Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σας τις γράφω αύριο, αλλά είναι κυριολεκτικά άνευ ουσίας ( είναι από αρκετά εώς πολύ διαφορετικές από κομμάτι σε κομμάτι ).
Πρίν έγραφα video που δείχνω τα αποτελέσματα από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις από καλιμπραρίσματα άλλων χρηστών και review sites που δείχνει ξεκάθαρα πως 1 + 1 δεν κάνει 2 για fine-tuning τηλεοράσεων/προβολέων/οθονών και ας είναι το ίδιο μοντέλο και ίδιου μήνα παραγωγής :p

Δυστυχώς, είναι απόλυτα σωστό αυτό που λες!

Νόημα δεν έχει, εκτός και αν έχεις το δίδυμο αδερφάκι του panel + LED μου, but here goes:

Color Temp: Warm2
Gamma: -1
Backlight: 7
Brightness: 46
Contrast: 100
Color: 50 [ θέλει check με το κατάλληλο pattern, σπάνια θέλει αλλαγή από το 50 βεβαίως ]
Sharpness: του γούστου σου
Tint: R50 - G50
2pt:
Red Gain: -3
Green Gain: 0
Blue Gain: +2
Red Offset: -2
Green Offset: -3
Blue Offset: +4
10pt:
10% -50 -16 -50
20% -19 -8 -28
30% -3 +1 +4
40% +5 +2 +2
50% 0 -2 +1
60% -4 -4 -1
70% 0 -2 +3
80% +1 -1 +2
90% +6 +1 +7
100% +12 +5 +13

Dynamic Contrast: Off
Black Tone: Off
Flesh Tone: 0
Colour Space: Custom
Red: 49/0/5
Green: 17/49/13
Blue: 0/13/46
Yellow: 52/49/16
Cyan: 4/50/50
Magenta: 48/14/49

Δυστυχώς αυτό που χρόνια λένε οι τεχνικοί ότι το calibration είναι διαφορετικό αρκετά από κομμάτι σε κομμάτι και ότι δεν συστήνεται το copy-paste ούτε για "κατά προσέγγιση" βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με τα defaults είναι αληθές.
Δεν το λέμε για να φάμε λεφτά από τον κόσμο για calibration, είναι η πραγματικότητα.

Μια ερωτηση...βγαζει τελευταια ενα μυνημα για 30/12 αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι...το ιδιο ειχε κανει στις 25/11 αλλα εκει καταλαβα οτι ειναι για εργασιες του smart-hub στην Samsung Ευρωπης....γνωριζει κανεις περι τινος προκειται...
Ευχαριστω εκ των προτερων.....

Έχω την 48H6500 από πέρσι..Ότι ρυθμίσεις και να έβαλα(απο προτάσεις εδώ στο φόρουμ) δεν μου άρεσε η εικόνα.. Πιο πολύ με ικανοποιούσε το τυπικό προφίλ..Συμφωνώ οτι πρέπει να έχεις το αδελφάκι του πάνελ billpeppas..Έβαλα τις δικές σου ρυθμίσεις-να 'σαι καλά-και μπορώ να πω ότι ναι, μου αρέσει πλέον η εικόνα.. Καμμία σχέση με πριν..Το αδελφάκι που λέγαμε μάλλον εγώ το έχω..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλαξα μόνο warm2 σε τυπικό, οπίσθιο φωτισμό 18, δυναμική αντίθεση χαμηλό και τόνος μαύρου σκούρο..

Last edited:
Στο παρακάτω video βλέπουμε τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων του ngxx στην δικιά μου TV, καθώς και την διόρθωση ( όχι τέλεια ) αυτών, για να φανεί πόσο πολύ μπορεί να διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι:

https://www.youtube.com/watch?v=pHqq3AhPRbc

Εχθές calibrαρα την νέα TV του ξαδέρφου ( UE48H6400 ) και είπα επί της ευκαιρίας να τραβήξω και ένα video με δείγματα από ταινίες να παίζουν με το calibrated profile και με τα μαμίσια picture profiles έτσι για ύπαρξη "σύγκρισης" από απόσταση ( δυστυχώς η τεχνολογία μας στις κάμερες δεν επιτρέπει ακόμα την τέλεια αποτύπωση οθόνων/τηλεοράσεων/κλπ σε photo/video, οπότε έκανα ότι καλύτερο γινότανε, από κοντά η διαφορά είναι πιο οφθαλμοφανής )

https://www.youtube.com/watch?v=hJtqf4hJpDg

Και μερικές photos ( το profile Movie είναι το calibrated profile )

avengers_dark.jpg

terminator_skintones.jpg

transformers_noise.jpg

minions.jpg

jurassic_world_grass.jpg

thedayaftertomorrow.jpg

Όλες οι photo τραβήχτηκαν με την κάμερα στο τρίποδο στο ίδιο σημείο, κάποιες που διαφέρουν οι "κούρβες" είναι ρύθμιση στο photoshop που δεν έκανε σωστά sync και το rotation δεν ήταν παρόμοιο.

Ναι αλλά δεν στέκει το calibrated vs non-calibrated γιατί δεν είναι ίδια τα modes. Θέλω να πω, διαφορά θα έβλεπες ακόμα και αν δεν ήταν calibrated το movie mode...

Ναι αλλά δεν στέκει το calibrated vs non-calibrated γιατί δεν είναι ίδια τα modes. Θέλω να πω, διαφορά θα έβλεπες ακόμα και αν δεν ήταν calibrated το movie mode...

Λέμε την διαφορά που έχει η "έτοιμη" ή "με το μάτι" ρυθμισμένη TV εναντίων calibrated.

Λέμε την διαφορά που έχει η "έτοιμη" ή "με το μάτι" ρυθμισμένη TV εναντίων calibrated.

Ε αυτό λέω και γω...Που είναι το pre calibrated με το μάτι ή έτοιμο movie mode στην σύγκριση;

Δεν επικοινωνούμε :D

Το Movie είναι CALIBRATED.
Τα άλλα είναι default.

Στις φωτογραφίες στο Movie βλέπεις αυτό που ήθελε ο σκηνοθέτης να δείς, στα άλλα 3 ( Natural, Standard, Dynamic ) βλέπεις αυτό που δείχνει η TV σου σε αυτά τα preset.

Εγώ έχω καταλάβει πλήρως, δεν είναι δύσκολο. Εσύ δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνεις αυτήν την στιγμή. Η τηλεόραση έχει 4 modes. Το πιο κοντινό σε "αυτό που θέλει να δεις ο σκηνοθέτης" είναι το movie mode και άρα αυτό πήρες και το έκανες calibration για ακόμα πιο πιστή εικόνα. Η σύγκριση του calibrated με του non-calibrated θα πρέπει να γίνει στο movie mode πριν και μετά το calibration. Το να συγκρίνεις το calibrated movie mode με άλλα modes δεν έχει νόημα εάν θες να διαφημίσεις, να κάνεις επίδειξη του calibration. Γιατί αν ένας άσχετος το δει έτσι όπως το έθεσες θα πει "πωωω τόση διαφορά κάνει ένα calibration??", όποτε θα πάει να δώσει τα λεφτά και θα δει ότι η διαφορά που κάνει το calibration δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του έδειξες στο Versus σου. Κατάλαβες?

Αυτό που θέλει να πει ο John και έχει δίκιο κατά την γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να συγκρινεις calibration και no calibration στο ίδιο Mode δλδ στο movie Mode και όχι με διαφορετικά Mode γιατί έχουν έτσι και αλλιώς διαφορά μεταξύ τους και χωρίς calibration.
Έπρεπε να βγάλεις φώτο τις σκηνές από τις ταινίες πριν το calibration στο movie Mode και μετά το calibration τις ίδιες σκηνές από τις ταινίες πάλι στο movie Mode .. Μόνο έτσι θα φανεί η διαφορά της δουλειάς σου... Και όχι στα διαφορετικά modes

Βγάζω και στο Movie Mode, δεν είναι θέμα.
Δεν είναι κοντά πάντως το default Movie με το Calibrated αν αυτό ψάχνεις.

Παρεπιπτόντως, σε αντίθεση με αυτό που νομίζετε, ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ιδέα τι είναι τα forum, το internet, το calibration, κλπ, παίζουνε με Natural ή Dynamic ( LOL ) mode.
Και μάλιστα τους "αρέσει" και η εικόνα.

Σε τι είδους επαγγελματία πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για calibration και ποιες οι τιμές περίπου;

Βγάζω και στο Movie Mode, δεν είναι θέμα.
Δεν είναι κοντά πάντως το default Movie με το Calibrated αν αυτό ψάχνεις.

Παρεπιπτόντως, σε αντίθεση με αυτό που νομίζετε, ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ιδέα τι είναι τα forum, το internet, το calibration, κλπ, παίζουνε με Natural ή Dynamic ( LOL ) mode.
Και μάλιστα τους "αρέσει" και η εικόνα.

Ξέρουμε πολύ καλά δεν νομίζουμε αυτό. Ο περισσότερος κόσμος δεν θα ψάξει λοιπόν calibrator, εκτός και αν του το χώσεις στην μάπα και τον "πείσεις" ότι το χρειάζεται για κάποιον λόγο...Αλλά αν εμείς που ξέρουμε καλύτερα, γιατί να μην τα λέμε σωστά; Ένα σωστό versus πρέπει να συγκρίνει σε ίδιο επίπεδο. Αν εγώ πουλάω βιολογικά μήλα και θέλω να δείξω στον πελάτη πόσο καλύτερα είναι από τα απλά, δεν θα τα συγκρίνω με απλά πορτοκάλια...