Samsung ue43ku6000 ή ue43mu6100 ή ue43mu6120 ή ue43mu6170 και γιατί?

Global

Senior Member
1 May 2017
380
Καλησπέρα στο site.

Αυτή τη στιγμή έχω την samsung ue43ku6000 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την τηλεόραση μιας και η χρήση της είναι κυρίως κονσόλες(ps4pro & xbox one s) λίγο τηλεόραση και αρκετά ταινίες 1080p & 4k κυρίως & youtube.

Επειδή όμως μου δίνετε η ευκαιρία να την πουλήσω και να πάρω μια άλλη ποιο νέα μοντέλο 2017 τι μου προτείνετε να κάνω και γιατί?

Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αλλά έκανα και ένα συγκριτικό των κονσολών στο τίτλο του τοπικ.
Εδώ το λινκ σύγκρισης εκτός της ue43mu6120 που δεν την έχει το site συγκρίσεων.

Π.χ. το backlight αλλαζει οπως και το πανελ.

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Απάντηση: Samsung KU06000 ή MU6100 ή MU6120 ή MU6170 και γιατί;

Από 43" σε 43" και δη σε τηλεόραση ίδιας σειράς, με έναν χρόνο διαφορά, δεν αξίζει η αλλαγή.

Το θέμα είναι ότι στα μοντέλα που ανάφερα αλλάζουν κάποια βασικά π.χ. το πανελ και το backlight και λογικά έχει και άλλες αλλαγές π.χ.

Απάντηση: Samsung KU06000 ή MU6100 ή MU6120 ή MU6170 και γιατί;

Από VA τύπου σε VA τύπου, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, χώρια που μπορεί να υφίσταται panel lottery και (να έχεις ή) να πέσεις σε IPS/PLS. Αν η απόσταση θέασης είναι πάνω από δύο μέτρα, μια αλλαγή σε 50" (με 4Κ ανάλυση) ενδεχομένως να αξίζει. Διαφορετικά, μείνε με αυτήν που έχεις, εφόσον δηλώνεις ευχαριστημένος.

Οχι η mu6100 & mu6170 εχει amva panel οχι va.
Η αποσταση θεασης ειναι 1 με 1μιση μετρο το πολυ.

Και στο χωρο που εχω την 43αρα ειναι ηδη υπερβολικα μεγαλη ποσο μαλλον να παω σε 50 ιντσων εκει να δεις ποσο αστα να πανε θα φαινετε για το χωρο(Οχι οτι θα με χαλαγε) αλλα δεν λεει.

Τελικα τι διαφορα εχουν τα πανελ va με το amva?

Ποιο ειναι καλυτερο και γιατι?

Υποθετω το amva θα ειναι καλυτερο απο το va αλλα κατα ποσο καλυτερο?

Re: Απάντηση: Samsung ue43ku6000 ή ue43mu6100 ή ue43mu6120 ή ue43mu6170 και γιατί?

Τελικα τι διαφορα εχουν τα πανελ va με το amva?

Ποιο ειναι καλυτερο και γιατι?

Υποθετω το amva θα ειναι καλυτερο απο το va αλλα κατα ποσο καλυτερο?

VA είναι και τα AMVA, δεν αποτελούν κάποιο διαφορετικό είδος...

Ό,τι 43KU6xxx και 43MU6xxx έχoυμε δει μέχρι στιγμής πάντως στην ελληνική αγορά, δεν φορούσαν VA, αλλά PLS...

Πως μπορω να δω αν μια τηλεοραση εχει va πανελ?

Και το pls... πανελ εχει πολλες διαφορες απο το va?

Και τελικα ποια η διαφορα του va απο το amva?

Re: Απάντηση: Samsung ue43ku6000 ή ue43mu6100 ή ue43mu6120 ή ue43mu6170 και γιατί?

Πως μπορω να δω αν μια τηλεοραση εχει va πανελ?

Με μεγεθυντικό φακό, παρατηρώντας τη διάταξη των sub-pixels ή μετρώντας την αντίθεση.

Και το pls... πανελ εχει πολλες διαφορες απο το va?

3-4 φορές μικρότερη αντίθεση.

Και τελικα ποια η διαφορα του va απο το amva?

Καμμία...

Δεν το εχω καθολου να εντοπισω τα sub pixels που λες.

Δεν υπαρχει καποιος αλλος ποιο σιγουρος τροπος?

Π.χ. να τσεκαρω κατι στο μοντελο ή στο serial no ή γενικοτερα καποιο αλλο τροπο ποιο ευκολο να δω αν εχει καποια samsung tv va panel ή οχι.