Samsung UE37D5500 LED TV 37'' vs Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"

Έχεις δίκιο που επιμένεις ό,τι αυτές είναι οι προτιμήσεις σου!
Έχεις άδικο ως προς το κόστος, οι κατασκευαστές κερδίζουν πολύ περισσότερα όταν σου πουλάνε τη μισή ποσότητα, όχι στα μισά λεφτά αλλά 10-20% φθηνότερα από τη διπλάσια "ποσότητα" (μια 37άρα είναι 20% φθηνότερη από μια 50άρα, αλλά έχει σχεδόν τη μισή επιφάνεια).

Επίσης, κακώς κάθεσαι και ψάχνεις τις διαφορές στη λεπτομέρεια της εικόνας, καθώς και να υπάρχει διαφορά στην οθόνη εσύ δεν θα τη δεις ποτέ από 2μιση μέτρα απόσταση σε μια 37άρα...

Εμένα απο τις 2 που λες μαρεσει πιο πολυ η πανασονικ. Την εχω και στα δικα μου υποψιν...Απο την αλλη θεωρω καλυτερη απο τη σαμυ (και 100αρα κιολας), αυτη εδώ
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-37LV4500-LED-37-37LV4500.htm

Σαν 37αρα εχει 479, σαν 42αρα εχει 499.
και εγω για 37αρα ειχα αρχισει, αλλα ειδα τη διαφορα και ειπα να παρω 42αρα...
βεβαια πιο πολυ η Πανασονικ μαρεσει παλι, αλλα σου δινω μια πιο φτηνη εναλλακτικη στα 100 hz..

στα χαρτιά η LG που μου προτείνεις είναι καλύτερη... Εγώ όμως επειδή έχω μια παραξενιά, να στηρίζομαι και σε αυτά που βλέπω κ πιστεύω, θα προτιμούσα μία Samsung ή μία Panasonic...

Re: Απάντηση: Samsung UE37D5500 LED TV 37'' vs Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"

Έχεις δίκιο που επιμένεις ό,τι αυτές είναι οι προτιμήσεις σου!
Έχεις άδικο ως προς το κόστος, οι κατασκευαστές κερδίζουν πολύ περισσότερα όταν σου πουλάνε τη μισή ποσότητα, όχι στα μισά λεφτά αλλά 10-20% φθηνότερα από τη διπλάσια "ποσότητα" (μια 37άρα είναι 20% φθηνότερη από μια 50άρα, αλλά έχει σχεδόν τη μισή επιφάνεια).

Επίσης, κακώς κάθεσαι και ψάχνεις τις διαφορές στη λεπτομέρεια της εικόνας, καθώς και να υπάρχει διαφορά στην οθόνη εσύ δεν θα τη δεις ποτέ από 2μιση μέτρα απόσταση σε μια 37άρα...

Λες οι εταιρίες να είναι τόσο ηλίθιες ώστε να χάνουν λεφτά έτσι εύκολα?
Να ξέρεις αυτές οι εταιρείες παράγουν τα προϊόντα τους ή τα υποπροϊόντα τους σε χώρες που οι χαμηλοί μισθοί συρρικνώνουν κατά πολύ το κόστος. Ακόμα και η Apple που (υποτίθεται) ότι εστιάζει στην καινοτομία και στη ποιότητα, ναι μεν η έδρα της εταιρίας είναι στην Καλιφόρνια, αλλά η παραγωγή είναι στην Κίνα!
Το δεύτερο είναι πως αυτές οι εταιρίες δε παράγουν 10 προϊόντα το χρόνο, αλλά πλέον παράγουν μαζικά προϊόντα και ως αποτέλεσμα, το κόστος της διαδικασίας παραγωγής μειώνεται κατ'αναλογία. Στην οικονομία αυτό ονομάζεται 'οικονομία κλίμακας'.
Οι 2 αυτοί παράγοντες λοιπόν συντελούν στο ότι μία τηλεόραση 37'' και 42'' έχουν ελάχιστη διαφορά κόστους...

Κατά τ'άλλα (προσωπικό αυτό) αναρωτιέμαι καμιά φορά πως μπορούσαμε (όσοι δεν είμαστε 15 ετών τουλάχιστον) να παρακολουθήσουμε τηλεόραση μέσω συμβατικών συσκευών από τα 2 και τα 3 μέτρα κάποτε... αυτό για καλαμπούρι :P για το πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε σε όλα αυτά...

Να ξέρεις αυτές οι εταιρείες παράγουν τα προϊόντα τους ή τα υποπροϊόντα τους σε χώρες που οι χαμηλοί μισθοί συρρικνώνουν κατά πολύ το κόστος. Ακόμα και η Apple που (υποτίθεται) ότι εστιάζει στην καινοτομία και στη ποιότητα, ναι μεν η έδρα της εταιρίας είναι στην Καλιφόρνια, αλλά η παραγωγή είναι στην Κίνα!
Το δεύτερο είναι πως αυτές οι εταιρίες δε παράγουν 10 προϊόντα το χρόνο, αλλά πλέον παράγουν μαζικά προϊόντα και ως αποτέλεσμα, το κόστος της διαδικασίας παραγωγής μειώνεται κατ'αναλογία. Στην οικονομία αυτό ονομάζεται 'οικονομία κλίμακας'.
Οι 2 αυτοί παράγοντες λοιπόν συντελούν στο ότι μία τηλεόραση 37'' και 42'' έχουν ελάχιστη διαφορά κόστους...

Κατά τ'άλλα (προσωπικό αυτό) αναρωτιέμαι καμιά φορά πως μπορούσαμε (όσοι δεν είμαστε 15 ετών τουλάχιστον) να παρακολουθήσουμε τηλεόραση μέσω συμβατικών συσκευών από τα 2 και τα 3 μέτρα κάποτε... αυτό για καλαμπούρι :P για το πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε σε όλα αυτά...

Και τώρα μπορούμε να δούμε σε συμβατική.
Απλά τότε δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης, δεν μπορεί να σου λείψει κάτι που δεν υπάρχει.
Προσωπικά μέχρι το 2006 έβλεπα σε 14άρα τα πάντα, δεν είχα άλλη.
Άπαξ μετά πάρεις τη πρώτη 32άρα τελείωσες!
Θέλεις όλο και μεγαλύτερη, αν το βαστάει η τσέπη σου φυσικά.

Και τώρα μπορούμε να δούμε σε συμβατική.
Απλά τότε δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης, δεν μπορεί να σου λείψει κάτι που δεν υπάρχει.
Προσωπικά μέχρι το 2006 έβλεπα σε 14άρα τα πάντα, δεν είχα άλλη.
Άπαξ μετά πάρεις τη πρώτη 32άρα τελείωσες!
Θέλεις όλο και μεγαλύτερη, αν το βαστάει η τσέπη σου φυσικά.

χαχαχα ναι φυσικά και το καταλαβαίνω αυτό γι'αυτό έγραψα ότι είναι καλαμπούρι... δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι με την τεχνολογία γενικά όπως και με τα κινητά ξεκίνησα με nokia3310 και τώρα έχω iphone...
απλά είναι καλό όσο μπορεί ο καθένας να αγοράζει αυτό που πραγματικά χρειάζεται και να μη πέφτει στη παγίδα του καταναλωτισμού και του marketing που σου δημιουργεί ανάγκες που δεν έχεις... Προσωπική άποψη πάντα...

Ρε παιδια, την πανασονικ σε ξενα review την δινουν 50Hz καθαρα...Ισχύει?

το επίσημο σιτε της Panasonic (http://www.panasonic.gr/product/tx-l37e30) γράφει '200 Hz blb Intelligent Frame Creation Pro'...
τώρα εγώ διάβασα κάπου ότι είναι πάλι κόλπο marketing όπως και της Samsung και στη πραγματικότητα είναι 100 hz... το γράφω με μία επιφύλαξη γιατί δεν το έχω διασταυρώσει...

το επίσημο σιτε της Panasonic (http://www.panasonic.gr/product/tx-l37e30) γράφει '200 Hz blb Intelligent Frame Creation Pro'...
τώρα εγώ διάβασα κάπου ότι είναι πάλι κόλπο marketing όπως και της Samsung και στη πραγματικότητα είναι 100 hz... το γράφω με μία επιφύλαξη γιατί δεν το έχω διασταυρώσει...

Αν δε κάνω λάθος αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο thread πως είναι 100Hz μετά από ερώτησή σου!

Ναι και εγώ έτσι ήξερα..Απλώς σήμερα διάβασα 2 ξένα και έλεγαν 50hz..
Ενδεικτικα το ενα απο τα δυο http://www.techradar.com/reviews/au...tvs/panasonic-tx-l42e30b-938320/specification
Επίσης ξέρουμε την απόκριση?Γιατί το ψάχνω και δεν το λέει πουθενά...

Υ.Γ Στο επίσημο site λέει:Η τεχνολογία Intelligent Frame Creation Pro δημιουργώντας νέα καρέ που παρεμβάλει ανάμεσα στα αρχικά υπάρχοντα 50 καρέ του σήματος της εικόνας, προβάλει εικόνα 200 Hz.

B στο τέλος σημαίνει βρετανικό μοντέλο που πολλές φορές έχει διαφορές απ'τα μοντέλα που έρχονται Ελλάδα με το E στο τέλος(Europe).
Όπου γράφουν Hz δε σημαίνει πως είναι και το πραγματικό refresh rate.
Έχουν σκαρφιστεί διάφορα κόλπα με τα νούμερα, εννοείται για λόγους εντυπωσιασμού.
Οτιδήποτε άλλο γράφει στα Hz εκτός από refresh rate θέλει ψάξιμο για να μάθεις τα πραγματικά Hz.

Αν δε κάνω λάθος αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο thread πως είναι 100Hz μετά από ερώτησή σου!

σωστά απλά προσπαθώ να διασταυρώσω σε τι ακριβώς αντιστοιχεί το IFC (όπως και το CMR). Από τη δική σου απάντηση και από αυτά που έχω βρει online, μάλλον πρέπει να διαιρέσουμε δια του 2 για να έχουμε τη πραγματικότητα...

Και εγω δια του 2 νομίζω, αλλά με τις εταιρίες κανείς δεν μπορεί ναναι σίγουρος...Τελικά το χρόνο απόκρισης δεν τον ξέρει κανείς έτσι?χαχα

χαχα..ναι αυτό...Αλλά δεν υπάρχει πουθενα!!!!Είναι μυστικό!!!

Υ.Γ Διάβασα σε άλλο φορουμ πως δεν παίζει η πανασονικ ελληνικους υπότιτλους.Δεν ξέρω αν ισχύει..¨οποιος την έχει ας μας πει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE37D5500 LED TV 37'' vs Panasonic TX-L37E30E LED TV

Αστεία αστεία, τα έχεις καταλάβει πολύ λάθος όλα όσα αφορούν στην περίπτωση, αλλά εφόσον είναι πλέον ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ σου και όχι απλά η γνώμη σου για να την αλλάξεις, μπορείς να σπαταλήσεις τα χρήματά σου κατά πως σε ευχαριστεί :)

petros n εννοουσα χωριστα το αρχειο υποτιτλων οχι μαζι..Μαζι εννοειται πως παιζει. Για τις πατέντες και εγω φαντάστικα οτι θα υπάρχουν.χεχε..Αν την παρω τελικα θα σας ρωτησω!!