Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπαρχει και το:
μενου>συστημα>χρονος αυτομ.προστ.

Αυτο το διαολι τι κανει????

Αυτό είναι το "screen saver" που ανέφερα και ενεργοποιείται μόνο όταν η οθόνη δείχνει για οποιοδήποτε λόγο
την ίδια εικόνα για 2 ώρες ή όσο χρόνο εσύ επιλέξεις, και αν θυμάμαι καλά εμφανίζει το σήμα της Samsung κινούμενο
σαν ένα κανονικό screen saver για τους γνωστούς λόγους. Αυτό όμως δεν απενεργοποιεί την τηλεόραση.

Αυτό είναι το "screen saver" που ανέφερα και ενεργοποιείται μόνο όταν η οθόνη δείχνει για οποιοδήποτε λόγο
την ίδια εικόνα για 2 ώρες ή όσο χρόνο εσύ επιλέξεις, και αν θυμάμαι καλά εμφανίζει το σήμα της Samsung κινούμενο
σαν ένα κανονικό screen saver για τους γνωστούς λόγους. Αυτό όμως δεν απενεργοποιεί την τηλεόραση.

Δεν νομιζω να ειναι αυτο, γιατι τελικα εχει τρεις προστασιες.
Αυτες που γραφεις εσυ φιλε μου ,που ειναι στο Eco και μια τριτη που γραφω εγω και ειναι ανεξαρτητη επιλογη.
Αρα ποια απο ολες, λες να κανει την ιστορια???? (αν την κανει αυτο τελικα)

Δεν νομιζω να ειναι αυτο, γιατι τελικα εχει τρεις προστασιες.
Αυτες που γραφεις εσυ φιλε μου ,που ειναι στο Eco και μια τριτη που γραφω εγω και ειναι ανεξαρτητη επιλογη.
Αρα ποια απο ολες, λες να κανει την ιστορια???? (αν την κανει αυτο τελικα)

Σωστά όπως το λες, είναι τρεις προστασίες, όμως είχα αναφερθεί στις δύο γιατί μόνο αυτές οι δύο απενεργοποιούν την τηλεόραση.
Δεν είναι λογικό να σου κλείνει η τηλεόραση από το Screen saver, άλλωστε το αναφέρει και δεξιά στο κειμενάκι όταν πας στην προστασία που
αναφέρεις και γράφει "Επιλογή του χρόνου ενεργοποίησης της προφύλαξης οθόνης στην περίπτωση που η εικόνα στην οθόνη παραμένει η ίδια"
σαν το Screen saver στα PC. Γι'αυτό άλλωστε και δεν είναι στο Menu του Eco γιατί στην ουσία δεν κάνει οικονομία αυτή η λειτουργία αφού δεν
σου απενεργοποιεί την τηλεόραση, απλά σου προστατεύει την οθόνη από πιθανά προβλήματα που δημιουργεί μια στατική εικόνα.
Αφού απενεργοποίησες τις άλλες δύο λειτουργίες προστασίας πιστεύω ότι δεν θα ξανασυμβεί, εκτός βέβαια και έχεις κάποιο άλλο θέμα οπότε...:bigcry:
Καλό θα ήταν βέβαια, αν δεις ότι όλα πάνε καλά και δεν σου ξανακλείσει μετά από αρκετό καιρό, να τα ενεργοποιήσεις και πάλι αυτά τα δύο,
καλό κάνουν, κακό δεν κάνουν!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σόρρυ που ρωτάω κι εδώ..

Η τηλε'οραση διαθέτει local dimming και ποιάς μορφής?

Η τοπολογία του οπίσθιου φωτισμού στις D8/7000 είναι edge led (δεξιά και αριστερά μόνο) με local dimming.Φαίνεται και από εδώ. Επίσης αν βάλει κάποιος στο max τον οπίσθιο φωτισμό θα διαπιστώσει ότι οι δύο πλευρές δεξια και αριστερά ζεσταίνονται και όχι πάνω κάτω.

Θα ήθελα πάντως να έχει και η Samsung μοντέλο με full array local dimming backlight.

Σύμφωνα με τις αρχικές δημοσιεύσεις της Samsung, η Ευρωπαϊκή D8000 δεν διαθέτει zone dimming, παρά μόνο η Αμερικάνικη...

Αναμείνατε για επιβεβαίωση από τον petasis... :laugh:

Μα φυσικά και δεν υποστηρίζει, το τσέκαρα. Αλλιώς, γιατί να το κράταγε κρυφό η σαμσουνγκ;

Για σας παιδιά. Είμαι νέος στο forum. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχόλια που αφορούν την d8000, είμαι κάτοχος μιας 40d8000 και έχω δύο προβληματάκια τα οποία δεν είδα να έχει κανένας άλλος. Το ένα είναι ότι δεν πιάνω καλά τα αναλογικά κανάλια που με άλλες τηλεωράσεις τα πιάνω κρύσταλλο(στα ψυφιακά είμαι οκ) και το άλλο είναι ότι το touchpad στο τηλεχηριστήριο δεν δουλεύει(το κανονικό το τηλεχειριστήριο όχι το αφής)! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Τι εννοείς κανονικό χειριστήριο και όχι αφής; Ένα τηλεχειριστήριο δεν έχει, όπου μέρος του είναι αφής;
Το μέρος που είναι αφής, λειτουργεί ανάλογα με το που είσαι στην τηλεόραση, ανάλογα σε ποιο μενού είσαι.
Για να δεις για παράδειγμα αν λειτουργεί, άνοιξε ένα site στον browser της τηλεόρασης, και δες αν μπορείς να κινήσεις το ποντίκι.

Εννοώ όχι αυτό που μοιάζει με το iPhone αλλά το κανονικό που περιέχεται στην συσκευασία. Σε browser δεν το έχω δοκιμάσει είχα την εντύπωση ότι λειτουργεί και στο smart hub ευχαριστώ. Για το άλλο το πρόβλημα με το αναλογικό σήμα, έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο;

Το ένα είναι ότι δεν πιάνω καλά τα αναλογικά κανάλια που με άλλες τηλεoράσεις τα πιάνω κρύσταλλο(στα ψυφιακά είμαι οκ)

Έτσι και αλλιως μέχρι 30/06/13 θα κοπούν τελείως τα αναλογικά (καιρός ήταν να γίνει και αυτό).

Όσο αναφορά το ερώτημα σου μάλλον ο δέκτης της D8000 δεν είναι αρκετά ευαίσθητος.

Εννοώ όχι αυτό που μοιάζει με το iPhone αλλά το κανονικό που περιέχεται στην συσκευασία. Σε browser δεν το έχω δοκιμάσει είχα την εντύπωση ότι λειτουργεί και στο smart hub ευχαριστώ. Για το άλλο το πρόβλημα με το αναλογικό σήμα, έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο;

Χμ, μια 40άρα που αγόρασα είχε μέσα μόνο 1 χειριστήριο. Σχετικά με την λήψη, στην στάθμη σήματος τι σου δείχνει;
Γενικά η λήψη των ψηφιακών είναι ευκολότερη από τα αναλογικά.

Ναι και εμένα ένα είχε απλά επειδή αναφερόμουν σε touchpad δεν ήθελα να νομίζεται ότι μιλάω για το άλλο χειριστήριο που πουλιέται εξτρά και μοιάζει με το iPhone. Για την λήψη σήματος θα σου απαντήσω αύριο γιατί δεν είμαι σπίτι. Πάντως η άλλη τηλεώραση (Samsung ue40B8000) τα έπιανε πεντακάθαρα.

Τα κανάλια της έρτ έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα αναλογικά και τα ψυφιακά. Η ισχύς σήματος κυμαίνεται στο 40 και ανεβάζει πολύ το επίπεδο σφάλματος. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το κάνει αυτό γιατί όπως ανέφερα παραπάνω με την άλλη tv δεν είχα θέμα, λέτε με κάποιον ενησχυτή να γίνει δουλειά; Επίσεις σύνδεσα το ps3 για να δώ ταινία σε BR και παρατήρησα μία θολούρα, έκανε την εικόνα να φαίνεται σαν ανάγλυφη και χειροτερεύει ανεβάζοντας την ευκρίνεια (το κάνει και στα κανάλια αλλά σε μικρότερο βαθμό). Πώς μπορώ να ανεβάσω φωτό;

Ανέβασα φωτό στο photobucket.com για το θέμα που αναφέρω παραπάνω για την εικόνα που φαίνεται σαν ανάγλυφη ανεβάζοντας την ευκρίνεια.
Σας παραθέτω το album. Έχω 4 photo μέσα, οι 2 είναι με την ευκρίνεια στο 0 και οι άλλες 2 με την ευκρίνεια στο 55.

http://s1078.photobucket.com/albums/w498/Dafysgt/

Έχετε δεί εσείς στις τηλεωράσεις σας κάτι παρόμοιο; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ποια ταινία είδες? Το PS3 το έχεις ρυθμίσει στην έξοδο να δίνει 1080/24p?

Για το πρόβλημα στο σήμα δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο της κεραίας που πάει στην πρίζα.

Η άλλη τηλεόραση που έπιανε καλά ήταν και αυτή Samsung D8000? (Με μπέρδεψες λίγο με αυτό που γραφείς)

Η άλλη tv ήταν η Samsung UE40B8000 αν googlaris θα την βρείς ήταν δύο σειρές πρίν την D8000.
Όσων αφορά το σήμα, το καλώδιο της κεραίας το είχα και στην άλλη tv και δεν είχε πρόβλημα.
Οι φωτό είναι απο την πρόσφατη ταινία "φύλακας αγγέλων" σε blue ray, την έξοδο την έχω σε 1080/24p και το καλώδιο hdmi είναι πολύ καλό της belkin.
Αυτό που βλέπετε στις φωτό το κάνει και στα ψηφιακά κανάλια και στα αναλογικά, απλά όσο πιο καθαρό είναι το σήμα τόσο πιο έντονα φαίνεται αυτή η ανάγλυφη εικόνα. Είναι φυσιολογικό αυτο στην συγκεκριμένη τηλεώραση;

Είναι φυσιολογικό αυτο στην συγκεκριμένη τηλεώραση;

Aν το ρυθμιστικό της οξύτητας έχει τόσο μεγαλό εύρος, ναι, θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό...

Χρησιμοποίησε το pattern "5-Sharpness & Overscan" από τα "Basic Settings" του AVS HD709, για να βάλεις το ρυθμιστικό στη σωστή θέση...

sharpness_overscan.png

Μάλλον η Β8000 είχε καλύτερο δέκτη.

Φαντάζομαι ότι αυτή δεν είχε και το πρόβλημα με την "ανάγλυφη εικόνα". Ίσως είναι παρενέργεια της επεξεργασίας που ονομάζει η Samsung "micro dimming".

Μάλλον η Β8000 είχε καλύτερο δέκτη.

Φαντάζομαι ότι αυτή δεν είχε και το πρόβλημα με την "ανάγλυφη εικόνα". Ίσως είναι παρενέργεια της επεξεργασίας που ονομάζει η Samsung "micro dimming".

Μην βιαζόμαστε να βρούμε "προβλήματα". Ένα ρυθμιστικό με μεγάλο εύρος είναι πάντα καλοδεχούμενο. Το να ρυθμιστεί σωστά, είναι εύκολο.

Η συμπεριφορά των ρυθμιστικών δεν μπορεί να κριθεί με υλικό τόσο κακής ποιότητας όσο αυτά που είδα στις φωτογραφίες...
(Εκτός και αν το υλικό ήταν μια εξαιρετική απεικόνιση πίνακα ζωγραφικής κάποιου πουαντιγιστή ζωγράφου)

Όπως τα λέει ο petasis, σαν πίνακας ζωγραφικής φαίνεται η εικόνα. Το υλικό είναι HD αλλα δεν έχει να κάνει με αυτό γιατί το κάνει σε αναλογικό, σε ψηφιακό, σε HD ακόμη και σε φωτογραφίες. Απο τις ρυθμίσεις έχω δοκιμάσει τα πάντα και με το μόνο που αυξομειώνεται είναι με την ευκρίνεια, αλλα ακόμα και στο μηδέν να την βάλω το φαινόμενο εξακολουθεί να υπάρχει.