Samsung UE40EH6030 ή LG 42LM615S

harrys13

New member
8 February 2010
10
Θελω να αγορασω μια απο της δυο τηλεορασεις αλλα πηγαινω προς την LG 42LM615S.
Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα?
Εχω εναν 800se και θελω να βλεπω τα HD.

Κοίτα την LG PA5500. Ακόμα και φωτεινό χώρο να έχεις, με αποτέλεσμα αρκετές ανακλάσεις, είναι προτιμότερη λύση σε σχεση με μια 40"-42" στα τέσσερα μέτρα απόσταση θέασης.

Δεν θέλεις plasma γιατί ? Επίσης, η απόσταση θέασης είναι από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους στην επιλογή μιας τηλεόρασης. Διαφορετικά δεν υπάρχει νόημα επιλογής μεταξύ πολλών διαφορετικών μεγεθών.

Εσεις δηλαδη προτεινετε να παρω Plasma?Μπορει να ειναι και 3 μετρα,δεν το εχω μετρησει ακριβως.
Απλα ξερω οτι οι led ειναι ποιο ποιοτικες σε χρωματα και εχουν λιγοετερη καταναλωση.

Σαν εικόνα η LM615S είναι αρκετά πιο κάτω από την PA5500. Και είναι και σχεδόν 40% διαφορά στην επιφάνεια 50" vs 42".

42-inch-16x9-vs-50-inch-16x9.png

Τώρα αν καίει και 30 ευρώ το χρόνο παραπάνω τι να κάνουμε? 'Aλλη κατανάλωση έχει το Opel Insignia και άλλη το Opel Corsa.

Καλα ενοειται για την καταναλωση αν ειναι τοσο λιγο απλα εχει την διπλασια απο οτι βλεπω και παραπανω.
Κατανάλωση ενέργειας σε λειτουργία : 56,0
Κατανάλωση ενέργειας σε λειτουργία : 130
Ακομα η αλλη ειναι και 3D.
Πως καταλαβαινουμε οτι εχουμε καλυτερη εικονα απο αυτη την τηλεοραση?Απο την αντιθεση?
Γενικοτερα ειναι καλυτερες οι plasma απο τις LED?

Ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις σας εως τωρα.

Πήγαινε να τις δεις από κοντά για να κρίνεις ο ίδιος. Γενικά, σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό, η εικόνα μιας plasma είναι καλύτερη από μιας LCD αντίστοιχης ή μεγαλύτερης αξίας.

Καλα ενοειται για την καταναλωση αν ειναι τοσο λιγο απλα εχει την διπλασια απο οτι βλεπω και παραπανω.
Κατανάλωση ενέργειας σε λειτουργία : 56,0
Κατανάλωση ενέργειας σε λειτουργία : 130

Για 150 watt διαφορά είναι 0.15 kwh x 365 days/year x 8 h/day x 0.08 ευρώ/kwh = 35.04 ευρώ

Τιμή kwh στα 0.08 ευρώ και για 8 ώρες την ημέρα.

Καλησπέρα!
Επειδή έχω κι εγώ το ίδιο δίλημμα, θα μπορούσες να μας πεις τις εντυπώσεις σου από την LG? Από ποιότητα εικόνας στα κανάλια της digea, από 3D (εάν είναι κουραστικο στα μάτια) και από media player πως τα πάει?

Καλημέρα. Νομίζω ότι ξεφευγετε από το θέμα. Ο άνθρωπος λεει ότι θέλει να πάρει ή πορτοκάλια ή μανταρίνια κι εσείς του λέτε οτι ίσως θα ηταν πιο καλά να φάει μήλα.

Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, προσωπικά θα προτιμούσα την Samsung αλλά ο φιλος απ' ότι κατάλαβα τελικά πήρε την LG.
Γούστα είναι αυτά και σε κάθε περίπτωση, καλορίζικη.