Samsung UE32EH4000 ή Toshiba 32EL933G

yyyy

New member
26 December 2010
99
Ψάχνω νέα τηλεόραση στις 32", χαμηλής κατανάλωσης. Είμαι μεταξύ των 2 που αναφέρω στον τίτλο, τις οποίες τις έχω βρει ακριβώς στην ίδια τιμή. Από τα χαρακτηριστικά τους βλέπω ότι η Toshiba είναι 100Hz, έχει 24p, αλλά και response time 20ms. Η Samsung από την άλλη, έχει πιο τυπικά χαρακτηριστικά. Ποια θα επιλέγατε και γιατί;

Ευχαριστώ!

Δεν νομίζω ότι είναι όντως 100 Hz η Toshiba , το AMR 100 θα πει 50 Hz πραγματικά.

Και από τις δύο προτίμησε την Samsung 32EH5000 πάντως.

Απόσταση θέασης, budget και χρήση... ?

Στην τιμή που είναι αυτές, κάτι οικονομικό. Κυρίως TV και πού και πού καμιά ταινία στο media player της TV. Η απόσταση γύρω στα 3 μέτρα. Αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να πάω σε μεγαλύτερη διάσταση. Και γι' αυτούς τους λόγους δεν με ενδιαφέρει και αν θα είναι και full HD.

Δεν νομίζω ότι είναι όντως 100 Hz η Toshiba , το AMR 100 θα πει 50 Hz πραγματικά.

Και από τις δύο προτίμησε την Samsung 32EH5000 πάντως.

Λίγο που το έψαξα, διάβασα ότι είναι 100Hz. Αλλά δεν το ξέρω.
Για ποιον λόγο την 5000; Η διαφορά είναι το full HD, σωστά; Για την απόσταση και τη χρήση που το θέλω, μάλλον δεν θα κάνει διαφορά :)
Αν δεν κάνω λάθος...

Last edited by a moderator:
Δώσε 100 ευρώ περίπου πιο πάνω και πάρε μια 42"-43" plasma. Στα τρία μέτρα κανονικά θα έπρεπε να κοιτάζεις για 50", αλλά τουλάχιστον μην πάρεις 32".

Για το refresh rate, σε αυτή τη σελίδα λέει:
Q: What is Toshiba's Active Motion Rate? How much is 100 Hz Active Motion Rate?
A: Toshiba's Active Motion Rate is not in the table because Toshiba's TVs for North America do not have that technology. Here are the Toshiba Active Motion Rate to real panel refresh rate conversion: 100Hz AMR (Active Motion Rate) is a 100Hz panel inside. 200 AMR = 100Hz, 400 AMR = 200Hz, 800 AMR = 200Hz.

Δώσε 100 ευρώ περίπου πιο πάνω και πάρε μια 42"-43" plasma. Στα τρία μέτρα κανονικά θα έπρεπε να κοιτάζεις για 50", αλλά τουλάχιστον μην πάρεις 32".

Δεν διαφωνώ, αλλά και τα 270 είναι πολλά αυτή τη στιγμή! Γι' αυτό και σκέφτομαι μεταξύ αυτών των 2 φθηνών λύσεων ;)
Εκτός αν περίπου στα ίδια χρήματα υπάρχει κάτι καλύτερο!

Last edited by a moderator:
Μέχρι τα 300 ευρώ κάτι καλύτερο μόνο σε 32" αν βρεις. Απλά θεωρώ πως είναι καλύτερο να αναβάλεις για λίγο την αγορά για να μπορείς να πάρεις μεγαλύτερη.

Καταλαβαίνω πώς το λες. Για τους δικούς μου λόγους πάντως, έχω καταλήξει σε αυτή τη διάσταση.
Αν είχατε να διαλέξετε ανάμεσα στις 2 ποια θα επιλέγατε; Ή ποια άλλη 32" σε αυτήν περίπου την τιμή;
Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μάλλον κλείνω προς την Toshiba.

Ενώ μας λες ότι το fullhd δεν παίζει ρόλο στις 32" από την άλλη όμως θεωρείς ότι τα 100 Hz παίζουν ρόλο?

Δεν είπα ακριβώς αυτό. Είπα ότι από την απόσταση που θα βλέπω εγώ, δεν θα έχει διαφορά αν είναι HD ή FHD :)
Αν ήμουν στο 1 μέτρο, θα είχε!
Για τα 100Hz δεν ξέρω αν θα παίζει ρόλο λόγω απόστασης. Αλλά αν το είχε (που δεν το έχει απ' ότι φαίνεται) καλό θα ήταν!

Φαίνεται ισοπαλία λοιπόν στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ποια θα προτιμούσατε; Ή να μην το πολυσκεφτώ και να πάρω όποια να είναι;

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις

H Samsung δεν είναι άσχημη σαν εικόνα αλλά κατασκευαστικά φαίνεται λίγο "φτηνιάρική".

Την Toshiba δεν την έχω δει και δεν έχω γνώμη.

Πάντως κοίτα και την EH5000 , σε σχέση με την 4000 είναι καλύτερη σε εικόνα (γι' αυτό την προτείνω και όχι γιατί είναι fullHd).

Εντάξει, κοιτάζω και για την 5000 ;)
Κατανοητός!
Ευχαριστώ πολύ!