Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για εμένα η EH6030 σαν εικόνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιαδήποτε ES6xxx , οι διαφορές είναι σχεδιασμού/smart TV/αριθμού HDMI και usb.

Ο τύπος έκανε το review σε μαγαζί.Προφανώς και δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για μετρήσεις
Έβαλα το review στο νήμα διότι δεν υπάρχουν και πολλά για το συγκεκριμένο μοντέλο
Επίσης το ότι στις δικές μας δεν υπάρχει clouding,δε σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και σε όλες τις υπόλοιπες

Συμφωνω, για εμενα η θα κανεις την αξιολογηση σωστα η μην την κανεις καθολου. Καλα εκανες και το εβαλες γιατι καποια πραγματα ειναι κοινα με αυτες που κυκλοφορουν στην Ελλαδα.

Ολα καλα με την τηλεωραση αλλα μασ τα χαλαει σε κινηση οταν ενεργοποιεις το motion plus στις γρηγορεσ σκηνες δημιουργουνται ειδολα,κριμα..

Ενταξει...εκατσα και ειδα της IMMAX το Under the sea και το Hubble !!!
Δεν εχω λογια!
ισως ειναι και καλυτερο απο τα βιντεακια που εχουν οι εταιριεσ στα καταστηματα για να πουλησουν τις τηλεορασεις τους!!!

απλα,επειδη ειμαι full αρχαριος,δεν μπορεσα να κανς ουτε το πρςτο βημα για να ενσωματωσω τους υποτιτλους σε 3D μορφη,που υπηρχαν οδηγιες σε προηγουμενο post...

τα βιντεκια τα κατεβασα 3D Full HD και τα επαιξα απο στικακι,διοτι το samsung shared δεν υποστηριζε τον τυπο του αρχειου,αν και ειναι .mkv

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

απλα,επειδη ειμαι full αρχαριος,δεν μπορεσα να κανς ουτε το πρςτο βημα για να ενσωματωσω τους υποτιτλους σε 3D μορφη,που υπηρχαν οδηγιες σε προηγουμενο post...

τα βιντεκια τα κατεβασα 3D Full HD και τα επαιξα απο στικακι,διοτι το samsung shared δεν υποστηριζε τον τυπο του αρχειου,αν και ειναι .mkv

Όσον αφορά τους υπότιτλους, να ξερείς ότι ακόμα και να τους μετατρέψεις σε 3D (δηλαδή σε μορφή sub/idx), ο ενσωματωμένος player της TV δε τους υποστηρίζει κι έτσι δε θα τους παίξει ως 3D. Για να δεις σωστά τους υπότιτλους, ή πρέπει να παίξεις την ταινία+3d υπότιτλους από εξωτερικό media player (με δυνατότητα 3D προφανώς) ή από το PC σου (το οποίο θα το 'χεις συνδέσει με την TV).

Όσο για το 2ο, προσωπικά oποιοδήποτε mkv κι αν δοκίμασα, είτε απλό είτε 3D, τα έπαιξε μια χαρά μέσω DLNA (το πρόγραμμα της μαμάς Samsung λέγεται Samsung AllShare, μάλλον αυτό εννοείς). Το μόνο "issue" που έχω δει είναι σε ένα 3D mkv των 33GB που έχω, όταν κάνω seeking και προχωράω την ταινία, χάνει τον ήχο για 1, μπορεί και 2 λεπτά (κι από usb το κάνει, αλλά τον βρίσκει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα). Απλά υποθέτω ότι φταίει ο μεγάλος όγκος του αρχείου. Στα υπόλοιπα mkv των 13GB και κάτω, δεν είχε κανένα θέμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικα με το media info ειδα οτι το αρχειο ειναι Avc.

δωσε μου ενα παραδειγμα οταν λες με εξωτερικο media player?εξωτερικο σκληρο ή ειπα βλακεια?! :BDBDG54:

καλα το pc μου εχει amd athlon x64 2.1 , 4Gb μνημη , nvidia Gt240 1 Gb και δεν παιζει με κανονικη ροη 1080p δυστυχως....δεν ξερω τι μπορει να πρωτοφταιει.

Από την παρασκευή είμαι και εγώ ένας πανευτυχής κάτοχος της 46άρας 6030. Καταπληκτική απεικόνιση , σε σχέση με την R.I.P. Sony μου KDL-40V3000. Η επιλογή έγινε κατόπιν μελέτης εδώ. Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Η τηλεόραση είναι νομίζω από τις καλύτερες για τα λεφτά που ζητάει. Μόνη μου ένσταση η φθηνή βάση που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο στιβαρή, αλλά οκ δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Α,οκ!

Με ps3 θα μπορουσε να γινει αυτο?

Δε γνωρίζω από PS3 φίλε μου. Με ένα πρόχειρο search διαβάζω ότι το PS3 παίζει μόνο ενσωματωμένους υπότιτλους (αν κάνω λάθος διορθώστε) αλλά δε ξέρω αν ο player του έχει τη δυνατότητα να τους εμφανίζει 3D. Και μου φαίνεται χλωμό, αφού και σε threads για 3D subtitles εδώ μέσα δε έχει αναφέρει κανείς ότι του παίξαν ok από PS3.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, γνωρίζεις ότι οι απλοί srt υπότιτλοι παίζουν μια χαρά (κι από τον ενσωματωμένο player της TV) με 3D ταινίες, έτσι; Απλά τους εμφανίζει όπως και στις 2D ταινίες, καρφωμένους στο κέντρο. Προσωπικά δε με έχει ενοχλήσει στις λίγες 3D ταινίες που έχω δει ως τώρα. Μέχρι να μαζευτεί κανα φράγκο για 3d player (100αρικο με 120 υπολογίζω για μενα), βολευόμαστε έτσι. Το ίδιο θα πρότεινα και για σενα. Εκτός αν έχεις σκοπό να πάρεις καινούριο pc, οπότε μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

GiOrGoSk21 έχω την UE40 EH6030 αλλά σε 3d ταινια μορφης SBS (διαχωρισμένη εικόνα), οι απλοί *srt εμφανίζονται σαν...αλαμπουρνέζικα...! Οταν δοκιμασω να παίξω την ταινία από το Samsung ΗΤ-Ε5530, ενω σε διαχωρισμένη εικονα παίζουν μια χαρά...όταν παω να βάλω 3d, σπάνε και μετατοπίζονται δεξιά και αριστερα...... Βασικά, δεν καιγομαι να αγορασω player για να εχω 3d υποτιτλους, απλά να ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...! Εχεις μήπως καμια ιδέα για το πως θα εμφανιστουν ΣΩΣΤΑ οι srt στην tv;;;; Ευχαριστω προκαταβολικά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

GiOrGoSk21 έχω την UE40 EH6030 αλλά σε 3d ταινια μορφης SBS (διαχωρισμένη εικόνα), οι απλοί *srt εμφανίζονται σαν...αλαμπουρνέζικα...!

Αυτό σου συμβαίνει όταν παίζεις την ταινία απ' ευθείας από τον ενσωματωμένο player της TV; Και τι ακριβώς εννοείς με το αλαμπουρνέζικα; Βασικά το πρώτο που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι ότι με το "αλαμπουρνέζικα" εννοείς ότι δε στους εμφανίζει στα ελληνικά αλλά κάτι "κινέζικα". Αυτό συμβαίνει γιατί πιθανώς δεν έχεις κάνει την κατάλληλη ρύθμιση μέσα απ' την TV. Όταν ξεκινήσεις την ταινία, πάτα το Tools απ' το τηλεκοντρόλ και πήγαινε Ρυθμίσεις υποτίτλων --> Κωδικοποίηση --> Ελληνικά. Αλλά αν δεν είχες κάνει αυτή τη ρύθμιση, θα 'πρεπε και στις απλές 2D ταινίες να σου εμφανίζει τα "κινέζικα". Εν τέλει, αν δε μπορείς να το περιγράψεις ανέβασε καμιά φωτο για να καταλάβω τι εννοείς.

Οταν δοκιμασω να παίξω την ταινία από το Samsung ΗΤ-Ε5530, ενω σε διαχωρισμένη εικονα παίζουν μια χαρά...όταν παω να βάλω 3d, σπάνε και μετατοπίζονται δεξιά και αριστερα......

Γίνε αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικός φίλε μου. Κατ' αρχήν, με την εικόνα διαχωρισμένη δεξιά κι αριστερά (δηλαδή σε 2D mode) σου εμφανίζει τους υπότιτλους μονούς, στο κέντρο; Αυτό εννοείς μια χαρά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις -

Καλημέρα παίδες.
Βάλτε κι εμένα στη λίστα κατόχων μιας 46άρας UE EH6030.
Εντυπώσεις από HD πολύ καλές! Από DIGEA είναι ανάλογα το κανάλι:
Τα κρατικά, ο ΣΚΑΙ, το ΜΕΓΑ είναι πολύ καλά. Τα υπόλοιπα είναι από ικανοποιητικά ως μέτρια.
Δεν κλαίγομαι όμως το περίμενα...
Πέρασα τις ρυθμίσεις του avgr (αν θυμάμαι καλά το παιδί) με ολίγο πιο θερμές αποχρώσεις για τα γούστα μου και λίγο πιο κάτω την ευκρίνεια.

Μου δημιουργήθηκε όμως μια απορία:
Πώς στην ευχή κλείνει τελείως η τηλεόραση, δηλαδή να μην μπει καν σε standby mode;
Ένα κουμπάκι που έχει από κάτω δεξιά που λειτουργεί και σαν joystick, όταν πατάω απενεργοποίηση, μπαίνει σε standby mode γιατί ανάβει η κόκκινη λυχνία.
Άρα πώς κλείνει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις -

Καλημέρα παίδες.
Βάλτε κι εμένα στη λίστα κατόχων μιας 46άρας UE EH6030.
Εντυπώσεις από HD πολύ καλές! Από DIGEA είναι ανάλογα το κανάλι:
Τα κρατικά, ο ΣΚΑΙ, το ΜΕΓΑ είναι πολύ καλά. Τα υπόλοιπα είναι από ικανοποιητικά ως μέτρια.
Δεν κλαίγομαι όμως το περίμενα...
Πέρασα τις ρυθμίσεις του avgr (αν θυμάμαι καλά το παιδί) με ολίγο πιο θερμές αποχρώσεις για τα γούστα μου και λίγο πιο κάτω την ευκρίνεια.

Μου δημιουργήθηκε όμως μια απορία:
Πώς στην ευχή κλείνει τελείως η τηλεόραση, δηλαδή να μην μπει καν σε standby mode;
Ένα κουμπάκι που έχει από κάτω δεξιά που λειτουργεί και σαν joystick, όταν πατάω απενεργοποίηση, μπαίνει σε standby mode γιατί ανάβει η κόκκινη λυχνία.
Άρα πώς κλείνει;

Οι καινουριες τηλεορασεις δεν κλεινουν ποτε. Αν θες να την κλεισεις εντελως βγαζεις την πριζα. Παντως θεωρητικα δεν καινε πανω απο ενα βατ.

Προβολη μεσω allshare και οπτικο καλωδιο απο tv σε ενισχυτη δε δινει ηχο 5.1. Γιατι; Μεσω ps3 μια χαρα...

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προβολη μεσω allshare και οπτικο καλωδιο απο tv σε ενισχυτη δε δινει ηχο 5.1. Γιατι; Μεσω ps3 μια χαρα...

από τα settings ή από τα tools για ενεργοποίηση στο εξωτερικό ηχείο.

Και εγω ειμαι κατοχος πλεον εδω και λιγες ημερες μιας 46αρας. Οι εντυπωσεις μου ειναι αναμεικτες σε σχεση με αυτα που εχω ακουσει εδω μεσα. Οταν την αγορασα το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα σε μεγαλο βαθμο ηταν το banding. Και οταν λεω σε μεγαλο βαθμο το εννοω. Μεγαλες σκιασεις στα ακρα και πιο μικρες στην μεση της οθονης. Την πακεταρα λοιπον και πηγα πισω στον Κωτσοβολο(στο ΜΜ ειχε αξαντληθει) οπου το διαπιστωσανε και εκει. Τους ειχε μεινει ενα μονο κομματι το οποιο το δοκιμασαμε επι τοπου και ειχε και αυτο ομως σε λιγο μικροτερο βαθμο οποτε πηρα αυτο. Εδω μεσα ολοι οι χρηστες εχουν αναφερει οτι banding δεν εχουν δει οποτε η εγω ειμαι ατυχος και επεσα σε 2 κομματια η απλα για τους αλλους χρηστες δεν ειναι αντιληπτο. Επισης το δευτερο κομματι που πηρα υπεφερε απο clouding(εντονο) αλλα χαλαρωσα λιγο τις βιδες απο πισω απο την τηλεοραση και αυτο σχεδον εξαφανιστηκε σε σημειο που δεν μπορει να γινει πλεον αντιληπτο σε συνθηκες θεασης.

Η εικονα ειναι αρκετα καλη. Ειχα και μια ES6900 που την επεστρεψα λογο banding και η εικονα ειναι πολυ κοντινη. Η γωνια θεασης ειναι ιδια με την πολυ ακριβοτερη ES6900 χωρις ομως flashlighting ή lightbleed απο γωνιες. Οι επιλογες βελτιωσης της δυναμικης αντιθεσης στην EH6030 πασχουν, ομως βγαζει πολυ καλη αντιθεση απο deafult, οποτε η διαφορα ειναι μικρη. Το μαυρο ηταν καλυτερο στην ES6900 ισως λογο microdimming που η EH6030 δεν εχει ομως ειναι αρκετα βαθυ ετσι και αλλιως. Σε γενικες γραμμες αν δεν υπηρχε το banding θα ελεγα οτι ειναι η καλυτερη τηλεοραση για τα λεφτα της ομως τωρα εχω τις αμφιβολιες μου. Λογω περιορισμενου χρονου δεν ηθελα να οργωσω ολη την Αττικη μεχρι να βρω κομματι χωρις banding και μαλλον ειναι κατι που υπαρχει σε ολα τα κομματια του συγκεκριμενου μοντελου οποτε κραταω αυτο που εχω και απλα θα το αγνοω. Παντως να πω οτι μεχρι σημερα δεν εχω δει Samsung που να μην υποφερει απο καποιου βαθμου ανομοιομορφια ακομα και τα flagship μοντελα τους.

Αν θελει κανεις να ρωτησει κατι εδω ειμαι. -bye-

Last edited:
Γειά σας,
Επειδή σε λίγες μέρες μάλλον θα αγοράσω και εγώ την 6030 46", θα θελα να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό για μένα,
επειδή η χρήση που θα κάνω είναι 95% ταινίες μέσω pc και 5% τηλεόραση και όντας ήδη κάτοχος μιας samsung 40" 530 lcd.
Στην 530 λοιπόν όταν έστελνα το video του pc μέσω hdmi, είχα τις εξής επιλογές,
ή είχα ξεπλυμένα χρώματα(πολυ ξασπρισμένα με ghosting μαζί) και περνούσε και ήχο μεσω του hdmi
ή είχα κανονική εικόνα συνδεοντας το pc στη θύρα hdmi/dvi αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν περνούσε ήχο και αναγκαζομουνα να στείλω ήχο μέσω αναλογικου
καλωδίου στην υποδοχή audio in.

H 6030 όμως δεν έχει audio in αναλογικο, οπότε η ερωτηση μου είναι:
την έχει συνδέσει κάποιος μεσω hdmi καλωδιου στο pc και είχε κανονικά χρώματα και ήχο?
Ευχαριστώ.

Γειά σας,
Επειδή σε λίγες μέρες μάλλον θα αγοράσω και εγώ την 6030 46", θα θελα να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό για μένα,
επειδή η χρήση που θα κάνω είναι 95% ταινίες μέσω pc και 5% τηλεόραση και όντας ήδη κάτοχος μιας samsung 40" 530 lcd.
Στην 530 λοιπόν όταν έστελνα το video του pc μέσω hdmi, είχα τις εξής επιλογές,
ή είχα ξεπλυμένα χρώματα(πολυ ξασπρισμένα με ghosting μαζί) και περνούσε και ήχο μεσω του hdmi
ή είχα κανονική εικόνα συνδεοντας το pc στη θύρα hdmi/dvi αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν περνούσε ήχο και αναγκαζομουνα να στείλω ήχο μέσω αναλογικου
καλωδίου στην υποδοχή audio in.

H 6030 όμως δεν έχει audio in αναλογικο, οπότε η ερωτηση μου είναι:
την έχει συνδέσει κάποιος μεσω hdmi καλωδιου στο pc και είχε κανονικά χρώματα και ήχο?
Ευχαριστώ.

Η χρηση που κανεις εσυ ειναι ιδια με την χρηση που κανω εγω ομως ηχο μεσο της καρτας δεν μπορω να περασω γιατι δεν την υποστηριζει(δεν εχει ΗDMI out).

Ομως με μπερδεψες λιγακι. Τι εννοεις...
"ή είχα ξεπλυμένα χρώματα(πολυ ξασπρισμένα με ghosting μαζί) και περνούσε και ήχο μεσω του hdmi ή είχα κανονική εικόνα συνδεοντας το pc στη θύρα hdmi/dvi".

Εμενα σε οποιο απο τα 2 HDMI και αν το συνδεσω την ιδια ακριβως εικονα μου βγαζει αρκει να εχω την oξυτητα κοντα στο μηδεν γιατι αλλιως παραμορφωνει τα γραμματα απο την επιφανεια εργασιας. Αρα αν μπορεις να περασεις ηχο δεν πρεπει να εχεις κανενα προβλημα. Η εικονα ειναι λιγο ξεφτισμενη εαν διαλεξεις την εισοδο να την ονομασεις PC. Εκει οι περισσοτερες επιλογες απο το μενου απενεργοποιουνται και το χρωμα ειναι πολυ ελαφρυ και δυστυχως δεν μπορεις να δωσεις χρωμα γιατι η επιλογη απενεργοποιειται. Ισως να μπορεις να δωσεις περισσοτερο χρωμα απο το μενου της καρτας. Ομως παρατηρω οτι αν δεν ονομασεις την εισοδο PC αλλα απενεργοποιησεις ολη την επεξεργασια εικονας που γινετε απο την τηλεοραση τοτε και η εικονα ειναι καλη και το lag ειναι υποφερτο παντα για παιχνιδια.

Οτι αλλο χρειαζεσαι ρωτα και θα προσπαθησω να σε καλυψω. :2thumb22sup:

Edit: Η εισοδος HDMI/DVI περναει κανονικα ηχο αφου μολις συνεδεσα τον ψηφιακο μου αποκωδικοποιητη για δοκιμη και ειχε ηχο κανονικα.

Last edited: