Samsung UE55B8000: Θα έρθει Ελλάδα;!;;

Kostas75

New member
31 May 2009
84
Η ερώτησή μου είναι απλή:
Θέλω να πάρω αυτή τη τηλεόραση, που ξέρω ότι έχει βγει στο εξωτερικό, αλλά δεν γνωρίζω αν και πότε θα έρθει Ελλάδα!

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει να ξέρω αν περιμένω άδικα, ή αν θα έρθει εντέλει κάποιο άλλο επόμενο μοντέλο μετά από τόσο καιρό αναμονής ;;;;;
Ήμουν νέος και γέρασα να τη περιμένω!! :grandpa:

Ευχαριστώ πολύ!

Α- Ειμαστε στο 2010 και ολες οι Samsung φετος θα εχουν κωδικο "C" , οποτε οποια εχει "B" ξεχασε την....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54659

Β- Στα περυσινα μοντελα side LED και 55" σημαινε πολυ σοβαρα προβληματα ομοιομορφιας...

Pools of light in the screen's corners are seriously distracting during dark scenes;

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49304064,00.htm

...ισως το ιδιο να ισχυει και φετος...

Οπότε 55" LED δεν υπάρχει που να μην έχει αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις παραπάνω;;
Για τις 46" (UE46B8000) δεν ισχύει αυτό το πρόβλημα;;

Αν δεν είναι side LED και κατασκευαστεί μια καινούρια με κάποια άλλη τεχνολογία LED (και όχι "side"), ποιά θα πρέπει να είναι αυτή ώστε να λέμε ότι πρόκειται για μια 55" που πλέον δεν έχει αυτό το πρόβλημα και την αγοράζουμε άφοβα για κορυφαία ποιότητα εικόνας χωρίς προβλήματα φωτεινότητας στις άκρες;;;
Ευχαριστώ πολύ.

Οσο ανεβαινουν τα μεγεθη στις LCD τοσο χειροτερευουν τα προβληματα ομοιομορφιας (που υπαρχουν και στις μικρες ιντσες αλλα δεν φαινονται τοσο πολυ)...

Ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους καποιοι λενε οτι οι LCD πανω απο τις 50" δεν "τραβανε" , ενας αλλος σημαντικος λογος ειναι η κινηση...

Στις direct LED δεν φαινονται τα προβληματα ομοιομορφιας γιατι καλυπτονται εφοσον σβηνουν τα LED...τα μετρητικα οργανα ομως δεν κανουν λαθος...προβληματα υπαρχουν και σε αυτες οπως σε ολες τις LCD....

Εδω ειναι η Philips 46PFL9704...

unif_philips.gif

...και εδω η Toshiba 46SV675...

unif_tosh.gif

Οσο ανεβαινουν τα μεγεθη στις LCD τοσο χειροτερευουν τα προβληματα ομοιομορφιας (που υπαρχουν και στις μικρες ιντσες αλλα δεν φαινονται τοσο πολυ)...

Ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους καποιοι λενε οτι οι LCD πανω απο τις 50" δεν "τραβανε" , ενας αλλος σημαντικος λογος ειναι η κινηση...

Δηλαδή ακόμη και με 240Hz συχνότητα σάρωσης, πάλι υπάρχει πρόβλημα στη κίνηση;; Δεν μπορώ να το φανταστώ εύκολα αυτό... :chinscratch:

Επίσης, καθ'ότι άσχετος, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι πρέπει να δω στα παραπάνω διαγράμματα για να καταλάβω την ομοιομορφία;; Έχω δει παρόμοια διαγράμματα σε περιοδικά για PC με συγκριτικά σε οθόνες υπολογιστών, αλλά δεν ξέρω να τα "διαβάσω". Αν μπορούσες να με μάθεις θα ήμουν υπόχρεος φίλε μου. Σε ευχαριστώ.

Δειχνουν το ποσοστο επι της 100 της ομοιομορφιας...κανονικα θα επρεπε στην ιδανικη περιπτωση παντου να ειναι στο 95-100% (ανοιχτο μπεζ χρωμα)...

Το οτι τα 200 Hz λυνουν τα προβλημα στην κινηση δεν ισχυει , απλως μειωνεται το Motion blur και αυξανονται τα Motion artifacts (τεχνουργηματα)...

http://hdguru.com/120240-hz-lcd-problems-exposed/569/

Η Samsung UNC9000 (LED 9000) γνωρίζουμε πότε θα έρθει Ελλάδα;;
Θα έχει και αυτή προβλήματα στις 55" να υποθέσω, οπότε πάμε μέχρι 46" max;

Δεν θέλω να πάρω Plasma. Προσωπικά όποτε έχω δει Plasma, το οπτικό αποτέλεσμα μου φαίνεται σαφώς κατώτερο από τις LCD και πόσο μάλλον από το εκπληκτικό αποτέλεσμα των LED.
Οπότε αν τα πράγματα είναι όντως "σκούρα" στις 55" για όλες τις LCD/LED, τότε θα προτιμήσω να "πέσω" σε ίντσες και να πάρω 46".
Αν όντως λοιπόν συνεχίσουν να είναι αρκετά ελαττωματικές στην ομοιομορφία οι 55", τότε μου προτείνεις να πάρω την Samsung UE46B8000, ή ακόμη καλύτερα τη διάδοχό της UNC9000 πάλι στις 46" ;;;
Ευχαριστώ.

Έχοντας και plasma και led αλλά έχοντας δει και lcd, μπορώ να σου πω ότι εκτός εάν πας στην 8 σειρά (οπότε για τις ίντσες που λες πας πάνω από 2000) δεν αξίζει η Led. Κατά την γνώμη μου σε σχέση με το τι εικόνα θα πάρεις από την plasma ούτε η σειρά 8 αξίζει.
Μην πετάς τα λεφτά σου σε καινοτομίες που ακόμα προσπθούν να βρούνε τα πατήματα τους. Πάρε κάτι δοκιμασμένο και καλό. Η προτάσεις των παιδιών είναι εξαιρετικές.

Αυτο το λεει καποιος που εχει σπιτι του και πλασμα Pioneer και Samsung LED...

"Εκπληκτικο αποτελεσμα" εχουν οι LED σε τι πραγμα ακριβως?

Η μονη διαφορα των side LED ειναι στο μεγεθος-βαρος και στην καταναλωση ενεργειας...

Διαβασε και εδω....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Δεν θέλω να πάρω Plasma. Προσωπικά όποτε έχω δει Plasma, το οπτικό αποτέλεσμα μου φαίνεται σαφώς κατώτερο από τις LCD και πόσο μάλλον από το εκπληκτικό αποτέλεσμα των LED.

:blink:

Οπότε αν τα πράγματα είναι όντως "σκούρα" στις 55" για όλες τις LCD/LED, τότε θα προτιμήσω να "πέσω" σε ίντσες και να πάρω 46"......

Από 55" σε 46"???

Αυτό που λέμε από δήμαρχος κλητήρας........

Οπότε αν τα πράγματα είναι όντως "σκούρα" στις 55" για όλες τις LCD/LED, τότε θα προτιμήσω να "πέσω" σε ίντσες και να πάρω 46".
Αν όντως λοιπόν συνεχίσουν να είναι αρκετά ελαττωματικές στην ομοιομορφία οι 55", τότε μου προτείνεις να πάρω την Samsung UE46B8000, ή ακόμη καλύτερα τη διάδοχό της UNC9000 πάλι στις 46" ;;;
Ευχαριστώ.

Don't do it Kostas!!!!

Ξέχνα την 55B8000 τώρα υπάρχει η 55C8000

Με τα ίδια λεφτά παίρνεις την Panasonic VT20 (ή με λιγότερα την Panasonic V20) που δεν συγκρίνονται με την Samsung ούτε σε 2D ούτε σε 3D ούτε σε γενικότερη ποιότητα εικόνας

Πήγαινε διάβασε λίγο σχόλια απο κατόχους των 2 TV και θα καταλάβεις

Απάντηση: Re: Samsung UE55B8000: Θα έρθει Ελλάδα;!;;

Ξέχνα την 55B8000 τώρα υπάρχει η 55C8000

Με τα ίδια λεφτά παίρνεις την Panasonic VT20 (ή με λιγότερα την Panasonic V20) που δεν συγκρίνονται με την Samsung ούτε σε 2D ούτε σε 3D ούτε σε γενικότερη ποιότητα εικόνας

Πήγαινε διάβασε λίγο σχόλια απο κατόχους των 2 TV και θα καταλάβεις

Πολύ σωστά τα παραπάνω,η συγκεκριμένη plasma είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν,μπορείς να διαβάσεις και το νήμα των κατόχων ώστε να δημιουργήσεις μια πιο σωστή εικόνα.