Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ειχα περασει το απογευμα απο plaisio ελληνικου για να δω την 46αρα που ενδιαφερει ενα φιλο μου που παντρευεται,ο πωλητης μας ενημερωσε οτι εχουν εξαντληθει και ειχε μονο την σαρανταρα και αυτη εκθεσιακο κομματι,επισης μου ανεφερε οτι δεν θα φερουνε νεα παρτιδα επομενως οσοι ενδιαφερεστε καλο θα ηταν να βιαστειτε.

Ελληνικού; Εννοείς στην Βουλιαγμένης επάνω; Εγώ πέρασα προχθές απόγευμα και μου είπε ότι είχε 2 στοκ και το εκθεσιακό. Μη σου πω ότι του είχα αφήσει και τηλέφωνο σε περίπτωση που μείνει ένα κομμάτι.
Κιόλας φύγανε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ελληνικού; Εννοείς στην Βουλιαγμένης επάνω; Εγώ πέρασα προχθές απόγευμα και μου είπε ότι είχε 2 στοκ και το εκθεσιακό. Μη σου πω ότι του είχα αφήσει και τηλέφωνο σε περίπτωση που μείνει ένα κομμάτι.
Κιόλας φύγανε;

Πλαισιο βουλιαγμενης μαλλον,λαθος μου,σαν εκθεσιακο κομματι του ειχε μεινει μια 40αρα και οι 46αρες ειχαν εξαντληθει(δεν υπηρχε ουτε εκθεσιακη) ενω μ ενημερωσε οτι δεν περιμενουν νεα παρτιδα.

Γνωρίζει κανείς ποιά ρύθμιση να αλλάξω γιατί στις σκοτεινές σκηνές μου χαμηλώνει την φωτεινότητα;

Αυτές τις εικόνες τις τράβηξα με κινητό (HTC ONE S). Είναι στην αρχή μιας ταινίας το Iron Man 3. Δεν πρόκειται για τεστ. Έχω πρόβλημα λέτε ή να στείλω φώτο από άλλη πηγή για να μου πείτε σίγουρα;

https://www.dropbox.com/s/cfihcsp18efoiom/2014-03-23%2003.53.41.jpg

https://www.dropbox.com/s/1k85nkjj80e6491/2014-03-23%2003.54.16.jpg

https://www.dropbox.com/s/6o68xaonvqakuih/2014-03-23%2003.53.24.jpg

https://www.dropbox.com/s/wwskl3upvyunno9/2014-03-23%2003.52.32.jpg

Όταν βλέπω ταινίες ή τηλεόραση δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί. Όταν βλέπω μπάλα νομίζω πως κάτι υπάρχει κάθετα ανά 5 εκατοστά, κάπως δηλαδή αποδίδεται η εικόνα σαν να υπάρχουν γραμμές κατά τη γρήγορη μετάβαση από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτές τις εικόνες τις τράβηξα με κινητό (HTC ONE S). Είναι στην αρχή μιας ταινίας το Iron Man 3. Δεν πρόκειται για τεστ. Έχω πρόβλημα λέτε ή να στείλω φώτο από άλλη πηγή για να μου πείτε σίγουρα;

https://www.dropbox.com/s/cfihcsp18efoiom/2014-03-23%2003.53.41.jpg

https://www.dropbox.com/s/1k85nkjj80e6491/2014-03-23%2003.54.16.jpg

https://www.dropbox.com/s/6o68xaonvqakuih/2014-03-23%2003.53.24.jpg

https://www.dropbox.com/s/wwskl3upvyunno9/2014-03-23%2003.52.32.jpg

Όταν βλέπω ταινίες ή τηλεόραση δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί. Όταν βλέπω μπάλα νομίζω πως κάτι υπάρχει κάθετα ανά 5 εκατοστά, κάπως δηλαδή αποδίδεται η εικόνα σαν να υπάρχουν γραμμές κατά τη γρήγορη μετάβαση από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Ειναι εντελώς υποκειμενικό το αν θεωρείται πρόβλημα όταν μιλάμε για samsung led. Εγώ πλέον θα σου πω ότι το θεωρώ φυσιολογικό και σε ανεκτά επίπεδα το συγκεκριμένο. Ειναι όμως καθαρά δικό σου θέμα αν θα το κυνηγησεις για καλύτερο αποτέλεσμα όμως ειναι και ρίσκο αν πας για αλλαγή
Το τελευταίο που είπες στη μπάλα δυστυχώς το έχω κι εγώ και το ανέχομαι

Αυτά που βλέπουμε στο σαλονάκι μας το βραδάκι ήρεμοι με σβηστά φώτα στον καναπέ αφού τις έχουμε αγοράσει δυστυχώς δε φαίνονται σε καμία βιτρίνα και σε κανένα υπερκατάστημα με τα φώτα απο πάνω να κάνουνε τη νύχτα μέρα!

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ συμφωνώ με τον psideras ότι όλα είναι υποκειμενικά. Πάντως σύμφωνα με τη δεύτερη φωτογραφία, δε θεωρώ πως υπάρχει κάτι μη ανεκτό. Από εκεί και πέρα, άπτεται σε εσένα αλλά να θυμάσαι πως πάντα ελοχεύει η πιθανότητα για κάτι χειρότερο όπως και για καλύτερο αντίστοιχα. Και πίστεψε με ότι είναι πολύ κουραστικό η εναλλαγή των τηλεοράσεων λόγω DOA.

Αν είναι έτσι εντάξει. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγξουν την επόμενη και να μου πουν υπεύθυνα ότι αυτή είναι εντάξει δυστυχώς έτσι; Την τηλεόραση την παρέλαβα την περασμένη τετάρτη... αν είναι να κάνω κάτι σύντομα...

Γνωρίζει κανείς ποιά ρύθμιση να αλλάξω γιατί στις σκοτεινές σκηνές μου χαμηλώνει την φωτεινότητα;

Νομίζω πρέπει να κοιτάξεις: Μενου, σύστημα, λύση eco.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν είναι έτσι εντάξει. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγξουν την επόμενη και να μου πουν υπεύθυνα ότι αυτή είναι εντάξει δυστυχώς έτσι; Την τηλεόραση την παρέλαβα την περασμένη τετάρτη... αν είναι να κάνω κάτι σύντομα...

Τι να σου πουν; Ξέχασε το! Εμένα μου τη έφτανε χειρότερη τη προηγούμενη

Και εγώ δε θεωρώ πάντως πως κάποιος πωλητής θα μπεί στη διαδικασία να σου ανοίξει καινούργια τηλεόραση, να την ελέγξει και να σου "πιστοποιήσει" ότι είναι εντάξει. Και φυσικά όλα αυτά αν τη δεχθούν ως DOA λόγω αυτού που βλέπεις στη φωτογραφία γιατί η λογική "τους" και όχι η δική μου λέει πως θα προσπαθήσουν να κάνουν τη "πάπια" στο συγκεκριμένο θέμα.

Για να μην ψάχνω 163 σελίδες, το 55A1AFAV απο το service menu τι σημαίνει;

Βασικά καλό θα ήταν να ανέτρεχες σε προηγούμενες σελίδες για να διάβαζες όλα όσα έχουν γράψει οι φίλοι έως τώρα, τα οποία περιέχουν από μικροπροβλήματα και λύσεις έως και κριτικές της εν λόγω τηλεόρασης! Ο κωδικός πάντως σημαίνει ότι το panel σου είναι 55inc, είναι της Samsung, είναι 100Hz πραγματικά, είναι Full HD και η τεχνολογία του είναι edge led 2 πλευρών. Μπορείς να δείς και το σχετικό στη σελ.:122, post:1217.

Last edited by a moderator:
Και εγώ δε θεωρώ πάντως πως κάποιος πωλητής θα μπει στη διαδικασία να σου ανοίξει καινούργια τηλεόραση, να την ελέγξει και να σου "πιστοποιήσει" ότι είναι εντάξει. Και φυσικά όλα αυτά αν τη δεχθούν ως DOA λόγω αυτού που βλέπεις στη φωτογραφία γιατί η λογική "τους" και όχι η δική μου λέει πως θα προσπαθήσουν να κάνουν τη "πάπια" στο συγκεκριμένο θέμα.

Είμαστε στο 2014 και μια τηλεόραση σωστή δηλαδή δεν μπορούμε να βρούμε... Δηλαδή όλοι τα έχουμε αυτά λίγο πολύ έτσι δεν είναι;

και 2020 να παμε ετσι θα ναι.Αφου η τεχνολογια των lcd πασχει σε μερικα θεματα ηρθε και ο φωτισμος απο τα ακρα να τις αποτελειωσει.Το θεμα ειναι απο την αρχη να τα περιμενεις αυτα clounding.κτλ να μην βρισκεσαι προ εκπληξεων.Λιγα συννεφα ανομοιομορφο πανελ μειωμενη αντιθεση υψηλο μαυρο με μπλε χροια σε σχεση με αλλες τεχνολογιες η με led local dimmming να τα περιμενεις.Στην ουσια διαλεγεις κουσουρια και τα πληρωνεις και οποια τεχνολογια δεν σε ενοχλει τοσο κλεινεις προς αυτη.Ολες εχουν κατι.

Επανέρχομαι αναφέροντας πως έχω ανακαλύψει ένα κολλημένο πίξελ χαμηλά στην οθόνη. Δεν θεωρώ ότι είναι άμεσα αντιληπτό από την απόσταση θέασης. Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το αν είναι κάτι συνηθισμένο και αν αξίζει να μπω σε διαδικασία αντικατάστασης δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων γνωστή η κατάσταση του νέου panel. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το γεγονός πως υπάρχει ένα, αυξάνει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση και άλλων.

και 2020 να παμε ετσι θα ναι.Αφου η τεχνολογια των lcd πασχει σε μερικα θεματα ηρθε και ο φωτισμος απο τα ακρα να τις αποτελειωσει.Το θεμα ειναι απο την αρχη να τα περιμενεις αυτα clounding.κτλ να μην βρισκεσαι προ εκπληξεων.Λιγα συννεφα ανομοιομορφο πανελ μειωμενη αντιθεση υψηλο μαυρο με μπλε χροια σε σχεση με αλλες τεχνολογιες η με led local dimmming να τα περιμενεις.Στην ουσια διαλεγεις κουσουρια και τα πληρωνεις και οποια τεχνολογια δεν σε ενοχλει τοσο κλεινεις προς αυτη.Ολες εχουν κατι.

Μήπως σε LCD (χωρίς LED) τα πράγματα ήταν κάπως πιο ήρεμα;

Επανέρχομαι αναφέροντας πως έχω ανακαλύψει ένα κολλημένο πίξελ χαμηλά στην οθόνη. Δεν θεωρώ ότι είναι άμεσα αντιληπτό από την απόσταση θέασης. Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το αν είναι κάτι συνηθισμένο και αν αξίζει να μπω σε διαδικασία αντικατάστασης δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων γνωστή η κατάσταση του νέου panel. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το γεγονός πως υπάρχει ένα, αυξάνει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση και άλλων.

Όπως είπες κι εσύ, δεδομένης της σημερινής κατάστασης με τα panel όλα σχετικά ειναι. Αν και δεν είμαι ειδικός, απο εμπειρία πιστεύω πως ενα κολλημένο pixel δεν σχετίζεται με το αν θα βγουν ή όχι αλλά μετά. Αν δε σε ενοχλεί εσένα αστο όπως ειναι

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα σας.
Κάτοχος κι εγώ της τηλεόρασης αυτής, φαντάζομαι θα σας ταράξω στις ερωτήσεις!

Αγορά από Πλαίσιο Βουλιαγμένης. Το περίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: Ανέφερε κάποιος πιο πάνω ότι το Σάββατο δεν υπήρχε στις 40 ίντσες. Εμένα σήμερα που πήγα μου είπαν ότι υπήρχε ένα τελευταίο + το εκθεσιακό. Την ίδια στιγμή αγόρασα την tv εγώ και ένας άλλος, τώρα πώς ξαφνικά βρέθηκαν τα δύο σφραγισμένα κομμάτια ενώ μου είπαν ότι υπήρχε μόνο ένα, ένας θεός ξέρει.

Αυτήν τη στιγμή κάνει update, πολύ αργό, αλλά θα το αντέξουμε.
Από clouding/torching/bleeding και τα παρεμφερή είμαι άσχετος, όταν τελειώσει το setup θα τρέξω κανά τεστ, άμα βρω πώς. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δείχνει οκ και δεν βλέπω καμμένο pixel (κούφια η ώρα), καθώς με τρομάζει πολύ το ότι η Samsung καλύπτει εγγύηση μόνο για 4 καμμένα pixels και πάνω, όπως μου είπαν!

Μια πρώτη ερώτηση. Σαν πάροχο δεν επέλεξα την Nova καθώς nova έχω σε άλλη tv αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία "Η TV μου" δεν θα είναι διαθέσιμη, σωστά;

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

46Α1ΑF6V αυτο εχει η δικια μου, τι σημαινει αυτο? καλα ειμαστε?

Mε κλειστή την τηλεόραση πατάς στη σειρά info-menu-mute-power...θα εμφανίσει μια μπλε κάρτα με πληροφορίες...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Κοιτας στο options τον κωδικό του πάνελ....μετά πατάς power στο τηλεκοντρόλ να κλείσει.

Πχ. 40A1AF6V

40 — inches, the screen size
A — panel manufacturer (A = Samsung; P = CMI; R = AUO; S = Sharp)
1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
Α — panel coating (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
6 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
V — backlight unit (S = Single side LED; V= Two side Edge LED)

http://uhdtv.ro/tech/99-ghid-specificatii-tv-led-samsung-generatia-f-2013

....

Μια πρώτη ερώτηση. Σαν πάροχο δεν επέλεξα την Nova καθώς nova έχω σε άλλη tv αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία "Η TV μου" δεν θα είναι διαθέσιμη, σωστά;

Αρχικά να σου ευχηθούμε με υγεία και καλοθέατη. Αναφορικά με την ερώτηση σου, η απάντηση είναι ναί εκτός και εάν ξανατρέξεις το set up (όχι εκ νέου από την αρχή, μπορείς να τρέξεις μόνο το σημείο από το smart hub και μετά) και στη καρτέλα που σου ζητάει να δηλώσεις το τύπο κεραίας σου αντί να δηλώσεις "αποκωδικοποιήτης" όπως έκανες, εσύ δηλώσεις "κεραία", κατόπιν όταν σου ζητήσει τον τ.κ σου, εσύ δηλώσεις τον δικό σου τ.κ. Αφού το κάνεις, μετά θα σου δείξει την επιλεγμένη επιλογή "DTV". Και αφού τελειώσεις το set up, θα σου δείχνει το "Η TV μου" με τα κανάλια της Digea από τον ενσωματωμένο δέκτη.

Η δικιά μου αντί για 6 στο προτελευταίο στοιχείο του κωδικού του πάνελ εχει Α. Δηλαδή 46Α1AFAV, τι σημαίνει αυτό? Επίσης αν γνωρίζει κανείς για το θέμα των πιξελ παρακαλώ...