Samsung UE F6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα στα καλα παιδια. Προσπαθησα να κανω το 1119 update και μου λεγε κατι παλαβα για σχεδον 8 ωρες. Το ξαναδοκιμασα μετα απο κανα 2 μερες,νομιζοντας οτι κατι παιζει με την συνδεση του ιντερνετ, τα ιδια παλι....δοκιμαζω χτες να το κατεβασω στο pc και μαντεψτε...τα ιδια,εκανε σχεδον 7 ωρεςνα κατεβει,μιλαμε για 700 κατι mb. Ετυχε κ σε καποιον αλλον αυτο??? Και τελικα τι να κανω να το περασω το update h οχι??? Παντως μεχρι στιγμης με το 1118 δεν ειχα καποιο θεμα,αλλα μου κανει εντυπωση οτι το συγκεκριμενο το εκανε σε 5 λεπτα κ το 1119 ηθελε 8 ωρες!?!?

Παρελαβα προχτες την συγκεκριμενη tv απο πλαισιο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος..
Εχω απορια ομως με το 3D ..Απο το youtube της tv οταν επιλεγω 3d βιντεο μου ανοιγει μονο του τα γυαλια και παιζει κανονικα.
Εχω προσπαθησει να παιξω και απο το pc 3d περιεχομενο αλλα δεν μου ανοιγει τα γυαλια..μαλλον θα ειναι διαφορετικο 3D..
Θελω να ρωτησω τι ειδους περιεχομενο να κοιταω να εχω?
Επισης δεν μπορω με το samsung link να βρω την tv στο pc..

3d παίζει άψογα με τον media player της TV.Έχω δοκιμάσει 3d ματρόσκες (SbS και ΤαΒ)χωρίς κανένα πρόβλημα.Η Τν αναγνωρίζει αυτόματα το 3d(απο στίκ ή σκληρό δίσκο)και το μετατρέπει. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πλησιάσεις τα γυαλιά σε μια απόσταση μέχρι 50Cm απο την τηλεόραση και να πατήσεις το κουμπάκι τους για 3 δευτερόλεπτα.Μόλις αναγνωριστούν θα στο γράψει στην οθόνη. Είδα το Hobbit σε 3d 1080p (half Sbs) και συγκλονίστηκα.Για 3d BD iso δεν γνωρίζω αν παίζει ο media player,δεν νομίζω.Επίσης ξεχωριστούς 3d υπότιτλους δεν παίζει.Και να τους βάλεις στον φάκελο του mkv θα τον παίξει όπως τον απλό srt, κάτι που δεν με ενόχλησε οπτικά και τόσο.Σχετικά τώρα με το Samsung link εκτός του ότι είναι μια σκέτη ταλαιπωρία που δεν ανοίγει μάλλον για λόγους ασφαλειας με τον Firefox(σαν "ρουφιάνος" ζητάει πρόσβαση στα δεδομένa τον σκληρού σου δίσκου, τύπου dropbox δλδ), δεν κατάφερα και γω τίποτα.Η tv μεν βλέπει μέσω δικτύου τη διαδρομή φακέλου που έχω ορίσει, δηλαδή επιτυγχάνω link με το pc μου αλλά όταν μπω μέσα σε αυτόν απο την TV δεν βλέπει τπτ...

Last edited:
Η καινούργια f6400 (αυτή που παρέλαβα μετά την διαδικασία αλλαγής απο το πλαίσιο ) δεν έχει παρουσιάσει κανένα θέμα clouding. Επιτέλους ευχαριστήθηκα θέαση. Σε γενικές γραμμές μου αρέσει πάρα πολύ σαν εικόνα. Πιστεύω ότι ο browser είναι αρκετά αργός και γενικά τα smart apps φορτώνουν πολύ αργά. Θα ήθελα περισσότερη ταχύτητα σε μια smart tv. 3D ok δίχως lugαρισμα. Λίγο κουραστικό μετά την 1 ώρα συνεχόμενης θέασης. Gaming μόνο στο game mode, αλλιώς προβλήματα στην κίνηση. Σε γενικές γραμμές έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου (649 euros Πλάσιο).

0 browser είναι αρκετά αργός γιατί πρέπει να πουληθούν και τα τετραπύρηνα μοντέλα. Kαταναλωτές είμαστε, απόλυτα φυσιολογικό. Το 3d προσωπικά το απόλαυσα. Απο θέμα κούρασης οκ, και στα Village με passive μια αναγούλα στο πρώτο μισάωρο σε πιάνει...

Last edited:
3d παίζει άψογα με τον media player της TV.Έχω δοκιμάσει 3d ματρόσκες (SbS και ΤαΒ)χωρίς κανένα πρόβλημα.Η Τν αναγνωρίζει αυτόματα το 3d(απο στίκ ή σκληρό δίσκο)και το μετατρέπει. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πλησιάσεις τα γυαλιά σε μια απόσταση μέχρι 50Cm απο την τηλεόραση και να πατήσεις το κουμπάκι τους για 3 δευτερόλεπτα.Μόλις αναγνωριστούν θα στο γράψει στην οθόνη. Είδα το Hobbit σε 3d 1080p (half Sbs) και συγκλονίστηκα.Για 3d BD iso δεν γνωρίζω αν παίζει ο media player,δεν νομίζω.Επίσης ξεχωριστούς 3d υπότιτλους δεν παίζει.Και να τους βάλεις στον φάκελο του mkv θα τον παίξει όπως τον απλό srt, κάτι που δεν με ενόχλησε οπτικά και τόσο.Σχετικά τώρα με το Samsung link εκτός του ότι είναι μια σκέτη ταλαιπωρία που δεν ανοίγει μάλλον για λόγους ασφαλειας με τον Firefox(σαν "ρουφιάνος" ζητάει πρόσβαση στα δεδομένa τον σκληρού σου δίσκου, τύπου dropbox δλδ), δεν κατάφερα και γω τίποτα.Η tv μεν βλέπει μέσω δικτύου τη διαδρομή φακέλου που έχω ορίσει, δηλαδή επιτυγχάνω link με το pc μου αλλά όταν μπω μέσα σε αυτόν απο την TV δεν βλέπει τπτ...

Δυστηχως δεν μπορω να βρω ενα μικρο αρχειο half sbs να το δοκιμασω γιατι δεν εχω μεγαλο stick αλλα τα half sbs του youtube δεν μου ανοιγει παλι τα γυαλια.

EDIT Τελικα επρεπε να πατησω το more και απο εκει 3D και μετα να βαλω το μεσαιο (δεξια - αριστερα) και τοτε ανοιγει μονο του τα γυαλια στα half sbs..
Ολα οκ εχει πολυ ξεκουραστο 3D.

Last edited:
Κατι που παρατηρω στην Τν οταν παιζει ποδοσφαιρο ειναι καποιες ασπρες καθετες αλιχαδιες σαν να εχω καθαριζει με αζαξ την οθονη και εχουν μεινει..αυτες φαινονται μονο οταν κουναει γρηγορα η καμερα..Υπαρχει καποια ρυθμιση να το μειωσει αυτο?? Εχω επιλεξει δυναμικη στις ρυθμισεις για εικονα..

Και γw το έχω παρατηρήσει αυτό. Δοκίμασε τη λειτουργία Motion Plus επέλεξε καθαρή εικόνα ή απενεργοποίηση.

Θα το δοκιμασω το βραδυ στον αγωνα!! Ελπιζω να φτιαξει καπως γιατι ειναι το μοναδικο μελανο σημειο σε αυτη την τν για μενα.

Κατι που παρατηρω στην Τν οταν παιζει ποδοσφαιρο ειναι καποιες ασπρες καθετες αλιχαδιες σαν να εχω καθαριζει με αζαξ την οθονη και εχουν μεινει..αυτες φαινονται μονο οταν κουναει γρηγορα η καμερα..Υπαρχει καποια ρυθμιση να το μειωσει αυτο?? Εχω επιλεξει δυναμικη στις ρυθμισεις για εικονα..

δυναμικη σε επιλογη εικονας???? θα ειναι σαν να κατεβαινει διαστημοπλοιο απο την φωτενοτητα

Αυτό δεν το παρατήρησα που έγραψε.Η δυναμική -τουλάχιστοv για μένα- είναι απαγορευτική.Εγώ στην τν παίζω για digea, hol Tv κλπ. πάντα με "τυπικό" κάνοντάς του μικρορυθμίσεις(βέβαια για digea χρησιμοποιώ τον Ferguson T65 γιατί ο DVB της τηλεόρασης είναι για κλάματα ) .

Ενταξει το εχω στην δυναμικη αλλα χαμηλωνω την φωτηνοτητα...
Εχω απο χτες προσπαθησει παρα πολυ με του υποτυτλους αλλα δεν τους δειχνει στην τν μεσω DLNA απο εξωτερικο δισκο που ειναι σε pc.. μερικες φορες τους εχει σε τυχαια γραμματα σε αλλες καθολου..δοκιμασα με πολλα προγγραματα και με merge αλλα τιποτα..

Καλημερα. Αγορασα και εγω την F6400 είμαι απόλυτα ικανοποιημενος αλλα εχω μερικές ερωτήσεις.
1) Να μου πείτε σχετικά με το παρακάτω. Εχουμε πρόβλημα? το 95% των ταινιών εχουν πανω κάτω μαυρο.
Μην αφήνετε την τηλεόραση σε λειτουργία 4:3 για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Τα σκούρα περιγράμματα που εμφανίζονται στο αριστερό και το δεξιό ή το πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης ενδέχεται να προκαλέσουν διατήρηση εικόνας. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε τηλεοράσεις LED και PDP. (Κάψιμο οθόνης - αυτό το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί στις τηλεοράσεις PDP). Αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

2) Υποτίτλους .idx για 3D εχει καταφέρει κάνεις να δει μέσα απο τον player της τηλεόρασης? Αναγνώρισε με την μια μεσα απο εξωτερικό σκληρό ταινίες πανω απο 25gb αλλά δεν 3d δεν αναγνωρίζει τους .idx υποτίτλους μόνο τους απλούς.

3) Σε ποια θήρα usb ειναι καλο να βάζουμε σκληρό δίσκο και σε ποια usb flash

Last edited:
Καλημέρα,
Από προχτές κάτοχος κι εγώ του συγκεκριμμένου μοντέλου στις 40".
Να καταθέσω την εμπειρία μου ώστε να μη την "πατήσει" και κάποιος άλλος.
Διάβαζα εδώ στο φόρουμ "προσοχή με το service menu" αλλά παρ'όλα αυτά κατάφερα
να στενοχωρηθώ για λίγες ώρες.Περίεργος λοιπόν για το panel μπαίνω service menu
και με τουτα και με κεινα καταφέρνω να εκκινήσω διαδικασία hdmi calibration (μη με ρωτήσετε πως...ούτε που ξέρω).
Failure η διαδικασία,έξοδος από service menu και η εικόνα είναι ροζ...χαχαχα (λέμε τώρα).
Ευτυχώς όμως χάρη στην πληροφορία που μοιράστηκε παλιότερα μαζί μας ο χρήστης MTRgr (thanks φίλε)
πέρασα τις default τιμές που έχουν οι 46" και ήρθε η εικόνα.Πλέον με τα ρυθμιστικά του user menu
πιστεύω θα τη φέρω εκεί που πρέπει (πριν δεν ερχόταν με τίποτα).
Κι επειδή διαβάζω και σε άλλο φόρουμ το ίδιο ακριβώς θέμα με καταλάθος hdmi calibration
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ SERVICE MENU

δεν ειναι παιχνιδι και μπορει να αλλαξεις πραγματα που για να την επαναφερουν θα πρεπει να την επαναφερει τεχνικος

Καλημερα. Αγορασα και εγω την F6400 είμαι απόλυτα ικανοποιημενος αλλα εχω μερικές ερωτήσεις.
1) Να μου πείτε σχετικά με το παρακάτω. Εχουμε πρόβλημα? το 95% των ταινιών εχουν πανω κάτω μαυρο.
Μην αφήνετε την τηλεόραση σε λειτουργία 4:3 για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Τα σκούρα περιγράμματα που εμφανίζονται στο αριστερό και το δεξιό ή το πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης ενδέχεται να προκαλέσουν διατήρηση εικόνας. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε τηλεοράσεις LED και PDP. (Κάψιμο οθόνης - αυτό το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί στις τηλεοράσεις PDP).

Αυτό αφορά κυρίως τις τηλεοράσεις πλάσμα (PDP) , στις LED LCD είναι από σπάνιο έως αδύνατο να πάθεις ζημιά εκτός και βλέπεις μόνιμα με μαύρες μπάρες.

Αυτό αφορά κυρίως τις τηλεοράσεις πλάσμα (PDP) , στις LED LCD είναι από σπάνιο έως αδύνατο να πάθεις ζημιά εκτός και βλέπεις μόνιμα με μαύρες μπάρες.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Μόνιμα δεν βλέπω, μόνο οταν βλέπω ταινίες που οι περισσότερες έχουν το μαύρο πάνω κάτω.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Μόνιμα δεν βλέπω, μόνο οταν βλέπω ταινίες που οι περισσότερες έχουν το μαύρο πάνω κάτω.

για led ειναι αρκετα σπανιο ακομα και με αρκετα κακη χρηση να βγαλει αποτυπωμα...

Καλησπερα kardinalios, μεγεια το εργαλειο.
1)Για το συγκεκριμενο θεμα ουτε κ εγω δεν εχω ακουσει προβληματα για τις led,αντιθετα με τις plasma,αλλα πιστευω για να το αναφερουν κατι παιζει να συμβει εστω κ σπανια. Παντως αν βλεπεις ταινιες απο στικακι η απο σκληρο, την ωρα που παιζει η ταινια, πατας tools μετα μεγεθος εικονας και βαζεις λειτοθργια 2. Μεγαλωνει η εικονα ετσι καλυπτοντας ολη την οθονη,αλλα 8υσιαζεις λιγο την αναλυση και μακραινουν ελαφρως οι χαρακτηρες αλλα πιστευω οτι παλεβετε η εικονα. Δοκιμασε το και βλεπεις.
2) υποτιτλους 3δ,ουτε κ εγω εχω καταφερει κατι ακομα, οποτε εχω συμβιβαστει με τους απλους μεχρι στιγμης. Οποιος γνωριζει κατι ας μας πει κ εμας κατι.
3)Στικακι πιστευω οτι οπου κ να το δουλεψεις δεν θα εχεις προβλημα. Τωρα για τον σκληρο θα σου προτεινα την 2η θυρα, αυτη που γραφει HDD5V1A, καθως τροφοδοτειτε με παραπανω ρευμα απο τις αλλες οποτε δεν εχεις και θεμα για να διαβασει τον σκληρο. Τωρα καλο θα ηταν αν χρησιμοποιεις σκληρο με μεγαλη χωριτικοτητα 1tb k πανω,να εχει εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος.