Καλησπέρα. Μπορεί κανείς να μου πει αν αυτό που κάνει η τηλεόραση είναι φυσιολογικό;
Στις σκοτεινές σκηνές, εμφανίζει ένα πιξέλιασμα, κάτι σαν artifacts συμπίεσης αλλά το κάνει ακόμα και σε bluray πηγές. Όταν έχει μερικά φωτεινά σημεία η σκηνή δεν το κάνει. Μόνο όταν είναι κυρίως σκοτεινή. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με το gamma? παραθέτω φωτογραφίες για να δείτε, και πείτε μου αν το κάνει και σε σας.
Λοιπόν έχουμε το hunger games mockingjay part 1 σε ps4.
Είπα μήπως φταίει το ps4 και το κατέβασα σε bluray 1080p του sparks ,αρχείο 8gb. Με τις ίδιες ρυθμίσεις στην τηλεόραση είναι ακριβώς το ίδιο, καμία βελτίωση.
εδώ φαίνεται καλύτερα.
Μετά έβαλα την τηλεόραση σε 4:4:4 pixel maping θέτοντας την σε pc mode. Εκεί σαφώς βελτιώθηκε, μένουν καλά κρυμμένα τα artifacts, αλλά η εικόνα έχει γίνει πολύ soft και έχει χάσει την αντίθεση που είχε.
Και μία χρησιμοποιώντας τον player της τηλεόρασης...
Προφανώς, μειώνεται με την μείωση όλης της φωτεινότητας της τηλεόρασης...αλλά πιο κάτω απο το 40 χάνει σε λεπτομέρεια απο την εικόνα. Δεν είδα καθόλου διαφορα με την μείωση του backlight.Τις φωτογραφίες τις έχω τραβήξει απο κινητό και με κάθετη γωνία ώστε να είναι πιο ορατό στις φωτογραφίες. Σε περιβάλλον για ταινία φαίνεται με το μάτι και από την ευθεία. Ο θόρυβος απο την ποιότητα της κάμερας ξεχωρίζει, μην το μπερδέψετε. Σημειώνω πως δεν λέω ότι δεν υπάρχουν στην πηγή αυτά τα artifacts. Σίγουρα υπάρχουν για να να εμφανίζει. Το πρόβλημα είναι οτι τα εμφανίζει με ευκολία, χωρίς η συνολική φωτεινότητα να είναι μεγάλη.