Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορει να μου εξηγησει καποιος για ποιο λογο μια συγκεκριμένη ταινια οταν την βαζω να παιξει στην τηλεοραση παει ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο 3d mode και αν πατησω το κουμπι 3d μου δειχνει την ταινια σε 2d αλλα σε ολοκληρη την οθονη οχι χωρισμενη στα 2 οπως τη δειχνει σε εναν υπολογιστη.
Ενω ολα τα αλλα mkv 3d sbs πρεπει να πατησω εγω το 3d κουμπι?

Παρακατω εσωκλειω και τα τεχνικα χαρακτηριστηκα αυτου του αρχειου με βαση το προγραμμα mediainfo.
General
Unique ID :
Complete name :
Format : Matroska
Format version : Version 3 / Version 2
File size : 8.27 GiB
Duration : 2h 16mn
Overall bit rate : 8 681 Kbps
Encoded date : UTC 2012-10-26 14:30:23
Writing application : mkvmerge v5.5.0 ('Healer') built on Apr 6 2012 21:43:24
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
MultiView_Count : 2
MultiView_Layout : Side by Side (left eye first)
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 6 999 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.141
Stream size : 6.67 GiB (81%)
Writing library : x264 core 128 r2216 198a7ea
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.10:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=9 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc=crf / mbtree=0 / crf=16.5 / qcomp=0.80 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / frame-packing=3 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.10 / aq=2:0.85
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 509 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 1.44 GiB (17%)
Title : English DTS 5.1
Default : Yes

Text
ID : 3
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Title : English
Default : No
Και αν μου πειτε οτι ειναι το παρακατω που αλλαζει
image.png

Το δοκιμασα και στα αλλα 3d sbs mkv αρχεια αλλα δεν το κανει οπως στο παραπανω αρχειο.
Οποτε κατι αλλο παιζει ρε παιδια ετσι δεν ειναι?

Η τηλεοραση μου εχει το τελευταιο λογισμικο 1031.

Last edited by a moderator:
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ? ΣΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ?

καλησπερα παιδια σκεφτομαι να αγορασω την συγκεκριμενη tv. απο αυτα που εχω διαβασει οσον αφορα τα χαρακτηριστικα της μου αρεσει και πιστευω ειναι αρκετα αξιολογη
ομως επειδη ειμαι στο ψαξιμο ακομα και χρειαζομαι πληροφοριες θα ηθελα λιγο να μου πειτε καποια πραγματα

1.απο θεμα clouding τι εχουμε;κανει αισθητη την παρουσια του;
2.το 3d υλικο της αξιζει;
3.εχει παρατηρησει κανεις ψεγαδια στην οθονη; πχ (στιγματα μαυρες η ασπρες καθετες γραμμες κτλπ) ;
4.απο θεμα ηχου δεν με ενδιαφερει και πολυ καθως θα συνδεσω ηχεια αλλα παρ'ολα αυτα υπαρχει κανενα προβλημα στον ηχο (βουιτο κτλπ) ;
5.το μαυρο της ειναι σε καλα επιπεδα;
6.ο χρονος αποκρισης της ξερουμε σε ποσα ms κυμαινεται;
7."μια διευκρινιση"εαν η tv ειναι συνδεμενη στο ιντερνετ μεσω wifi γινετε να κανει update στο λογισμικο της; η χρειαζετε να κατεβασω απο την samsung το update και να το περασω μεσω usb στην tv ;

τελος θα ηθελα να προσθεσω πως την tv θα την χρησιμοποιω κυριως για gaming και για ταινιες! οποτε αξιζει να αγορασω την συγκεκριμενη;
οποιος μπορει ας μου απαντησει!

Last edited:
Χαιρετίζω παιδια,
Έιμαι και εγω ενας κατοχος της 6100.
Εξαιρετική τηλεόραση παρόλο που ακουσα πόλλα αρνητικα σχόλια και reviews.
Το μονο αρνητίκο ειναι το clouding ομως δεν με ενοχλά.
Οσο αφορα ταινιες εχω δοκιμασει κατευθειαν απο την θύρα usb της τηλεόρασης σε αναλυση 1080p και σε 720p και η εικονα ειναι εξαιρετίκη. Ακομα και σε ποιοτητα dvd η εικονα ειναι αρκετα καλη.
Όπως αναφερεται σε προηγουμενο post το input lag ειναι περιπου 30ms. Το δοκίμασα με το pro και έδωσα το όνομα pc στο hdmi που ηταν ενωμενο το ps3 και δεν ηταν αισθητό το lag.
Τα ψηφιακά καναλια που εχουν πρόσφατες παραγωγες η εικόνα ειναι παρα πολυ καλή(μιλω για ψηφιακη τηλεόραση στην Κύπρο) για τα αλλα ειναι λίγο θωλή αλλα ήταν αναμενόμενο.
3d εμπειρία δοκίμασα μονο εκεινα που προσφέρει η samsung απο το smart hub και ήταν μια χαρά.
Και κατι τελευταιο ο ήχος του για τετοιου τύπου τηλεόραση ειναι εξαιρετικός.
Για ταινιες και παιχνιδια την συνιστω αν δεν σε ενοχλα πολυ το clouding.

Καλησπέρα.Είμαι έτοιμος για αγορά της 40 es6100 ή LG 42LM640S!θετικά και αρνητικά?

Re: Απάντηση: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα.Είμαι έτοιμος για αγορά της 40 es6100 ή LG 42LM640S!θετικά και αρνητικά?
κοιτα για καποια αλλη καλυτερα
πολυ καλη εικονα δε λεω(ειδικα σε HD υλικο),αλλα πολυ clouding φιλε
εκτος αν εισαι τυχερος και πετυχεις πανελ με ελαχιστο clouding

Οπως?Η χρήση θα είναι 60% για tv απο nova 20% ταινίες και 20% ps3.Σε ευχαριστώ για την άμεση απαντησή.

Οπως?Η χρήση θα είναι 60% για tv απο nova 20% ταινίες και 20% ps3.Σε ευχαριστώ για την άμεση απαντησή.

θα κοιταζα για Sony KDL-HX850 3D LED TV που απο οτι διαβαζω εδω στο φορουμ ειναι πολυ καλη επιλογη
αν και αφου η χρηση για ps3 ειναι 20% θα κοιταγα και για plasma
αποσταση θεασης?

2,5 μέτρα.Αλλά οχι πάνω απο 40 και μέχρι 700 euro.Και υπάρχει τρόπος να ενημερόνομαι για το αν εχω πάρει απάντησει?

2,5 μέτρα.Αλλά οχι πάνω απο 40 και μέχρι 700 euro.Και υπάρχει τρόπος να ενημερόνομαι για το αν εχω πάρει απάντησει?
για 2.5 μετρα ειναι μικρη η 40αρα
κοιτα και καμια πλασμα αφου το ps3 θα ναι λιγο, με 700 βρισκεις και μεγαλυτερη απο 40αρα
μην τις υποτιμας τις πλασμα,και εγω πλασμα ειχα και ψιλομετανιωσα που αλλαξα
μεσω mail ενημερωνεσαι

Last edited:
μονο 40αρα.δεν γινεται για μεγαλητερη.δηλαδη να αποκλεισω την 6100?με τισ plasma για στροσιματα και τετοια δεν μπορω.εχουμε πολλα στο μυαλο μας για να σκεφτομαι και το στροσιμο της tv .

Last edited:

μονο 40αρα.δεν γινεται για μεγαλητερη.δηλαδη να αποκλεισω την 6100?με τισ plasma για στροσιματα και τετοια δεν μπορω.εχουμε πολλα στο μυαλο μας για να σκεφτομαι και το στροσιμο της tv .
κοιτα...
μια χαρα τηλεοραση ειναι,την εχω 3 μηνες
αλλα αυτο το clouding εμενα μου τη σπαει ωρες ωρες
σε πολυ σκοτεινα πλανα,μιλαω για αναπαραγωγη bluray,βλεπω κανα 2 ασπριλες σε συγκεκριμενα σημεια της οθονης !
εμενα μου τη σπαει αρκετα αυτο
κατα τα αλλα ομως η τηλεοραση ανταποδιδει
ωραια χρωματα αρκετα καλο τηλεοπτικο μετα απο ρυθμισεις ομως,καλος ηχος για ηχεια led tv και διαφορα μπιχλιμπιδια που εχουν οι smart tv's
δεν υστερει καπου η 6100
σε HD υλικο η 6100 εχει κυριολεκτικα φοβερη ποιοτητα εικονας για τα δικα μου δεδομενα και ματια για τα λεφτα της

Last edited:
η tv που εχω τωρα ειναι samsung 5ετιας hd ready και 32!!πιστευω οτι δεν θα καταλαβω τιποτα απο clouding!to clouding που λες ειναι ποιο πολυ στις ταινιες η στα καναλια?

κυριως στις ταινιες,υψηλης ποιοτητας εικονας,bluray ας πουμε
στα καναλια ελαχιστα φαινεται,μη σου πω καθολου..εγω ειμαι και ψειρας στο θεμα εικονα..
και κατι που ξεχασα
η usb θυρα που εχει οτι του εχω βαλει μεχρι τωρα το εχει παιξει,μεχρι και αρχειο 40 gb εχει παιξει χωρις προβληματα

σημαντικο γιατι θα παιζει και πολυ παιδικο απο usb!αυτη την εβδομαδα θα παω να την παρω!σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!να εισαι καλα!ελπιζω και στο ps3 να ειναι καλη!!!!

Last edited:

σημαντικο γιατι θα παιζει και πολυ παιδικο απο usb!αυτη την εβδομαδα θα παω να την παρω!σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!να εισαι καλα!ελπιζω και στο ps3 να ειναι καλη!!!!
στο ps3 θα παθεις ταρακουλο με την εικονα που βγαζει :)

καλο!!!με βλεπω να κοιμαμαι στο χαλακι του μπανιου!!!!!!!!οσο για τις ρυθμισεις που λες που θα τις βρω?το σημα θα ειναι απο nova.

σε ευχαριστω και καλο σου βραδυ!!!με το που θα την αγορασω θα πω εντυπωσεις.

Καλημέρα και από μένα. Μπορεί να μη γράφω στο forum σας, αλλά το παρακολουθώ από την μέρα που έγινα κάτοχος μιας UE ES6100 37''. Όλα όσα γράφετε είναι κατατοπιστικότατα για αυτούς όμως που είναι λίγο σχετικοί με το αντικείμενο. Να μην σας κουράζω όμως. Έχω την εξής απορία. το allshare μέχρι πόσα gb ''σηκώνει'' να παίξει από το σκληρό του υπολογιστή? Ενώ μου παίζει άνετα 5-6 gb, μόλις φόρτωσα μία ταινία με 11,5.... κολλάει συνέχεια. Λέω να μπω στην διαδικασία να αγοράσω ένα στικάκι 32 gb.... Θα μου κάνει δουλειά ή θα κολλάει κ αυτό? Να πάρω καλύτερα έναν εξωτερικό σκληρό ή home cinema? Εννοείται ότι η επιλογή θα εξαρτηθεί από το οικονομικό. Περιμένω ιδέες και προτάσεις. Συγνώμη για τη γλώσσα γραφής αλλά μέχρι εδώ ξέρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων