Samsung UE D6100/6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung UE D6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπράβο. Κι εγώ χθες παρέλαβα μία 46D6100! :ADFADF1: Μετά από 8,5 χρόνια με μία Philips CRT 29" άδειασε ο χώρος πάνω στο έπιπλο. Περιμένω και την επιτοίχια βάση της Vogels και θα γίνει ένα καλαίσθητο κάδρο! Τα παιδιά από τον παπαδάτο ήταν πολύ εξυπηρετικά. Πήραν και την παλιά μου τηλεόραση για ανακύκλωση. :drummer:

Μια ερώτηση. Προσπάθησα να συνδέσω ένα δικό μου USB Wi-Fi stick για να συνδεθώ με το router μου. Δεν το δέχθηκε. Θέλει οπωσδήποτε το Wi-Fi link της Samsung το οποίο έχει στην καλύτερη περίπτωση 43 ευρώ; Διαφορετικά περνάω ένα καλωδιάκι και τελείωσε η υπόθεση. Δεν θέλω όμως να μπω σε αυτή την φασαρία γιατί την τελευταία φορά που το έκανα αυτό έπαθα μερική ρήξη τένοντα στον ώμο μου:bigcry:. Αν είναι να μου τα φάνε τα λεφτα οι γιατροί θα δώσω 43 ευρώ για ένα WiFi Link.

Amazon, eBay;;;;

Ναι, κοίταξα στο ebay.com. 37 ευρώ περίπου. Μεταφορικά δεν έχει. Πάλι ακριβά είναι. Γύρω στα 20 αν το βρω καλά θα ήταν.

Αλλη ερώτηση. Μπορώ να δω τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου του υπολογιστή μου μέσω της τηλεόρασης που είναι στο ίδιο δίκτυο ώστε να μπορώ να παίξω απευθείας βίντεο;

Ok. Βρήκα πώς μπορώ να δω τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου του υπολογιστή μου. Γίνεται στα Windows 7. Ενεργοποιείς το Homegroup και ορίζεις την τηλεόραση να επιτρέπει να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα που θέλεις όπως βίντεο, φωτογραφίες κλπ. Το περίεργο είναι ότι ενώ τα βλέπει όλα κανονικά και παίζει και ταινίες μέσω δικτύου, με πρόχειρο καλώδιο utp για την ώρα, δεν εμφανίζει υπότιτλους. Είναι ανενεργή η ένδειξη υποτίτλων. Αν παίξεις ταινία μέσω USB εμφανίζει κανονικά υπότιτλους το ίδιο ακριβώς αρχείο με το srt αρχείο των υπότιτλων. Κανείς ξέρει τι μπορεί να είναι αυτό;

Last edited:

Δοκιμασε κανεις streαm, απο pc μεσω δυκτιου?Εγω που προσπαθησα , μονο avi μου επαιξε , και μονο σε συγκεκριμενο share φακελο των win 7(μεσα στa libraries)αλλα με τιποτα δεν επαιξε υποτιτλους δεν τους εβλεπε καθολου , και ουτε λογο για mkv (αυτα για τον δικο της player μεσω δυκτιου )δεν τα εβλεπε, οπως και τα περιεχομενα απο αλλο φακελο που εχω share και εχω avi αρχεια μεσα, ενω βλεπει τον φακελο δεν βλεπει τιποτα μεσα λες και ειναι κενος, ενω ενα bray samsung που εχω τα βλεπει και τα παιζει ανετα ολα με stream

0

Καλημέρα sevast99.

Προχθές παρέλαβα μία 46D6100. Χθες τη σύνδεσα με utp καλώδιο στο router και έκανα streaming ταινίες από το pc μου με win 7. Παίζει κανονικά όλα τα αρχεία (mkv, avi, mp4) αλλά όχι τους υπότιτλους που είναι εξωτερικό αρχείο srt. Παίζει κανονικά τους υπότιτλους μόνο αν ανοίξεις ταινία από usb. Το έχεις λύσει αυτό το πρόβλημα;

ωραια ευχαριστω μηπως γνωριζετε και καμια πιο φτηνη λυση για στικακι;....της lg ειναι πιο φτηνο ...σχεδον μιση τιμη οποτε αν γνωριζετε κατι ...
Το στικάκι της Samsung το βρίσκεις στα 38 ευρώ περίπου στο ebay.com

Μόλις έφαγα το πρώτο ξενέρωμα! Όταν έβαλα μία ταινία σε mkv με embedded υπότιτλους (υπότιτλους δηλαδή μέσα στο mkv αλλά όχι ενσωματωμένους στην ταινία) o media player της τηλεόρασης δεν μου δίνει την δυνατότητα να τους επιλέξω. Δεν τους βλέπει καν. Μόνο υπότιτλους σε εξωτερικό αρχείο βλέπει. Κρίμα....
E, και λοιπόν; Βρες τους υπότιτλους σε srt και ρίξτους στο USB και τελείωσε το θέμα.

Σε όσους έχουν πρόβλημα με τους υπότιτλους όταν κάνουν Streaming από PC μέσω τοπικού δικτύου το πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση του AllShare. Απλά κατεβάστε και εγκαταστήστε το AllShare από τη σελίδα της υποστήριξης της Samsung και ρυθμίστε το ώστε η τηλεόραση να "βλέπει" τους φακέλους που έχετε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας. Έτσι παίζουν και οι υπότιτλοι σε αρχείο srt και από υπολογιστή. Οχι μόνο από USB πάνω στην τηλεόραση:worshippy:

Βλέπω δεν έχει κίνηση το thread. :singer: Τελικά την τοποθέτησα την τηλεόραση στον τοίχο σε μονότουβλο με συρόμενη πόρτα από πίσω. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι μια χαρά :Banane0:

p1030140hl.jpg

Κυριοι σκεφτομαι και γω να επενδυσω στην συγκεκριμενη TV.
699 απο το Πλαισιο λεω.
Στα λεφτα της ειναι αξιοπρεπης ή να κοιταξω και τιποτε αλλο?
Γυαλια 3D εχει στην συσκευασια ή τα αγοραζουμε ξεχωριστα?

Ευχαριστω

Εννοείς την 40άρα; Από ότι βλέπω στο skroutz.gr στην ίδια τιμή την έχουν πάνω κάτω όλοι. Είναι φοβερή για την τιμή της. Αξίζει τα λεφτά της.Γυαλιά 3D δυστυχώς δεν έχει στη συσκευασία. Θέλεις περίπου 45 ευρώ το ζευγάρι για να αγοράσεις ενεργά γυαλιά 3D. Εγώ δεν αγόρασα πάντως ακόμη. Ισως λίγο αργότερα να δω πρώτα πώς πάει. Επίσης αν τη συνδέσεις στο Internet είτε καλωδιακά είτε με το Wi-Fi στικάκι της Samung, το οποίο όμως δεν το συνιστώ γιατί έχει στην καλύτερη περίπτωση 42 ευρώ και παραπάνω, θα έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο σα να σερφάρεις στο Internet από το PC σου. Δεν έχει web browser η συγκεκριμένη για να πας όπου θέλεις αλλά αυτό προσωπικά δεν με ενοχλεί. Επίσης μπορείς να παίξεις ό,τι έχεις σε media από τον υπολογιστή σου αν τον έχεις στο ίδιο δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ποιότητα της εικόνας είναι εκπληκτική! Δεν την έχω συνηθίσει ακόμη γιατί είχα 8,5 χρόνια μια 29αρα Philips CRT και μου φαίνεται πολύ περίεργη η καθαρότητα και η ευκρίνεια ακόμη και σε σκηνές με κίνηση. Τη συγκρίνω και με ένα LG LCD 24 ιντσών monitor που έχω στον υπολογιστή μου το οποίο μου φαίνεται τώρα πολύ χάλια όταν παίζω το ίδιο ίδιο βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Αξίζει σαν επένδυση. Δεν ξέρω όμως αν οι 40 ίντσες που θέλεις είναι ικανές για προβολή 3D. Δεν έχω δει ακόμη 3D ούτε στην 46άρα για να έχω άποψη. Δεν με πολυενδιαφέρει για την ώρα. Αν έχεις τα λεφτά πάρε την 46άρα πάντως.

Μια λύση για να αποφύγετε την αγορά του Samsung Wi-Fi stick που είναι πανάκριβο σε σχέση με τα εμπορικά Wi-Fi sticks είναι η παρακάτω.

Αν το ασύρματο router σας υποστηρίζει ασύρματη γεφύρωση τότε μπορείτε με ένα Access Point, που μπορείτε να προμηθευτείτε με 20 ευρώ, να το συνδέσετε καλωδιακά στο Ethernet της τηλεόρασης σας και αυτό να συνδεθεί ασύρματα στον Wi-Fi adsl router σας. Είναι μια σκέψη την οποία θα την τεστάρω τις επόμενες μέρες και θα σας την παρουσιάσω αναλυτικά αν λειτουργήσει. Και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνεται.

Xai ,ξερει κανεις να μου πει τι ειναι το RF Input stellite που διαθετει η D6500 και οχι η d 6100? και κατι αλλο απο το smart ΗuΒ και media player της D6100 δεν μπορεσα να δω τιποτα που ειναι απουθηκευμενο στο pc μου , παρα μονο αρχεια avi χωρις υποτιτλους, για mkv ουτε λογος , τα αρχεια πρεπει να ειναι αποθηκευμενα σε ενα συγκεκριμενο φακελο μες τις βιβλιοθηκες( Win7) , ενω τους υπολοιπους φακελους παροτι ειναι shαre τους βλεπει σαν αγνωστους (unknown) αλλα με το ονομα τους πχ unknown ΕΡΓΑ και οταν παω να τους ανοιξω ,δεν ανοιγουν Αυτο απο apo to HUB, all share, klp ,την εχω συνδεδεμενη στο δυκτιο με καλωδιο ethernet, μπαινει ιντερνετ κλπ κανονικα αλλα δεν μπορεσα απο τον υπολογιστη να δω ουτε MKV ουτε srt ουτε τα περιεχομενα απο τους share φακελους (εργα η φωτο
)γνωριζει κανεις κατι?Απο εξωτερικο σκληρο η στκακι ολα οκ και ματροσκες και 3d και υποτιλοι srt ολα καλα μεσω δυκτιου εχω προβλημα Thanksss

Το RF Input δεν ξέρω τι είναι. Ξέρω όμως ότι η D6100 μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα και με υπότιτλους αρχεία avi, mkv από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου. Αρκεί να έχεις εγκαταστήσει το All Share από το site της samsung. Εχω αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενο topic σε αυτό το thread!:ears:

Μετά από ερώτηση που έκανα στο support της Samsung Ελλας σχετικά με το πρόβλημα που είχα με τους υπότιτλους όταν κάνω media streaming από τον υπολογιστή μου και πριν ανακαλύψω τη λύση του All Share, που υποστηρίζει επίσημα η Samsung, μου ήρθε η παρακάτω απάντηση. Τα σχόλια δικά σας!

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τη Samsung Electronics Hellas.

Σχετικά με το αίτημά σας, από το media streaming υποστηρίζονται μόνο τύποι αρχείων όπως βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών. Μπορείτε να ενσωματώνετε τους υπότιτλους στα αρχεία βίντεο που θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή.

-----------------------
Δεν τους έχει ενημερώσει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να ενσωματωθούν οι υπότιτλοι στα αρχεία; Αρχίζω να έχω υποψίες σχετικά με το service της Samsung.

Το RF Input δεν ξέρω τι είναι. Ξέρω όμως ότι η D6100 μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα και με υπότιτλους αρχεία avi, mkv από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου. Αρκεί να έχεις εγκαταστήσει το All Share από το site της samsung. Εχω αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενο topic σε αυτό το thread!:ears:

Καλημερα, μαλλον δεν το προσεξα, θα πρεπει να το εγκαταστησω στον υπολογιστη φανταζομαι?? Ευχαριστω και παλι, και αν καπιος γνωριζει για το rf satelite input
που εμενα μου θυμιζει εισοδο δορυφορου Ας γραψει Thankss again

Καλημερα, μαλλον δεν το προσεξα, θα πρεπει να το εγκαταστησω στον υπολογιστη φανταζομαι?? Ευχαριστω και παλι, και αν καπιος γνωριζει για το rf satelite input

Kαλά το κατάλαβες... Η D6500 έχει και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη...

Θα πρέπει να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Τι Windows έχεις; Εγώ με τα Win 7 ενεργοποίησα το Homegroup και το Video Streaming για να επιτρέπει την τηλεόραση να "διαβαζει" τα αρχεία στον υπολογιστή.

Θα πρέπει να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Τι Windows έχεις; Εγώ με τα Win 7 ενεργοποίησα το Homegroup και το Video Streaming για να επιτρέπει την τηλεόραση να "διαβαζει" τα αρχεία στον υπολογιστή.

Και εγω win 7 Αυτα τα εχω ενεργοποιημενα γιατι εχω ενα Blueray player που εχει ασυρματη δυκτιωση και βλεπω εργα απο pc Thanksss

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το Homegroup. Εφόσον έχεις το Allshare εγκατεστημένο δεν χρειάζεται το Homegroup. Μόλις το δοκίμασα και δουλεύει. Και μάλιστα μπορείς να αναπαράγεις και περιεχόμενο απευθείας στην τηλεόραση από τον υπολογιστή σου και όχι μόνο από να βλέπεις το περιεχόμενο του υπολογιστή σου από την τηλεόρασή σου! Πολύ καλό! :worshippy: