SAMSUNG UE40B6000 περίεργοι ήχοι στο κλείσιμο

jose

Established Member
16 April 2008
178
Θεσσαλονίκη
έχω την SAMSUNG UE40B6000VW και έχω παρατηρήσει μερικούς περίεργους ηχους!
θέλω να μου πείτε όσοι την έχετε. ξέρετε ότι όταν ανοίγει η tv κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο (tsak) τo ίδιο k όταν κλείνει... λοιπόν, οποτε την κλείνω και παω για ύπνο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η tv κάνει πάλι από μονη της αυτόν τον ήχο! ένα tsak.
βεβαια κάποια στιγμή, ενώ είχα κοιμηθεί και είχα κλείσει την τηλεόραση αυτή από μονη τις άνοιξε και έπαιζε! με ξύπνησε ο ήχος του καναλιού!

ξέρετε τι γίνετε? γιατί το κάνει αυτό?
σας ευχάριστω

έχω την SAMSUNG UE40B6000VW και έχω παρατηρήσει μερικούς περίεργους ηχους!
θέλω να μου πείτε όσοι την έχετε. ξέρετε ότι όταν ανοίγει η tv κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο (tsak) τo ίδιο k όταν κλείνει... λοιπόν, οποτε την κλείνω και παω για ύπνο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η tv κάνει πάλι από μονη της αυτόν τον ήχο! ένα tsak.
βεβαια κάποια στιγμή, ενώ είχα κοιμηθεί και είχα κλείσει την τηλεόραση αυτή από μονη τις άνοιξε και έπαιζε! με ξύπνησε ο ήχος του καναλιού!

ξέρετε τι γίνετε? γιατί το κάνει αυτό?
σας ευχάριστω

το κλακ στο ανοιγμα/κλεισιμο-εαν το πιασα σωστα-ειναι το ρελε,το οποιο ακουγεται σε ολες τις τιβι.
το ανησυχητικο ειναι το οτι ανοιγει μονη της(!).
δεν ξερω μηπως εχεις ενεργ/σει καποιν χρονοδιακοπτη που δινει εντολη στην τιβι να ανοιξει.

το κλακ στο ανοιγμα/κλεισιμο-εαν το πιασα σωστα-ειναι το ρελε,το οποιο ακουγεται σε ολες τις τιβι.
το ανησυχητικο ειναι το οτι ανοιγει μονη της(!).
δεν ξερω μηπως εχεις ενεργ/σει καποιν χρονοδιακοπτη που δινει εντολη στην τιβι να ανοιξει.

το οτι ακουγεται το ρελε οταν ειναι κλειστει η τιβι? μια φορα εχει ανοιγξει απο μονη της... δεν ξερω γιατι. εκανα χτες update firmware... ελπιζω !

το οτι ακουγεται το ρελε οταν ειναι κλειστει η τιβι? μια φορα εχει ανοιγξει απο μονη της... δεν ξερω γιατι. εκανα χτες update firmware... ελπιζω !
Το ρελέ μπορεί να τον ακούς και μετά από λίγο αφού κλείσει η τηλεόραση, αλλά στο περίπου 1-3 δευτερόλεπτα μετά. Αν τώρας μιλάς για πολύ περισσότερο.....

Το ρελέ μπορεί να τον ακούς και μετά από λίγο αφού κλείσει η τηλεόραση, αλλά στο περίπου 1-3 δευτερόλεπτα μετά. Αν τώρας μιλάς για πολύ περισσότερο.....

δεν ειναι και απολυτος ο χρονος.
στην 5090,οταν την κλεινω ακουγεται μετα απο 15-20 δευτ και στην σονι του δωματιου μετα απο κανα λεπτο.
αναλογως την εταιρια και το μοντελο

δεν ειναι και απολυτος ο χρονος.
στην 5090,οταν την κλεινω ακουγεται μετα απο 15-20 δευτ και στην σονι του δωματιου μετα απο κανα λεπτο.
αναλογως την εταιρια και το μοντελο
Έχεις δίκιο. Σε αυτή που έχω τώρα ισχύει αυτό που έγραψα.
Τώρα θυμήθηκα ότι και εγώ στη προηγούμενη τηλεόραση που είχα, τη Panasonic 42PZ85E, ό ήχος ακουγόταν μετά από 1 λεπτό περίπου, ίσως και παραπάνω,και θυμάμαι οτι τότε έσβηνε και το λαμπάκι που είχε από πίσω της εξόδου οπτικής ίνας.
Μου είχε κάνει εντύπωση τότε, αλλά έτσι ήταν.
Ίσως λοιπόν το ίδιο να ισχύει και για το φίλο μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα.
Πρόβλημα είναι το να ανοίγει μόνη της και το αντίστροφό, αν βέβαια δεν έχει ενεργοποιήσει χρονοδιακόπτη κατα λάθος.

.... Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα.
Πρόβλημα είναι το να ανοίγει μόνη της και το αντίστροφό, αν βέβαια δεν έχει ενεργοποιήσει χρονοδιακόπτη κατα λάθος.

αυτο πιστευω κι`εγω...

παιδιά μια φορα μου άνοιξε μονη της, k ίσος να έγινε κάτι με τον χρονοδιακόπτη... αλλα για το άλλο που ακούγεται το ρελέ, ενώ κλείνω την τιβι, ακούγεται όχι από 1 λεπτό k μετά, αλλα μετά από 10-15 λεπτά!

Μηπως ειναι συστολες διαστολες που κρυωνει η tv?
Εαν π.χ. παιζει πολυ ωρα ειναι φυσικο τα πλαστικα της μετα να τριζουν οπως κρυωνει. και τα πλαστκα κανουν τσακ -τσακ οπως οταν ανοιγοκλεινει η τηλεοραση.
Για κοιτα και αυτο το ενδεχομενο.

παιδιά μια φορα μου άνοιξε μονη της, k ίσος να έγινε κάτι με τον χρονοδιακόπτη... αλλα για το άλλο που ακούγεται το ρελέ, ενώ κλείνω την τιβι, ακούγεται όχι από 1 λεπτό k μετά, αλλα μετά από 10-15 λεπτά!

Το ίδιο και σε μένα. Το ακούω και εγώ στην 46Β6000 αρκετά λεπτά αφου την κλείσω. Δεν έχει ανοίξει όμως μόνη της....

Το ίδιο και σε μένα. Το ακούω και εγώ στην 46Β6000 αρκετά λεπτά αφου την κλείσω. Δεν έχει ανοίξει όμως μόνη της....

ένταξη για τo μονη της τι να πω... ίσος είχε πειραχτεί κάτι... αν k δεν την έχω πειράξει πολύ...
να σε ρωτήσω... όταν πατάς το info για να δεις την πληροφορία που σου δίνει το κανάλι που παίζει... σου την δείχνει σωστά? πχ τώρα που βλέπω ant1 και παίζει xfactor μου λέει ότι από τις 20.00 - 23.30 8a παίζει... ενώ η αλήθεια είναι ότι από τις 21.00 ξεκινάει, γιατί στις 20.00 έχει ειδήσεις...
ξέρουμε τον λόγο?