Samsung UE40B8000 1199 . Αξίζει;;;

raptjim

New member
7 January 2009
11
Το ξέρω ότι η τηλεόραση είναι κορυφαία (την έχω στο μάτι από τότε που βγήκε...) αλλά το ερώτημά μου είναι αν αξίζει να την αγοράσω τώρα που βγαίνει η τεχνολογία των 3D.
Η τιμή είναι από newsletter του Πλαισίου που μου ήρθε μόλις και ισχύει για τα μέλη του Plaisio.gr μέχρι 30/4 (δεν κάνω διαφήμιση, απλή πληροφόρηση) εξ ου και η 2η απορία μου σχετικά με το αν παίζει κάτι με τη συγκεκριμένη και την έχουν βγάλει προσφορά σε τιμή ίδια με την 7000... Too good to be true!!!
Παρακαλώ αν κάποιος ξέρει κάτι για προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο ας με πληροφορήσει-προφυλάξει από τυχόν "ατυχή" αγορά. Εννοείται ότι όσον αφορά την αρχική μου ερώτηση κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη και θεμιτή!!! Ευχαριστώ...

Δηλαδή συγκρίνεται η συγκεκριμένη LCD με τη LED; Από απλή περιέργεια ρωτάω, δεν έχω δει την C650. Στα Hz κατανοητό ότι δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά, στην εικόνα όμως;

Εχεις πολυ διαβασμα να κανεις...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

H διαφορα LED LCD με κλασσικες CCFL LCD ειναι μονο στην καταναλωση ρευματος και στο παχος-βαρος...στην εικονα δεν υπαρχουν διαφορες υπερ των LED LCD...

Σκεψου μονο οτι οι οθονες φορητων συσκευων οπως κινητων , GPS κτλ. εχουν φωτισμο απο LED εδω και χρονια ...απλως στις τηλεορασεις για λογους μαρκετινγκ το περνανε σαν μια μεγαλη καινοτομια με στοχο το μεγαλυτερο κερδος...

Ευχαριστώ για το link και συγχαρητήρια για το post σου. Κατατοπιστικότατο!!! Παρόλα αυτά η γυναίκα μου δε θέλει να ακούσει για πάνω από 40'' (η αλήθεια είναι ότι μάλλον δε θα χωράει κιόλας...) οπότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση η γνώμη σου είναι να δω άλλη-παρόμοια με την 46αρα (αν μου πρότεινες κάποια θα ήμουν ευγνώμων) ή να πάω γι'αυτή; Θέμα κόστους δεν τίθεται.

Άρα να προτιμήσω 3D;;; Δεν είναι λίγο πρώιμη η τεχνολογία;;;

Tην Samsung 8000 σε 46άρα την έιχα κι εγώ και την έστειλα για να πάρω Plasma 50άρα, αν αυτό σου λέει κάτι.. Είχε μειονεκτήματα, όπως clouding, και μία παλιοψεύτικη κίνηση και καλά 3D που προσωπικά ώρες ώρες μου θύμιζε σαν να βλέπω.. άστο δεν το λέω..:laugh:
Το καλό της βέβαια για να τα λέμε όλα είναι ότι είχε πολύ καλό scaling στα sd κανάλια.Κοινώς, εικόνα στο Νόβα άψογη.

Γνώμη μου, όσο κι αν γκρινιάζει η σύζυγός σου, πάρε το μέτρο και μέτρα διαστάσεις του επίπλου. Αν σε παίρνει στο μέγεθος, μην αγοράσεις κάτω απο 46άρα γιατί σε 6 μήνες θα ψάχνεις πάλι για τηλεόραση. Δεν μας έγραψες όμως για την χρήση της τηλεόρασης (Αναλογικό, DVD, Gaming) τι ακριβώς θέλεις.

Last edited:
Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο δίλημμα. Β8000 στα 1200 ευρώ (με 12 άτοκες) ή κάποια από την καινούρια σειρά (C650, C750 ή C6500). Δυστυχώς η C7000 ξεφεύγει από το budget. Σε διάσταση θα πάω 40άρα γιατί έχω περιθώριο μέχρι ένα μέτρο στο σύνθετο του σαλονιού.
Για να βοηθήσω αυτή την στιγμή έχω μια CRT 29" και την τηλεόραση που θα πάρω την θέλω για SD προγράμματα τηλεόρασης και για προβολή .mkv και .avi από σκληρό δίσκο μέσω USB.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας.

Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο δίλημμα. Β8000 στα 1200 ευρώ (με 12 άτοκες) ή κάποια από την καινούρια σειρά (C650, C750 ή C6500). Δυστυχώς η C7000 ξεφεύγει από το budget. Σε διάσταση θα πάω 40άρα γιατί έχω περιθώριο μέχρι ένα μέτρο στο σύνθετο του σαλονιού.
Για να βοηθήσω αυτή την στιγμή έχω μια CRT 29" και την τηλεόραση που θα πάρω την θέλω για SD προγράμματα τηλεόρασης και για προβολή .mkv και .avi από σκληρό δίσκο μέσω USB.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας.

Τα 200 Hz που σου δίνει η B8000 δεν είναι τόσο χρήσιμα για να επηρεάσουν την απόφαση σου. Ακόμα και αν τα θέλεις εγώ θα προτιμούσα την c750. Νομίζω ότι από τις παραπάνω σε 40´´ προτιμότερη είναι η c650. Στα 1200 η B8000 είναι αρκετά ακριβή. Αν θες “led” θα προτιμούσα αυτή http://www.skroutz.gr/s/264676/LG-INFINIA-42LE8500-42%22.html
Είναι 42 αλλά νομίζω ότι για 13cm διαφορά μπορεί να σε παίρνει με το έπιπλο.

Kαι γιατί να μην πάει σε 42άρα πλάσμα και δη αυτή, http://www.skroutz.gr/s/259761/Panasonic-TX-P42G20E-42".html

Μοντέλο 2010, άψογη εικόνα, κίνηση, μαύρο, 4 HDMI, πολύ καλή ανακλαστική επίστρωση και δυνατότητα εγγραφής .

και σου μένει και καβάτζα απο το budget

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο χώρος που έχω είναι 1 μέτρο ακριβώς οπότε οτιδήποτε άνω των 40" δεν παίζει.
Ξέχασα να αναφέρω ότι η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα.
Άρα μάλλον θα πάω για την C650 όπως είχα αρχικά στο μυαλό μου, απλώς είδα την προσφορά για την B8000 και μπριζώθηκα!!!

Την "καλύτερη κι ομορφότερη Μενεγάκη" (τηλεοπτικό) πάντως, εγώ την έχω δεί μόνο στην UE 40B8000. Και στην 40 PFL9704 αντίστοιχα καθώς και σε plasma samsung 3ετίας κι ανάλυσης 1024Χ768,για να είμαι δικαιότερος. Ωστόσο εν αναμονή τόσων πολλών 2010 μοντέλων και DIGEA εγώ θα περίμενα 1-2 μήνες ακόμα. Να δούμε και τις G20 -V20............

Την "καλύτερη κι ομορφότερη Μενεγάκη" (τηλεοπτικό) πάντως, εγώ την έχω δεί μόνο στην UE 40B8000. Και στην 40 PFL9704 αντίστοιχα καθώς και σε plasma samsung 3ετίας κι ανάλυσης 1024Χ768,για να είμαι δικαιότερος. Ωστόσο εν αναμονή τόσων πολλών 2010 μοντέλων και DIGEA εγώ θα περίμενα 1-2 μήνες ακόμα. Να δούμε και τις G20 -V20............

Η DIGEA που κολλάει?

Πάντα το πρόβλημα είναι η γυναίκα. Και εγώ είμαι καιρό τώρα σε προβληματισμό για την αγορά tv γιατί δεν μπορώ να πάρω 50άρα plasma, μια και κατά την γνώμη μου σε αυτές τις διαστάσεις μόνο πρέπει να προτιμήσει κανείς την τεχνολογία αυτή.-