Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σήμερα στην Αθήνα με την αλλαγή των συχνοτήτων με το switch off της Πάρνηθας το MyTV σταμάτησε να λειτουργεί. Το πρόσεξε κανείς;

Δούλευε μια χαρά. Αν το ρυθμίσω με ΟΤΕ TV δουλεύει. Άρα ειναι καθαρά θέμα επικοινωνίας Samsung - Digea και λογικά θα το φτιάξουν. Ελπίζω...

Απορία:

Έχω συνδέσει έναν Denon 1000 X με την τηλεόραση, μέσω HDMI στην HDMI 2 της τηλεόρασης που έχει και την ένδειξη ARC. Πάνω στον ενισχυτή έχω συνδέσει έναν PVR 865 της Nova.

Το θέμα που έχω είναι ότι αφενός δεν λειτουργεί το Anynet (κλείνω τον ενισχυτή, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να είναι ανοιχτή) και το δεύτερο και σημαντικότερο, δεν μπορώ να πάρω ήχο από τις εφαρμογές της Samsung (Skai.gr,Youtube, Netflix, Spotify)

Για το Anynet διάβασα ότι καλό είναι να μην το χρησιμοποιώ, μιας και δημιουργεί προβλήματα, αλλά για το δεύτερο θέμα που έθεσα, θα λυνόταν με μία οπτική, από την τηλεόραση στον ενισχυτή?

Απορία:

Έχω συνδέσει έναν Denon 1000 X με την τηλεόραση, μέσω HDMI στην HDMI 2 της τηλεόρασης που έχει και την ένδειξη ARC. Πάνω στον ενισχυτή έχω συνδέσει έναν PVR 865 της Nova.

Το θέμα που έχω είναι ότι αφενός δεν λειτουργεί το Anynet (κλείνω τον ενισχυτή, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να είναι ανοιχτή) και το δεύτερο και σημαντικότερο, δεν μπορώ να πάρω ήχο από τις εφαρμογές της Samsung (Skai.gr,Youtube, Netflix, Spotify)

Για το Anynet διάβασα ότι καλό είναι να μην το χρησιμοποιώ, μιας και δημιουργεί προβλήματα, αλλά για το δεύτερο θέμα που έθεσα, θα λυνόταν με μία οπτική, από την τηλεόραση στον ενισχυτή?
Η σύνδεση που έχεις κάνει είναι η σωστή. Κλείνοντας τον ενισχυτή, δεν κλείνει η τηλεόραση. Το αντίθετο γίνεται. Με το remote της τηλεόρασης, ανοιγο - κλείνεις τον ενισχυτή, αλλάζεις την ένταση κ.λ.π. Τώρα, για τις εφαρμογές, δεν έχω άποψη επειδή έχω συνδεδεμένο PC οπότε όλα γίνονται από εκεί. Το Anynet δεν μου δημιούργησε προβλήματα ποτέ.

Η σύνδεση που έχεις κάνει είναι η σωστή. Κλείνοντας τον ενισχυτή, δεν κλείνει η τηλεόραση. Το αντίθετο γίνεται. Με το remote της τηλεόρασης, ανοιγο - κλείνεις τον ενισχυτή, αλλάζεις την ένταση κ.λ.π. Τώρα, για τις εφαρμογές, δεν έχω άποψη επειδή έχω συνδεδεμένο PC οπότε όλα γίνονται από εκεί. Το Anynet δεν μου δημιούργησε προβλήματα ποτέ.

Όχι, δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Κλείνω την τηλεόραση και συνεχίζω να ακούω κανονικά ήχο από τον αποκωδικοποιητή της Nova. Αν δεν χρησιμοποιήσω το κοντρόλ του ενισχυτή, δεν κλείνει.

Για τις εφαρμογές δεν διευκρίνισα, ότι ο ήχος εξάγεται από τα ηχεία της τηλεόρασης και όχι του ενισχυτή

Αν δεν κάνω λάθος μου Anynet είναι feature της Samsung. Συνεπώς για να γίνει αυτό που θες πρέπει οι συσκευές να είναι Samsung η να έχει τέτοιο feature και ο ενισχυτής. Το ότι το έχεις συνδέσει στο HDMI Arc δεν είναι δεδομένο ότι θα δουλέψει το Anynet. Εγώ που έχω την F6500 και Samsung 2.1 Home Cinema παίζει μία χαρά.

Στο δικό μου σετ, ο ενισχυτής (YAMAHA RX-V771) έχει μία παράμετρο, HDMI control, που πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να δουλεύει με το control της τηλεόρασης. Ίσως κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και στο δικό σου. Εξ άλλου η Denon δεν είναι τυχαία.
Για το Anynet είναι χαρακτηριστικό της Samsung όπως έγραψε πιο πάνω ο φίλος baspav, ξέρω ότι ενίοτε παρουσιάζει επιλεκτικότητα σε κάποιες συσκευές, αλλά σίγουρα δουλεύει και με άλλες. Σαφώς και θα συνεργάζεται απροβλημάτιστα με τις ομόσταυλες εταιρίες.

Παραμένει όμως το θέμα με τις εφαρμογές στο Smart Hub. Θέλω να ακούω μουσική μέσω του Spotify από τις εφαρμογές της Sammy, καθότι η εφαρμογή της denon έχει τρελούς περιορισμούς και είναι σχετικά δύσχρηστη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άκυρο. Τα ανέλαβε όλα το Anynet και παίζουν τα πάντα από τον ενισχυτή. Τελικά μόνο το HDMI control έπρεπε να ανοίξω και το Anynet έκανε τα υπόλοιπα.

Και πάλι ευχαριστώ.

Πολύ ωραία! Με τη σειρά μου τώρα, να σε ρωτήσω κάτι. Εννοείται και οποιονδήποτε ξέρει κάτι για το θέμα μου. Όχι ότι είναι σημαντικό, αλλά έτσι που καλομάθαμε, αν γίνεται γιατί να μην το κάνουμε; Λοιπόν, έχω συνδέσει στον ενισχυτή, ένα PC που έχει αναλάβει τα πάντα. Μουσική, ταινίες, φωτογραφίες, σερφάρισμα κ.λ.π. Και βέβαια, την Samsung UE F6500. Στην περίπτωση που βλέπω τηλεόραση, ψηφιακά ή δορυφορικά, έχει βρει αυτόματα την αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή και ακούω από τα ηχεία. (5.1). Όλα καλά. Όταν θέλω να δω κάποια άλλη πηγή, το PC στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχω παρά να την επιλέξω και να δω - ακούσω ότι προκύψει. Επιλέγει αυτόματα την αντίστοιχη είσοδο κ.λ.π.

Εδώ όμως.
Αν κλείσω την TV βλέποντας, κάτι στο PC, θα κλείσουν όλα κανονικά, όταν όμως θα την ξανανοίξω, ενώ σαν πηγή από πριν, είχε προεπιλεχθεί το PC, αλλάζει την είσοδο του ενισχυτή στην αντίσοιχη της τηλεόρασης. Και αυτό μόνο όσον αφορά τον ήχο, επειδή η εικόνα είναι αυτή που είχα προεπιλέξει πριν την κλείσω, δηλαδή HDMI2 - PC. Οπότε ή πρέπει να επιλέξω από το remote του ενισχυτή την είσοδο, ή να επιλέξω τιβι από το remote της τηλεόρασης και μετά να επιλέξω όποια είσοδο θέλω.

Ακούγεται λίγο μπερδεμένο αλλά δεν είναι. Δηλαδή, όταν ξανανοίγει η τηλεόραση, ανοίγει και τον ενισχυτή πάντα στην είσοδο TV και όχι στην είσοδο που τον είχαμε κλείσει. Καμιά ιδέα, ή αν συμβαίνει και σε άλλους αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μπερδεμένο ερώτημα.

Θα το δω απόψε που θα γυρίσω σπίτι, αλλά έχω την αίσθηση ότι το κάνει και σε εμένα αυτό. Δηλαδή κλείνω τα πάντα όντας στο spotify ας πούμε και όταν ξανανοίξω με βγάζει ως αρχική επιλογή στην Cable/TV

Θα το δω απόψε που θα γυρίσω σπίτι, αλλά έχω την αίσθηση ότι το κάνει και σε εμένα αυτό. Δηλαδή κλείνω τα πάντα όντας στο spotify ας πούμε και όταν ξανανοίξω με βγάζει ως αρχική επιλογή στην Cable/TV
Ίσως με κάποια αναβάθμιση λογισμικού να λύνεται το θέμα. Την φοβάμαι όμως γιατί θα χάσει τις ρυθμίσεις που της έχω κάνει και θα πρέπει να σημειώσω τις τιμές στις παραμέτρους, πράγμα που σε αυτή τη φάση δεν έχω διάθεση να κάνω. Βλέπουμε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Είχα ξεχάσει να σου απαντήσω. Δεν το κάνει σε εμένα αυτό. Κοινώς όπου κλείνω, εκεί με βγάζει.

Κάποιο link για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στις παραμέτρους υπάρχει?

Είχα ξεχάσει να σου απαντήσω. Δεν το κάνει σε εμένα αυτό. Κοινώς όπου κλείνω, εκεί με βγάζει.
Κανένα πρόβλημα. Έχεις κάνει αναβάθμιση μήπως; Αν όχι, πότε την πήρες;
Κάποιο link για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στις παραμέτρους υπάρχει?
Στις πρώτες 15 - 20 σελίδες του νήματος, αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν διάφορες προτάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα. Εγώ, έχω κάνει ρυθμίσεις με διάφορα δείγματα από ταινίες Blu Ray, πρόσωπο, δύσκολα φωτισμένες σκηνές, τοπία, σκηνές γυρισμένες σε studio όπου ο φωτισμός είναι ελεγχόμενος και έχω φτάσει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα για το γούστο μου.

Έχω κι εγώ αντίστοιχο θέμα με τον marantz sr7007 και μάλιστα λίγο πιο περίπλοκο. Όταν ανοίγω την τηλεόραση ανοίγει ο ενισχυτής κανονικά και ορίζεται αυτόματα ο ήχος να περνάει από την τηλεόραση στον ενισχυτή. Όμως αλλάζοντας άμεσα ως πηγή ήχου κάποια άλλη εκτός της τηλεόρασης ενώ ο ραδιοενισχυτής γυρίζει κανονικά, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επανέρχεται στη λήψη ήχου από την τηλεόραση. Τη δεύτερη φορά που θα αλλάξω την πηγή, όλα καλά. Έχω την εντύπωση ότι το κάνει μόνο όταν κάνω την αλλαγή από τηλεόραση σε πηγή γρήγορα. Με βλέπω για logitech harmony να τελειώνει η φασαρία.

:flute:
Έχω κι εγώ αντίστοιχο θέμα με τον marantz sr7007 και μάλιστα λίγο πιο περίπλοκο. Όταν ανοίγω την τηλεόραση ανοίγει ο ενισχυτής κανονικά και ορίζεται αυτόματα ο ήχος να περνάει από την τηλεόραση στον ενισχυτή. Όμως αλλάζοντας άμεσα ως πηγή ήχου κάποια άλλη εκτός της τηλεόρασης ενώ ο ραδιοενισχυτής γυρίζει κανονικά, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επανέρχεται στη λήψη ήχου από την τηλεόραση. Τη δεύτερη φορά που θα αλλάξω την πηγή, όλα καλά. Έχω την εντύπωση ότι το κάνει μόνο όταν κάνω την αλλαγή από τηλεόραση σε πηγή γρήγορα. Με βλέπω για logitech harmony να τελειώνει η φασαρία.
Την ίδια συμπεριφορά έχει και σε μένα όταν πρωτο - ανοίγει. Όπως έγραψα και πιο πάνω, μήπως θέλει update ; Καλά, όχι πως είναι και κάτι πολύ σοβαρό. Αλλά από την άλλη στη δίνει. Αφού το κάνει, γιατί να μη γίνεται σωστά;
Panoramix φίλε μου, τώρα αυτό με το logitech harmony, τι ήθελες και το ανέφερες; Θα το παραβλέψω :flute: Και απ' ότι γράφει ο Σκοτσέζος, ξεκινάνε από 80 .:AFADF0: