Samsung UE ES8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για μενα Γιωργο το πιο ενοχλητικο ειναι η μπλε αποχρωση και το clouding.Γιατι αν λογω κοστους πειραξανε και το πανελ παει και η αντιθεση

πάντως και στο avforums που βλέπω κατόχους τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. ξεπακετάρουν βάζουν πρίζα πατερνάκια και μετά αρχίζουν να μαθαίνουν από άλλα μέλη τι είναι το clouding το banding και το torch. πακετάρισμα και πίσω στον JL (οχι τον δικό μας συντονιστή αλλά τον john lewis -κατάστημα μάλλον). πισω πάλι με νέα τιβι και ξανα τα ίδια. εδω πάει αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματα του.

2 reviews που έχουν ποσταριστεί εδώ στο νήμα αναφέρουν μάυρο της τάξης του 0.1 αν δεν κάνω λάθος.

επίσης η samsung διαρρέει πλέον οτι θα βγεί και σειρά 9000 που θα είναι η κορυφαία για φέτος. αναμένεται να κυκλοφορήσει τον σεπτέβριο.

Ναι θα ειναι η πιο λεπτη γι αυτο τον λογο την ονομασαν και κορυφαια.Παντως εγω δεν ξεχναω με την 956 που ειχαν κανει τα ιδια και στα μεσα παραγωγης του μοντελου εκαναν αλλαγη τεραστια στον οπισθιο φωτισμο και αναλογα με τον σειριακο αριθμο υπηρχαν μοντελα με διαφορετικο μαυρο.Σε 2d παντως η d8000 ηταν καλυτερη θα το δουμε σε αρκετα review.Αυτο που γραφει ο βασιλης για αντικατασταση απο κατοχους το κανουν και οι reviewer και καθυστερουν.

Ποτέ μην λες ποτέ...
Το μπλε μαύρο των SPVA πανελ φυσικά και φαίνεται στο κατάστημα. Και το clouding είναι υπαρκτό πρόβλημα επίσης, και αρκετά έντονο.

Τι να σου πω φιλε μου, σε συνθήκες καταστήματος δεν το εχω παρατηρήσει ουτε στο ελαχιστο (clouding για ES), Μπλεδιλα με τοσο φως παλι δύσκολο. Τωρα σε συνθήκες σκοτεινου δωματίου σίγουρα θα φανει. Θελετε να βγαλω φωτο με υπερεκθεση? Εχω παρε δωσε με καποια καταστηματα. Το ΟΚ το εχω απο αυτους.

το πρόβλημα ποιο είναι ακριβώς και δεν ριβιουράρεται?? αυτό που αναφέρουν ήδη 2 reviews που οκ δεν είναι και τέρατα αξιοπιστίας (μειωμένη αντίθεση - κακό μαύρο)???

Δεν θα έβγαζα συμπέρασμα ως προς χειροτέρευση αντίθεσης από μία ξερή μέτρηση ενός σημείου σε LCD και ειδικά 55"...

Aν πάρουμε τη σκακιέρα για ~200 nits της 40D8000 που μέτρησε ο Μανώλης:

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-14-293x300.jpg

http://www.perfectimage.gr/2011/05/25/samsung-ue40d8000-review-2/

βλέπουμε ότι το μαύρο κυμαίνεται από 0,0591 cd/m² έως 0,1111 cd/m².

Αν μετρούσε μόνο το κέντρο ο Μανώλης, θα έπαιρνε 1786:1 για το ανώτερο και 2913:1 για το κατώτερο κομμάτι του.

Αν έπαιρνε τις καλύτερες τιμές της σκακιέρας, θα μπορούσε να δώσει 3544:1, ενώ αν έπαιρνε τις χειρότερες, 1475:1.

Με ποιά από τις 4 αυτές τιμές να συγκρίνουμε το 1960:1 των Γάλλων, ώστε να κρίνουμε αν υπάρχει χειροτέρευση ή βελτίωση;

Βγάζοντας όμως τον μέσο όρο από μετρήσεις σε όλη την επιφάνεια, παίρνει ένα 2367:1, που είναι πολύ κοντά στο θεωρητικό 2500:1 native contrast που δηλώνει η Samsung για τα S-PVA της που απευθύνονται στο pro/broadcast κομμάτι της αγοράς... ;)

Αν ακολουθούσαν όλοι οι reviewers αυτή τη μέθοδο, θα βλέπαμε παρόμοια αποτελέσματα, που θα ήταν και συγκρίσιμα μεταξύ τους. Όταν όμως μετράνε μόνο κέντρο, ανάλογα με την κατανομή της ανομοιομορφίας, οι τιμές που θα πάρουν μπορεί να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις για πάνελ του ίδιου τύπου...

Όπως προείπε και ο Γιώργος λοιπόν:

petasis said:
Πάντως δεν βλέπω κάποιο λόγο να έχει χειρότερο ή καλύτερο μαύρο...

Ο πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες όπως γωνία θέασης , μαύρο , αντίθεση κτλ.

Σύμφωνα με το μάρκετινγκ της Samsung αγοράζει "την κορυφαία τηλεόραση από τον κορυφαίο κατασκευαστή" (έτσι μου είπε ο πωλητής της Samsung στον Κωτσόβολο) , και όσο έκανε νοήματα στην κάμερα ψάρωνε ο κόσμος και μαζευόταν εκεί γύρω.

Όταν του είπα ότι αυτά τα κάνει και το Kinect που έχει 100 ευρώ κόλλησε για λίγο αλλά μου απάντησε ότι τα βλέπουμε πρώτη φορά σε τηλεόραση.

Σύμφωνα με το μάρκετινγκ της Samsung αγοράζει "την κορυφαία τηλεόραση από τον κορυφαίο κατασκευαστή" (έτσι μου είπε ο πωλητής της Samsung στον Κωτσόβολο) , και όσο έκανε νοήματα στην κάμερα ψάρωνε ο κόσμος και μαζευόταν εκεί γύρω.

Πάντως τυπικά δεν σου είπε ψέματα. Η σάμσουνγκ είναι ο #1 κατασκευαστής παγκοσμίως, και η τηλεόραση είναι η κορυφαία της σάμσουνγκ. Άρα είναι η κορυφαία τηλεόραση του κορυφαίου κατασκευαστή. Αν είχε πει κορυφαία γενικά τηλεόραση, θα είχαμε πρόβλημα...

Οπως επισης πολυ σωστα απαντησε οτι πρωτη φορα τα βλεπουμε και σε τηλεοραση. Και το K750 το κινητο που ειχα πριν 8 χρονια ειχε φωνητικη κληση. Σημερα το αγοραζεις με 20 ευρω. Σε tv ομως πρωτη φορα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε φωνη.

Η τιμες εαν θυμαμαι καλα ειναι η ιδιες με τις περσινες D οταν βγηκαν.

Πάντως τυπικά δεν σου είπε ψέματα. Η σάμσουνγκ είναι ο #1 κατασκευαστής παγκοσμίως, και η τηλεόραση είναι η κορυφαία της σάμσουνγκ. Άρα είναι η κορυφαία τηλεόραση του κορυφαίου κατασκευαστή. Αν είχε πει κορυφαία γενικά τηλεόραση, θα είχαμε πρόβλημα...

Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά τέλος πάντων.

Το "πρώτος σε πωλήσεις" δεν θα πει "κορυφαίος".

Καλύτερη τηλεόραση του 2012 άλλωστε από ότι θυμάμαι ψηφίστηκε η OLED της LG και όχι η ES8000.

Το "πρώτος σε πωλήσεις" δεν θα πει "κορυφαίος".

Καλύτερη τηλεόραση του 2012 άλλωστε από ότι θυμάμαι ψηφίστηκε η OLED της LG και όχι η ES8000.

Κορυφαίος θα πει να είσαι # 26 στην λίστα με τις 2000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου.

Για να έχουμε μια αίσθηση τι σημαίνει #26, η σόνυ είναι #477, η πανασονικ 224, η LG 697, η philips 627, η pioneer εκτός λίστας, η sharp 834.

Όχι, είναι το βασικό μοντέλο του κορυφαίου κατασκευαστή... Κάτι σαν την D400 δηλαδή... :p :laugh:

Με την λογική αυτή το VW Polo της γυναίκας μου που όλο στο συνεργείο είναι είναι "κορυφαίο αμάξι".:flipout:

Το προσεγγίζεις λαθος. Μια εταιρια για να σκαρφαλώσει σε αυτην την θεση, σημαινει οτι κάνει πωλήσεις, για να κανει πωλήσεις σημαίνει οτι κάποιοι τα αγοράζουν, για να τα αγοράζουν συνεχώς σημαίνει οτι ειναι ικανοποιημένοι με τα προιοντα αυτα.

Η VW Group δεν εχει μονο τα VW. Αλλα και τα Seat, Skoda, VW, Audi και πρόσφατα την Porche. Αρα εφοσον εχει 5 αυτοκινητοβιομηχανίες στο group, λογικο να εχει πολλες πωλησεις....