Samsung UE50F6500 ή Panasonic 50st60 ?

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
Καλημέρα και καλή χρονιά! Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ την καλή μου 50st20 (θα την πάρει φίλος) και είμαι μάλλον ανάμεσα σ αυτά τα δύο μοντέλα. θα μου πείτε φεύγεις απο 50" για 50". Ε τι να κάνουμε εκεί με ορίζουν τα οικονομικά μου αν και αν βρω πολύ κοντά σε τιμή μια 55άρα μπορεί να την πάρω τελικά. Τελοσπάντων στην τηλεόραση δεν με ενδιαφέρουν mediaplayer (εχω εξωτερικό) και smart internet κλπ έχω το λαπτοπ οπότε με ενδιαφέρει μόνο ποιότητα εικόνας και μέγεθος. Ξέρω για τις Plasma έχω plasma όσες κι αν έχω δει led lcd κλπ θεωρώ ότι το μαύρο της Panny δεν το έχουν και επίσης σε αρκετές φίλων που έχω δει (μοντέλα 2012 και πίσω) έχουν ενοχλητικό clouding και μαύρο = γκρι. Η αλήθεια είναι ότι ενώ έγερνα προς 50st60 μετά τα άρθρα για στοπ παραγωγής στις plasma και μετά και την επιλογή του Yperion ( με είχε επηρεάσει και στην 1η τηλ) σκέφτομαι πολύ και την Samsung. Να πω οτι και το θέμα κατανάλωσης βέβαια είναι σημαντικός παράγοντας γιατί δουλεύω για να πληρώνω ρεύμα οπότε και h led με δελεάζει σ αυτό το κομμάτι.

Και τι σχεση εχει που σταματα η panasonic την παραγωγη?αν χαλασει στην αλλαζουνε -φτιαχνουνε εντος εγγυησης και αν εκτος το κοστος ειναι τοσο ασυμφορο που παιρνεις καινουργια! Εγω λεω να παρεις αυτη που σ αρεσει ποιο πολυ!

Μπορείς να δεις και τη φθηνότερη Samsung F5500. Τώρα για το μαύρο της F6500, δε νομίζω να σε απογοητεύσει. Ίσως όμως έχεις άλλα θέματα. Αν δε χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης είναι καλή επιλογή πάντως, τόσο αυτή όσο και η F6400, η 55" είναι λίγο πάνω από χίλια ευρώ.

Δεν έλω να πάω σε πάνω απο 50 η αλήθεια είναι είμαι ευχαριστημένος. Γωνίες θέασης δεν έχω έχω βάλει τον καναπέ ακριβώς απέναντι και μόνο η ακριανές θέσεις είναι στις 5μοίρες ας πούμε απόκλιση. Δεν υπάρχουν πουθενά στημένες και οι 2 ταυτόχρονα(μένω Κρήτη) να τις δω κιόλας και δεν ξέρω πως να τα τσεκάρω.
Σημ. το μόνο αρνητικό που είχε η 50s20 μου είναι ότι στον τοίχο που την έχω βάλει είναι πλατιά και γκρινιάζει ο παράγων "γυναίκα του σπιτιού" γιατί ειναι χοντρή και με μεγάλο πλαίσιο και εγώ εχω δει κάτι άλλες που είναι πολύ λεπτές και τέτοια. Αν μπορώ να το αποφύγω αυτό θα πετάω στα σύννεφα!!!

Έτσι όπως τα περιγράφεις μάλλον για την F6500 σε βλέπω και μάλιστα θα σου πρότεινα να πας σε 55" λόγω λεπτού πλαισίου είναι μόλις 2 cm πιο πλατιά από την 50S20.

Το μαύρο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις είναι πολύ ικανοποιητικό και θα πάψεις να έχεις πρόβλημα στην ημερήσια θέαση.

Yperion φαντάζεσαι τώρα τι με κολλάει. Θα δώσω την 50s20 σχεδόν χάρισμα και σκέφτομαι μην ακουμπησω 1000 και μετά δεν είναι ίδια τηλεόραση. Αν και μου είπαν ότι υπάρχει στημένη σε κατάστημα και λέω να πάω Τρίτη να την δώ με τα δικά μου αρχεία. (Είναι και σε σκοτεινό χώρο μάλλον).
Απ την άλλη τα 300w της Panny δεν τα λες και λίγα σε σχέση και με τα 71 της Sammy...

Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην κατανάλωση. Ίσως η διπλάσια της plasma σε σχέση με την LCD.