Samsung UE H7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικα το cinema black στο off, low, high; Που και γιατι το βαζουμε;

Στο google δε γραφει και πολλα πραγματα για το cinema black παντως.. Περιεργο.

Και γενικοτερα καποιες ρυθμισεις για το movie mode;

Εβαλα τις παρακατω, αλλα δε ξερω εαν ειναι καλες.

http://www.naschenweng.info/2014/12/24/color-calibrating-samsung-55-h7000-series-7-ua55h7000/

Ρυθμίσεις πέραν των brightness, contrast, sharpness, color tone ( movie/cinema preset + warm 2 ) με το μάτι καλό είναι να αποφεύγονται ( δεν γίνονται βασικά δίχως εξοπλισμό ).

Τα υπόλοιπα settings θες εξοπλισμό ή επαγγελματία να στα κάνει, κάθε κομμάτι διαφέρει, το να βάλεις π.χ. στο RGB Gain +4 -1 +1 που είναι καλά για το δικό μου κομμάτι στο δικό σου θα είναι άκυρα.

Απάντηση: Re: Samsung UE H7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη αν εχεις 2 ιδιες τηλεορασεις και ο ενας πληρωσει για callibration και στην αλλη τηλεοραση βαλεις ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις, γιατι θα ειναι ακυρο, (εκτος αν δεν αρεσουνε οι ρυθμισεις στον χρηστη, αλλο αυτο).

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη αν εχεις 2 ιδιες τηλεορασεις και ο ενας πληρωσει για callibration και στην αλλη τηλεοραση βαλεις ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις, γιατι θα ειναι ακυρο, (εκτος αν δεν αρεσουνε οι ρυθμισεις στον χρηστη, αλλο αυτο).

Δεν θα είναι σωστές για την άλλη TV.

Για να το πιάσουμε όσο πιο απλά και μη-τεχνικά γίνεται, οι τηλεοράσεις έχουνε μέσα:

λάμπες LED
πυκνωτές
αντιστάσεις
πηνεία
πάνελ

όλα αυτά κατασκευάζονται με ανοχές γύρω στο 10%.

Άλλα χαρακτηριστικά η λάμπα σου, άλλα η λάμπα της δικής μου.
Άλλη συμπεριφορά το πάνελ σου, άλλη το δικό μου.
5% από εδώ, 5% από εκεί, 5 από το άλλο, να σου πως φεύγουν οι ρυθμίσεις.

Στην πράξη, το βλέπεις στο παρακάτω video που εφαρμόζω ρυθμίσεις calibration συμφορουμίτη με την ίδια TV στην δικιά μου και βλέπεις live με το spectroradiometer τις διαφορές.

https://www.youtube.com/watch?v=pHqq3AhPRbc

billpeppas, ασχολεισαι με καλιμπραρισμα επαγγελματικα;

Και τοτε τι μου προτεινετε; Να το αφησω οπως εχουν οι ρυθμισεις; Παντως οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο μετανιωνω που δεν την ειχα γυρισει πισω για αλλαγη. Μου τη σπαει οποτε βλεπω το clouding στις σκοτεινες σκηνες!

Επισης εχω παρατηρησει ενα αλλο θεματακι. Σε σκηνες οπου η καμερα κινειται ( θα μου πειτε τωρα τι ακριβως εννοω.. Ελα ντε, δε μπορω να το εξηγησω.. ) παρατηρω σπασιματακια στην κινηση της εικονας. Στον υπολογιστη στην ιδια σκηνη που το βαζω δεν ειναι τοσο εντονο το σπασιμο της εικονας.. Να παιζει θεμα το motion plus; Ποια επιλογη ειναι η καλυτερη;

Λογικα αφου δε μου αρεσει καθολου το soap effect, αποκλειουμε το smooth. Ναι, ισως να το κανει πιο εντυπωσιακο και να ειναι καλο για ορισμενες ταινιες και παιχνιδια, αλλα σε καθημερινη βαση κουραζει..

Οποτε μενουν οι επιλογες clear, custom, off. Ποια η διαφορα του off και clear; Το ιδιο πραγμα δεν ειναι;

Last edited:
Για το clouding ένα "μασάζ" στο πάνελ ίσως βοηθήσει/βελτιώσει την κατάσταση.

Για τα settings ναι, θες calibration σωστό, ασχολούμαι και με δαύτο χαχα ( μέσα σε όλα, ότι παίζει με ρεύμα γενικότερα χαχα ).

Το κλείδωμα της γραφικών σου που το έχεις?
Έχεις βάλει custom resolution ή έστω στα 23Hz το refresh rate από το control panel της nVIDIA/AMD ? ( αυτά για τα σπασίματα στην κίνηση της "κάμερας" ) [ panning λέγεται ].

τα λοιπά όταν ξανασηκωθώ! Καλημέρα και καλή χρονιά!

Αυτο το ´μασάζ ´πως γίνεται γιατι όσο το εχω κάνει στην δικιά μου τιβι δεν είδα καποια αλλαγή .

Η λέξη κλειδί είναι το ΙΣΩΣ.
Δεν βοηθάει πάντα.
Το "μασάζ", καθάρισμα της οθόνης με ένα πανάκι ( ειδικό για καθάρισμα TV μην πάρεις το πανάκι για τα πιάτα :D ) με ελαφρά παραπάνω πίεση από αυτή που θεωρείς "safe".

Βελτίωση στο φαινόμενο αν δεν γίνει με το μασάζ, μπορείς να ρίξεις το backlight ( LED/CCFL ) intensity... ή να λύσεις την TV τελείως ( προϋποθέτει να ξέρεις να λύνεις και να φτιάχνεις TV/panels προφανώς, δεν είναι για τον καθένα :D )

Οχι μασαζ ειναι η δικη μου αποψη. Μπορει να κανει τα πραγματα χειροτερα.
Παθων στο παρελθον στη δικη μου tv.
Το μασαζ την εκανε χειροτερα, την ξαπλωσα μπρουμητα στο πατωμα χαλαρωνοντας τις βιδες στο πανελ και την αφησα για 10 ωρες μπας και στρωσει, αλλα το μασαζ ειχε κανει τα πραγματα τοσο χειροτερα που δεν ερχοταν με τιποτα.

Μετα την πλακωσα απο τα νευρα μου και σε τεχνικη ζιου ζιτσου και την αποτελειωσα.
Ηθικο διδαγμα: ΙΣΩΣ η σωστη πιεση αν το clouding ειναι στα ακρα μπορεσει να αμβλυνει το φαινομενο. Ενδεχεται ομως να κανει τα πραγματα και χειροτερα.
Θελει πολυ προσοχη.

To refresh rate ειναι στο 60 απο την Nvidia τοσους μηνες που βλεπω ταινιες. Αν και νομιζω οτι τωρα που εβαλα το Motion Plus στο off, σταματησε αυτο το κολλημα.. Περιεργο..

Ποια η διαφορα του off απο το clear;

Last edited: