Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

κατοχος UE55H6500 δεν εχω καταφερει να παιξει ταινιες με εξωτερικους υποτιτλους απο NAS.
Απο εξωτερικο σκληρο συνδεδεμενο με usb παιζει κανονικα την ιδια ταινια με εξωτερικους υποτιτλους
Σε αλλες παλαιοτερες samsung σειρα C και D παιζουν κανονικα εξωτερικοι υποτιτλοι απο ΝΑΣ

Πιστευω οτι κατι εχει διαφοροποιηθει στην νεα σειρα Η

κατοχος UE55H6500 δεν εχω καταφερει να παιξει ταινιες με εξωτερικους υποτιτλους απο NAS.
Απο εξωτερικο σκληρο συνδεδεμενο με usb παιζει κανονικα την ιδια ταινια με εξωτερικους υποτιτλους
Σε αλλες παλαιοτερες samsung σειρα C και D παιζουν κανονικα εξωτερικοι υποτιτλοι απο ΝΑΣ

Πιστευω οτι κατι εχει διαφοροποιηθει στην νεα σειρα Η

Αν όντως το έχεις ψάξει καλά και ισχύει, μεγάλη παπα..ιά από την Samsung. Εδώ και 8 μήνες που σκέφτομαι να αγοράσω TV και έχοντας επισκεφτεί και τεστάρει σχεδόν όλα τα μοντέλα της, έχω ανακαλύψει μπόλικες μα..ακίες.
Στις περισσότερες συμφωνούν και οι πωλητές... εννοείται στα "κρυφά" και "μεταξύ" μας.
Η πλάκα είναι ότι έχω 4 χρόνια τώρα Samsung TV 40άρα και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Οπότε έψαχνα αποκλειστικά για Samsung αλλά μάλλον απ ' ότι φαίνεται "δεν με θέλουν για πελάτη" -:)

παντως στο ιδιο δικτυο με την UE55Η6500 και τον Nas εχω αλλες 3 samsung UE46C6000-UE32C6510-UE32D6530 και παιζουν κανονικα ελλ υποτιτλους χωρις προβλημα
σημειοταιον οτι η νεα tv to nas τον βλεπει κανονικα και σε ταινιες με εσωτερικους ελληνικους υποτιτλους αν ειναι πρωτοι στην σειρα των εσωτερικων υποτιτλων παιζουν κανονικα
και με την samsung που μιλησα μου ειπαν οτι δεν υποστηριζει εξωτερικους υποτιτλους απο nas παρα μονο απο usb . Οταν τους ειπα οτι σε αλλες τρεις που εχω παιζουν κανονικα δεν ηξερε τι να πει

επισης στο network menu της νεας samsung εκει που λειε multimedia devices δεν αναφερει καμια συνδεση . ενω στις αλλες τηλεορασεις στις allshare ρυθμισεις φαινονται οι συνδεδεμενες συσκευες

Καλημέρα και από μένα.
Είμαι και εγώ κάτοχος εδώ και 3 μέρες μιας Samsung 55 H6500. Απόλυτα ικανοποιημένος.
Κριτίριο επιλογής της συγκεκριμένης τηλεόρασης (εκτός των άλλων) ο πολύ καλός media player που έχει. Από εξωτερικό σκληρό μέσω USB παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα (MKV με ξεχωριστούς υπότιτλους κτλ) και φυσικά περνάει ήχο DTS ή AC3 μέσω οπτικής στο ηχοσύστημα. Επίσης συνεργάζεται άψογα με το το smartPhone samnung που έχω.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Μπορώ να έχω πρόσβαση στον εξωτερικό σκληρό της TV από ένα PC μέσω δικτύου, έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω αρχεία από ρο PC στο σκληρό της TV? Εννοείται οτι η TV είναι συνδεδεμένη με ethernet όπως και το PC στο ίδιο οικιακό δίκτυο.

Ουσιαστικά θέλω να αποφύγω την λύση NAS κτλ.

Ευχαριστώ.

Κανένα νέο για την περίπτωσή μου?

Παίδες καλησπέρα. Από uniformity πως είναι τα πάνελς της σειράς 6400? Αναφέρομαι στα μεγάλα (55 ιντσες και άνω). Είναι όλη η σειρά direct lit ή είναι edge lit τα μεγάλα μοντέλα;

Γνωριζετε αν υποστηριζει και διαβασει κανονικα εξωτερικους σκληρους στα 3tb?Γιατι διαβασα οτι μεχρι 2 ειναι το οριο στις samsung.

Τα φώτα σας παρακαλώ....

Συνεδεσα εξωτερικο δισκο και ολα καλα απο εικονα και εξωτερικους υπότιτλους....

Παιζω καποιες 3D ταινιες που έχω με υποτιλους μεσα στο .mkv αλλά πουθενα δεν βρισκω να τους επιλεξω....
Παταω Tools κατα την αναπαραγωγη αλλά menu με υπότιτλους δεν υπάρχει παρότι η ταινια έχει καμια δεκαρια μεσα....

Έχει τύχει σε κανεναν να μου πει και μενα τι να κανω?

Αν είναι μέσα στο mkv οι υπότιτλοι και όχι σε ξεχωριστό αρχείο μέσα στο ίδιο φάκελο με την ταινία και να έχουν το ίδιο όνομα ταινία και υπότιτλοι δεν θα τους δείχνει.
Εκτός και αν χρησιμοποιήσεις το plex το οποίο σου δίνει επιλογές να διαλέξεις τους υπότιτλους αν είναι μέσα στο mkv.

Όσο αφορά το Motionplus και ειδικά για θέαση αθλητικών...

Μείωση θολότητας: 10 // Μείωση τρεμοπ.: 0 // Καθαρή κίνηση LED: Ενεργ.

Εκτός και έχουμε ειδικό αισθητήρα και μπορούμε να κάνουμε ρυθμίσεις μέσω αυτού τα ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΛΕΥΚΟΥ δεν τα πειράζουμε.

Για θέαση ταινιών υπάρχουν κάποιες ενδεικτικές ρυθμίσεις από την F6500 εδώ...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page132

Επανέρχομαι, μιας και έχω βγάλει μια μικρή άκρη..
εκανα reset το motionplus από την σχετική επιλογή στο τέλος της σελίδας των επιλογών του και έτσι
Μείωση θολότητας: 10 // Μείωση τρεμοπ.: 0 //
έφυγαν από greyed out..
Ελα όμως που εάν επιλέξω να έχω την καθαρή κίνηση στο ON (αν και σκουραίναι ΠΑΡΑ μα πάρα πολύ την εικόνα η ενεργοποίηση του) αυτομάτως η μείωση θόλοτητα κολλάει στο 0 και είναι greyed out και το judder reduction επίσης!!!!
Περίεργα πράγματα..

Προς το παρόν μπορώ έχω μόνο
Μείωση θολότητας: 10 // Μείωση τρεμοπ.: 0 // Καθαρή κίνηση LED: OFF

Για να δούμε..

Καλό είναι επίσης να αναφέρω πως από την εφαργοή της σαμυ για iphone είμαι απόλυτα δυσαρεστημένος, δεδομένου ότι από την μεν τηλεόραση δεν στριμάρεται παρά μόνο σήμα τηλεόρασης και όχι από κάποιο input που ενδεχομένως να παίζει, ενώ -το κυριότερο- η σύνδεση του iphone για αναπαραγωγή βιντεο/μουσικής/φωτογραφίας διακόπτεται κάθε δεύτερο βίντεο και είναι - σε εμένα τουλάχιστον- ΠΑΡΑ πολύ προβληματική
το δε ιντερφαις της εφαρμογής είναι για τα πανηγύρια.
κρίμα...
ΥΓ δεν υπάρχει καν εφαρμογή της σαμυ ωστε να μπορείς να αλλάζεις κανάλια, να χαμηλωνεις κτλ κτλ από το κινητό σου!! Ελεος δηλαδή...

Επανέρχομαι, μιας και έχω βγάλει μια μικρή άκρη..
εκανα reset το motionplus από την σχετική επιλογή στο τέλος της σελίδας των επιλογών του και έτσι
Μείωση θολότητας: 10 // Μείωση τρεμοπ.: 0 //
έφυγαν από greyed out..
Ελα όμως που εάν επιλέξω να έχω την καθαρή κίνηση στο ON (αν και σκουραίναι ΠΑΡΑ μα πάρα πολύ την εικόνα η ενεργοποίηση του) αυτομάτως η μείωση θόλοτητα κολλάει στο 0 και είναι greyed out και το judder reduction επίσης!!!!
Περίεργα πράγματα..

Έπαιζα με μια 55HU8500 τις προάλλες και φαίνεται πλέον το Καθαρή κίνηση LED να αντιστοιχεί σε κάποιας μορφής Black Frame Insertion, αντί για το Scanning Backlight που ίσχυε μέχρι πέρσι. Όταν είναι ενεργό, δεν σε αφήνει να ενεργοποιήσεις μαζί και το frame interpolation (οι επιλογές για μείωση θολότητας και τρεμοπαίγματος είναι γκριζαρισμένες) ενώ η τηλεόραση εμφανίζει έντονο flickering (επιπέδου CRT των 50Hz). Πιθανώς να ισχύει το ίδιο και στις μικρότερες σειρές.

Θα επανέλθω, αν και όταν έχω την ευκαιρία να εξετάσω κάποια υπό ελεγχόμενες συνθήκες...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Πέραν των διαπιστώσεων επί της εικόνας, όμως:
Επιφυλάσσομαι να ανεβάσω αύριο φωτογραφίες της τηλεόρασης μου, δεδομένου ότι σήμερα κάνοντας έναν πιο επιστάμενο έλεγχο της ποιότητας κατασκευής, διαπίστωσα ότι το λευκό περίγραμμα της είναι κάκιστα κουμπωμένο, κακώς βιδωμένο και έχει τεράστια κενά, προφανώς κατά τον χρόνο κατασκευής τη - συναρμολόγησης της..
Θα μιλήσω και με την σαμυ, γιατί αυτά που διαπίστωσα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.. Aκόμη και φως βγαίνει από τα led της.. από κάτω... ελεος..

Είμαι εν αναμονή του πορίσματος της samy για τις φωτο που παραθέτω παραπάνω..
Ηδη μια εβδομάδα.. και μετράω.. προς το παρόν, το σερβις κινείται με ρυθμούς χελώνας, σε σχέση με lg.. εκτός και εάν είανι θέμα καλοκαιριού και εορτών..

Το ερώτημα μου
Δεδομένου ότι έχω τον vu solo2 να προτιμω να ελέγχω το sharpeness απο την πηγη ή από την τηλεόραση???
Η, μήπως και από τα δύο από λίγο?
Η εμπειρία σας?

Εχει κανείς δορυφορικό δέκτη, ιδεατά vu solo2, συνδεδεμένο με την τηλεόραση κάνοντας χρήση του hdmi-cec ώστε να χρησιμοποιεί το χειριστήριο της τιβι για λειτουργία του δέκτη?
Σε εμένα, με εγκατάσταση του plugin της vu δυστυχώς κάνει κάτι περίεργες αποσυνδέσεις της λειτουργίας anynet, ώστε να πρέπει να επιλέξεις tools απόπ το χειριστήριο και μετά σύνδεση με την anynet λειτουργία και επιλογή vu...
είναι -ισως- καποια επιλογή που πρέπει να κάνω ώστε να μένει διαρκώς συνδεδεμένος και διαχειριζόμενος ο δέκτης από το χειριστήριο της τηλεόρασης; Τι έχετε παρατηρήσει;;
Επίσης στην εφαρμογή για ios της σαμσουγκ, έστω αυτή την τόσο περιοριστική και σπαστική, τελικά κατάλαβα ότι έχανα κάποια επιλογή που μου έδινε την δυαντότητα να έχω το iphone μου ως χειριστήριο της τηλεόρασης. Εντούτοις, δεν έχω βρει ακόμη πως χαμηλώνω/δυναμώνω την φωνή.. ξέρει κανείς;;. Με την ευκαιρία, να κάνω και το παράπονο μου: Οταν εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου διότι δεν υπήρχε εφαρμογή διαχείρισης της τηλεόρασης από το iphone ουδείς ανέφερε πως αυτό υποστηρίζεται από την εφαρμογή της σαμυ.. Είναι δυνατόν κανένας να μην χρησιμοποιεί την εφαρμογή αυτή;;