Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα παιδιά εδώ και 2 μέρες έχω και εγώ την 50" από eshop. Είναι η πρώτη tv που παίρνω μιας και τώρα μετακόμισα και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από αγορά τηλεόρασης.

Οι εντυπώσεις μου ήταν αρκετά καλές (smart-ταινιες hd - 3D) μέχρι εχτές όταν και παρακολούθησα το Champions League.
Η εικόνα ήταν από το κανάλι Nerit hd και το σήμα μέσω ote-tv. Νομίζω είναι απαράδεκτη ακόμα και με το "football mode". Φαίνεται οτι ζορίζεται αρκετά η τηλεόραση η εικόνα μου φαινόταν "πιξελιασμένη" ενώ έκανε σκιές σαν συννεφα κάποιες στιγμές.
Απογοητευτηκα γιατί ως επί το πλείστον παρακολουθώ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και δεν με άφησε καθόλου ευχαριστημένο.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί αυτό (αλλαγή ρυθμίσεων ή κάποια αναβάθμιση ή κάτι άλλο)
Ευχαριστώ πολύ.

Eγω για αυτον λογω(football mode)παρακολουθησα το ματς,μεσο Νοva εαν αυτο λεει κατι,και μου φανηκε γενικα καλη εικονα...χωρις τα πραβληματα που ανεφερε ο φιλος.....ακομη και στο ηχο υπαρχει διαφορα καθως μαλλον παρουσιαζεται αλλαγη στο εco sound της τηλεωρασης.....

Παιδιά ανέβασα ένα βίντεο που τράβηξα την τηλεόραση μου κάνοντας 2 τεστ.Μπορείτε να το Δείτε να μου πείτε αν μπορείτε να καταλάβετε κάτι σχετικά με το πάνελ;
https://www.youtube.com/watch?v=z_IQp7nuJF4

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημειώνω πως η τηλεόραση παραληφθεί χτες και δεν πειραξα τίποτα στις ρυθμίσεις της σχετικά με την εικόνα

Οι εντυπώσεις μου ήταν αρκετά καλές (smart-ταινιες hd - 3D) μέχρι εχτές όταν και παρακολούθησα το Champions League.
Η εικόνα ήταν από το κανάλι Nerit hd και το σήμα μέσω ote-tv. Νομίζω είναι απαράδεκτη ακόμα και με το "football mode". Φαίνεται οτι ζορίζεται αρκετά η τηλεόραση η εικόνα μου φαινόταν "πιξελιασμένη" ενώ έκανε σκιές σαν συννεφα κάποιες στιγμές.

Αν ένα κανάλι έχει πολύ συμπιεσμένο σήμα καμία τηλεόραση δεν μπορεί να το διορθώσει.

νομιζω οτι στα otesportHD ειναι καλυτερα τα πραγματα λογω σηματος. το νεριτHD ειναι νομιζω χειροτερο αλλα δεν ειδα τοσο χαλια εικονα οσο λεει ο φιλος...
ισως ειμαι βεβαια οχι και τοσο ευαισθητος στο ματι.

Μολις τελειωσα με το στησιμο και σεταρισμα της 48''. Πολυ καλη αγορα νομιζω οτι εκανα. Της "ειπα" οτι εχω ΟΤΕ TV, εβαλα και το "ματι", οποτε με ενα τηλεκοντρολ εχω και Tv και αποδικωποιητη. Mε το WatchOn απο το galaxy S4 βλεπω τα παντα. Ολα πηγαν καλα. Το ξαναλεω, πολυ καλη αγορα. Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες σας. Απο ρυθμισεις εκανα τις παρακατω http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-h6400-picture-settings.html. Αν καποιος θεωρει κατι καλυτερο, θα του ειμαι υποχρεος.

τι εννοει ρε φιλε εβαλα και το "ματι", οποτε με ενα τηλεκοντρολ εχω και Tv και αποδικωποιητη;εξηγησε μου κ εμενα να το κανω επειδη εχω κ εγω οτε tv

τι εννοει ρε φιλε εβαλα και το "ματι", οποτε με ενα τηλεκοντρολ εχω και Tv και αποδικωποιητη;εξηγησε μου κ εμενα να το κανω επειδη εχω κ εγω οτε tv

η συσκευασια δεν εχει μεσα κι ενα στρογγυλο (σαν ηχειακι φαντασου το) με καλωδιακι που καταληγει σε jack; αυτο εννοω "ματι". οταν ανοιξα την τηλεοραση πρωτη φορα με οδηγησε αυτη στο πως να το κανω

Καλησπέρα παιδιά εδώ και 2 μέρες έχω και εγώ την 50" από eshop. Είναι η πρώτη tv που παίρνω μιας και τώρα μετακόμισα και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από αγορά τηλεόρασης.

Απογοητευτηκα γιατί ως επί το πλείστον παρακολουθώ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και δεν με άφησε καθόλου ευχαριστημένο.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί αυτό (αλλαγή ρυθμίσεων ή κάποια αναβάθμιση ή κάτι άλλο)
Ευχαριστώ πολύ.

Για δοκίμασε μερικές απλές ρυθμίσεις γι αρχή:

Λειτ. εικόνας: τυπικό
Αντίθεση : 100
Φωτεινότητα: 45
Ευκρίνεια: 23
Χρώμα :50
Απόχρ(Π/Κ) : Π50/Κ50

Ρυθμίσεις για προχωρημένους

Δυναμική αντίθεση : Μέτριο
Τόνος μαύρου : Απενερ.
Απόχρωση δέρματος : 0
Μόνο λειτουρ. RGB : Απενερ.
Χρωματική περιοχή : Πλήρες
Gamma : 0
Φωτισμός κιν.εικόνας : Απενερ.

Επιλογές εικόνας

Τόνος χρώματος : ψυχρός (ή ανάλογα τα γούστα σου..)
Βελτίωση ψηφιακού σήματος : Απενερ. ή αυτόματο
Φιλ.θορύβου MPEG : Απενερ. ή αυτόματο
Μαύρο HDMI : χαμηλό
Λειτουργία ταινίας : Απενερ.
Motion Plus : Απενερ.

Σύστημα

Λειτουργία ποδοσφαίρου : Απενερ.
Λυση Eco : (εξ/ση Ενέργειας:Απενερ.) / (Αισθητήρας eco: Απενερ)

Και ότι δεν σου αρέσει το αλλάζεις

Καλες και οι απο πανω ρυθμισεις......
Αλλα επειδη εχω παιξει αρκετα με τις ρυθμισεις τις τελευταιες μερες επαναλαμβανω οτι εχει μεγαλη σημασια ο φωτισμος,το ειδος και η νυχτερινη η ημερισια θεαση.....

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα κι από το Ρέθυμνο, κάτοχος κι εγώ από σήμερα μιας 48αρας σε αντικατάσταση μιας Philips 42pfl7562d του 2007.
Η πρώτη εντύπωση με τηλεοπτικό (Digea) σήμα, επιεικώς...τραγική!!! (χωρίς ρυθμίσεις, "out of the box")
Εικόνα θολή, υπερτονισμένα χρώματα, γενικά "τεχνητή εικόνα" - καθόλου φυσική!
Κίνηση μέτρια και ήχος "λεπτός"...
Αυτά, πάντα σε σύγκριση με την Philips του 2007 με πάνελ 50hz και HDReady!!!
Mε Bluray & ps3 βέβαια τα πράγματα αλλάζουν δραματικά υπέρ της H6400! Εδώ πράγματι η εικόνα απογειώνεται και η Philips μπροστά της δείχνει "αντίκα" παρωχημένης τεχνολογίας, πολλά τα "καλούδια" της Η6400 και οποιαδήποτε σύγκριση με την Philips μόνο γέλιο προκαλεί...συνεχίζει όμως να υπερτερεί σε ήχο και να είναι τουλάχιστον ισάξια σε κίνηση! (τελικά φαίνεται ότι το Pixel Plus 2HD & το Digital Natural Motion ήταν πολύ "μπροστά" για την εποχή τους)
Στην συνέχεια, κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις από το μενού βελτιώθηκε κάπως η εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα, αλλά και πάλι δυστυχώς η Philips δείχνει καλύτερα.
Ίσως να παίζει ρόλο που είναι 42αρα, ή HDReady, ή ο αλγόριθμος του Pixel Plus 2HD, μπορεί και όλα αυτά μαζί...μια φορά πάντως η Philips τα καταφέρνει καλύτερα.
Bleeding, banding ή clouding με μια πρώτη "πρόχειρη" ματιά, δεν φαίνεται να έχει... τουλάχιστον τόσο μεγάλο που να το παρατηρήσω χωρίς tests. Δεν πρόκειται να το ψάξω όμως γιατί μετά το μάτι μου θα πέφτει εκεί..στο πρόβλημα... και θα με εμποδίσει να την χαρώ!
Άλλωστε και το πάνελ της Philips δεν ήταν "αναμάρτητο"...και backlight bleeding αρκετά μεγάλο είχε στην επάνω δεξιά γωνία, αλλά και banding!
Επόμενη κίνηση είναι το καλιμπράρισμα...υπάρχει μήπως κανένας ειδικός στην Κρήτη?

Καλησπέρα κι από το Ρέθυμνο, κάτοχος κι εγώ από σήμερα μιας 48αρας σε αντικατάσταση μιας Philips 42pfl7562d του 2007.
Η πρώτη εντύπωση με τηλεοπτικό (Digea) σήμα, επιεικώς...τραγική!!! (χωρίς ρυθμίσεις, "out of the box")
Εικόνα θολή, υπερτονισμένα χρώματα, γενικά "τεχνητή εικόνα" - καθόλου φυσική!
Κίνηση μέτρια και ήχος "λεπτός"...
Αυτά, πάντα σε σύγκριση με την Philips του 2007 με πάνελ 50hz και HDReady!!!
Mε Bluray & ps3 βέβαια τα πράγματα αλλάζουν δραματικά υπέρ της H6400! Εδώ πράγματι η εικόνα απογειώνεται και η Philips μπροστά της δείχνει "αντίκα" παρωχημένης τεχνολογίας, πολλά τα "καλούδια" της Η6400 και οποιαδήποτε σύγκριση με την Philips μόνο γέλιο προκαλεί...συνεχίζει όμως να υπερτερεί σε ήχο και να είναι τουλάχιστον ισάξια σε κίνηση! (τελικά φαίνεται ότι το Pixel Plus 2HD & το Digital Natural Motion ήταν πολύ "μπροστά" για την εποχή τους)
Στην συνέχεια, κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις από το μενού βελτιώθηκε κάπως η εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα, αλλά και πάλι δυστυχώς η Philips δείχνει καλύτερα.
Ίσως να παίζει ρόλο που είναι 42αρα, ή HDReady, ή ο αλγόριθμος του Pixel Plus 2HD, μπορεί και όλα αυτά μαζί...μια φορά πάντως η Philips τα καταφέρνει καλύτερα.
Bleeding, banding ή clouding με μια πρώτη "πρόχειρη" ματιά, δεν φαίνεται να έχει... τουλάχιστον τόσο μεγάλο που να το παρατηρήσω χωρίς tests. Δεν πρόκειται να το ψάξω όμως γιατί μετά το μάτι μου θα πέφτει εκεί..στο πρόβλημα... και θα με εμποδίσει να την χαρώ!
Άλλωστε και το πάνελ της Philips δεν ήταν "αναμάρτητο"...και backlight bleeding αρκετά μεγάλο είχε στην επάνω δεξιά γωνία, αλλά και banding!
Επόμενη κίνηση είναι το καλιμπράρισμα...υπάρχει μήπως κανένας ειδικός στην Κρήτη?

Είναι επειδή είναι hd ready και δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλο scaling..απλώς τις 576 γραμμές τις κάνει 720,δηλαδή scaling την εικόνα x1.5
Και μια ORION hdready των 250 το ίδιο με την Phillips θα δείχνει
Η fhd πρέπει να κάνει x2 upscale το σήμα των ελληνικών καναλιών, που ορισμένα είναι 300 γραμμές και τα δίνουν από κει ήδη upscaled..άρα x3
Για να γίνει σωστή η σύγκριση δες πως δείχνει ένα 720i σήμα σε fhd..δηλαδή upscaling x1.5 και τότε θα καταλάβεις ότι και στο τηλεοπτικό η Phillips θα δείχνει αντικα παρωχημένης τεχνολογίας

Last edited:
Ένα παράδειγμα..
Ο πεθερός μου εδώ στην Γερμανία έχει ote tv και τηλεόραση hd ready, τα 576i τα δείχνει οκ και τα 720i κανονικό hd
Εγώ έχω kabel Deutschland,έχει η πολυκατοικία και μοιράζει σήμα σε όλα τα διαμερίσματα, με καλώδιο κεραίας όπως συνδέονται οι περισσότερες τηλεοράσεις στην Ελλάδα στη Digea
Σε πληροφορώ ότι το 720i (που γίνεται upscale στην δικιά μου Samsung h6470) είναι καλύτερο από το 720i στην 720p του πεθερου μου..καλά για το 1080i δεν το συζητώ καν..

Και Sony να είχες, που κυκλοφορεί ένας μύθος ότι δείχνει καλύτερα το τηλεοπτικό, τα ίδια θα έβλεπες..την έχει ο κουνιάδος μου και σε πληροφορώ ότι δεν υπερτερεί πουθενά στο sd.Μόνο που έρχεται out of the box με καλύτερες ρυθμίσεις κάτι που στην Samsung πρέπει να πειράξεις για να δεις ίδιο αποτέλεσμα

*ένας mod να συγχωνεύσει τα μυνήματα, δεν μου άφηνε να κάνω edit..

Last edited:
Είναι επειδή είναι hd ready και δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλο scaling..απλώς τις 576 γραμμές τις κάνει 720,δηλαδή scaling την εικόνα x1.5
Και μια ORION hdready των 250 το ίδιο με την Phillips θα δείχνει
Η fhd πρέπει να κάνει x2 upscale το σήμα των ελληνικών καναλιών, που ορισμένα είναι 300 γραμμές και τα δίνουν από κει ήδη upscaled..άρα x3
Για να γίνει σωστή η σύγκριση δες πως δείχνει ένα 720i σήμα σε fhd..δηλαδή upscaling x1.5 και τότε θα καταλάβεις ότι και στο τηλεοπτικό η Phillips θα δείχνει αντικα παρωχημένης τεχνολογίας

Αυτός ο μύθος, ότι ένα σήμα 576i "απλώνεται" ευκολότερα σε HD-Ready απ' ό,τι σε FullHD, καλό θα ήταν εν έτει 2015 να εκλείψει κάποια στιγμή, γιατί αρχίζουν παρόμοιες "συγκρίσεις" να μεταφέρονται και στα του UHD κι επίσης δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα...

Το ότι χρειάζεται μικρότερο pixel clock για να τρέξει μία ανάλυση 720p σε σχέση με μία 1080p, δεν σημαίνει ότι το upscale χειρότερου υλικού είναι πιο εύκολο για την πρώτη περίπτωση. Από μαθηματικής απόψεως, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα...

Απλά, υπάρχουν επεξεργαστές εικόνας που κάνουν καλό upscale σε UHD, FullHD ή HD-Ready και επεξεργαστές εικόνας που κάνουν μέτριο ή κακό upscale στις ίδιες αναλύσεις...

Το πρόβλημα είναι ότι η επεξεργαστική ισχύς που χρειάζεται για να γίνει scaling/deinterlacing από 576i σε 2160p είναι τετραπλάσια από την ισχύ που χρειάζεται για να αναβαθμιστεί σε 1080p , από την άλλη τα σημερινά τσιπάκια που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές είναι στην καλύτερη περίπτωση 2-2.5 φορές πιο ισχυρά. Σε 2-3 χρόνια (ίσως και νωρίτερα) με την ραγδαία πρόοδο που υπάρχει ενδεχομένως οι uhd να έχουν ως και καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό απο τις FullHD , κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Το πρόβλημα είναι ότι η επεξεργαστική ισχύς που χρειάζεται για να γίνει scaling/deinterlacing από 576i σε 2160p είναι τετραπλάσια από την ισχύ που χρειάζεται για να αναβαθμιστεί σε 1080p , από την άλλη τα σημερινά τσιπάκια που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές είναι στην καλύτερη περίπτωση 2-2.5 φορές πιο ισχυρά. Σε 2-3 χρόνια (ίσως και νωρίτερα) με την ραγδαία πρόοδο που υπάρχει ενδεχομένως οι uhd να έχουν ως και καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό απο τις FullHD , κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Αν ήταν μόνο 2,5 φορές πιο ισχυρά, 2160p σήμα μάλλον δεν θα δίνανε στην έξοδό τους... :p

Επί του πρακτέου, τα τσιπάκια UHD των Qdeo, Samsung, Sony, Panasonic δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις FHD εκδοχές τους, Mediatek και Novatek επίσης δεν έχουν να ζηλέψουν από τις FHD εκδοχές, αλλά και στις δύο περιπτώσεις βρίσκονται σε υποδεέστερες θέσεις από τους προαναφερθέντες. Sigma, Realtek και λοιπούς, δεν έχω δει ιδίοις όμμασι...

Το βασικό πρόβλημα με το UHD σε πρώτη φάση προέρχεται από τα πάνελ, που ούτε τις υποσχέσεις μεγαλύτερου χρωματικού εύρους τηρούν, ούτε μέγιστη καθαρότητα κίνησης 2160 γραμμών για αντίστοιχα σήματα μπορούν να επιτύχουν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν και μειωμένη αντίθεση σε σχέση με τα FHD πάνελ...

Αλλά όσον αφορά το upscale σημάτων μικρότερης ανάλυσης, δεν υφίσταται κάποιος καθολικός κανόνας που να τις τσουβαλιάζει σε χειρότερη θέση, συγκριτικά με FHD/HD-Ready συσκευές. Αυτό αποτελεί σε κάθε περίπτωση ζήτημα του εκάστοτε τσιπ επεξεργασίας... :smile:

Ευχαριστώ όλους τους συνφορουμίτες για τις απαντήσεις. Δεν θα συμφωνήσω/διαφωνήσω με κάποια άποψη από τις προηγούμενες, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω. Ο μόνος λόγος που ανέφερα το τηλεοπτικό σε σύγκριση με την Philips, είναι γιατί πραγματικά περίμενα να δω εικόνα αντίστοιχη ή και καλύτερη (και με τηλεοπτικό σήμα) από μια τηλεόραση του 2014 σε σχέση με μιας 8ετίας (με 32.000 ώρες απροβλημάτιστης λειτουργίας), παλαιότερης τεχνολογίας πάνελ 50hz και ηλεκτρονικών και έχοντας σαφέστατα επεξεργαστή πολύ χαμηλότερης ισχύος.
Σε όλα τ'αλλα η Η6400 είναι "τούμπανο" και δεν συγκρίνεται!

Εδώ έχουν κάνει αρκετά τεστ upscaling σε 4Κ , στην καλύτερη των περιπτώσεων με σήμα 1080p η εικόνα είναι ελάχιστα χειρότερη στην UHD (από την απόσταση θέασης θα φαίνεται σχεδόν ίδια)...

http://www.digitalversus.com/tv-television/lowdown-uhd-4k-a1832.html

Όσο μικρότερη η ανάλυση όμως τόσο χειρότερο το αποτέλεσμα στην uhd , κάτι που είναι ιδιαίτερα προφανές όταν έχουμε σήμα 480p...

sony_lg_upscaling_uhd_1.jpg

To καλύτερο βέβαια αντί να ψάχνει κάποιος ποια τηλεόραση θα κάνει τις χαμηλής ανάλυσης εικόνες ελάχιστα καλύτερες είναι να βλέπει όσο μπορεί περισσότερο υλικό 1080p ή έστω 720p μέχρι να υπάρχει διαθέσιμο υλικό σε 4K/uhd.

παιδιά σύνδεσα εναν σκληρο δίσκο με το router. γίνεται να βλέπω τα αρχεία βίντεο στην τηλεόραση;