Samsung UE46F8000 και πρόβλημα με συνδεση PC μέσο HDMI

JIMKO55

New member
17 March 2009
33
karditsa
Καλησπέρα. Εχω την Samsung UE46F8000. Απο την πρώτη μέρα που την αγόρασα την συνδεσα με hdmi με την κεντρικη μονάδα του υπολογιστή μου. Δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα για μέρες (έβλεπα την επιφάνεια εργασίας του pc στην TV κανονικά) όσπου ξαφνικα εικόνα στην TV τέλος... Καθε φορά που πατώ το source- hdmi2/dvi στην TV, μου βγάζει επί λέξη "ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων και τις ρυθμίσεις της συσκευής προέλευσης". Άλλαξα καλωδιο και πάλι τίποτα. Στις ρυθμίσεις του υπολογιστή, στην ανάλυση οθόνης, αναγνωρίζει μόνο την dell (την οθόνη του pc) και καθόλου την samsung (πριν την αναγνώριζε κανονικά). Κανείς για το τι μπορεί να φταίει????

Πάτα win key+p και επέλεξε την διάταξη που θέλεις (υποθέτοντας πως έχεις win 7-8).

μία (προφανώς σημαντική) λεπτομέρεια. Όταν βγάζω το καλώδιο hdmi απο το pc η οθόνη λέει "δεν έχει συνδεθεί καλώδιο" και όταν το τοποθετώ ξανά λεεί "Χωρίς σήμα"........ Κάτι δεν πάει καλά με το pc???

τρία καλωδια αλλαξα και με όλα το ίδιο..... :((

προσπάθησα να κάνω το pc επαναφορά συστήματος και εντελώς τυχαία η μοναδική ημερομηνία που είναι παλαια είναι η 29-11-2013 η οποία ειναι και η μέρα που απέκτησα το πρόβλημα.....έλεος!

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα. Δοκίμασες σε όλες τις HDMI εισόδους; Αν ναι, τότε θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και να τσεκάρεις σε τι mode δουλεύει. Για να είσαι σίγουρος, κάνε εκκίνηση στο PC με τις δύο οθόνες ανοιχτές. Λογικά οι πρώτες ενδείξεις, (bios κλπ) θα πρέπει να είναι ίδιες τόσο στο Monitor όσο και στην Tv. Αν η Tv μένει χωρίς σήμα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν και πιστεύω ότι αφού έχεις εικόνα από το μόνιτορ, κάτι θα έχει ξερυθμιστεί. Δοκίμασε διάφορες πιθανότητες.

Ευχαριστώ #@george@#. Την εκκίνηση στο PC με τις δύο οθόνες ανοιχτές την έκανα αλλά και πάλι τίποτα. Στην T.V. το ίδιο παραπάνω μύνημα....Και ναι το κάνει σε όλες τις HDMI εισόδους....Θα το παλέψω με την κάρτα γραφικών αν και δεν ειμαι και ο καλύτερος στους υπολογιστές....

Αναβάθμισε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και αν δεν λυθεί, απ εγκατέστησε τους και μετα περασε τους πιο καινούργιους.

Καλησπέρα ξανα. Εκανα όλα τα παραπάνω και......τίποτα. Δοκίμασα με λάπτοπ, τίποτα. Το ίδιο λαπτοπ όμως σε άλλη samsung TV παίζει κανονικα και με το ίδιο καλώδιο....Μίλησα με την samsung 4 φορές. Με βλέπω για servis και την έχω μόλις 20 ημέρες.....Αυτα! Καλοδεχούμενη όποια συμβουλή!

Για όσους τυχόν αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα. Τελικά το θέμα ήταν το λογισμικό (το τελευταίο) που "φορά" η Samsung UE46F8000 και είναι το 1112.6 από 2013.11.13. Δεν συνεργάζεται με πολλές κάρτες γραφικών και κατά βάση με τις on board. Μόλις τοποθέτησα νέα "καλή" κάρτα όλα ήταν οκ. Ενημερώθηκε η Samsung Hellas, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και ελπίζω να λυθεί με νέο λογισμικό.....