velatis panos
AVClub Enthusiast
- 25 January 2011
- 1,292
σκεφτομαι να παρω αυτη http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue40h6400aw-40-smart-3d-led-full-hd/prod5860069pp/
στα χαρακτηριστικα γραφει 400hz.
1) θα ηθελα να μου πείτε ποσα ειναι τα πραγματικα hz της tv?
2) επειδη την θελω για να παιζω κυριως παιχνιδια στο pc η αργοτερα με playstation, η tv ειναι καλη για αυτη την δουλεια!?.
3) στα αθλητικα παρατηρήσατε καμια θολουρα?..
αυτα, ευχαριστω.
Όταν λες ότι δεν μπορείς τη εννοείς;
καλησπερα ...δεν πηρα την f6500 για να περιμενω την καινουργια σειρα h αλλα μαλλον εκανα λαθος ...απ οτι διαβαζω σε reviews η h6400 δεν ειναι τοσο καλη οσο αφορα τα hz για παρακολουθηση ποδοσφαιρικων αγωνων...γενικα ειναι πολυ καλη αλλα η samsung δεν εκανε το βημα παραπανω...οσοι την εχετε , πως ειδατε τους ποδοσφαιρικους αγωνες ?
Με γειά καλοθέατη και απροβλημάτιστη. Πιστεύω μια από τις καλύτερες επιλογές για φέτος.Μετά από αρκετό ψάξιμο, απογοήτευση με μοντέλα που εξαφανίστηκαν (βλ. W905), κλπ. κλπ., αγόρασα την Παρασκευή το συγκεκριμένο μοντέλο στις 48 ίντσες.
Λόγω φόρτου εργασίας μέσα στο Σ/Κ δεν έχω προλάβει να τη χαρώ όσο θα ήθελα, πάντως επειδή διάβαζα πολλά για το Hubble 3D, το κατέβασα σε Full SBS (3840x1080) και απλά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δοκίμασα και λίγο Gravity, 300, Prometheus που θεωρώ ότι είναι καλογυρισμένα 3D και ενθουσιάστηκα, οπότε με το κομμάτι 3D που αποτελούσε σημαντικό κριτήριο στην αγορά (και ήταν ο λόγος που δεν πήγα σε Sony W828/9), είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!
Αλλά και στο 2D η εικόνα είναι απίστευτη. Είχα για λίγο καιρό στο σπίτι μια 46F8000 (περυσινό μοντέλο) ενός φίλου, και δεν μπορώ να πω ότι βλέπω καμιά τρομακτική διαφορά. Δυστυχώς δεν ξέρω από καλιμπραρίσματα και τα ρέστα, οπότε τις ρυθμίσεις τις έβαλα στο περίπου και με ό,τι πίστευα εγώ ότι μου έκανε στο μάτι.
Αυτό που με προβληματίζει είναι το clouding/banding/light bleed. Επειδή είναι η πρώτη μου τηλεόραση, δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποιο, και γι' αυτό το λόγο τράβηξα μερικές φωτογραφίες (με Xperia T / Nexus 10), κάποιες σε κανονική λειτουργία και κάποιες σε λειτουργία νύχτας. Ως ρυθμίσεις χρησιμοποίησα τις προτεινόμενες από το avforums.com για το συγκεκριμένο μοντέλο (βλ. http://www.avforums.com/threads/samsung-h6400-ue55h6400-reviewers-recommended-best-settings.1876939/), ενώ για εικόνα έβαλα σε ένα φλασάκι μια μαύρη (χρώμα #000000) εικόνα διαστάσεων 1920x1080.
Ιδού τα αποτελέσματα:
Xperia T normal mode
![]()
Nexus 10 normal mode
![]()
![]()
Nexus 10 night mode
![]()
![]()
Στο night mode νομίζω ότι υπάρχει μια υπερβολή - δεν φαίνονται τόσο έντονα τα πράγματα. Το πιο άσχημο που μου χτυπάει το μάτι είναι το ελαφρύ light bleed σε κάποια σημεία στο κάτω μέρος. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αξίζει να μπω στη διαδικασία αλλαγών, γιατί μπορεί τα πράγματα να είναι χειρότερα στην επόμενη.
Θα ήμουν ευγνώμων για τις απόψεις σας!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.