φωτος αλλα οχι σε σκοτεινες σκηνες να εχει τετοια διαρροη στις γωνιες σαν να εχεις προβολακια να ριχνουν φως προις το κεντρο της οθονης.
Συμφωνα με τον κατασκευαστη η 8000 αν και edge led και η ιδια χρησιμοποιει μερος της τεχνολογιας της 9000 και λειτουργει και σαν local dimming.
Αν ισχυει αυτο τοτε το φως που θα διαρρεει θεωρητικα θα πρεπει να ειναι μικροτερης εντασης σε σχεση με την σειρα 7000. Κατα τα αλλα οι δυο σειρες ειναι ιδιες.
Νικος

Συμφωνώ απολύτως, και να σκεφτεί κανείς ότι είναι από τις ακριβότερες tv.

Τελικά έτσι όπως όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι καλύτερη η προηγούμενη μέθοδος οπισθίου φωτισμού. Πχ η b650 θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες tv, καλύτερη ακόμη και από την b8000 και ας είχε τα διπλάσια χρήματα.-

Και κατά πάσα πιθανότητα και φέτος το ίδιο θα δούμε στην Samsung με την C750 και c7000.

Τελικά έτσι όπως όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι καλύτερη η προηγούμενη μέθοδος οπισθίου φωτισμού. Πχ η b650 θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες tv, καλύτερη ακόμη και από την b8000 και ας είχε τα διπλάσια χρήματα.-

+1 ... τωρα αν καποιοι για λογους ντιζαιν , επεισαν τους εαυτους τους οτι η 8000 αξιζε σαν εικονα τη χρηματικη διαφορα... τοτε , εγω κατι δεν εβλεπα καλα...
:ADFADF1:

Και τελικά πια είναι τα κριτήρια για την εμφάνιση μιας tv, πιστεύω ότι μεταξύ των παραπάνω 2 tv οι διαφορές στην εμφάνιση είναι μηδαμινές(είναι και οι δύο εξ ίσου όμορφες). Υπάρχει κανείς που θα παρατηρήσει το πάχος μιας tv? (Δεν μιλώ βέβαια για τα παλιά μπαούλα). Αλλά αν μια συσκευή έχει 3 πόντους πλάτος αντί για 10 πχ έχει αναγκαστικά καλύτερο ντιζάιν? Ειδικά αν είναι κρεμασμένες στον τοίχο, πάει περίπατο η διαφορά των 5, 6 cm πάχους.- Απλώς μας είχαν πείσει και σε ένα μέρος ίσως να είναι και έτσι, ότι τα ledακια επειδή έχουν την δυνατότητα να αναβοσβήνουν θα υπήρχε καλύτερος έλεγχος του μαύρου. Από την στιγμή που αυτά μεταφέρθηκαν από πίσω, περιμετρικά του πάνελ και είναι μόνιμα αναμμένα, τέλος.-

Last edited:

Και τελικά πια είναι τα κριτήρια για την εμφάνιση μιας tv, πιστεύω ότι μεταξύ των παραπάνω 2 tv οι διαφορές στην εμφάνιση είναι μηδαμινές(είναι και οι δύο εξ ίσου όμορφες). Υπάρχει κανείς που θα παρατηρήσει το πάχος μιας tv? (Δεν μιλώ βέβαια για τα παλιά μπαούλα). Αλλά αν μια συσκευή έχει 3 πόντους πλάτος αντί για 10 πχ έχει αναγκαστικά καλύτερο ντιζάιν? Ειδικά αν είναι κρεμασμένες στον τοίχο, πάει περίπατο η διαφορά των 5, 6 cm πάχους.- Απλώς μας είχαν πείσει και σε ένα μέρος ίσως να είναι και έτσι, ότι τα ledακια επειδή έχουν την δυνατότητα να αναβοσβήνουν θα υπήρχε καλύτερος έλεγχος του μαύρου. Από την στιγμή που αυτά μεταφέρθηκαν από πίσω, περιμετρικά του πάνελ και είναι μόνιμα αναμμένα, τέλος.-

Εξαιρεσει φυσικα του local dimming + πολλων περιοχων ελεγχου.
Αλλα και παλι υπο προυποθεσεις.
Νικος

Λοιπον να ενημερωσω για την τηλεοραση.
Το service αρνειται οτι η τηλεοραση εχει προβλημα και λενε οτι ειναι εντος προδιαγραφων samsung. Φυσικα δεν δεχομαι κατι τετοιο και προς τιμη τους τα καταστηματα Κωτσοβολος μου αλλαξαν την τηλεοραση με τη σειρα 8000 η οποια ομως θα ερθει τελος του μηνα.
Αντε να δουμε και την καινουργια τι ψαρια θα πιανει.
Παντως το service επιμενει οτι η σειρα 8000 αν και edge led επισης εχει πολυ μικροτερο προβλημα διαρροης φωτος σε σχεση με την 7000.
Ελπιζω να εχουν δικιο.
Νικος

Μια ερώτηση για όσους την έχουν δεί την τηλεόραση σε αναπαραγωγή 3d.

Παρατηρήσατε κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής,
αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στο backround-βάθος της εικόνας και συνήθως είναι ακίνητα,
να παρουσιάζουν κάτι σαν Halo efect-φωτοστέφανο;

Αντιγράφω από το fullhd

Η απόδοση της σειράς C7000 είναι πανομοιότυπη με εκείνη της C8000.
To μεγάλο ατού ονομάζεται ‛Μετατροπή 2D σε 3D'. Η Samsung δίνει το παρόν στην τρισδιάστατη εικόνα καθολικά δεν έχει αντίπαλο και σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις μόνο η Toshiba σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα της.
Βέβαια να το ξεκαθαρίσουμε, η απόδοση του αλγόριθμου 2D σε 3D που μετατρέπει οποιοδήποτε σήμα αναλογικό ή ψηφιακό σε τρισδιάστατο είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την καθαρόαιμη τρισδιάστατη εικόνα με πηγή Blu-ray.
Τι τα θες τι τα γυρεύεις όμως. Είναι ελκυστικό να μπορείς να δεις οτιδήποτε θέλεις σε τρισδιάστατο... Στην περίπτωση μάλιστα που παίξεις και με την παρεχόμενη ρύθμιση του βάθους πεδίου και το ίδιο το θέμα έχει κίνηση και βάθος, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Σήμερα το απόγευμα στο MediaMarkt της Θεσσαλονίκης τσέκαρα την μετατροπή που αναφέρεται παραπανω στην C8000.
Πραγματικά όπως περιγράφεται το αποτέλεσμα ηταν εντυπωσιακό…
Σε μια σκαλα 10 διαβαθμίσεων και μεταφέροντας την ρύθμιση στην υψηλότερη σκαλα το 2D Bluray απέκτησε βαθος ακομα και σε πιο κοντινά πλανα…

Πιο καλο παιδι από Θεσσαλονίκη θα την παρει να την δουμε και σε συνθήκες δωματίου…;)

Λοιπόν, έχω να πω τα εξής:

Βρέθηκα μπροστά σε μια 46C7000 που έπαιζε από απευθείας συνδεδεμένο samsung blu-ray player πάνω της το Avatar.

Χωρίς να τα πολυλογώ, μου πέσανε τα σαγόνια κάτω! Το wow feature της πρώτης οπτικής αίσθησης της τηλεόρασης είναι ανεπανάληπτο! Πέρναγε κόσμος και με βλέπανε που την χάζευα κολλημένος και με ρωτάγανε αν αυτό που βλέπουν είναι 3D!

Clouding, halo και ανομοιομορφίες δεν μπόρεσα να διακρίνω σε μαγαζί με τα φώτα ανοιχτά από παντού, παρόλα αυτά μετά από το πρώτο σοκ όπου άρχισε η υπερανάλυση με δεύτερη και τρίτη προσεκτική ματιά θεωρώ ότι υστερούσε αρκετά στην απόδοση των υφών (μη ρεαλιστικά, ήταν όλα σαν πλαστικά) καθώς επίσης ότι είχε και (αμιλιταία) προβλήματα κίνησης στα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, πράγματα τα οποία είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πρόσεξα επειδή είχα κολλήσει τη μύτη μου επάνω της και σε απόσταση 3 μέτρων τίποτα από αυτά δεν θα ήταν αντιληπτό.

Το ερώτημα μου λοιπόν, επειδή θέλω οθόνη αποκλειστικά για σύνδεση με HTPC και θέαση mkv (δε με ενδιαφέρει δέκτης, χοντρή-λεπτή, θέαση sd, λοιπές ψηφιακές ευκολίες και φυσικά ούτε κατά διάνια το 3D) πιστεύετε ότι την εικόνα της σε HD θα μπορεί να την προσεγγίσει η C630-C650 ή πάμε τουλάχιστον για C6000;

Last edited:
παιδια καλησπερα σας.θα ηθελα παρακαλω πολυ να μου εξακριβωσετε κατι αν ειναι ευκολο. πηρα προχθες την 40αρα c7000 επειδη ειχα βαρεθει την αναμονη που ειχα για την le478500. δεν ξερω αν εκανα καλα μιας και θυσιασα τις 47ιντσες για το 3d διοτι η 46αραc7000 ξεφευγε στην τιμη. το θεμα ειναι πως και εγω εχω παρατηρησει στις γωνιες της τηλεορασεις αυτην την διαρροη φωτος αλλα καποιες φορες αναλογα με την ποιοτητα του σηματος και σε αλλα σημεια πανω στο πανελ.(ολα αυτα σε μαυρη οθονη) η ερωτηση μου ειναι αν τελικα αυτο ειναι φυσιολογικο η αν εχει προβλημα η συγκεκριμενη τηλεοραση. παρακαλω απαντηστε μου ωστε να ξερω αν θα την παω για αντικατασταση τωρα που ειναι νωρις

Βασικα αποψη μου ειναι οτι κακως θυσιασες τις ιντσες για 3D τη παρουσα στιγμη.
Απο κει κ περα εχω διαβασει διαφορα για αυτο το μοντελο κ ειναι πως θα σου κατσει τελικα.
Αποψη μου ειναι αν την αντικαταστησεις ασε το 3D κ πανε στις ιντσες!

το να την αλλαξω και να παω για την lg ειναι λιγακι δυσκολο τωρα αλλα τουλαχιστον να ξερω αν ειναι ετσι η οχι. υπαρχει περιπτωση να την αλλαξω και η αλλη να ειναι στην πενα; παντως και μια 32αρα samsung που ειχα παρει πριν 4 χρονια ειχε και εκεινη παρομιο προβλημα αλλα εδω ειναι λιγο πιο εντονο.δεν ξερω αλλα η τηλεοραση σε γενικες γραμμες ειναι υπεροχη αλλα αναρωτιεμαι συνεχως πως θα ειναι και η infinia le8500 που ακουγονται καλα λογια.