Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

minotavrs

Established Member
30 March 2009
143
Μπορει καποιος να βοηθησει... εχω την samsung ue48j6300 και πηγαινοντας να "ανοιξω" το smart remote control απο το service menu πείραξα κατα λαθος την τιμή του IF AGC (την εχω στο 7) εχει κανεις παρομοια TV να μου πει πια ειναι η default τιμή?

Η διαδρομη στο service menu ειναι : Οption--> engineer Option --> IF AGC

vagosvts7

New member
23 December 2013
90
Καλησπέρα Vagos, η ιστοσελίδα που πόσταρες είναι για την J6300 και εδώ είναι το νήμα για την J6200.
Δεν γνωρίζω αν οι ρυθμίσεις του rtings για τις δύο τηλεοράσεις είναι "καρμπόν" αλλά τσέκαρε το στο rtings.
Επίσης motion plus και dynamic mode δεν προτείνονται γενικά στη θέαση ταινιών/σειρών καλής/υψηλής ποιότητας
Καλημέρα Chris.. Την ue48j6200 έχω.. Αυτήν είναι η αντίστοιχη αμερικανική από το rtings η j6200..Το motion plus στο καθαρό δεν ενοχλεί πιστεύω.. Πάντως αυτές οι ρυθμίσεις στο movie mod με λίγο δικό μας πειραγμα βλέπονται ευχάριστα και ξεκούραστα οι ταινίες.. Όποιος θέλει ας δοκιμάσει... Για το dynamic mode ούτε εγώ το προτείνω, απλά λέω ότι μόνο σε full HD animation βλέπεται αποδίδει τις αρετές της τηλεόρασης στα χρώματα και στο μαύρο.. Αααα το movie mod με τις ρυθμίσεις αυτές το έχω και στα κανάλια για καθημερινή χρήση γιατί είναι απαλή η προβολή και δείχνουν καλύτερα από τα άλλα mod ..Όποιος θέλει ας δοκιμάσει.. Εμένα πάντως μου κάθονται καλά στο μάτι οι ρυθμίσεις αυτές στο movie mod..

Ferox

Established Member
5 January 2008
167
Εχετε καταλάβει διαφορα ενεργοποιώντας το gaming mode σε κονσόλα PS3 k ps4 ?

ge-lyl

New member
7 February 2008
20
....παντως εγω σε ps4 ( για το pes τουλαχιστον ) την καλυτερη δυνατη εικονα την εχω στο pc mode

Ferox

Established Member
5 January 2008
167
Εμένα μου κάνει κάτι κουλά καμια φορα όταν κλείνω τον αποκωδικοποιητή ΟΤΕ TV ή την tv και ξανανοίγω η αντίθεση και οπίσθιος φωτισμός πηγαίνουν στο φουλ.

Last edited:

gkrimnian

New member
29 February 2016
77
Παιδιά μια βοήθεια.. Αγόρασα πριν 3 βδομάδες μια 50j6200 και παρατήρησα ότι σε λευκό φόντο στις γωνίες παρουσίαζε μια μαύρη σκιά.. Αναλόγως την γωνία θέασης γινόταν πιο έντονο.. Την πήγα πίσω στα media markt και μετά από πίεση μου την αλλαξανε.. Ο πωλητής μου είπε ότι είναι χαρακτηριστικό των panel της Samsung κ ότι και η καινούργια έτσι θα είναι.. Ακόμα δεν την έχω άνοιξει να την δω.. Ισχύει κάτι τέτοιο; το έχετε προσέξει στις δικές σας;

minotavrs

Established Member
30 March 2009
143
Στην j6300 εχω το αντιθετο σε μαυρο φοντο στις γωνιες εχει μια ασπρη σκιά... Θεωρω οτι ειναι θεμα samsung panel και οχι μονο καθως ολα τα πανελς εχουν θεμα... για δες και εδω tests

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,965
Αθηνα
Νομιζω οτι το προβλημα στο οποιο αναφερεστε και οι δυο ειναι το γνωστο clouding. εχω την 55j6200 και το εχω παρατηρησει και εγω στην κατω αριστερα γωνια (το ειχα γραψει και πριν μερικες σελιδες). Νομιζω ειναι ελαττωμα της τεχνολογιας lcd και λιγο-πολυ υπαρχει σε ολα τα πανελ ολων των εταιρειων. Υποτιθεται οτι ειναι πιο συχνο οσο πιο μεγαλο ειναι το πανελ (μεγαλη διαγωνιος τηλεορασης δηλαδη) αλλα καποια σε καποια μοντελα ειναι πιο εμφανες απο οτι σε αλλα. Στο rtings.com αναφερεται οτι η j6200 εχει σχετικα μικρο τετοιο θεμα. Βεβαιως, αυτο ειναι και κατι που αλλους τους ενοχλει πιο πολυ και αλλους πιο λιγο. Προσωπικα, οταν το "ψαχνω", το βλεπω, αλλα αν αφεθω στην ταινια, δεν μου κανει εντυπωση. Ειναι πιο εμφανες επισης, σε χαμηλο φωτισμο (οπως βλεπω εγω δηλαδη).

gkrimnian

New member
29 February 2016
77
Δλδ δεν είναι κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο της Samsung.. Θα μπορουσε να εμφανιστεί και σε καμία lg ας πουμε

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
5,007
The Dutch Mountains
Είναι πρόβλημα της τεχνολογίας LED-LCD και είναι σπάνιο να βρείς τηλεόραση που δεν εμφανίζει καθόλου τέτοια φαινόμενα

johnnyR

Established Member
27 February 2010
280
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Την περασμενη εβδομαδα πηρα κ εγω την 48J6200 στα 449 ευρω απο τα εγκαινια του ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΥ, γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την τηλεοραση , το πανελ σε σχεση με μια lg 55lm 760 που εχω ειναι τελειο, πολυ καλη ομιομορφια στο ολο λευκο κ δεν ξεφευγει πουθενα φως στο ολο μαυρο οπως γινεται στην lg.

minotavrs

Established Member
30 March 2009
143

vagosvts7

New member
23 December 2013
90
Πως μπαίνει στο Pc mode;; δεν μπορώ να βρω πουθενά την επιλογή 48j6200..
Καλημέρα... Επιλογή game mode (λειτουργία παιχνιδιού) έχει η τηλεόραση.. Και θα πας στο σύστημα γενικά και θα το βρεις..

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Πήρα κι εγώ προχτές την 55J6200 (και) λόγω της τρέχουσας προσφοράς, προηγούμενη τηλεόραση Plasma 42'' LG42PQ6000
Έχει το Firmware 1443

Σαν πρώτη εντύπωση δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα πολύ σε σχέση με την Plasma (η οποία δεν είναι και κανένα ακριβό μοντέλο). Βέβαια οι ίντσες είναι περισσότερες οπότε οι ατέλειες φαίνονται περισσότερο πια και χρειάζεται καλύτερο υλικό

Εχω παίξει αρκετά με τις ρυθμίσεις και έχω κάπως βρει περίπου τι μου αρέσει αλλά ακόμα θέλει δουλειά. Χρησιμοποίησα σαν βαση το avforums video αλλά έκανα αρκετές αλλαγές (ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως αρέσει το Sharpness στο 0 και το color tone warm2)

Μέσω DLNA από NAS δεν κατάφερα να δω υπότιτλους (τρέχει twonky στον NAS). Κάνοντας browse από το My Content οι ταινίες παίζουν κανονικά αλλά υπότιτλοι (όπως ήταν αναμενόμενο) όχι. Κάπου διάβασα εδώ στο Forum για κάποιο β€œDLNA app” της Samsung με το οποίο φαίνονται οι υπότιλοι αλλά δεν βρήκα ποιο είναι αυτό.

Τελικά έβαλα Plex στον NAS και στην TV και είδα την υγειά μου (και από υπότιτλους).

Επίσης η απόκριση του τηλεκοντρόλ όντως δεν είναι ιδιαίτερα καλή όπως και η (εξωτερική) ποιότητα κατασκευής είναι κακώς εννούμενη πλαστικούρα αλλά δεν με αφορά ιδιαίτερα.

aegean32

New member
27 March 2013
83
Θεσσαλονίκη
Να ρωτήσω για ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας, ίσως κοινό των σύγχρονων tv. Η παλιά crt tv είχε έξοδο rca για εξωτερικό ηχείο. Εκεί είχα συνδέσει μια συσκευή (του Lidl) ασύρματων ακουστικών. Η 55j6200 δεν έχει τέτοια έξοδο. Αν συνδέσω ακουστικά στην σχετική είσοδο, θα σταματήσει ο ήχος από τα ηχεία, που δεν το θέλω. Αναλογική έξοδο ήχου δεν έχει για να συνδέσω π.χ. κάποιον παλιό ενισχυτή με έξοδο ακουστικών. Είναι μονόδρομος η αγορά ηχομπάρας (ή μικρών ενεργών ηχείων) με έξοδο ακουστικών ή υπάρχει άλλος τρόπος;
Επίσης, ο Κωτσόβολος έχει σε προσφορά το Crystal Audio Teevy 5 στα 119 . Δεν γράφει πως συνδέεται στην tv, ούτε αν έχει έξοδο ακουστικών. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Δυστυχώς ή πλειονότητα των σύγχρονων τηλεοράσεων έχει μόνο ψηφιακή έξοδο ήχου, συνήθως optical όπως η j6200.
Πρέπει να τη συνδέσεις σε οποιοδήποτε ενισχυτή έχει ενσωματωμενο dac με optical input ή βεβαίως σε κάποιο ξεχωριστό DAC με τέτοια είσοδο.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,965
Αθηνα
Αν το ζητούμενο είναι ηλειτουργια ασύρματων ακουστικών, Σκέψου να αγορασειςbluetooth ακουστικά. Ή συγκεκριμένη τα υποστηρίζει, το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά.