Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άντε με το καλό να την παραλάβεις. Δε θα το μετανιώσεις για τις ίντσες. Στη αρχή θα σου φανεί τεράστια, αλλά μετά θα τη συνηθήσεις και θα θες και μεγαλύτερη! Είναι και πολύ λεπτή. Αυτά! :2thumb22sup:

Ευχαριστω, ελπιζω να μου αρεσει και η εικονα της, κινηση κτλ κτλ.....

Ευχαριστω, ελπιζω να μου αρεσει και η εικονα της, κινηση κτλ κτλ.....
Θα τρελαθείς!!!! Ασχολήσου με μεράκι μαζί της, και θα αποτρελαθείς !!!!!!!
Καλορίζικη , καλοθέατη και κυρίως απροβλημάτιστη.
icon7.gif

Θα τρελαθείς!!!! Ασχολήσου με μεράκι μαζί της, και θα αποτρελαθείς !!!!!!!
Καλορίζικη , καλοθέατη και κυρίως απροβλημάτιστη.
icon7.gif

Ειναι πολυ καλη τηλεοραση που αποδιδει τελεια και σε BD & 3D και σαν συμβατικη τηλεοραση (Digea - αναλογικα)
Καλοριζικη να τη χαιρεσαι!
Νικος

1) flickering

2) Στη λειτουργιά 3D υπάρχουνε πολλά είδωλα (crosstalk) λόγο του κάκου διαχωρισμού των 2 εικόνων για τα 2 μάτια
που κάνουνε ενοχλητική την παρακολούθηση κουράζουνε τα μάτια και χαλάνε την συνολική ποιότητα της εικόνας.

3) Άμα κοπεί το ρεύμα η τηλεόραση χάνει την ημερομηνία/ώρα με αποτέλεσμα να μην λειτούργει το EPG στην συνεχεία
και να πρέπει να ρυθμιστεί ξανά χειροκίνητα η ημερομηνία/ώρα.
Εφόσον η τηλεόραση δεν έχει εσωτερικά μπαταρία για να κρατάει την ημερομηνία/ώρα όπως θα έπρεπε να έχει κανονικά
πρέπει να μπει μια ρύθμιση να παίρνει αυτόματα η τηλεόραση ημερομηνία/ώρα από το διαδίκτυο από κάποιο ntp server.

4) Παρόλο που στις προδιαγραφές της η τηλεόραση λέει πως υποστηρίζει αρχεία mkv
(αρχεία που μπορούν να αποτελούνται εσωτερικά από αρχεία video / ήχου / υποτίτλων )
στην λειτουργία του media player από usb στα αρχεία mkv δεν μπορείς να διαλέξεις ποιο video/subtitle stream επιθυμείς να αναπαραχθεί.
Στην περίπτωση των video streams παίζει το πρώτο και αγνοούνται τα υπόλοιπα ενώ στην περίπτωση των subtitle streams αγνοούνται όλοι οι υπότιτλοι.
Τα ίδια ισχύουν και στην αναπαραγωγή αρχείων mkv μέσω δικτύου με επιπλέον ότι σε αυτή την περίπτωση
δεν μπορείς να διαλέξεις ούτε ποιο audio stream επιθυμείς να παίξει αλλά παίζει το πρώτο και αγνοούνται τα υπόλοιπα.

5) Αν στο media player ή απο οποιαδήποτε εξωτερική πηγή hdmi προβάλεις ένα αρχείο 3D τύπου over/under με συνολική ανάλυση για παράδειγμα 1280x1072
(δηλαδή 2 εικόνες με ανάλυση 1280x536 έκαστη ) επιλέγοντας την λειτουργία 3D over/under τότε η 3D εικόνα
που προκύπτει από την σύνθεση των 2 εικόνων με ανάλυση 1280x536 γίνετε εσφαλμένα stretch σε όλο το κάδρο (16:9) της τηλεόρασης
ενώ θα έπρεπε να διατηρούνται οι σωστές αναλογίες πλευρών της εικόνας και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής
της διατήρησης της αναλογίας πλευρών της εικόνας. Αποτέλεσμα αυτού να παραμορφώνεται η 3D εικόνα σε κάδρο 16:9 ενώ δεν είναι 16:9.
Ανάλογο πράγμα συμβαίνει και στα 3D video side by side.
Με λίγα λόγια παίζουνε σωστά 3D video σε side by side και over/under μόνο με κάδρο 16:9 και όλα τα άλλα που δεν είναι σε 16:9
να παραμορφώνονται.Ενώ ειναι γνωστό οτι συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών δεν είναι σε κάδρο 16:9 .

6) Όταν προβάλεις φωτογραφίες από usb η από το δίκτυο στη λειτουργία 3D σου δίνει μόνο την δυνατότητα 2D->3D
δεν σου δίνει τις άλλες επιλογές side by side και over/under για 3D side by side και over/under φωτογραφίες.

7) Στο samsung pc share manager 4.2 σε windows 7 δεν έχεις την δυνατότητα να βάλεις φάκελους/αρχεία
από όλα τα drives παρά μόνο από το c: λόγο κάποιου προβλήματος του προγράμματος .
Το μύνημα λάθους που βγάζει είναι: "κοινή χρήση μόνο για φακέλους"

8) Παρόλο που στις προδιαγραφές της τηλεόρασης αναφέρεται ότι υποστηρίζονται πλήρως οι υπότιτλοι σε μορφή srt
αγνοούνται πλήρως τα tags bold, italian, underline που υπάρχουνε μέσα στους υπότιτλους srt
και προβάλλονται τα περιεχόμενα των υποτίτλων srt χωρίς καμία μορφοποίηση.

9) Στην λειτουργία του media player δεν έχει άλλη μια επιλογή για μεγαλύτερο μέγεθος υποτίτλων (*.srt)
από το μεγάλο που έχει τώρα με αποτέλεσμα να μην φαίνονται από μακριά καλά οι υπότιτλοι.
Θα έπρεπε να έχει ακόμα μια επιλογή για πολύ μεγάλο μέγεθος στους υπότιτλους.
Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινήσεις τους υπότιτλους και να τους πας ποιο κάτω η επάνω.

10) Στην λειτουργία του media player δεν υπάρχει η επιλογή fit to screen για αρχεία video
έτσι ώστε να προβάλλονται σε όλη την οθόνη χωρίς παραμόρφωση(streching) (χάνοντας πληροφορία δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω)
όταν η αναλόγια πλευρών τους δεν είναι 16:9. Να γίνετε δηλαδή ένα είδους crop στην εικόνα και να προβάλεται σε κάδρο 16:9 χωρίς streching.

11) Δεν κυκλοφορεί το samsung pc share manager για linux παρόλο τον μεγάλο αριθμό χρηστών που έχουνε αποκλειστικά linux στους υπολογιστές τους.
Ακόμα και η τηλεόραση η ίδια εσωτερικά σαν λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί linux
οπότε δεν μπορεί η samsung από την μια να αποδέχεται το linux και να το χρησιμοποιεί στο εσωτερικό λογισμικό της τηλεόρασης
και από την άλλη να μην κυκλοφορεί το samsung pc share manager για linux.
Αν δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει το samsung pc share manager για linux ας ενεργοποιηθεί η πρόσβαση του media player
τουλάχιστον σε windows/samba shares ώστε να εξυπηρετηθούνε οι χρήστες άλλων συστημάτων οπως για παράδειγμα οι χρήστες linux και οι κάτοχοι μηχανημάτων nas.
Επίσης καλό είναι το samsung pc share manager να γραφτεί σε γλώσσα προγραμματισμού Java που είναι ανεξάρτητη πλατφόρμας
και ετσι θα παίζει σε ολα τα συστήματα χωρίς πρόβληματα και ασυμβατότητες.

12) Στην λειτουργία PVR τα αρχεία *.srf που παράγονται κατά την εγγραφή είναι κλειδωμένα με DRM
και δεν μπορείς να τα αναπαράγεις κανονικά σε άλλα συστήματα με αποτέλεσμα να καθίσταται η λειτουργία PVR άχρηστη.
(Το σύστημα αρχείων της λειτουργίας PVR είναι το XFS και μπορείς να το δεις από linux που το υποστηρίζει
από τα windows δεν μπορείς να το δεις γιατί δεν το υποστηρίζουνε.)

13) Καλό θα είτανε ο media player να μπορεί να αναπαράγει 3D videos στην μορφή left/right
δηλαδή να φορτώνει 2 αρχεία ένα left και ένα right και να κάνει η τηλεόραση την σύνθεση της εικόνας 3D
έτσι ώστε να μην έχουμε απώλεια της μισής ανάλυσης που έχουμε στις μορφές του 3D side by side και over/under.
Επίσης καλό θα είτανε ο media player να αποκτήσει την δυνατότητα να αναπαράγει DVD/Bluray disks σε μορφή ISO από την usb θύρα
καθώς έχει την δυνατότητα να αναπαράγει τα εσωτερικά αρχεία δίσκων DVD/Bluray.

Συμφωνώ 100% φίλε μου με τα λεγόμενά σου... δηλαδή φτιάχνεις system software και δεν υποστηρίζεις το system??? (τρέλα...)χαχαχα.. απορώ αυτά τα updates της samsung... (μήπως τα φτιάχνει για iphone??) -:)
πάντως επειδή έχω και το galaxy s κατέβασα προγραμματάκι από την ίδια την samsung και ελέγχο την tv από το κινητό.. λες να υποστηρίζει μόνο android????

Παιδιά διαβάζοντας σε ένα άλλο thread ( για τη philips 9705 , διαβάστε τα σημερινά ίσως και χθεσινά posts ), ανακάλυψα οτι και εγώ στα δικά μου γυαλιά για την lcd c8000 έχω ξεκολήσει τα αυτοκόλητα από τη πρώτη μέρα που πήρα τη τηλεόραση, και φρικάρησα.
Η αλήθεια είναι όμως οτι από το ελάχιστο υλικό που έχω δει σε 3d, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Όσες φορές είδα όλα μου φάνηκαν μια χαρά. Εντάξει έπεφτε λίγο η φωτεινότητα, αλλά στο επίπεδο εκείνο που πέφτει όταν βλέπεις 3d, όχι κάτι το ιδαίτερο.
Ξαναέβαλα πριν από λίγο να δώ και πάλι όλα μου φάνηκαν εντάξει. Δοκίμασα βέβαια και έβαλα τα γυαλία κάθετα εμπρός στην οθόνη και είδα οτι σκοτεινιάζουν.
Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει βγάζοντας τα αυτοκόλητα; Ελπίζω να μη φανώ αστείος, αλλά δηλαδή τι; αν γυρίσεις το κεφάλι σου κάθετα θα σκοτεινιάσει η εικόνα; Γιατί αν είναι αυτό, ποιός βλέπει έτσι;
Μάλλον όμως κάτι δε κατάλαβα καλά. Μπορείς κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια σε μένα τον μη ειδικό τι ακριβώς συμβαίνει, και τι κάνουμε για να διορθώσουμε τα γυαλιά;

Τις ζελατίνες πάνω στα γυαλιά τις έχει μόνο για προστασία μέχρι να τα παραλάβει ο πελάτης.

οι ζελατινες ειναι πολωτικα φιλτρα για να μην σκοτεινιαζει η εικονα οταν γυριζουμε τα γυαλια δεν ειναι για προστασια μέχρι να τα παραλάβει ο πελάτης

και εγω τα εχω βγαλει απο την πρωτη μερα

αλλα ετσι οπως τα ειδα

ισως απλως ειναι για να βλεπεις 3D anaglyph ταινιες
που απαιτουν τα κοκκινα/μπλε γυαλια

αμα εχει κανεις anaglyph ταινια και τις ζελατινες ακομη πανω
ας δοκιμασει

οι ζελατινες ειναι πολωτικα φιλτρα για να μην σκοτεινιαζει η εικονα οταν γυριζουμε τα γυαλια δεν ειναι για προστασια μέχρι να τα παραλάβει ο πελάτης

Οπότε δεν τα βγάζουμε ποτέ,έτσι ; Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό ; Κατά τη γνώμη μου είναι απλώς προστατευτικά για τυχόν γρατζουνιές.

Last edited:
Οπότε δεν τα βγάζουμε ποτέ,έτσι ; Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό ; Κατά τη γνώμη μου είναι απλώς προστατευτικά για τυχόν γρατζουνιές.

Δες εδω στον πανω φακο εχω βγαλει τα αυτοκολλητα φιλτρα και ειναι εντελως μαυρη η εικονα δεν φαινεται τιποτα ενω στον κατω το ξανακολλησα(δεν κολλησε καλα γιατι πηρε αερα και βρομισε οπως το
επιανα γι αυτο μαυριζει και αυτο)

Δεν ειναι καλες οι φωτογραφιες αλλα νομιζω οτι μπορεις να καταλαβεις τι παιζει με τα πολωτικα φιλτρα στα γυαλια.
Στα ιδια γυαλια στις plasma ξεκολλας τα αυτοκολλητα ενω στις lcd δεν τα πειραζεις

attachment.php

attachment.php

ο τυπος εδω εκανε το τεστ εχοντας βγαλει το πολωτικο φιλτρο απο τα γυαλια της samsung και ειναι φυσιολογικο ετσι να σκοτεινιαζει η εικονα
http://www.youtube.com/watch?v=C8haf9oIlkk

Η παραπανω εικονα τα λεει ολα

Αυτό ισχύει λοιπόν για θέαση μόνο κατά την περίπτωση που θέλεις να δεις 3D ξαπλωμένος στο πλάι ; Το βρίσκω αστείο και εντελώς απίθανο να το θελήσει κάποιος :blush: Ανακουφίστηκα τώρα κάπως που τα έβγαλα αμέσως.

Last edited:
Καλησπέρα ,
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν «ειδικές» ρυθμίσεις για τις εξεις συνθήκες:

1) παρακολούθηση Blueray 1080(ps3 η wd live)
2)οαρακοκουθηση 3d
3)gaming 3d/2d από ps3
4)παρακολουθηση digea καναλιων

ελπίζω να μην κούρασα....

Γιατι ολα τα review προτεινουν την ρυθμιση του dynamic contrast στο off, ενω με τα δικα μου απειρα ματια το high ειναι τι ιδανικο?

Γιατι ολα τα review προτεινουν την ρυθμιση του dynamic contrast στο off, ενω με τα δικα μου απειρα ματια το high ειναι τι ιδανικο?

Σε γενικες γραμμες η ποιοτητα εικονας ειναι υποκειμενικη υποθεση. Μπορει η εικονα που ευχαριστει εσενα να ειναι απαραδεκτη για τα ματια καποιου αλλου.
Αντικειμενικα ωστοσο για να απαντησω στην ερωτηση σου τα review προτεινουν dynamic contrast off διοτι ολοι προσπαθουν να σου σερβριρουν την εικονα ως εχει χωρις να προσθετουν η να αφαιρουν τιποτα. Το dynamic contrast αν και φαινεται οτι προσθετει αντιθεση και ζωντανια στην ουσια αλλοιωνει την εικονα ιδιαιτερα στην ψηλη θεση οπως η high που χρησιμοποιεις. Θα εχεις προσεξει οτι οι φωτεινες σκηνες γινονται πολυ πιο φωτεινες μεχρι που μπορεις να δεις και καμενα λευκα ενω αντιθετα στις σκοτεινες σκηνες χανεις σε λεπτομερεια ιδιαιτερα στην κλιμακα του γκρι.
Μη νομιζεις και σε μενα η εικονα με dynamic contrast στο off φαινεται ξεπλυμενη γι αυτο και το χρησιμοποιω αλλα μεχρι medium φροντιζοντας να κατεβασω λιγο backlight intensity και να ανεβασω λιγο φωτεινοτητα ωστε να παρω το καλυτερο δυνατον αποτελεσμα για τα γουστα μου χωρις να εχω κατα το δυνατον καμενα λευκα η απωλεια της λεπτομερειας στην κλιμακα του γκρι.
Νικος

Μα είναι απλό, επειδή παραμορφώνει την εικόνα. Επηρεάζει το γάμμα: αν βάλεις ένα παττερν που απεικονίζει την κλίμακα του γκρι, θα δείς ότι δεν απεικονίζεται πλέον καλά. Όπως σου είπε και ο Νίκος, θα σου χαλάσει την λεπτομέρεια στα σκοτεινά και φωτεινά. Αν σου φαίνεται ότι βελτιώνει κάτι, είναι γιατί δεν έχεις δει τι σου αφαιρεί ταυτόχρονα, και υπάρχει περίπτωση η τηλεόραση να έχει χαμηλή ANSI αντίθεση (οπότε αυτά που χάνονται μπορεί να μην φαίνονταν καλά και πριν).

Κατά την γνώμη μου, σε μια τηλεόραση με υψηλή ANSI αντίθεση δεν χρειάζεται η δυναμική αντίθεση, η οποία εμφανώς χειροτερεύει την εικόνα. Σε ένα λιγότερα ικανό μέσο απεικόνισης, μπορεί να προκαλέσει μια εντύπωση "βελτίωσης", γιατί θέλει λίγο ψάξιμο να καταλάβει κανείς τι χάνει.
Δοκίμασε να βάλεις μερικές εικόνες με αρκετή λεπτομέρεια στα σκοτεινά, όπως:
IMG_5661.jpg

IMG_5727.jpg

IMG_6627.jpg

IMG_6819.jpg

IMG_7000.jpg

IMG_7029.jpg

(Όχι αυτές, αλλά σαν και αυτές, με πλούσιες λεπτομέρειες στα σκοτεινά...)

Πάντως το ότι 2 κάτοχοι έχετε ενεργοποιήσει την δυναμική αντίθεση, μου κινεί την περιέργεια πόσο είναι τελικά το ANSI contrast της C8000. Ακόμα αναζητώ μια σωστή μέτρηση του ANSI contrast για αυτή την τηλεόραση...

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, μου λυσατε μεγαλα ερωτηματα!!!:ernaehrung004::shakehands:

Πάντως το ότι 2 κάτοχοι έχετε ενεργοποιήσει την δυναμική αντίθεση, μου κινεί την περιέργεια πόσο είναι τελικά το ANSI contrast της C8000. Ακόμα αναζητώ μια σωστή μέτρηση του ANSI contrast για αυτή την τηλεόραση...

Παρομοιο με τις C7000 , C750 κτλ.

Το local dimming ειναι υποτυπωδες με μονο 12-16 περιοχες αναλογα το μεγεθος. Οποτε πρακτικα δεν προσφερει κατι.

Το local dimming ειναι υποτυπωδες με μονο 12-16 περιοχες αναλογα το μεγεθος. Οποτε πρακτικα δεν προσφερει κατι.

Διαφωνώ, άμα το απενεργοποιήσεις στην C8000 βλέπεις την διαφορά !!!

Δεν με ενοχλεί αυτό, ας είναι και με το local dimming. Η 7000 μετρήθηκε πολύ χαμηλά από το fullhd (300:1) και βλέπω και το Hitech στην 8000 γύρω στο 500:1 είναι. Το fullhd για την 8000 δεν λέει ξεκάθαρα πόσο είναι, αλλά παίρνει χαμηλότερο σκορ στην αντίθεση από την 7000.
Το fullhd δίνει τιμή φωτεινότητας στο 100% λευκό 86 νιτς. Με 500:1 βγαίνει 0,17 νιτς στάθμη μαύρου.
Αυτά εμένα μου θυμίζουν παλιότερες εποχές και δεν μου ταιριάζουν για SPVA. Δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει με την 8000 και τις υπόλοιπες της σάμσουνγκ φέτος... :nounder:

[Φέτος δεν ασχολήθηκα πολύ με τις σάμσουνγκ. Τις έχω δει και μου φάνηκαν τυπικές SPVA, όπως τις ξέραμε τόσα χρόνια. Αλλά προβληματίστηκα με το συγκριτικό που πολλοί είπαν ότι αν ήταν η C8000 θα ερχόταν η 9705 τελευταία, και προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με την 8000...]