Samsung UE D6100/6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλο πρόγραμμα για να βλέπει τα αρχεία του από τον υπολογιστή του στην τηλεόραση; Χθες δοκίμασα το Serviio. Είναι φοβερό. Καμία σχέση με το Allshare της Samsung. Πολύ πιο γρήγορο, δεν κολλάει το σύστημα και σου δίνει και δυνατότητα να ορίσεις RSS feeds, live stream ώστε να τα δεις από την τηλεόραση.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλο πρόγραμμα για να βλέπει τα αρχεία του από τον υπολογιστή του στην τηλεόραση; Χθες δοκίμασα το Serviio. Είναι φοβερό. Καμία σχέση με το Allshare της Samsung. Πολύ πιο γρήγορο, δεν κολλάει το σύστημα και σου δίνει και δυνατότητα να ορίσεις RSS feeds, live stream ώστε να τα δεις από την τηλεόραση.

οταν λες RSS feeds, live stream τι ακριβος ειναι για να καταλαβω? ειναι κατι επιπλεων που δεν εχει το allshare?

οταν λες RSS feeds, live stream τι ακριβος ειναι για να καταλαβω? ειναι κατι επιπλεων που δεν εχει το allshare?

Μπες στο σελίδα του Servioo και ρίξε μια ματιά.

http://www.serviio.org/

Γενικά τα RSS feeds είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε ιστοσελίδες και portals που μεταδίδουν νέα και να στα παραδίδουν στο browser σου. Ο κάθε browser έχει τη δυνατότητα να κάνει εγγραφή σε rss feed. Όταν κάνεις εγγραφή θα δεις στα favorites, bookmarks ένα φάκελο που όταν τον ανοίξεις θα δεις τις επικεφαλίδες των feeds.

Live streaming είναι ουσιαστικά ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω Internet. Βλέπε το skai.gr που μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό του πρόγραμμα μέσω Internet.

Το Allshare δεν τις έχει αυτές τις δυνατότητες. Εγώ χθες έψαξα λίγο στο forum του serviio και εγκατέστησα διάφορα Rss feeds όπως το Google today που είναι μια ενημερωτική εκπομπή σχετικά με τα τελευταία νέα από το Google, το Discovery channel που έχει μερικές ενδιαφέρουσες εκπομπές από το γνωστό δορυφορικό κανάλι, το Νasa TV που βλέπεις ζωντανά διάφορα events της NASA και σε HD μάλιστα. Εχει πάρα πολλά να βάλεις χωρίς να περιοριστείς στις εργοστασιακές δυνατότητες της τηλεόρασης μέσω μόνο του Smart Hub. Και το σημαντικότερο. Το serviio είναι δωρεάν.:music-smiley-005:

ευχαριστω, εγγραφη γινεται μονο στα ψυφιακα καναλια?

Δεν ξέρω. Αλλά μάλλον. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. Στα ψηφιακά μπορεις να την προγραμματίσεις την εγγραφή μέσω του EPG Guide πολύ απλά. Στα αναλογικά δεν ξέρω. Δεν έχω ασχοληθεί. Ίσως θα πρέπει να είσαι εκει όταν αρχίζει η εκπομπή και να πατήσεις το Record.
Κάτι άλλο που παρατήρησα. Μην χρησιμοποιήσεις USB stick. Δεν κάνει εγγραφή. Ή αν χρησιμοποιήσεις πάρε τα γρήγορα που είναι και πιο ακριβά.

Τελικά έβαλα το Serviio και έχω ενθουσιαστή πολύ, πέρασα και κάποια κανάλια που δεν πιάνουμε εδώ στο Αργος και τα ήθελα. Το πρόγραμμα είναι φοβερό και φυσικά και η τηλεόραση μας έχει πολλές δυνατότητες.

Κυριοι βοηθεια. Εχω μια samsung 6100 smart tv και εκανα ενα κατεβασμα δυο ταινιων. Η μια ειναι με ενσωματωμενους υποτιτλους η αλλη τους εχει εξωτερικους με καταληξη .mrv η κατι τετοιο και στις δυο περιπτωσεις οι ταινιες ειναι blueray με καταληξη .mkv. Tο προβλημα ειναι οτι και στις δυο ταινιες δεν εμφανιζονται υποτιτλοι. Τι εχω κανει λαθος και τι μπορω να κανω. Ευχαριστω

Τελικά έβαλα το Serviio και έχω ενθουσιαστή πολύ, πέρασα και κάποια κανάλια που δεν πιάνουμε εδώ στο Αργος και τα ήθελα. Το πρόγραμμα είναι φοβερό και φυσικά και η τηλεόραση μας έχει πολλές δυνατότητες.

Μπράβο:operator:. Και πέταξε το Allshare γιατί και δεν χρειάζεται και σου βαραίνει το PC. Η τηλεόρασή σου απλά έχει ενσωματωμένο DLNA server. Κάτι που έχουν πολλές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Μέσω αυτού μπορείς να περάσεις αρχεία multimedia στην τηλεόρασή σου οπουδήποτε μπορεί να εγκαταστασθεί ένα πρόγραμμα DLNA. Ακόμη και από κινητό Android μπορείς να περάσεις βίντεο και εικόνες. Αυτό είναι το νόημα των σημερινών τηλεοράσεων και όχι να είναι απλά ένα "χαζοκούτι" όπως το αποκαλούσαν οι μανάδες μας. Και τα καλύτερα έρχονται στα επόμενα μοντέλα:grinning-smiley-043

Κυριοι βοηθεια. Εχω μια samsung 6100 smart tv και εκανα ενα κατεβασμα δυο ταινιων. Η μια ειναι με ενσωματωμενους υποτιτλους η αλλη τους εχει εξωτερικους με καταληξη .mrv η κατι τετοιο και στις δυο περιπτωσεις οι ταινιες ειναι blueray με καταληξη .mkv. Tο προβλημα ειναι οτι και στις δυο ταινιες δεν εμφανιζονται υποτιτλοι. Τι εχω κανει λαθος και τι μπορω να κανω. Ευχαριστω

Αν δεν κάνω λάθος εξωτερικούς υπότιτλους με κατάληξη .mrv δεν τους διαβάζει. Μόνο .srt και .sub. Τώρα στους ενσωματωμένους ίσως πρέπει να τους ενεργοποιήσεις για να εμφανιστούν μέσα από τα tools (όταν παίζει η ταινία) και Υπότιτλοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει αλλά ψάξτο λίγο.

Γειά σας. Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεα σας!!Έχω εδώ και τρείς ημέρες στην κατοχή μου την Samsung 40D6100..Η εικόνα της σε ταινια 720p μου φανηκε θολή ειδικα σε σκηνές που υπήρχε σκοτάδι ενώ σε σκηνές δράσης μου φαίνεται οτι αφήνει ένα είδους σκιά!. Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις? Αν ναι θα εκτιμούσα πολύ αν μπορείτε να με βοηθήσετε!!!

Λοιπον το θεμα με τους ξεχωριστους υποτιτλους το ελυσα ειχες δικιο αλλαξα καταληξη και παιζουν μια χαρα. Αλλα με τον ενσωματωμενο δεν βρισκω λυση. Εκανα αυτο που μου ειπες με τα tools αλλα δεν μου δινει να επιλεξω τους υποτιτλους (ειναι σκιασμενη η επιλογη). Απο το site που κατεβαζω τις ταινιες ειναι οι πιο πολλες ενσωματωμενες με υποτιτλους. Υπαρχει καποια λυση σε αυτο το προβλημα?

Γειά σας. Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεα σας!!Έχω εδώ και τρείς ημέρες στην κατοχή μου την Samsung 40D6100..Η εικόνα της σε ταινια 720p μου φανηκε θολή ειδικα σε σκηνές που υπήρχε σκοτάδι ενώ σε σκηνές δράσης μου φαίνεται οτι αφήνει ένα είδους σκιά!. Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις? Αν ναι θα εκτιμούσα πολύ αν μπορείτε να με βοηθήσετε!!!

Αν δεν έχεις πειράξει τις αρχικές ρυθμίσεις της εικόνας θα πρέπει να έχει "Δυναμική εικόνα", απενεργοποιημένη την "Εξοικονόμηση ενέργειας". Οπότε δεν θα έπρεπε να είναι θολή η εικόνα. Αν η ταινία που κατέβασες έχει μέσα στο όνομα του αρχείου TS, CAM κλπ σημαίνει ότι κάποιος "πανέξυπνος" έστησε μια κάμερα μπροστά σε μια κινηματογραφική οθόνη και τράβηξε την ταινία. Πειρατής της κακιάς ώρας δηλαδή! Κακό στα μάτια σου κάνεις. :singer:

Θα κάνεις υπομονή και θα περιμένεις να βγει η ταινία επίσημα σε DVD/Blue Ray. Αν θέλεις για σίγουρα και για να μην κατεβάζεις πειρατικές ταινίες μπορείς να νοικιάσεις ταινία από το ITunes. Δεν είναι ακριβά και θα έχεις την καλύτερη ποιότητα σε ήχο και εικόνα.

Last edited:
Λοιπον το θεμα με τους ξεχωριστους υποτιτλους το ελυσα ειχες δικιο αλλαξα καταληξη και παιζουν μια χαρα. Αλλα με τον ενσωματωμενο δεν βρισκω λυση. Εκανα αυτο που μου ειπες με τα tools αλλα δεν μου δινει να επιλεξω τους υποτιτλους (ειναι σκιασμενη η επιλογη). Απο το site που κατεβαζω τις ταινιες ειναι οι πιο πολλες ενσωματωμενες με υποτιτλους. Υπαρχει καποια λυση σε αυτο το προβλημα?

Συνηθως οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι είναι hardcoded μέσα στην εικόνα. Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει με τα αρχεία Blue Ray.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου leas!!Τις αρχικές ρυθμίσεις τις εχω πειραξει....Έχω διαλέξει φυσική εικόνα, οπ.φωτισμό 18,αντίθεση 90,φωτεινότητα 55,χρώμα 45 και εχω βάλει motion plus καθαρή εικόνα(το μόνο που δεν εχω πειράξει ειναι το ψηφ. φίλτρο θορύβου και το φίλτρο θορύβου mpeg).Τώρα όσο αφορα την ταινία, όχι δεν ήταν ts η cam αλλά 720p brrip xvid ac3 γι αυτο και η απορία μου( συγκεκριμένα οι immortals).Στα ψηφιακά κανάλια η εικόνα είναι καλή αν και στο sport+ οταν είδα ποδοσφαιρο μου φάνηκε λες και την μπάλα ακολουθούσε μια σκιά!αν έχεις η έχετε να μου προτείνεις/προτείνετε κάτι θα είναι καλοδεχούμενο. Σ ευχαριστώ και πάλι

Παίζουν τα 3050 καλά στην D6000 και D6100; Είναι τα φθηνότερα γυαλιά που μπορείς να βρεις. Μάλλον δεν μπορείς να τα βρεις στην Ελληνική αγορά γι' αυτό και τα δίνει ο Κοτσώβολος μαζί με την τηλεόραση.

Εγω που τα δοκίμασα μια χαρα παίζουν. Βεβαια δεν ειχα αλλη εμπειρια απο 3d. Το μονο μειονεκτηημα ειναι πως δεν ειναι επαναφορτιζόμενα...

Ευχαριστώ για την απάντηση σου leas!!Τις αρχικές ρυθμίσεις τις εχω πειραξει....Έχω διαλέξει φυσική εικόνα, οπ.φωτισμό 18,αντίθεση 90,φωτεινότητα 55,χρώμα 45 και εχω βάλει motion plus καθαρή εικόνα(το μόνο που δεν εχω πειράξει ειναι το ψηφ. φίλτρο θορύβου και το φίλτρο θορύβου mpeg).Τώρα όσο αφορα την ταινία, όχι δεν ήταν ts η cam αλλά 720p brrip xvid ac3 γι αυτο και η απορία μου( συγκεκριμένα οι immortals).Στα ψηφιακά κανάλια η εικόνα είναι καλή αν και στο sport+ οταν είδα ποδοσφαιρο μου φάνηκε λες και την μπάλα ακολουθούσε μια σκιά!αν έχεις η έχετε να μου προτείνεις/προτείνετε κάτι θα είναι καλοδεχούμενο. Σ ευχαριστώ και πάλι

Δε νομίζω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος. Ή η ταινία που κατέβασες έχει κάποιο πρόβλημα ή το πανελ της τηλεόρασης έχει πρόβλημα τότε. Κατέβασε κι άλλες ταινίες και αν δεις τα ίδια τότε επικοινώνησε με το τεχνικό τμήμα της Samsung για αντικατάσταση. Και εφόσον είναι και πολύ καινούργια ίσως μπορέσεις και στο μαγαζί που την αγόρασες να στην αντικαταστήσουν.

Γεια σας παιδιά.Εδώ και λίγο καιρό είμαι κάτοχος της 46D6000 και έχω ένα θέμα με τα κανάλια (ψηφιακά ή μη) στα οποία όταν έχω πρόσωπα από κοντά μου τα δείχνει καθαρά αλλά στα γενικά πλάνα και στα πρόσωπα που είναι σε βάθος(όχι πολύ μεγάλα) μου τα θολώνει και δεν ξεχωρίζεις τίποτα.Έχω παίξει με τις ρυθμίσει αρκετά αλλα το θέμα παραμένει.

Γεια σας παιδιά.Εδώ και λίγο καιρό είμαι κάτοχος της 46D6000 και έχω ένα θέμα με τα κανάλια (ψηφιακά ή μη) στα οποία όταν έχω πρόσωπα από κοντά μου τα δείχνει καθαρά αλλά στα γενικά πλάνα και στα πρόσωπα που είναι σε βάθος(όχι πολύ μεγάλα) μου τα θολώνει και δεν ξεχωρίζεις τίποτα.Έχω παίξει με τις ρυθμίσει αρκετά αλλα το θέμα παραμένει.

Δεν είναι τίποτα! Η συμπίεση που κάνουν τα κανάλια και το μέγεθος της οθόνης. Μην περιμένεις στο standard definition να δεις και όλες τις λεπτομέρειες στα πρόσωπα. Βάλε μια ταινία στα 720p ή ακόμα καλύτερα στα 1080p και πες μας μετά αν τα πρόσωπα στο βάθος είναι θολά. Ή αν πετύχεις καμιά HD εκπομπή της ΕΡΤ HD παρατήρησέ το.