Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σας και πάλι. Το θέμα έχει να κάνει με την προβολή ταινιών μέσω USB και της λειτουργίας των υποτίτλων. Λόγω του μικρού μεγέθους της γραμματοσειράς που έχει η συγκεκριμένη τηλεόραση, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα ταχείας ενσωμάτωσης υποτίτλων, το "AviAddXsubs". Έχω παρατηρήσει, ότι κατά την διάρκεια της ταινίας, σε μερικούς υπότιτλους, "παγώνει" στιγμιαία η εικόνα:twoguns::ADFAD2:, κάτι που μερικές φορές είναι κι ενοχλητικό:twoguns::7SFGSFG:.
Εαν κάποιος από εσάς, βλέπει με τον ίδιο τρόπο ταινίες και έχει το ίδιο θέμα, έχει βρεί την λύση;
Ή μήπως χρειάζεται να προχωρήσω στην αναβάθμισή της τηλεόρασής μου (από την αρχή έχω την "1010"):ADFAD2:;

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σας και πάλι. Το θέμα έχει να κάνει με την προβολή ταινιών μέσω USB και της λειτουργίας των υποτίτλων. Λόγω του μικρού μεγέθους της γραμματοσειράς που έχει η συγκεκριμένη τηλεόραση, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα ταχείας ενσωμάτωσης υποτίτλων, το "AviAddXsubs". Έχω παρατηρήσει, ότι κατά την διάρκεια της ταινίας, σε μερικούς υπότιτλους, "παγώνει" στιγμιαία η εικόνα:twoguns::ADFAD2:, κάτι που μερικές φορές είναι κι ενοχλητικό:twoguns::7SFGSFG:.
Εαν κάποιος από εσάς, βλέπει με τον ίδιο τρόπο ταινίες και έχει το ίδιο θέμα, έχει βρεί την λύση;
Ή μήπως χρειάζεται να προχωρήσω στην αναβάθμισή της τηλεόρασής μου (από την αρχή έχω την "1010"):ADFAD2:;

δεν χανεις τιποτα με την αναβαθμιση..πολυ πιθανον να διορθωθει το προββλημα σου..

Για οσους,δεν το εχουν δει ακομα,βγηκε καινουριο λογισμικο για την tv μας. Οσοι αναβαθμισατε, παρατηρησατε καμια αλλαγη ??

Για οσους,δεν το εχουν δει ακομα,βγηκε καινουριο λογισμικο για την tv μας. Οσοι αναβαθμισατε, παρατηρησατε καμια αλλαγη ??
Καλησπερα εκανα και εγω την αναβαθμιση εχτες οι διαφορες μπορει να κανω και λαθος μου φαινεται καπως καπως καλυτερο το τηλεοπτικο αλλα δεν μπορω ακομα να εξηγησω τι αλλαγη ακριβως ειναι αυτη ισως οταν θα εχω πιο πολυ χρονο να το κοιταξω καλυτερα

Φίλε "gatoulisrethymno7", εαν θέλεις -σε παρακαλώ- έλεγξε και τα παρακάτω, που έχουν να κάνουν με το κομμάτι της αναπαραγωγής των ταινιών από αποθηκευτικά μέσα π.χ. USB και εξωτερικό δίσκο, εαν διαθέτεις:
1. Σε περίπτωση που βλέπεις ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, σε σχέση με παλαιότερα λογισμικά:
α) Εαν αυξήθηκε το μέγεθός τους
β) Εαν υπάρχουν επιλογές γραμματοσειράς
και
γ) Εαν βλέπεις ταινίες και ενσωματώνεις τους υπότιτλους με το "AviAddXsubs" και τους βλέπεις στη σωστή τους θέση, που σε προηγούμενα λογισμικά, εμφανίζονταν πιό ψηλά (τους κατέβασα με το πρόγραμμα που ανέφερα πιό πάνω, με την επιλογή "Full Screen", όμως κατά την αναπαραγωγή των αρχείων και πριν εμφανιστεί ο επόμενος υπότιτλος, "παγώνει" στιγμιαία η εικόνα).

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε "gatoulisrethymno7", εαν θέλεις -σε παρακαλώ- έλεγξε και τα παρακάτω, που έχουν να κάνουν με το κομμάτι της αναπαραγωγής των ταινιών από αποθηκευτικά μέσα π.χ. USB και εξωτερικό δίσκο, εαν διαθέτεις:
1. Σε περίπτωση που βλέπεις ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, σε σχέση με παλαιότερα λογισμικά:
α) Εαν αυξήθηκε το μέγεθός τους
β) Εαν υπάρχουν επιλογές γραμματοσειράς
και
γ) Εαν βλέπεις ταινίες και ενσωματώνεις τους υπότιτλους με το "AviAddXsubs" και τους βλέπεις στη σωστή τους θέση, που σε προηγούμενα λογισμικά, εμφανίζονταν πιό ψηλά (τους κατέβασα με το πρόγραμμα που ανέφερα πιό πάνω, με την επιλογή "Full Screen", όμως κατά την αναπαραγωγή των αρχείων και πριν εμφανιστεί ο επόμενος υπότιτλος, "παγώνει" στιγμιαία η εικόνα).

Φιλε neoktistos τις ταινιες σπανια τις βλεπω απο σκληρο μιας και δεν εχω δικο μου αλλα τις streamαρω μεσω servio και δεν ξερω αν αλλαζει κατι μιας και ο ιδιος media player τα αναπαραγαγει και τα δυο.Επιλογες για τους υποτιτλους ειναι ιδιες μικρο μεσαιο και μεγαλο μεγεθος αν και μεσω servio το μεγαλο ειναι ακομα μικρο σε σχεση με τη συνδεση μεσω λαπτοπ.Δεν εχει προστεθει καποια αλλη επιλογη που να μην προυπηρχε.Επισης δεν ενσωματωνω υποτιτλους και δεν ξερω για αυτο που με ρωτας.

Σ' ευχαριστώ, για την απάντησή σου. Τουλάχιστον, εαν είδες κάτι καινούργιο -σε σχέση με προηγούμενα λογισμικά- και ο, τιδήποτε πρόσεξες και σού 'κανε εντύπωση. Όσον αφορά το πρόγραμμα που σου ανέφερα, δεν πειράζει. Νά 'σαι καλά!

Σ' ευχαριστώ, για την απάντησή σου. Τουλάχιστον, εαν είδες κάτι καινούργιο -σε σχέση με προηγούμενα λογισμικά- και ο, τιδήποτε πρόσεξες και σού 'κανε εντύπωση. Όσον αφορά το πρόγραμμα που σου ανέφερα, δεν πειράζει. Νά 'σαι καλά!
Παρακαλω δεν κανει τιποτα αλλα αν θες και την δικη μου γνωμη τα updates εταιριων κολοσων που δεν αναφερουν ποιες ειναι οι αλλαγες και τι διορθωνουν ειναι ανουσια διοτι δεν ξερεις αν οντως κανεις αναβαθμιση η "υποβαθμιση".

Όντως, αυτό που γίνεται με τις αναβαθμίσεις που αναρτώνται από την εταιρεία και χωρίς περιγραφή (όσο και να το έψαξα στην επίσημη ιστοσελίδα της), είναι το πιό εκνευριστικό σημείο. Γι' αυτό και δεν την έχω αναβαθμίσει και είμαι στο λογισμικό που την αγόρασα (1010)!!! Γι' αυτό ρωτάω, αν είδατε κάτι καινούργιο που ν' αξίζει το κόπο, να την αναβαθμίσω. Όχι ότι είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα, αλλά προσπαθώ με τις ρυθμίσεις (εικόνα : τυπική), να την "προσαρμόσω" καλύτερα, στο μάτι μου.

Όντως, αυτό που γίνεται με τις αναβαθμίσεις που αναρτώνται από την εταιρεία και χωρίς περιγραφή (όσο και να το έψαξα στην επίσημη ιστοσελίδα της), είναι το πιό εκνευριστικό σημείο. Γι' αυτό και δεν την έχω αναβαθμίσει και είμαι στο λογισμικό που την αγόρασα (1010)!!! Γι' αυτό ρωτάω, αν είδατε κάτι καινούργιο που ν' αξίζει το κόπο, να την αναβαθμίσω. Όχι ότι είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα, αλλά προσπαθώ με τις ρυθμίσεις (εικόνα : τυπική), να την "προσαρμόσω" καλύτερα, στο μάτι μου.
Εγω εκανα μηνες για να την φερω στα μετρα μου αν και οι ρυθμισεις στου καθενα το ματι ειναι διαφορετικες θα σου προτεινα να δοκιμασεις και αυτες που εχω εγω

Για τηλεοπτικο Digea:

Λειτ.Εικον.- Τυπικο
Οπισθ.Φωτισμ.- 15
Αντιθεση- 85 εως 95(εγω το εχω 90)
Ευκρινεια- 0 εως 20(εγω το εχω 15)
Φωτεινοτητα- 37 εως 43(το εχω 37)
Χρωμα-47 (διοτι η τυπικη απο μονη της εχει εντονα χρωματα μπορεις να κατεβεις κι αλλο δοκιμασε)
Αποχρ(Π/Κ)-Π52 Κ48 (Πιο πολυ για τους ποδοσφαιρικου αγωνες το εχω εκει αν θες το αφηνεις 50-50)

Ρυθμισεις για Προχωρ.
Δυναμ.Αντιθεση- Απενρ.
Τονος.Μαυρου- Απενργ.
Αποχρ.Δερμ.- (-2)διοτι το τυπικο τους κανει να δειχνουν ολιγον τι σαν ινδιανους
Χρωματ.Περιοχη- Πληρες
Ισοροπια λευκου
Κατα σειρα απο πανω προς τα κατω (25-24-25-25-25-20)
Gamma- Απο -3 εως 0(Διοτι οσο πιο χαμηλα καλυτερο μαυρο αλλα χανεις σε λεπτομερια οταν ειναι καμια σκοτεινη σκηνη πειραματησου)
Φωτεισμος κειν. εικ.- Απενερ.

Επιλογες εικονας
Τονος χρωματος- Προτιμω Θερμο 1 αλλα ειναι δικη σου επιλογη και γουστο
Απο κατω ολα απενεργοποιημενα εκτος απο το Motion Plus που θα βαλεις Clear και θα ενεργοποιησεις και το Προσθετη κινηση Led ενεργ.

Για συνδεση με υπολογιστη μεσω HDMI η αναπαραγωγη απο σκληρο

Λειτ.Εικον.- Κιν.Ταινια
Οπισθ.Φωτισμ.- 18
Αντιθεση- 95
Ευκρινεια- 0 εως 15(εγω το εχω 15)
Φωτεινοτητα- 40 εως 45
Χρωμα- 53
Αποχρ(Π/Κ)-Π50 Κ50

Ρυθμισεις για Προχωρ.
Δυναμ.Αντιθεση- Απενρ.
Τονος.Μαυρου- Απενργ.
Αποχρ.Δερμ.- 0
Χρωματ.Περιοχη- Πληρες
Ισοροπια λευκου Default Δεν εχω ψαχτει ακομα
Gamma- Απο -2 εως +1
Φωτεισμος κειν. εικ.- Απενερ.

Επιλογες εικονας
Τονος χρωματος- Προτιμω Θερμο 1 το κανει ακομα πιο κινηματογραφικο
Απο κατω ολα απενεργοποιημενα εκτος απο το Motion Plus που θα βαλεις Προσαρμοσμενη με Μειωση Θολουρ.10 και μειωση Τρεμοπεγ(2 με 3 αν βλεπεις απο σκληρο για να μειωσεις το Judder και 0 αν βλεπεις με μηχανημα που κλειδωνει στα 24p). και θα ενεργοποιησεις και το Προσθετη κινηση Led ενεργ.

Σ' ευχαριστώ -και πάλι- για την απάντησή σου. Αν εξαιρέσεις την ισορροπία "Πράσινο-Κόκκινο" (αν το αναφέρω σωστά) τα υπόλοιπα πάνω-κάτω τα έχουμε ίδια, με μόνη διαφορά την οξύτητα-ευκρίνεια, που την έχω κοντά στο "100 (80-90)" κυρίως για την "υπέροχη" εικόνα της... Δημόσιας τηλεόρασης! Μέχρι στιγμής -πάντως- έχω καταφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, σ' όλα -τουλάχιστον- τα κανάλια της DIGEA πλην ΑΝΤ1 και μερικών περιφερειακών καναλιών.

Σ' ευχαριστώ -και πάλι- για την απάντησή σου. Αν εξαιρέσεις την ισορροπία "Πράσινο-Κόκκινο" (αν το αναφέρω σωστά) τα υπόλοιπα πάνω-κάτω τα έχουμε ίδια, με μόνη διαφορά την οξύτητα-ευκρίνεια, που την έχω κοντά στο "100 (80-90)" κυρίως για την "υπέροχη" εικόνα της... Δημόσιας τηλεόρασης! Μέχρι στιγμής -πάντως- έχω καταφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, σ' όλα -τουλάχιστον- τα κανάλια της DIGEA πλην ΑΝΤ1 και μερικών περιφερειακών καναλιών.
Οσο υπαρχουν καναλια που εκπεμουν εν ετη 2014 ακομα σε 4:3 και με αναλυση 576i καμια τηλεοραση και καμια ρυθμιση δεν σε σωζει δυστηχως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οσο υπαρχουν καναλια που εκπεμουν εν ετη 2014 ακομα σε 4:3 και με αναλυση 576i καμια τηλεοραση και καμια ρυθμιση δεν σε σωζει δυστηχως.
Πές το ψέμματα! Πιό κάτω ανέφερες, βελτιωμένη εικόνα -τουλάχιστον- στα DIGEA. Τί παρατήρησες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τώρα που ξαναείδα τις δικές μου, ρυθμίσεις, εγώ στα "Ψηφ. Φίλτρο θορύβου" και στο "Φίλτρα Θορύβου MPEG", τα είχα στην επιλογή "Υψηλό", για να βλέπω τα "συρρώμενα" γράμματα (Κρώουλ) πιό καθαρά, όπου σε μερικές περιπτώσεις, είχαν τρεμόπαιγμα λόγω την ταχύτητας που είχαν κάθε φορά που έβγαιναν. Επίσης, το "Motion Plus" το είχα ενεργοποιημένο, στην επιλογή "Προσαρμοσμένη" και στις υποεπιλογές "Μείωση Θολότητας" και "Τρεμοπαίγματος" στο "10", με λειτουργία εικόνας, στο "Τυπικό", ενώ στην "Πρόσθ. Κίνηση LED", τις περισσότερες φορές, τις έχω απενεργοποιημένες! Οι μόνες επιλογές που μεταβάλω τακτικά, ειναι οι "Δυναμική Αντίθεση" και "Τόνος Μαύρου". Στην μεν πρώτη μέχρι "μέτριο" και στη δε δεύτερη, συνήθως το "σκούρο" και σπάνια το "μέγιστο σκούρο". Επίσης, στο "Πιό σκούρο", όπως και στην "Μέτρια δυναμική αντίθεση", δεν έχω παρατήρησει αλλαγή και μου κάνει εντύπωση, αυτό!
Μια και το αναβάθμισες, δοκίμασες να μπείς στο "Κρυφό Μενού" (με κλειστή τηλεόραση : Info, Menu, Mute, Power); Εαν τελικά μπείς, να ξέρεις πως είτε "πειράξεις" είτε όχι, οι ρυθμίσεις σου, θα επανέλθουν όπως πριν (εαν γίνεται και σ' αυτό το λογισμικό). Πληροφοριακά, για να βγείς από το "Κρυφό Μενού", απλώς την κλείνεις και την ανοίγεις, την τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τώρα που ξαναείδα τις δικές μου, ρυθμίσεις, εγώ στα "Ψηφ. Φίλτρο θορύβου" και στο "Φίλτρα Θορύβου MPEG", τα είχα στην επιλογή "Υψηλό", για να βλέπω τα "συρρώμενα" γράμματα (Κρώουλ) πιό καθαρά, όπου σε μερικές περιπτώσεις, είχαν τρεμόπαιγμα λόγω την ταχύτητας που είχαν κάθε φορά που έβγαιναν. Επίσης, το "Motion Plus" το είχα ενεργοποιημένο, στην επιλογή "Προσαρμοσμένη" και στις υποεπιλογές "Μείωση Θολότητας" και "Τρεμοπαίγματος" στο "10", με λειτουργία εικόνας, στο "Τυπικό", ενώ στην "Πρόσθ. Κίνηση LED", τις περισσότερες φορές, τις έχω απενεργοποιημένες! Οι μόνες επιλογές που μεταβάλω τακτικά, ειναι οι "Δυναμική Αντίθεση" και "Τόνος Μαύρου". Στην μεν πρώτη μέχρι "μέτριο" και στη δε δεύτερη, συνήθως το "σκούρο" και σπάνια το "μέγιστο σκούρο". Επίσης, στο "Πιό σκούρο", όπως και στην "Μέτρια δυναμική αντίθεση", δεν έχω παρατήρησει αλλαγή και μου κάνει εντύπωση, αυτό!
Μια και το αναβάθμισες, δοκίμασες να μπείς στο "Κρυφό Μενού" (με κλειστή τηλεόραση : Info, Menu, Mute, Power); Εαν τελικά μπείς, να ξέρεις πως είτε "πειράξεις" είτε όχι, οι ρυθμίσεις σου, θα επανέλθουν όπως πριν (εαν γίνεται και σ' αυτό το λογισμικό). Πληροφοριακά, για να βγείς από το "Κρυφό Μενού", απλώς την κλείνεις και την ανοίγεις, την τηλεόραση.
Κατεστρεψες την εικονα απο την στιγμη που εβαλες "Μείωση Θολότητας" και "Τρεμοπαίγματος" στο "10".Θεωρω οτι η συγκεκριμενη τηλεοραση δεν κανει σωστη χρηση frame interpolation στα ψηφιακα καναλια(μονο) γιαυτο και εγω το εχω στο Clear διοτι ακομα και στο Μείωση Θολότητας 10 και Τρεμοπαίγματος στο 0 να το βαλεις σε καποια στιγμη οταν ειναι φωρτομενη με γραματα και κινουμενες εικονες θα αρχισει να τεμοπαιζει.Μου αρεσει η φυσικη εικονα οποια και αν ειναι αυτη χωρις χρηση προσθετων καρε.Eξαλου μην εχετε ολοι τρελες απαιτησεις απο μια low entry τηλεοραση απλα οσοι την πηραμε την πηραμε επειδη ηταν value for money.Τα ψηφιακα φιλτρα θορυβου δεν εχω δει καμια αισθητη διαφορα ειτε ενεργα ειτε οχι.Αντιθετα η δυναμικη αντιθεση χρειαζεται καποιες φορες αλλα οχι παντα π.χ εχτες εβλεπα το ip man σε 720p μεσω allshare και η "Ταινια" ειχε σαν ενα γκριζο συνεφο που καλυπτε ολη την εικονα σαν να ειχες ανεβασει την φωτεινοτητα τερμα.Με το που εβαλα Δυναμική Αντίθεση χαμηλο αυτο εξαφανιστηκε ως δια μαγειας χωρις να χαλασει η να οξυνει την εικονα.Sto info menu δεν μπαινω γιατι βαριεμαι να ξαναφτιαχνω τις ρυθμισεις.

Αυτό που παρατήρησες, πως με τις ρυθμίσεις της θολώτητας και τρεμοπαίγματος, εμένα σ' αυτό μου φάνηκε πιο σταθερή (τουλάχιστον στη ροή των γραμμάτων) η εικόνα. Θα δοκιμάσω -όμως- κάποια στιγμή κι εγώ να μειώσω την θολώτητα και το τρεμόπαιγμα.

Βλέποντας και πάλι τις ρυθμίσεις που μου παρέθεσες, θα εστιαστω´στν "Τόνο Χρώματος", όπου έχεις σαν προτίμηση το "Θερμό 1".
Αυτή την επιλογή, σπάνια την επιλέγω γιατί μου "κουράζει" τα μάτια. Χρησιμοποιώ κυρίως το "Τυπικό" και πολλές φορές, το "Ψυχρό".

Καλημέρες και από μένα, ήρθα και γω στην παρέα σας, ευτυχής κάτοχος της 40αρας εδώ και λίγες μέρες. Για την εικόνα δεν χρειάζεται να πω και πολλά, τα παν κι άλλοι πριν από μένα.

Το πρόβλημα μου είναι σχετικά απλό, αλλά δεν βρήκα κάτι στο thread : Δεν διαβάζει τα srt απ το φλασάκι. Δοκίμασα πολλούς συνδυασμούς, άλλαξα όνομα στο srt να είναι ίδιο με την ταινία αλλά τίποτα. Απ το μενού ---> Σύστημα ---> Υπότιτλοι τους έχω ενεργοποιήσει (πριν βάλω το φλασάκι) Αλλά όταν πάω να διαλέξω όσο παίζει η ταινία μου λέει ότι η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται η κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν να μην υποστηρίζει SRT ? Έχω βρει μια προσωρινή λύση με το mkvmerge να τους ενσωματώνω, αλλά θα ήθελα κάτι πιο σταθερό. Το update στην 1017 θα κάνει κάτι ; Γιατί δεν είχα ακόμα το χρόνο να ασχοληθώ με updates

Χαιρετω την παρεα. Επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω την συγκεκριμενη tv μπορείτε να μου πειτε τις βασικες διαφορες που εχει με την SAMSUNG UE40F5000??η 6030 φαινεται καλυτερη λογω 3d και 200hz απο την 5000 που δεν εχει 3d και με 100hz αλλα η δευτερη ειναι πιο ακριβη στο καταστημα που με ενδιαφερει. Τι μου εχει ξεφυγει???

δε σου ξεφυγε κατι απλα ειναι σε προσφορα, παλια επαιξε στα 329 αυτη αλλα δε την προλαβα, τωρα την εχω στο καλαθι εχω βαλει στοιχεια και το σκεφτομαι..