Samsung UE40H5000 vs UE40C6500

trampakoulas

New member
27 June 2010
45
Καλησπέρα σε όλους!
Να αναφέρω εξ'αρχής, πως η υποενότητα που ανοίγω το θέμα, δεν είναι η σωστή (μιας και είμαι ήδη κάτοχος και των δύο τηλεοράσεων), οπότε ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων, αλλά δεν βρήκα κατάλληλη ενότητα για να ανοίξω το θέμα. Αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του θέματος από moderator στη σωστή ενότητα, ακόμα καλύτερα.

Στην ουσία του θέματος τώρα...
Πριν λίγες μέρες μας ανοίξαν το σπίτι και, μεταξύ των άλλων, πήραν και την τηλεόραση. Λόγω της προσφοράς που έτρεχε τις προηγούεμνες ημέρες (για την UE40H5000), και αφού διάβασα διάφορα reviews και σχόλια, κινήθηκα άμεσα για την αγορά της.
Στο σπίτι των γονιών μου, εδώ και περίπου μία τριέτια, έχουμε μία UE40C6500, η οποία τότε κόστιζε λίγο πάνω από 1000 , οπότε φαντάζομαι θα θεωρείται από τις καλές τις εποχής της. Σε γενικές γραμμές μου φαίνεται μία χαρά TV, αλλά έχω παρατηρήσει έντονο bleeding σε μαύρο φόντο, αλλά και "σπάσιμο" της κίνησης σε κάποιες εικόνες (π.χ. σε υψηλής ποιότητας ντοκυμαντέρ, hd μπάλα κλπ).
Σήμερα παρέλαβα την UE40H5000, την οποία με ελάχιστη χρήση, δεν μπορώ να πω ούτε ότι με απογητέυσε, ούτε όμως ότι με εντυπωσίασε σε κάτι.
Ωωστόσο θα ήθελα να δώσω στους δίκους μου την καλύτερη σε θέμα ποιότητας τηλεόραση, μιας και εγώ βλέπω μόνο μπάλα.

Ουσιαστικά ζητώ, αν μπορείτε, να συγρίνετε μία σύγχρονη τηλεόραση μεσαίας κατηγορίας (UE40H5000) με μία παλαιότερη υψηλής κατηγορίας (UE40C6500). Δυνατότητα σύγκρισης η μία δίπλα στην άλλη δεν υπάρχει, και λόγω χώρου, αλλά και λόγω εξοπλισμού. Αλλά και να υπήρχε, δεν έχω καμμία εμπειρία στο χώρο των τηλεοράσεων, οπότε δύσκολα θα έβγαζα άκρη.

Καλησπέρα,
τελικά τις έβαλα στον ίδιο χώρο, και μπορώ να πω πως η UE40C6500 είναι σαφώς ανώτερη.