Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλημερα σε ολους ...εχω μια απορια και ψαχνω λυση ..τελευταια οταν βλεπω εκπομπες με μεγαλη ταχυτητα στην οθονη παρατηρω μια καθυστερηση στην οθονη περιπου σαν lag π.χ σκηνες με αυτοκινητα πως μπορει να διορθοθει αυτο ? η εχει καποιο προβλημα η τηλεοραση ?
ποια αναβάθμιση έχεις στην τηλεόραση σου;

Μόλις την παρέλαβα κι εγω..46"..τι test να κάνω μέσα στο δεκαήμερο που μπορω να την πάω πίσω στο κατάστημα αν βρω κάτι;και ειναι 10 εργάσιμες ή ημερολογιακες;

Εγω ειδα την D7000 στον Κωτσοβολο και εχω να καταθεσω δυο πραγματα απο την πολυ γρηγορη ματια που της εριξα.
(Κανω την παραδοχη οτι εχει σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα με την 8000)
1. Δυστυχως το crosstalk παραμενει εντονοτατο (επαιζε monsters vs aliens απο νεο blu ray της σειρας D)
2. Εντυπωσιαστηκα απο το 3D γενικοτερα και το βαθος πεδιων. Ενιωσα οτι αντικειμενα εβγαιναν στην κυριολεξια απο την οθονη ενω επισης το αντοστοιχο βαθος ηταν παραπανω απο τελειο.
Επειδη εχω την C8000 και ξερω τι μπορει να κανει το 3D της πιθανολογω οτι η διαφορα εχει να κανει με το νεο χαρακτηριστικο Hyper Real 3D engine που δεν ειχε η σειρα C.
Να δουμε τι θα πουν και τα παιδια που θα την αγορασουν.
Αισθητικα τοσο η 7000 οσο και η 8000 ειναι πανεμορφες.
Νικος
Sorry παιδιά δεν ξέρω και πολλα..τι ειναι το crosstalk και πως το καταλαβαίνω;

Σήμερα βρήκα υλικό 3D .
Mία συναυλία ροκ από την SAMSUNG και ένα 4 λεπτο βίντεο από το AVATAR που το κατέβασα από το ίντερνετ.
Ήταν και τα δύο εντυπωσιακά.
Σε απόσταση θέασης 4 μέτρων κάτι χαρτάκια που έπεφταν στο τέλος της συναυλίας είχες την αίσθηση ότι αν άπλωνες το χέρι θα τα έπιανες.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την μετατροπή από κανάλι ψηφιακό της DIGEA.
Όμως το PLANET EARTH σε αρκετά καλή ποιότητα βίντεο ήταν σαφέστατα καλύτερο από τα κανάλια.
Το clouding με πλήρως μαύρη την εικόνα υπάρχει.
Δεν έχω την σχετική εμπειρία για να συγκρίνω.
Η φωτογραφία που έβγαλα δεν βοηθάει.
Δείχνει κατάμαυρη την οθόνη.Το μάτι όμως βλέπει διαφορετικά.
Απαντώντας εντελώς με κριτήρια υποκειμενικά νομίζω ότι σπάνια θα χρειαστείς το απόλυτο μαύρο.
Όμως τα ολοζώντανα χρώματα και το εντυπωσιακό 3D θα είναι πάντα παρόντα .

Μπορείς να μου πεις απο που θα κατεβαζω αυτα τα videakia η να μου πει κάποιος που θα βρω αλλα για να κατεβαζω να κάνω δοκιμή;

Λοιπόν παίδες μεχρι στιγμής έχω βρει δυο πραγματα που ίσως ειναι πρόβλημα ή χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις(εσείς θα μου πείτε)
1ον έχω κατεβάσει ενα videaki σε 720p και το παίζω τώρα μέσω USB..γενικά νομίζω ότι παίζει καλα και ότι τα χρώματα ειναι αρκετά ικανοποιητικά,όμως με ενοχλεί λίγο η κίνηση σε γρήγορες εναλλαγές της κάμερας..σαν να κολλάει λίγο,να μην έχει μια συννεχομενη ροή..
2ον παταω smart hub και απο κει πάω στην περιήγηση web..μέχρι να μου πει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί(ειναι μακριά το modem και δεν πιάνει καλα),εμφανιζεται μια μαύρη οθόνη με ενα περιστρεφομενο εικονίδιο..σε αυτή την τελείως μαύρη οθόνη φενονται κάποιοι ασυμετροι φωτισμοί σε διάφορα σημεία της οθόνης(μάλλον απ τα led)..κάπου πιο έντονοι κάπου όχι τόσο έντονοι..αυτο ειναι πρόβλημα;

Αυτοι οι φωτισμοι που βλεπεις αιναι το clouding, λιγο-πολυ το εχουν ολες οι edgeled τηλεορασεις οπως και η D8000. Το θεμα ειναι αν αυτα φαινονται και οταν βλεπεις ταινιες η προγραμμα τηλεορασις.Διαφορετικα never mind!!!

Αυτοι οι φωτισμοι που βλεπεις αιναι το clouding, λιγο-πολυ το εχουν ολες οι edgeled τηλεορασεις οπως και η D8000. Το θεμα ειναι αν αυτα φαινονται και οταν βλεπεις ταινιες η προγραμμα τηλεορασις.Διαφορετικα never mind!!!

Προς το παρόν δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο..στο videaki που γράφω πιο πάνω το μονο που φαίνεται λάθος(εκτός απο τα παραπάνω) ειναι οτν δείχνει μια παλιά φωτογραφία στην οποία φενεται μια μπλούζα η οποία κυματίζει ακόμα κι όταν πατάς pause..μάλλον κάτι παίζει με τα χρώματα..
Σε προγράμματα digea ή αναλογικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο ως τώρα..

vAGG ευχαριστουμε για τις φωτο.

Απο banding πως πας? Μπορεις να κατεβασεις αν θες απο εδω 2 screen μια μαυρη για να ελεγξεις το μαυρο-clouding και μια γκρι για το banding. Αν μπορουσες να μας πεις τι βλεπεις ή να παρεις και καμια φωτο θα ηταν πολυ καλο.

http://www.avforums.com/forums/14462917-post62.html

Αρκετοι διαμαρτυρονται για banding σε μεγαλο βαθμο (οριζοντιο αλλα και κατακορυφο)

Παραδειγμα στο ιδιο forum απο διαφορετικες tv.

comparison2.png
Μπορούμε να βρούμε κάπου αυτα τα screens?έχουν σβηστει τα αρχεια

Λοιπόν,ψαχνωντας αρκετές ώρες παρατηρώ το εξής..σε ραδιοφωνικα κανάλια όπως ΕΡΑ σπορ κτλ και σε αρκετό σκοτάδι φαίνονται κάποιοι ασυμετροι φωτισμοί..δεν ειναι ομοιομορφο μαύρο σε όλη την οθόνη σε καμία περίπτωση.. Κυριως υπάρχουν φωτισμοί στις άκρες σε κάποια σημεία (και οριζόντια και κάθετα ) αλλα και κεντρικά σε 1-2 σημεία..προσπάθησα να φωτογραφισω όμως στις photo δεν φαίνεται αυτο που περιγράφω..αυτο επίσης φαίνεται όταν κρατάμε πατημενο συνέχεια το πληκτρο αλλαγής καναλιών + ή - ..
Παρ όλα αυτα σε λειτουργία tv,αναλογικά ή digea δε φαίνονται καθόλου(ή εγω δε τους καταλαβαίνω) αυτοί οι φωτισμοί..
Επίσης παρατήρησα ότι αν μπει η στην λειτουργία εικόνας η επιλογή κινημ.ταινία το φαινόμενο γίνεται φανερά πιο έντονο..

Καλημερα join the club.

Μην ανησυχεις ολες το εχουν .
Το φαινομενο λεγεται clouding.
Bαλε στον γοογλη 'clouding' και θα δεις.

Δηλαδή απ τη στιγμή που δε φαίνεται κάτι όταν υπάρχει τηλεοπτικό προγραμμα δεν έχω πρόβλημα;το banding τι ειναι;

Μήπως εμφανίζεται πιο έντονα μετα απο αρκετές ώρες λειτουργίας της tv?πάντως δεν ειναι τόσο έντονο όσο στις photo του google..η κάμερα απο iPhone ή ιpad δεν βλέπω να το πιάνει..

Και 100mbps να έχεις, αν έχει θόρυβο η γραμμή ή αν δεν είναι καλή η εταιρία ή ότι δίποτε άλλο...

Μα αν έχει θόρυβο η γραμμή η δεν έχεις καλή σύνδεση ΔΕΝ γίνεται να έχεις 100 mbps!

Με τα 6 mbps (χαμηλή ταχύτητα) λογικό είναι να περιμένεις να φορτώσουν τα video.

Μήπως εμφανίζεται πιο έντονα μετα απο αρκετές ώρες λειτουργίας της tv?πάντως δεν ειναι τόσο έντονο όσο στις photo του google..η κάμερα απο iPhone ή ιpad δεν βλέπω να το πιάνει..

Το φαινομενο κλαουντιγκ, ουτε χειροτερευει ουτε φτιαχνει, μονο διορθωνεται παιζοντας με τις ρυθμισεις απο το μενου!!!

Το φαινομενο κλαουντιγκ, ουτε χειροτερευει ουτε φτιαχνει, μονο διορθωνεται παιζοντας με τις ρυθμισεις απο το μενου!!!

Χαμηλώνοντας το Βacklight (οπ. φωτισμός) διορθώνεται , αν το αυξήσεις χειροτερεύει.

Last edited:
Σε ολες τις λειτουργειες υπαρχει αλλα επειδη τα ρυθμιστικα ειναι ανεβασμενα στις αλλες λειτουργεις χανεται στα ματια η τηλεοραση σε τυφλωνει.Στην κινηματογραφικη οσο και να ριξεις τον οπισθιο φωτισμο και στο 0 θα μειωθει ελαχιστα εως καθολου.Παλι θα υπαρχει ενα μπλε σκουρο πανελ με λευκες σταμπες.Δεν ξερω στον τομεα της εικονας αν εχουν διορθωσει εκτος απο την επεξεργασια τιποτα αλλο σε σχεση με την σειρα β,c;Νoμιζω οχι.