Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανένα πρόβλημα. Έχεις κάνει αναβάθμιση μήπως; Αν όχι, πότε την πήρες;

Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις.

Η τηλεόραση είναι full updated και είναι αγορασμένη τον Μάρτιο από Πλαίσιο (όταν κατρακύλησε η τιμή). Ούτε με τις αλλαγές έχω πλέον θέμα. Αν αλλάξω από PVR σε Smart Hub π.χ, ο ήχος συνεχίζει να έρχεται από τον ενισχυτή και όχι από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Δεν έχω ιδεά βέβαια τι μπορεί να συμβεί αν αλλάξω σε άλλη πηγή, μιας και δεν έχω τίποτα άλλο συνδεδεμένο επάνω τώρα στην αρχή. Συνεπώς ίσως να μην είμαι και το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα χρήστη.

Σειρά μου πάλι. :p

Θέλω να έχω XBMC. Από το λίγο ψάξιμο που έκανα, εφαρμογή από Samsung Apps δεν υπάρχει. Σκέφτηκα να το εγκαταστήσω σε PC και να το streaμάρω στην τηλεόραση. Αυτό γίνεται χωρίς HDMI? Μέσω allshare π.χ. με κάποιο τρόπο?

Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις.

Η τηλεόραση είναι full updated και είναι αγορασμένη τον Μάρτιο από Πλαίσιο (όταν κατρακύλησε η τιμή). Ούτε με τις αλλαγές έχω πλέον θέμα. Αν αλλάξω από PVR σε Smart Hub π.χ, ο ήχος συνεχίζει να έρχεται από τον ενισχυτή και όχι από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Δεν έχω ιδεά βέβαια τι μπορεί να συμβεί αν αλλάξω σε άλλη πηγή, μιας και δεν έχω τίποτα άλλο συνδεδεμένο επάνω τώρα στην αρχή. Συνεπώς ίσως να μην είμαι και το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα χρήστη.
Σ' ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου! Τι καλύτερο από το να ανταλλάσσουμε απόψεις και λύσεις. :ernaehrung004:Αυτό που μου απάντησες υποψιαζόμουν. Εγώ την πήρα τον Ιούνιο του '13 και έχουν βγει από τότε πολλές αναβαθμίσεις. Θα τις περάσω κι εγώ όταν θα βρεθώ σε τέτοια διάθεση. Αφού δεν έχω άλλο πρόβλημα... άστο.
Σειρά μου πάλι. :p
Θέλω να έχω XBMC. Από το λίγο ψάξιμο που έκανα, εφαρμογή από Samsung Apps δεν υπάρχει. Σκέφτηκα να το εγκαταστήσω σε PC και να το streaμάρω στην τηλεόραση. Αυτό γίνεται χωρίς HDMI? Μέσω allshare π.χ. με κάποιο τρόπο?
Δυστυχώς, σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το XBMC, το χρησιμοποιώ κάποιες φορές, περισσότερο σε σύγκριση με τα οικεία μου player, MPC-HC, VLC και Kmplayer, αλλά εννοείται ότι δεν το έχω ψάξει. Απλά δεν έχω μπορέσει να "φέρω" την εικόνα στα μέτρα μου, μέσα από τις βασικές ρυθμίσεις που έχει. Επίσης, μου γονατίζει το PC (τετραπύρηνο) στα μεγάλα αρχεία. m2ts, αυτά των 20 + gb. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν το έχω ψάξει όπως κάτι αστέρια εδώ μέσα.
Ίσως το γνωρίζεις ήδη, αλλά υπάρχουν εξαιρετικά νήματα στο Forum AVClub με πάρα πολλές πληροφορίες, τόσο όσον αφορά το XBMC όσο και για τα άλλα player.

Καλή συνέχεια στο πολύ ενδιαφέρον ψάξιμο που κάνεις.

Με οποίο τρόπο και να streamαρεις ταινία από PC στην tv (DLNA, ενσύρματα, ασύρματα κλπ) νομίζω νομίζω ότι ο player της τηλεόρασης θα κάνει την αναπαραγωγή.
Οι μονοί τρόποι να δεις ότι βλέπεις στο pc σου είναι είτε ενσύρματα (HDMI) είτε ασύρματα (Miracast). Στην 2η περίπτωση όσες φορές το έχω δοκιμάσει η κινήσει σπάει σε αρκετά σημεία. Όχι έντονα αλλά το καταλαβαίνεις. Χάνει frames. Και μιλάω για 720p αρχεία και απόσταση 5 μετρά αλλά χωρίς εμπόδια. Γι αυτή την περίπτωση θες υπολογιστή με Intel WiDI η αν δεν έχεις το αντίστοιχο περιφερειακό.

Ωραία, συνεπώς δεν γίνεται. :p

Ίσως με ένα raspberry να είχαμε ένα κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα.

Δοκίμασα να δω μία ταινία 1080 μέσω DLNA, αλλά συνεχώς διακόπτεται, φορτώνει και συνεχίζει. (είναι και 16 gb) Έχω μια 30αρα VDSL, αλλά μήπως τελικά φταίει η κάρτα δικτύου? (ασύρματος αντάπτορας)

Επιπλέον οι υπότιτλοι είναι σε ξεχωριστό αρχείο NFO και δεν τους βλέπει. Υπάρχει λύση σε αυτό?

Αγόρασα ενα ασύρματο πληκτρολόγιο της Microsoft και έχω την εξής απορία. Όταν πάω να συμπλήρωσω κάτι στην αρχή μιας πρότασης ή ενός κωδικού που εχω ηδη γραψει σε παράθυρο αναζήτησης ,τότε ο δείκτης/κερσορας κολλάει και δε συμπληρώνει τη λεξη ή τον αριθμό. Μετά απο 10-20sec ξεκολλαει και δουλεύει κανονικά. Έχετε παρόμοια εμπειρία με τα δικα σας ασύρματα μήπως?

Last edited:
Ωραία, συνεπώς δεν γίνεται. :p

Ίσως με ένα raspberry να είχαμε ένα κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα.

Δοκίμασα να δω μία ταινία 1080 μέσω DLNA, αλλά συνεχώς διακόπτεται, φορτώνει και συνεχίζει. (είναι και 16 gb) Έχω μια 30αρα VDSL, αλλά μήπως τελικά φταίει η κάρτα δικτύου? (ασύρματος αντάπτορας)

Επιπλέον οι υπότιτλοι είναι σε ξεχωριστό αρχείο NFO και δεν τους βλέπει. Υπάρχει λύση σε αυτό?

Αγοράζεις ενα Raspberry Pi, βάζεις μια καρτούλα με OpenElec και παίζει τα πάντα και σε 24p. Ρεύμα δίνεις απο την τηλεόραση (USB-HDD θύρα), navigation γίνεται απο το τηλεκοντρολ της TV μέσω HDMI-CEC. Υπάρχουν και πολλά addons που κάνεις κατευθείαν streaming οπότε ξεχνάς και το downloading, ανάβεις την τηλεόραση και βλέπεις οτι θέλεις.

Αγοράζεις ενα Raspberry Pi, βάζεις μια καρτούλα με OpenElec και παίζει τα πάντα και σε 24p. Ρεύμα δίνεις απο την τηλεόραση (USB-HDD θύρα), navigation γίνεται απο το τηλεκοντρολ της TV μέσω HDMI-CEC. Υπάρχουν και πολλά addons που κάνεις κατευθείαν streaming οπότε ξεχνάς και το downloading, ανάβεις την τηλεόραση και βλέπεις οτι θέλεις.

Χμμ ενδιαφέρον.
Μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό?

σε εμενα παιζουν ολα οκ plex xbmc miracast nero media home, το plex κατεβαζει υπότιτλους αυτοματα αν δε εχει, οι υπολογιστες τετραπυρινοι παιζουν χαλαρα 10 % cpu 3d movies (plex) τους κανει αυτοματα 3d , αλλα κ ο παλιός amd x2 2007 μοντελο δε ζορίζεται κατι κανεις λαθος, χτες με το flip έβλεπα ταινια HD απο iPhone 4 με wifi ανετα μεσω wibi hol 24 adsl αν ειχε κ υπότιτλους...μεσω browser εβλεπα προχτές στο action24 αγωνα ποδοσφαίρου σε full screan

Last edited:
σε εμενα παιζουν ολα οκ plex xbmc miracast nero media home, το plex κατεβαζει υπότιτλους αυτοματα αν δε εχει, οι υπολογιστες τετραπυρινοι παιζουν χαλαρα 10 % cpu 3d movies (plex) τους κανει αυτοματα 3d , αλλα κ ο παλιός amd x2 2007 μοντελο δε ζορίζεται κατι κανεις λαθος, χτες με το flip έβλεπα ταινια HD απο iPhone 4 με wifi ανετα μεσω wibi hol 24 adsl αν ειχε κ υπότιτλους...μεσω browser εβλεπα προχτές στο action24 αγωνα ποδοσφαίρου σε full screan

Να κάνω εγώ κάτι λάθος, δύσκολα. Απλώς εγκατέστησα το All share και η τηλεόραση είδε τον σκληρό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Το PC που στριμάρει είναι ένας τετραπύρηνος Q 9300 με 8gb RAM. Ίσως να έχει θέμα η κάρτα δικτύου που είναι USB, ίσως το PC που έχει καιρό να φάει format και ζορίζεται, λόγω έλλειψης χώρου στο σκληρό. Θα δοκιμάσω και από το laptop (i7 με 8 ram κλπ.) για να δω αν τελικά φταίει το PC ή κανένα router ας πούμε.

Εσύ XBMC πώς βλέπεις? Έχεις συνδέσει μήπως το PC μέσω HDMI με την τηλεόραση?

Να κάνω εγώ κάτι λάθος, δύσκολα. Απλώς εγκατέστησα το All share και η τηλεόραση είδε τον σκληρό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Το PC που στριμάρει είναι ένας τετραπύρηνος Q 9300 με 8gb RAM. Ίσως να έχει θέμα η κάρτα δικτύου που είναι USB, ίσως το PC που έχει καιρό να φάει format και ζορίζεται, λόγω έλλειψης χώρου στο σκληρό. Θα δοκιμάσω και από το laptop (i7 με 8 ram κλπ.) για να δω αν τελικά φταίει το PC ή κανένα router ας πούμε.

Εσύ XBMC πώς βλέπεις? Έχεις συνδέσει μήπως το PC μέσω HDMI με την τηλεόραση?

ναι με hdmi κανονικα στο εναν icore3 8gb ddr3 ,στον αλλον q6600 4 ram ddr2 εχω το plex και παιζει νερο

Εγώ όμως μίλησα για λύσεις ασύρματης δικτύωσης. Μέσω HDMI όλα είναι εύκολα. ;)

προσπαθω να πιασω δορυφορικα για να δω πως ειναι και μου δινει επιλογη μονο τον ΑΣΤΡΑ ενω το παιτο μου βλεπει EUTELSAT λογω OTE TV. Μονο ΑΣΤΡΑ πιανει η συγκεκριμενη τηλεοραση ή κατι εχω κανει λάθος?

τα παντα πιανει ο δεκτης που εχει, απορω πως δεν σου εχει ολους τους δορυφορους, εμενα πχ τους εχει

καμια ιδεα τοτε τι μπορει να κανω λαθος?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στην επιλογη δορυφορου οταν παυαω εχω 2 επιλογές
1. ΟΛΑ
2. ΑΣΤΡΑ

και φυσικα στο ΟΛΑ σκαναρει και δεν βρισκει τιποτα.

1. ΟΛΑ
2. ΑΣΤΡΑ

Αν και δεν είμαι γνώστης περί δορυφορικών, αλλά μήπως θέλει άλλη << σκόπευση >> το πιάτο σου, για να τα πιάνει όλα;

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

λοιπον για να βαλεις τον δορυφορο που θελεις, καταρχας επιλεγεις κεραια δορυφορο, μετα πας μενου-εκπομπη-ρυθμισεις καναλιου-δορυφορικο συστημα-επιλογη δορυφορου, μαρκαρισε ποιον θελεις και πηγαινε κανε μετα αναζητηση καναλιων στον δορυφορο αυτον

1. ΟΛΑ
2. ΑΣΤΡΑ

Εκπομπή ->Δορυφορικό σύστημα-> ρυθμίσεις καναλιού -> δορυφορικό σύστημα-> ρυθμίσεις LNB
νομίζω ότι εκεί είχα αλλάξει το diseq και βρήκα δύο δορυφόρους. Το είχα κάνει όμως πριν ένα χρόνο περίπου και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Χαοτικά τα 1400 + κανάλια και τα περισσότερα άχρηστα.
Πάντως στο Μουντιάλ τα χρειάστηκα αφού τα κρατικά δεν τα έπιανα. :-) Άσε που τα HD ήταν καλύτερα από τα Ελληνικά.