Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με γεια και καλές θεάσεις Χρήστο.:ernaehrung004:

από αυτήν βγαίνει άκρη?

Το ίδιο πάνελ με εμένα έχεις. Πιστεύω ότι είναι PSA αλλά και η δικιά μου η φωτογραφική παρόμοιας ποιότητας φωτογραφία έβγαλε και δεν είμαι 100% σίγουρος.

Aπό το screenshot που έδωσες για PSA panel και απ'όσο είδα και στο internet φέρνει πιο πολύ προς PSA όπως είπες.Ελπίζω να μας το επιβεβαιώσει και κάποιος με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος.Τώρα και 2 άλλα άσχετα θέματα που θέλω να ρωτήσω.

1ον) Έχω το pc σε δίκτυο με την τηλεόραση και θέλω να streamαρω από τον υπολογιστή στην TV .mkv αρχείο αλλά η τηλεόραση δεν το αναγνωρίζει.Το πετάω στα κοινόχρηστα αρχεία video αλλά τπτ...Γιατί?Υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο format?
2ον) Δοκίμασα μετατροπή σε τηλεοπτικό κανάλι από 2D ----> 3D αλλά δεν είδα 3D ούτε κατά διάνοια.Σίγουρα το ότι δεν εκπέμπει 3D το κανάλι το ήξερα και δεν περίμενα να δω και τπτ το "ωχ αμάν" αλλά απογοητεύτηκα που δεν είδα έστω λίγο 3D...πρέπει ίσως να κάνω κάποια ρύθμιση του 3D στην τηλεόραση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ Ευχαριστώ για τις ευχές!!!:2thumb22sup::2thumb22sup:

Last edited:
Βασικά στον άλλο Χρίστο το έλεγα (τον Veteran) αλλά δεν πειράζει , σου στέλνω και εσένα τις ίδιες ευχές έστω και καθυστερημένα.:ernaehrung004:

Για το streaming δεν το έχω δοκιμάσει γιατί προτιμώ την κλασσική λύση με τα αρχεία απο τον σκληρό WD 500 GB που έχω ή σε στικάκι. Για την μετατροπή 2D σε 3D σε όλες τις τηλεοράσεις δίνει μέτρια και κάτω αποτελέσματα , υπάρχει ως επιλογή καθαρά για λόγους marketing.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1ον) Έχω το pc σε δίκτυο με την τηλεόραση και θέλω να streamαρω από τον υπολογιστή στην TV .mkv αρχείο αλλά η τηλεόραση δεν το αναγνωρίζει.Το πετάω στα κοινόχρηστα αρχεία video αλλά τπτ...Γιατί?Υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο format?

Δεν υποστηρίζει samba shares (κοινή χρήση των windows = samba share) παρά μόνο (το άθλιο) dlna, που σημαίνει ότι πρέπει να τρέχει ένας dlna server στο pc. Θέλει όμως ψάξιμο ποιός, γιατί ο ένας δεν υποστηρίζει την τάδε μορφή ήχου, ο άλλος υπότιτλους...

Οπότε αρκούμαστε όπως προείπε και ο Yperion στην σίγουρη λύση του εξωτερικού σκληρού και τέλος...

παρέλαβα,έστησα.Συνδεση με htpc μονο εικόνα και οπτική σε εναν yamaha οπως τα είχα και με την προηγουμενη tv.Πολυ καλή εικόνα σε HD πηγή.Ψάχνω να βρω τον τροπο που στέλνει την εικόνα ή γενικότερα ο,τι παιζει η tv στο ipad ή στο Νote μου.Στο 3d οι υπότιτλοι αφήνουν ένα ενοχλητικό ίχνος πίσω (υποθέτω θέλει κάποια ωρα να συνηθίσει το μάτι;) αλλα και πάλι δεν ειναι και για χόρταση το 3d νομίζω.Με kmplayer έκανα την αναπαραγωγη και το αρχειο είναι sbs.Aν μπορεί κάποιο μέλος να με καθοδηγήσει στην απορία μου περι stream tv προς λοιπες συσκευές καλά θα ήταν.

Για το galaxy tab το έχω περιγράψει πριν μερικές σελίδες (το έχω ενεργοποιήσει και βλέπω στο tab 2 που έχω). Καταρχήν πρέπει να κατεβάσεις αυτό...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.smartview&hl=el

Και στην συνέχεια να συνδεθείς με την τηλεόραση.

Για το ipad δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος.

@Yperion για κάποιο λόγο στο play store μου το εμφανίζει ως μη συμβατή συσκευή το Note. Θα ανατρέξω πιο πίσω να βρω τι έχεις γράψει. Ευχαριστώ πολύ.

Παρέλαβα χθες (1100 MediaMarkt), έστησα και ειδα κανα μισάωρο.. Η συνεχεια το βραδυ... Οι ματρόσκες (που με ενδιαφέρουν κυριως) αλλο πραμα.. Ακομα και οι 720p σειρές ειναι άψογες απ τα 4m..

Δυστυχώς και οι 4 γωνιές ειναι λιγο πιο σκοτεινές (55", banding μαλλον το λετε).. Περιπου 1 εκατοστό το σβήσιμο.. Αξιζει ν ασχοληθώ;

Έχετε βρει κάποια λύση στο 3d όσο αφορά το ίχνος 2d των υποτίτλων που φαίνεται πίσω από τους 3d υπότιτλους; Είναι λίγο ενοχλητικό.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα καθώς είμαι καινούριος εδώ.
Αγόρασα κι εγώ την f6500 και θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος, αν μπορεί, αν γίνεται και πως να συνδέσω στην τηλεόραση τον αποκωδικοποιητή της NOVA και ένα παλιό Home Cinema που έχω, ώστε να παίρνω ήχο απο τα ηχεία του home cinema γιατί ο ήχος της τηλεόρασης δεν είναι και ο καλύτερος. Υπάρχει τρόπος? Αν ναι, γίνεται να ελέγχω τον ήχο από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ωστε να αποφεύγω τα πολλα χειριστήρια? Ισως να έχει δοθεί ήδη απάντηση αλλά διαβάζοντας εδώ και ώρες οσα έγραψαν οι φίλοι παραπάνω κάπου έχω χαθεί, καθως δεν είμαι και ο πιο ειδικός και δεν ξέρω πολλά απο συνδεσμολογια. Το Home Cinema (για να δείτε τι συνδέσεις διαθέτει )που εχω είναι αυτό
http://www.backoffice.be/prod_uk/Sony/dav-s888_sony_dav-s888_home_theatre_system_radio_dvd_-.asp
Ευχαριστώ!

Η πιο εύκολη σύνδεση που βλέπω είναι με καλώδιο optical/toslink , θα το συνδέσεις στην τηλεόραση και στο home cinema. Αν γίνεται να ελέγχεις τον ήχο από το χειριστήριο της τηλεόρασης βεβαίως και γίνεται , δες εδώ...

Οδηγός - Πώς μπορούμε με το χειριστήριο της τηλεόρασης να χειριζόμαστε και τους δέκτες ΟΤΕ/NOVA

1. Καταρχήν βγάζουμε απο την συσκευασία την Επέκταση IR ...

Samsung_PNF8500_35566923_35731512_35731513_21_610x435.jpg

2. Συνδέουμε την άκρη στην υποδοχή στο πίσω μέρος της τηλεόρασης...

IR_Out_75p.jpg

3. Την άλλη άκρη την τοποθετούμε μπροστά από τον δέκτη OTE/NOVA...

IR_BLaster_Placement_med.jpg

4. Πατάμε το source...

Source_black_75.JPG

Και με το πάνω βέλος πάμε στο εικονίδιο αυτό...

URS_Source_Menu_med.jpg

5. Θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογών...

URS_Start_large.jpg

Ακολουθούμε τις οδηγίες επι της οθόνης και βάζουμε τον ταχ. κώδικα και στην συνέχεια επιλέγουμε OTE ή NOVA και την είσοδο HDMI που είναι συνδεδεμένος ο δέκτης.

Αυτό ήταν! Τώρα απο το χειριστήριο της τηλεόρασης μπορούμε να χειριζόμαστε και τον εξωτερικό δέκτη.

Απλά θα βάλεις την επέκταση IR μπροστά απο το DAV και στον οδηγό θα επιλέξεις "home cinema".

Παρέλαβα χθες (1100 MediaMarkt), έστησα και ειδα κανα μισάωρο.. Η συνεχεια το βραδυ... Οι ματρόσκες (που με ενδιαφέρουν κυριως) αλλο πραμα.. Ακομα και οι 720p σειρές ειναι άψογες απ τα 4m..

Δυστυχώς και οι 4 γωνιές ειναι λιγο πιο σκοτεινές (55", banding μαλλον το λετε).. Περιπου 1 εκατοστό το σβήσιμο.. Αξιζει ν ασχοληθώ;

Μεγειά και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Το φαινόμενο που περιγράφεις (δεν είναι το banding) είναι φυσιολογικό για LCD πάνελ αυτού του μεγέθους και δη και EdgeLED, μην προβληματίζεσαι άδικα...

Έχετε βρει κάποια λύση στο 3d όσο αφορά το ίχνος 2d των υποτίτλων που φαίνεται πίσω από τους 3d υπότιτλους; Είναι λίγο ενοχλητικό.

Αν εννοείς το crosstalk στους υπότιτλους μέσα από τα γυαλιά, μπορεί να μειωθεί αν οι υπότιτλοι είναι γκρι αντί για λευκοί...

@JL_? Ευτυχώς τα Αγγλικά μου είναι καλά. Χωρίς υπότιτλους θα βλέπω εννοώ. Σε ευχαριστώ πολύ.

Επειδή σκέφτομαι για την 55αρα θελω να ρωτησω αν αξιζει η επεκταση εγγύησης.

Δηλαδή παίρνω την τηλεόραση πχ απο κωτσο και κανω επεκταση απο public; Γιατί αν είναι ετσι με συμφέρει αφου στο συγκεκριμένο μαγαζι μου ζητάνε 320 .

Πολύ χρήσιμο η μεταβολή απο 3D σε 2D αν κουραστουν τα μάτια.Το δοκίμασα εχθες και ειναι αξιοπρεπέστατο.Δοκίμασα και το ψευτο 3D παίζοντας ενα παιχνίδι στο PS3 εχθές.Εμεινα ικανοποιημένος.Το παιχνίδι ήταν το uncharted Drake's 3.Ο παικτης έιχε βάθος καθώς και ο περιβάλλον χώρος.Ομολογώ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.Για το ίχνος των subs εως τώρα ο πιο αποτελεσματικός player αποδείχθηκε ο MPC αλλα την ποιότητα του jriver (εικόνα) δεν την έχει.Ολα αυτά με default ρυθμίσεις στον player.Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή επιλογή τηλεόρασης.Στα μείον τώρα..Στα κανάλια μου κάνει εναν θορυβο τακτικά και γίνεται ενοχλητικό.Θεωρω πως είναι θορυβος απο τη κεραία διότι δεν εμφανίζεται σε άλλη πηγή.Δουλεψε ευκολα με το τηλεχειριστήριο της logitech Harmony 515 το οποιο εχει αναλάβει τηλεόραση ενισχυτη και κλιματιστικό.