Μηπως ξερει καποιος αν ειναι δυνατον να ρυθμισω για καθε εισοδο διαφορετικη ρυθμιση εικονας με καποιο τροπο
γιατι απο οτι βλεπω αν αλλαξω την ρυθμιση στο τηλεοπτικο σε φυσικη εικονα για παραδειγμα αλλαζει και σε ολες τις εισοδους HDMI .
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html
Με 40" (=102 cm) όχι απλά μπορείς να βλέπεις αλλά συνιστάται να βλέπεις από τα 1.4 μέτρα (THX). Όλα αυτά με βάση επιστημονικές μετρήσεις , στα 3 μέτρα σε 40" δεν μπορείς καν να διακρίνεις το HD. Στα 4 είναι όχι απλά μικρή αλλά σαν θυροτηλεόραση.
ολα αυτα που λες δεν αναιρουν το οτι ειναι καλυτερα μια 55 αρα στα 3 μετρα απο μια 40 αρα...απλα λες βολευομαι...Επέτρεψε μου να διαφωνήσω αυτή τη φορά φίλε Yperion. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι μετρήσεις (όσον αφορά την απόσταση τουλάχιστον δεν δίνω καμία σημασία). Με ενδιαφέρει τι βλέπει το μάτι μου. Το μάτι μου στα 3m με 40 ίντσες (40F6500) λέει ότι αν δω DVD και blu ray η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Με άλλα λόγια διακρίνω μία χαρά το HD. Επίσης σε μεταδόσεις HD (αθλητικά) η διαφορά φυσικά είναι χαώδης. Εκεί που ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα τη διαφορά είναι μεταξύ 720p και 1080p. Ένα έμπειρο και παρατηρητικό μάτι (το δικό μου είναι και τα 2) μπορεί να διακρίνει διαφορές μεταξύ 720p και 1080p ειδικά όταν το video είναι full screen. Επίσης με το xbox360 η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής μεταξύ 720p και 1080p, ακόμη και στη 32άρα που είχα (σε σύγκριση με άλλη 32άρα HD Ready).
Τώρα αν μπορείς πραγματικά εσύ να παρακολουθήσεις σε 40 ίντσες από 1,4m τι να πω, θα έχεις βιονικό μάτι! Σκοπός όταν βλέπουμε κάτι στην τηλεόραση είναι να "χωράει" στο μάτι η οθόνη. Άσε που λόγω υποτίτλων (και αν δεν έχεις έχεις καλό αυτί και αγγλικά καλά) τους κοιτάς συνέχεια και εστιάζεις εκεί (ευτυχώς δεν το κάνω). Συνεπώς είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ από το 1,5 μέτρο να βλέπεις όλη την εικόνα που παίζει.
Ακόμη από την κουζίνα, μιλάμε για 7-8 μέτρα απόσταση, όταν είναι ανοιχτή και χαζεύω τηλεόραση μια χαρά δείχνουν και δεν έχω καν την αίσθηση ότι βλέπω θυροτηλεόραση.
ολα αυτα που λες δεν αναιρουν το οτι ειναι καλυτερα μια 55 αρα στα 3 μετρα απο μια 40 αρα...απλα λες βολευομαι...
Με ενδιαφέρει τι βλέπει το μάτι μου. Το μάτι μου στα 3m με 40 ίντσες (40F6500) λέει ότι αν δω DVD και blu ray η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.
Τώρα αν μπορείς πραγματικά εσύ να παρακολουθήσεις σε 40 ίντσες από 1,4m τι να πω, θα έχεις βιονικό μάτι!
Υπαρχει και η κλιμακα της disney που ειναι πιο λογικη για τις αποστασεις.
Καλοθέατη Θανάση !!! :ernaehrung004:
Άρα, θα έχουμε κάποια στιγμή μετρήσεις και από μια 55άρα...![]()
σε αυτήν όμως την περίπτωση, πραγματοποιείται μία σποραδική, ελαφρά εξομάλυνση σε κινηματογραφικό υλικό....1080 γραμμές (με κάποια είδωλα) στο APDC@6,5ppf, ενώ στα δικά μας τεστ, σχεδόν 4 γραμμές (η τέταρτη απεικονίζονταν με καθαρά περιθώρια, αλλά εμφάνιζε σκούρα γκρι είδωλα από πίσω της)...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.