Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς αυτό το μόντεμ της πλάκας έχω (προς το παρόν). Σχεδίαζα να παραγγείλω ένα Draytek 2860n τον άλλο μήνα. Λες να είναι μόντεμ; Δε θα έπρεπε να βγάζει ένα μήνυμα η τηλεόραση ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το σέρβερ; Μόνο μαύρη εικόνα;;;

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς αυτό το μόντεμ της πλάκας έχω (προς το παρόν). Σχεδίαζα να παραγγείλω ένα Draytek 2860n τον άλλο μήνα. Λες να είναι μόντεμ; Δε θα έπρεπε να βγάζει ένα μήνυμα η τηλεόραση ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το σέρβερ; Μόνο μαύρη εικόνα;;;

Μου φαίνεται υπερβολικό το πόσο που κοστίζει το συγκεκριμένο. Με 50-60 ευρώ παίρνεις πολύ καλό modem.

Έχω VDSL και δυστυχώς δεν κυκλοφορούν πολλά μοντέλα στην αγορά. Δύο από αυτά τα δοκίμασα και βγήκαν off. Γι' αυτό πάω στο συγκεκριμένο που ακούγεται ότι είναι βράχος.

Έχω VDSL και δυστυχώς δεν κυκλοφορούν πολλά μοντέλα στην αγορά. Δύο από αυτά τα δοκίμασα και βγήκαν off. Γι' αυτό πάω στο συγκεκριμένο που ακούγεται ότι είναι βράχος.

Έχω το προηγούμενο μοντέλο (2850Vn), αλλά δεν έχω vdsl.
Έχει πολλά πράγματα, αλλά για οικιακή χρήση νομίζω δεν τα έβγαλε τα λευτά του. Και έχω την εντύπωση ότι το 2710 (που το έχω πολλά χρόνια) έχει λίγο πιο σβέλτο UI.
(Ναι, υπονοώ ότι το 2850 έχει λιγότερο σβέλτη cpu ή πιο βαρύ λειτουργικό...)

Ρύθμιση ΕικόναςΌπως είπα τα δορυφορικά καναλια του ΟΤΕ TV παίζανε σχεδόν τέλεια και πριν τις ρυθμίσεις, ειδικά τα HD, αλλά τα ελληνικά είχαν μια υπερβολή στην φωτείνοτητα και στα χρώματα ειδικά στο κόκκινο καθώς και λίγη θολούρα και pixeliasma (ΑΝΤ1). Ξεκίνησα λοίπον τις ρυθμίσεις με την βοήθεια του ποστ του Yperion (thx bro) απο εδώ μέσα και μπορώ να πω οτι με λιγο tweaking το αποτελέσμα ήταν πολύ καλό αλλα η υπερβολή και η φωτεινότητα στα χρώματα παρέμεινε λίγο σε μερικά κανάλια. Ψάχνοντας ακόμα πιο πολύ σε ξένα forum και sites βρήκα ένα ποστ ενός τυπου που κάνει reviews και μετρησεις επαγγελματικού επιπεδού οπως φάνηκε. Το ποστ ήταν σχετικά με το μοντέλο ES6500 αλλά διαβαζοντας τα σχόλια απο κάτω πολλοί χρήστες τις δοκίμασαν σε διάφορα μοντέλα αλλά και διαστάσεις Samsung και είχαν μείνει πολυ ικανοποιημένοι παρότι καθε τηλεόραση όπως ξέρουμε μπορεί να χρειάζεται τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις. Οποτε σκεφτηκα να τις δοκιμάσω και εγώ και αν δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα να ξαναγυρίσω στις παλιές μου.Τελικά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο για τα δικα μου δεδομένα. Η υπερβολη στα χρωματα εξαφανίστηκε, οπως επίσης και η θολουρα και το pixeliasma στον αθλιο ΑΝΤ1. Παραθέτω τις ρυθμίσεις παρακάτω αν θέλετε να δοκιμάσεται και εσείς. Υπόψιν λόγω διαφορετικότητας του μοντέλου του review, 1-2 επιμέρους ρυθμίσεις ηταν ανεργές στο δικό μου μοντέλο άλλα δεν φάνηκε η απούσια τους να επηρεάζουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα. Τις παραθέτω όλες σε περίπτωση που το δικό σας μοντέλο τις έχει ενεργές..ValuesPicture Mode MovieBacklight 16Contrast 95Brightness 45Sharpness 15Color 50Tint G50/R50Advance SettingsDynamic Contrast OffBlack Tone OffFlesh Tone 0RGB Only Mode OffColor Space Auto10pt White Balance OnGamma +1Expert Pattern OffxvYCC Off10pt White Balance OnInterval Red Green Blue1 0 -1 -1 2 -1 -1 -1 3 0 0 0 4 -1 0 +1 5 -1 -1 +1 6 -1 -1 -1 7 -1 -1 -1 8 0 0 0 9 +1 0 0 10 +2 0 0White BalanceSetting ValueR-Offset 25G-Offset 25B-Offset 28R-Gain 18G-Gain 23B-Gain 21Picture OptionsColor Tone Warm2Digital Noise Filter OffMPEG Noise Filter OffHDMI Black Level LowFilm Mode OffAuto Motion Plus OffLED Motion Plus OffScreen AdjustmentPicture Size Screen FitΝα είστε όλοι καλά και Καλή Χρονιά!!
Πρεπει να ομολογησω οτι ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις (για τα δικα μου τα γουστα) που δοκιμασα..Μπορει καποιος να μου πει τελικα πως θα εμφανισω εξωτερικους υποτιτλους με το allshare(samsung link)..Επισης ο κατασκευαστης αναφερει συνδεση δικτυου με καλωδιο cat7. Εχω βαλει cat6, θα εχω θεμα? Πληκτρολογιο εχω το element kb-600 και δουλευει μια χαρα.Εχει και ποντικι.

Εδω και 2 βδομάδες ειμαι κάτοχος της 46f6500 και σκέφτομαι να πάρω ένα σκληρό δίσκο 2tb για ταινίες κ pvr.
Μπορω να χωρίσω τον σκληρό σε 2 partition ένα για τις ταινίες απο τον υπολογιστη και ένα για το pvr;
Το εχει δοκιμάσει κάνεις να μου πει πχ 1ωρα έγγραφης απλού σήματος τι μέγεθος ειναι;; Για να ξέρω τι μέγεθος partition να κάνω για το pvr.

Πραγματικά κάθε μερα η τηλεόραση με εντυπωσιάζει και περισσότερο!!!
Ειδικά όταν βλέπω βιντεο και φωτο απο διακοπές που είναι τραβηγμένα σε HD το αποτέλεσμα είναι μοναδικό...
Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να γράψω απο την τηλεόραση σε εξωτερικό σκληρό "pvr".
Το έχει δοκιμάσει κανείς??

Σχεδόν όλα ΟΚ παίδες. Άνοιξα έκλεισα το μόντεμ, πέρασα καρφωτές IP, και τώρα μου κατεβάζει το Samsung Apps. Νομίζω πως γλίτωσε η Ηλεκτρονική το DOA.

Όπως σας έγραψα πριν λίγες ημέρες πριν παραλάβω την τηλεόραση ήμουν απαγοητευμένος με τα γραφόμενα μερικών φίλων για την ποιότητα της τηλεόρασης, μερικοί εξ´υμών με καθησύχασαν πως έκανα άριστη επιλογή,
τώρα που την έχω και βλέπω μερικές ώρες ψάχνοντάς την από πλευράς ρυθμίσεων έχω να παρατηρήσω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, η τηλεόραση δεν είναι σε καμία περίπτωση value for money, συγκρίνοντάς την με την προηγούμενη που είχα (50 PG 7000 της LG /PLASMA) με έκαναν να μετανιώσω για την αλλαγή γιατί η plasma υπερτερεί σε ποιότητα από τις άλλες πάρα πολύ!
Όποιος δεν ενδιαφέρεται για το 3d γνώμη μου είναι να αποφύγει LED/SMART τηλεοράσεις εφ´όσον σμαρτ καταστάσεις μπορεί να βιώσει συνδέοντας την τηλεόραση με έναν υπολογιστή έτσι αγοράζει μια με πολύ λίγα χρήματα και πολύ καλύτερη εικόνα. Στο μοναδικό σημείο που υπερτερούν της plasma οι υπόλοιπες είναι στην κατανάλωση ρεύματος πουθενά αλλού. Τα γράφω αυτά μήπως και κάποιος γλυτώσει αρκετά χρήματα με την αγορά νέας τηλεόρασης που θα ήθελε να κάνει. Ξέχασα να γράψω πως είμαι κάτοχος της 55F6500. Ίσως βελτιωθεί η εικόνα με ρυθμίσεις καλύτερες γιατί οι ρυθμίσεις που έχω βάλει είναι αυτές που γράφουν για την 46αρα και επειδή είμαι ψιλοάσχετος ίσως θέλει διαφορετικές, αν ναι, παρακαλώ κάποιο φίλο να με παραπέμψει σ´αυτές με link. Ίσως επανέλθω πάλι αλλά έχοντας τη γνώμη και άλλων φίλων που βλέπουμε μαζί τη μπάλα.

Μην το ψάχνεις Γιώργο , αν κάποιος συνηθίσει σε εικόνα τηλεόρασης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι εύκολο μετά να προσαρμοστεί.

Πάντως καθαρά από περιέργεια αν θες δες εδώ...

http://www.avforums.com/review/lg-50pg7000-full-hd-1080-plasma-hdtv-review.13
http://www.avforums.com/review/samsung-f6500-ue40f6500-led-lcd-television-review.9680

Το μονο που μπορει να σε προβληματιζει θα ειναι η ανομοιομορφοια στο πανελ.Παντου η 6500 υπερτερει κινηση επεξεργασια μαυρο αντιθεση.Ειχες πλασμα δεκτο αλλα plasma kai lg 5ετιας καποιο λαθος κανεις ισως να την συνηθησεις και κοιτα να την χαρεις γιατι ετσι προκαταλειμενος που την αγορασες θα σου βει ξινο και ειναι κριμα.Βγαλε καμια φωτο να δουμε τι σε προβληματιζει

Όπως σας έγραψα πριν λίγες ημέρες πριν παραλάβω την τηλεόραση ήμουν απαγοητευμένος με τα γραφόμενα μερικών φίλων για την ποιότητα της τηλεόρασης, μερικοί εξ´υμών με καθησύχασαν πως έκανα άριστη επιλογή,
τώρα που την έχω και βλέπω μερικές ώρες ψάχνοντάς την από πλευράς ρυθμίσεων έχω να παρατηρήσω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, η τηλεόραση δεν είναι σε καμία περίπτωση value for money, συγκρίνοντάς την με την προηγούμενη που είχα (50 PG 7000 της LG /PLASMA) με έκαναν να μετανιώσω για την αλλαγή γιατί η plasma υπερτερεί σε ποιότητα από τις άλλες πάρα πολύ!
Όποιος δεν ενδιαφέρεται για το 3d γνώμη μου είναι να αποφύγει LED/SMART τηλεοράσεις εφ´όσον σμαρτ καταστάσεις μπορεί να βιώσει συνδέοντας την τηλεόραση με έναν υπολογιστή έτσι αγοράζει μια με πολύ λίγα χρήματα και πολύ καλύτερη εικόνα. Στο μοναδικό σημείο που υπερτερούν της plasma οι υπόλοιπες είναι στην κατανάλωση ρεύματος πουθενά αλλού. Τα γράφω αυτά μήπως και κάποιος γλυτώσει αρκετά χρήματα με την αγορά νέας τηλεόρασης που θα ήθελε να κάνει. Ξέχασα να γράψω πως είμαι κάτοχος της 55F6500. Ίσως βελτιωθεί η εικόνα με ρυθμίσεις καλύτερες γιατί οι ρυθμίσεις που έχω βάλει είναι αυτές που γράφουν για την 46αρα και επειδή είμαι ψιλοάσχετος ίσως θέλει διαφορετικές, αν ναι, παρακαλώ κάποιο φίλο να με παραπέμψει σ´αυτές με link. Ίσως επανέλθω πάλι αλλά έχοντας τη γνώμη και άλλων φίλων που βλέπουμε μαζί τη μπάλα.
δωσε λιγο χρονο προσαρμογης στην νεα σου τηλεοραση....παιξε με τις ρυθμισεις γιατι ειναι πολυ λαθος απο default...η τηλεοραση ειναι πολυ καλη...

έτρεξα κάποια banding test και παρατήρησα ότι έχει. Επειδή βλέπω πολύ ποδόσφαιρο λόγω otetv, μου χει κολλήσει η ιδέα και κάθε φορά παρατηρώ αυτές τις κάθετες γραμμές, βέβαια δεν είναι έντονες αλλά με περισσότερη παρατηρητικότητα μπορείς να τις διακρίνεις. Θέλω να ρωτήσω αν με κάποιο τρόπο διορθώνεται αυτό (π.χ. samsung service) και αν το παρουσιάζουν όλες.

Mια ερώτηση παρακαλώ όποιος φίλος γνωρίζει ας απαντήσει, γιατί δεν μπορώ να δω ελληνικές ταινίες από το youtube ή από εξωτερικό δίσκο σε πλήρη οθόνη, ενώ με την προηγούμενη μπορούσα.
όλες μα όλες τις δείχνει σε 4:3 κάδρο.

Καλημέρα, μπήκα στην ομάδα...παραλαμβάνω την Τετάρτη την 40'' για το υπνοδωμάτιο. Μια ερώτηση προς το παρόν, Βάση για τοίχο την θέλω σταθερή και slim. Έχετε κάποια να μου προτείνετε? Όμως επειδή θα στηθεί ψηλά (θα ξεκινάει από το 1,50 - 1,60 περίπου) μήπως να κοίταγα για βάση με κλίση?

Mια ερώτηση παρακαλώ όποιος φίλος γνωρίζει ας απαντήσει, γιατί δεν μπορώ να δω ελληνικές ταινίες από το youtube ή από εξωτερικό δίσκο σε πλήρη οθόνη, ενώ με την προηγούμενη μπορούσα.
όλες μα όλες τις δείχνει σε 4:3 κάδρο.

Δοκιμασε τις παρακατω ρυθμισεις για καλυτερη ποιοτητα εικονας και επισης Screen Adjustment-Picture Size Screen Fit για Full Screen video

Values

Picture Mode Movie
Backlight 16
Contrast 95
Brightness 45
Sharpness 15
Color 50
Tint G50/R50

Advance Settings

Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone 0
RGB Only Mode Off
Color Space Auto
10pt White Balance On
Gamma +1
Expert Pattern Off
xvYCC Off

10pt White Balance On
Interval Red Green Blue
1 0 -1 -1
2 -1 -1 -1
3 0 0 0
4 -1 0 +1
5 -1 -1 +1
6 -1 -1 -1
7 -1 -1 -1
8 0 0 0
9 +1 0 0
10 +2 0 0

White Balance
Setting Value
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 28
R-Gain 18
G-Gain 23
B-Gain 21

Picture Options
Color Tone Warm2
Digital Noise Filter Off
MPEG Noise Filter Off
HDMI Black Level Low
Film Mode Off
Auto Motion Plus Off
LED Motion Plus Off

Screen Adjustment
Picture Size Screen Fit

Εξαιρετικό Value for money τελικά. Το banding ανεπαίσθητο. Το clouding μηδαμινό σε σχέση με τη Sony 46X3500 που είχα σκάσει ένα σωρό λεφτά. Το μαύρο έχει βέβαια μια υποψία μπλε αλλά αν δεν το διάβαζα εδώ στο νήμα, ούτε που θα το πρόσεχα.

Ημέρα με την ημέρα η τηλεόραση με εκπλήσσει ευχάριστα.
Yperion τελικά η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δεν ήταν και τόσο δύσκολη.
Χαίρομαι πράγματι τη νέα μου tv. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.