Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα σε ολους εδω μεσα. Ειμαι και εγω ενας υποψηφιος αγοραστης της συγκεκριμενης τηλεορασης. Μετα απο πολυυυυυυ....διαβασμα εδω μεσα, καταληγω στο να πιστευω οτι ειναι μια τηλεοραση value for money οπως εχουν αναφερει αρκετοι εδω μεσα. Πριν κανω το τελευταιο βημα ομως θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις και να λυσω καποιες τελευταιες μου αποριες. Δεδομενου οτι η χρηση της τηλεορασης προοριζεται για θεαση απο αποσταση max 3μετρα, θεαση hd movies, αθλητικων απο otetv και φυσικα και digital καναλια ελληνικα θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1. Σε τι διασταση να παω? 46 ή 50? Στο Κωτσοβολο σε 46 τη βρισκω 800ευρω με δωρο 2 γυαλια και στο πλαισιο τις 50 στα 950. Ποια τιμη ειναι η πιο...συμφερουσα?
2. Διαβασα και μπερδευτηκα ειναι η αληθεια για το θεμα του clouding... Υπαρχει καποιος τροπος με βαση τον κωδικο της τηλεορασης να ελεγξω, η για να το πω καλυτερα να ελαχιστοποιησω το κινδυνο να εχω αυτο το θεμα στη τηλεοραση μου? Με τα πανελ τι ακριβως γινεται? Μπορω πριν κανω την αγορα να ζητησω τον ακριβη κωδικο της τηλεορασης που θα εχει στο κουτι και με καποιο τροπο να ελεγξω αν το πανελ ειναι της samsung η καποιας αλλης εταιριας???? Αν μπορει ο χρηστης Yperion να δωσει τα φωτα του σε ενα νεο και μελλοντικο αγοραστη!
Ευχαριστω.

Καλημερα σε ολους εδω μεσα. Ειμαι και εγω ενας υποψηφιος αγοραστης της συγκεκριμενης τηλεορασης. Μετα απο πολυυυυυυ....διαβασμα εδω μεσα, καταληγω στο να πιστευω οτι ειναι μια τηλεοραση value for money οπως εχουν αναφερει αρκετοι εδω μεσα. Πριν κανω το τελευταιο βημα ομως θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις και να λυσω καποιες τελευταιες μου αποριες. Δεδομενου οτι η χρηση της τηλεορασης προοριζεται για θεαση απο αποσταση max 3μετρα, θεαση hd movies, αθλητικων απο otetv και φυσικα και digital καναλια ελληνικα θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1. Σε τι διασταση να παω? 46 ή 50? Στο Κωτσοβολο σε 46 τη βρισκω 800ευρω με δωρο 2 γυαλια και στο πλαισιο τις 50 στα 950. Ποια τιμη ειναι η πιο...συμφερουσα?
2. Διαβασα και μπερδευτηκα ειναι η αληθεια για το θεμα του clouding... Υπαρχει καποιος τροπος με βαση τον κωδικο της τηλεορασης να ελεγξω, η για να το πω καλυτερα να ελαχιστοποιησω το κινδυνο να εχω αυτο το θεμα στη τηλεοραση μου? Με τα πανελ τι ακριβως γινεται? Μπορω πριν κανω την αγορα να ζητησω τον ακριβη κωδικο της τηλεορασης που θα εχει στο κουτι και με καποιο τροπο να ελεγξω αν το πανελ ειναι της samsung η καποιας αλλης εταιριας???? Αν μπορει ο χρηστης Yperion να δωσει τα φωτα του σε ενα νεο και μελλοντικο αγοραστη!
Ευχαριστω.
καλημερα..δεν το συζητω πας για 50...εκτος και αν εισαι λιγοτερο απο 2μ.οσο αφορα το clouding τζοκερ κατασταση...τσεκαρε την την πρωτη μερα με σβηστα φωτα και αν ειναι ενοχλητικο τοτε doa!!επιστροφη για νεα

Για μένα αν το αντέχει η τσέπη σου πήγαινε σε όσες περισσότερες ίντσες μπορείς. Και η 55άρα θα πρέπει να είναι άξια της προσοχής σου στα 1.149 Ευρώ. Και πρόσεξε αν γίνεται να είναι άμεσα διαθέσιμη γιατί τελειώνει η ζωή του μοντέλου και ενδέχεται να μείνεις με την παραγγελία στο χέρι.

Κάτοχος κι εγώ της τηλεόρασης με κάποια προβληματάκια, μικρά.
--Πρώτον έχω συνδέσει την τηλεόραση με ένα ενισχυτή harman/kardon μέσω hdmi arc.
Με το Anynet+ (HDMI-CEC) ενεργοποιημένο ο ήχος λίγα δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα χάνεται από την τηλεόραση και πρέπει να ανοίξω τον ενισχυτή για ήχο (όταν τώρα κλείσω τον ενισχυτή ο ήχος επανέρχεται κανονικά).
Με το Anynet+ (HDMI-CEC) απενεργοποιημένο η τηλεόραση παίζει αντάξει, αλλά δεν έχω ήχο στον ενισχυτή όταν τον ανοίξω.
Έχει κάποιος φίλος κάποια ιδέα να παίζει η τν κανονικά και όταν ανοίγω τον ενισχυτή να έχω ήχο και εκεί...
---Και δεύτερο σχετικά με τους υπότιτλους. Παρατήρησα ότι η ένταση τους αυξομειώνεται ανάλογα με τη φωτεινότητα του φόντου. Υπάρχει ρύθμιση να απενεργοποιηθεί αυτό;
Ευχαριστώ.

καλημερα..δεν το συζητω πας για 50...εκτος και αν εισαι λιγοτερο απο 2μ.οσο αφορα το clouding τζοκερ κατασταση...τσεκαρε την την πρωτη μερα με σβηστα φωτα και αν ειναι ενοχλητικο τοτε doa!!επιστροφη για νεα

Μηπως αυτα τα 150 ευρω διαφορα που με τα γυαλια (δεν περιλαμβανονται στην προσφορα στο πλαισιο) +34 ευρω καταληγουμε δηλαδη 184 ευρω διαφορα αναμεσα στις 46 με τις 50ινστες δεν δικαιλογειται η διαφορα? Κατι αλλο, ο Κωτσοβολος που δινει την 46 μου δινει επιπλεον εγγυηση με 150 ευρω για 5 χρονια απο τη πρωτη στιγμη μου ειπαν, που σημαινει οτι οπερ και γινει κατι...θα εχω να κανω με αυτους απευθειας και οχι με τη samsung. Κατι τετοιο...συμφερει μηπως οσον αφορα την εγγυηση? Δηλαδη ειναι λαχειο αν θα σου κατσει η ελαττωματικη η οχι!
Για τις 50ινστες το πλαισιο εχει βγαλει αυτην...
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-LED-50-UE50F6500SS.htm

Μηπως αυτα τα 150 ευρω διαφορα που με τα γυαλια (δεν περιλαμβανονται στην προσφορα στο πλαισιο) +34 ευρω καταληγουμε δηλαδη 184 ευρω διαφορα αναμεσα στις 46 με τις 50ινστες δεν δικαιλογειται η διαφορα? Κατι αλλο, ο Κωτσοβολος που δινει την 46 μου δινει επιπλεον εγγυηση με 150 ευρω για 5 χρονια απο τη πρωτη στιγμη μου ειπαν, που σημαινει οτι οπερ και γινει κατι...θα εχω να κανω με αυτους απευθειας και οχι με τη samsung. Κατι τετοιο...συμφερει μηπως οσον αφορα την εγγυηση? Δηλαδη ειναι λαχειο αν θα σου κατσει η ελαττωματικη η οχι!
ακομα και στις 50 ειναι συμφερουσα αγορα...αποσταση θεασης???οπως επιμενω πανω απο 2μ το μεγεθος ειναι λιγο για 46...και τσαμπα να στην δινουν θα θες παραπανω...οχι αμεσως αλλα συντομα...το 2009 αγορασα 46 ιντσες για 1890 ευρω...ue46b7000 οποτε βεβαια καταλαβαινεις οτι τωρα ειναι οι τιμες πολυ καλες σχετικα..

Υπαρχει καποιος τροπος με βαση τον κωδικο της τηλεορασης να ελεγξω, η για να το πω καλυτερα να ελαχιστοποιησω το κινδυνο να εχω αυτο το θεμα στη τηλεοραση μου? Με τα πανελ τι ακριβως γινεται? Μπορω πριν κανω την αγορα να ζητησω τον ακριβη κωδικο της τηλεορασης που θα εχει στο κουτι και με καποιο τροπο να ελεγξω αν το πανελ ειναι της samsung η καποιας αλλης εταιριας???? Αν μπορει ο χρηστης Yperion να δωσει τα φωτα του σε ενα νεο και μελλοντικο αγοραστη!
Ευχαριστω.

Mε κλειστή την τηλεόραση πατάς στη σειρά info-menu-mute-power...θα εμφανίσει μια μπλε κάρτα με πληροφορίες...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Κοιτας στο options τον κωδικό του πάνελ....μετά πατάς power στο τηλεκοντρόλ να κλείσει.

Πχ. 40A1AF6V

40 — inches, the screen size
A — panel manufacturer (A = Samsung; P = CMI; R = AUO; S = Sharp)
1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
Α — panel coating (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
6 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
V — backlight unit (S = Single side LED; V= Two side Edge LED)

http://uhdtv.ro/tech/99-ghid-specificatii-tv-led-samsung-generatia-f-2013

Last edited:
ακομα και στις 50 ειναι συμφερουσα αγορα...αποσταση θεασης???οπως επιμενω πανω απο 2μ το μεγεθος ειναι λιγο για 46...και τσαμπα να στην δινουν θα θες παραπανω...οχι αμεσως αλλα συντομα...το 2009 αγορασα 46 ιντσες για 1890 ευρω...ue46b7000 οποτε βεβαια καταλαβαινεις οτι τωρα ειναι οι τιμες πολυ καλες σχετικα..

H αποσταση θεασης ειναι 3-3,5 μετρα. Στο μαγαζι που την χαζευα οι 50ιντσες που φανηκαν τεραστιες, τωρα εχω 37Lg να φανταστεις αρα η διαφορα θα ειναι αισθητη με τη πρωτη ματια να υποθεσω.
Το ερωτημα μου παραμενει αν με συμφερει να περασω +180 ευρω απο το οριο που ειχα βαλει στα 800 ευρω, γιατι οπως καταλαβαινεις μια τετοια τηλεοραση θα πρεπει να συνοδευτει με ενα καλο home cinema... οποτε τα+180 ευρω σκεφτομαι οτι ειναι το...μισο home cinema με ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα.
Οοοουφφφφφφ....εσκασα....εχω φθασει σε αδιεξοδο!!!

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όλες οι Samsung δίνουν δύο ζευγάρια γυαλιά στη συσκευασία τους. Και γενικά το πλαίσιο έχει καλό after sales service. Για μένα αν το αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε στην 55άρα.

Mε κλειστή την τηλεόραση πατάς στη σειρά info-menu-mute-power...θα εμφανίσει μια μπλε κάρτα με πληροφορίες...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Κοιτας στο options τον κωδικό του πάνελ....μετά πατάς power στο τηλεκοντρόλ να κλείσει.

Πχ. 40A1AF6V

A — panel manufacturer (A = Samsung; P = CMO; R = AUO; S = Sharp)

Σε ευχαριστω κατ αρχας για την απαντηση σου....επομενως (ξερω θα ακουστει χαζο αυτο) για να δω αν τι πανελ φοραω,πρωτα απ ολα...θα πρεπει να την εχω...βγαλει απο το κουτι, με λιγα λογια...να την αγορασω....
Μετα πατωντας τα κουμπια που λες...για να ειναι πανελ της samsung και να ελαχιστοποιησω τους κινδυνους clouding θα πρεπει να δω στο 2ο γραμμα, το panel manufacter to κωδικο Α. Σε αυτη τη περιπτωση ολα οκ....προχωραω στην εξερευνηση της τηλέορασης. Στη περιπτωση που εχω καποιο αλλο γραμμα κατασκευαστη....τοτε τι κανω??
Την παω αμεσως πισω...? Η προσπαθω σαν τρελος να εντοπισω...το clouding με σβηστα φωτα, αλλαγη παροχης απο hdmi σε κατι αλλο...κ γενικοτερα ειμαι πιο υποψιασμενος? Γενικοτερα...αν εχω καποιο αλλο πανελ εκτος της samsung δεν υπαρχει η περιπτωση να μην εντοπιστει αυτο να ειναι ελαττωματικο? Ενα λικν που ειχες δωσει σε προηγουμενο ποστ...οπου ελεγε για το lottary samsung panel... αν το θυμαμαι καλα σε τι αναφεροταν? Μπορει να με βοηθησει σε κατι αυτο? Η μονο...αφου εχεις αγορασει την τηλεοραση μπορεις να....ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙς ΤΙ ΠΑΝΕΛ ΦΟΡΑΕΙ??? Φανταζομαι οτι τωρα...ολο και καποιος θα μου πει οτι οσο το ψαχνεις...κατι θα βρεις...αλλα να μην ρωτησω εστω και λιγακι? Τελος....η γνωμη σου uperion για την διασταση ποια ειναι? Αποσταση θεασης 3-3,5 μετρα, διαφορα σε τιμη απο 46 σε 50 διαστασεις 180 ευρω συνολο!!! Σε ευχαριστω....προκαταβολικα!!!!

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Mια ερώτηση παρακαλώ όποιος φίλος γνωρίζει ας απαντήσει, γιατί δεν μπορώ να δω ελληνικές ταινίες από το youtube ή από εξωτερικό δίσκο σε πλήρη οθόνη, ενώ με την προηγούμενη μπορούσα.
όλες μα όλες τις δείχνει σε 4:3 κάδρο.

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ σε ό,τι φορτώνω με αναζήτηση. Βρήκες κάποια λύση;

Τελος....η γνωμη σου uperion για την διασταση ποια ειναι? Αποσταση θεασης 3-3,5 μετρα, διαφορα σε τιμη απο 46 σε 50 διαστασεις 180 ευρω συνολο!!! Σε ευχαριστω....προκαταβολικα!!!!

Αυτή είναι η πιο εύκολη ερώτηση , όσο πιο μεγάλη η οθόνη τόσο καλύτερα , άρα 50".

Για το clouding ή το banding δεν χρειάζεται να ανησυχείς πριν καν την αγοράσεις. Φέτος η πλειοψηφία των κατόχων δεν είχε πρόβλημα , αν παρόλα αυτά πέσεις σε προβληματικό κομμάτι μπορείς να ζητήσεις αλλαγή είτε από το κατάστημα (dead on arrival) είτε από την Samsung. Αρκεί να μην πετάξεις την κούτα για να μπορείς να την επιστρέψεις.

Παρέλαβα τη 40 για υπνοδωματιο, ανοίγω και σε λίγο θα μάθω και εγώ τι panel θα έχω...kinder έκπληξη......

Καλησπέρα και απο μενα, στις 28/12 εκανα παραγγελία απο το public την 55αρα και μου ειπαν οτι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και οτι ο προμηθευτής τους θα την έχει μετα τις 15/1. Εχει φτάσει 5/2 και με πανε απο αύριο σε αύριο. Τι να κανω να περιμένω ; Το θεμα ειναι οτι επειδή θελω να κανω και την επέκταση η τιμη είναι δελεαστική.

Κοίτα να την πάρεις από κάποιο κατάστημα που την έχει άμεσα διαθέσιμη και ρώτα τους και για επέκταση.

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ηλεκτρονική και κωτσο που ξέρω οτι έχουν επέκταση θέλουν 20 μέρες και η επέκταση τους είναι σχετικά ακριβή , , εκτος και αν μου διαφεύγει κάποιο άλλο κατάστημα.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πχ. 40A1AF6V

A — panel manufacturer (A = Samsung; P = CMI; R = AUO; S = Sharp)

46Α1ΑF6V αυτο εχει η δικια μου, τι σημαινει αυτο? καλα ειμαστε?

Μετα απο κάποιες εβδομάδες κατοχής, μπορω να πω ότι είναι μια αρκετά καλή τηλεόραση.
Η απόδοση της σε hd είναι απλά απίστευτη. Ο media player έχει λέξει μέχρι στιγμής τα πάντα.
Έχω εφαρμόσει τις ρυθμίσεις του Uryel που είναι πιο κοντά σε μένα.
Όσο για τηλεοπτικό εκεί το πράγμα μπερδεύεται και πιστεύω οτι έχει σχέση με με το πως εκπέμπουν, πχ έχω δει ταινία στο star και έχω μείνει ευχαριστημένος αλλά ταυτόχρονα ειδήσεις απο άλλο κανάλι και δεν μπορουσα να ανεχτω την εικόνα.

Όσο για το πάνελ έχω το 40A1AF6V και πιστεύω οτι είμαι τυχερός.(θα ήθελα Κάιν την γνώμη σας...)

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

46Α1ΑF6V αυτο εχει η δικια μου, τι σημαινει αυτο? καλα ειμαστε?

H διαφορές του ενός πάνελ από το άλλο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Εσύ έχεις και Samsung (Α) οπότε μια χαρά είσαι εφόσον δεν έχεις και παράπονα από clouding/banding.