Samsung UE55KS8000 vs Samsung UE60KS7000 vs LG 55B6V

group131

AVClub Enthusiast
20 June 2006
1,029
Ηράκλειο
Καλημέρα σε όλους.

Μετά από πολλά χρόνια, ξαναμπαίνω στη διαδικασία αγοράς νέας τηλεοράσης.

Έχω ξεχωρίσει τις 3 του τίτλου. Απόσταση θέασης από 2-4,5μ (ανάλογα που κάθεται ο καθένας). Χρήση λίγο από όλα (από TV, mkv 720-1080, PS4).
Μερικές απορίες:

1) Στη σύγκριση 8000-7000 είναι τόσο καλύτερη η 8000 που να δικαιολογεί την διαφορά τιμής παρότι η 7000 είναι και 5 ίντσες πιο μεγάλη; Ή είναι υπερτιμημένη;
2) Οι media players τους παίζουν δίσκους φορμαρισμένους σε ext3?
3) Σε Sony ποιο είναι το ανάλογο μοντέλο (η kd 55x9350;) και γιατί τις βλέπω γενικά λίγο εξαφανισμένες;

Αυτά για αρχή...

Είδα αυτό το thread και επειδή έχω παρόμοιους προβληματισμούς είπα να μην ξεκινήσω νέο. Σε άλλο σημείο του forum αναφέρω την αγορά μιας LG OLED 55EC930V, στην τιμή των 1529 ευρώ από Κωτσόβολο. Παρά την αρχική διαβεβαίωση ότι δεν έχει ανοιχτεί, η TV ήταν τελικά εκθεσιακή με κάμποσες ώρες πάνω της και μια ωραιότατη στάμπα που κυριαρχεί στο κέντρο της οθόνης και στο μπλε φαίνεται και σε άλλα σημεία. Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο με "ξενέρωσε" πάρα πολύ γύρω από τις OLED, όμως τα σχόλια πολλών εδώ μέσα, αλλά και σε ξενόγλωσσα fora, με έχουν προβληματίσει. Έτσι, τώρα που ο Κωτσόβολος μου λέει να διαλέξω όποιο μοντέλο θέλω, ακόμη και φθηνότερο (με επιστροφή χρημάτων προφανώς) έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα:

1. LG 55EG910V την οποία πιστεύω θα μου τη δώσει στην ίδια τιμή με παραπάνω.
2. LG 55B6V, την οποία έχει σε προσφορά και παζαρεύω την τιμή της λόγω ταλαιπωρίας. Το Σάββατο που θα πάω θα μιλήσω με τον υπεύθυνο και θα δούμε για τελική τιμή σε αυτή. Αν μου τη ρίξει κάτω από 1700 το σκέφτομαι σοβαρά. Δίνουν και δώρο Xbox One, αλλά δεν είναι κάτι που χρειάζομαι (φυσικά μπορεί να το πουλήσω μετά).
3. Samsung UE55KS8000 ή 8500 αναλόγως αν πάρω curved ή όχι. Προσανατολίζομαι σε flat και όχι curved αν πάρω Samsung. Η τιμή που μου κάνουν εδώ είναι 1849 ευρώ με κουπόνια ticket compliments 250 ευρώ.
4. Samsung UE55KS7000 ή 7500 ομοίως με παραπάνω και σε τιμή 1599 ευρώ, που μπορεί να μου τη ρίξουν στα 1529 λόγω ταλαιπωρίας. Κουπόνια επίσης 250 ευρώ.

Αν τελικά εκνευριστώ γιατί δεν μου κάνουν καλύτερη τιμή ή νιώσω αναποφάσιστος αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για 4k ή OLED, μπορεί να πάρω την Samsung UE55KU6000 με 750 ευρώ και να τελειώνουμε. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις παραπάνω, όμως:

1. Οι OLED με έχουν προβληματίσει πολύ λόγω του burn in που βίωσα.
2. Με έχει προβληματίσει ο χρόνος ζωής του μπλε στις OLED, κανείς δεν έχει απάντησει ως προς αυτό και κάπου είδα 10.000 ώρες που είναι τραγικά λίγες.
3. Έχω προβληματιστεί με το γεγονός ότι οι out of the box ρυθμίσεις της 930 ήταν κάτω του μετρίου και έπρεπε να παίξω πολύ με τις ρυθμίσεις για να έχω ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.
4. Το 4k είναι ήδη το παρόν, όχι όμως και στην Ελλάδα με streaming που σέρνεται και πρέπει να έχεις VDSL για να χεις ελπίδα, με πρότυπα που μπορεί να μην παίζουν σε λίγα χρόνια. Χώρια που στα 2,5 μέτρα δεν καταλαβαίνεις το 4k.
5. την TV τη θέλω για movies και σειρές από OTE TV, Netflix και bluray, καθώς και παιδικά. Δεν βλέπω στο κατασκόταδο ταινίες και η TV έχει φάτσα κάρτα απέναντι την εξώπορτα του μπαλκονιού και τα παράθυρα από όπου μπαίνει φως που χτυπάει πάνω στην οθόνη.
6. Κρατάω πολλά χρόνια τις τηλεοράσεις που αγοράζω. π.χ. η προηγούμενη Full HD 32" Philips την είχα 8 χρόνια και την έδωσα σε ένα φίλο.
7. Η TV είναι σε τέτοια θέση που μόνο ένας άντε δύο έχουν σωστή γωνία θέασης. Οι υπόλοιποι βλέπουν υπό γωνία που κυμαίνεται από 20 μοίρες ως 90.
8. Το menu της LG 930 είναι πολύ αργό σε σχέση με των Samsung. Είναι πιο εντυπωσιακό, αλλά όχι τόσο όσο το webOS 3.0 το οποίο όμως το έχουν μόνο οι καινούριες LG.
9. Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει μιας και έχω αυτόν: Sony STR-DN1060. To πρόβλημα είναι ότι η LG όταν την έβαλα να παίζει ήχο από OTE TV μέσω ενισχυτή, είχε lag και καθυστέρηση φωνής. Έφτιαξε όταν συνέδεσα τον αποκωδικοποιητή απευθείας με την τηλεόραση.

Θα εκτιμούσα απόψεις και προτάσεις γιατί είμαι προβληματισμένος και αύριο θέλω να έχω τηλεόραση καινούρια!

Χμμμμ πάντως έτσι που τα περιγράφεις τα πράγματα, εγώ θα έλεγα να πας στην πιο φτηνή επιλογή (750 ευρώ), επειδή καμία από τις 4 προτάσεις δε θα καλύψει όλα τα θέματα που έθεσες.

Αν μπορέσεις και πάρεις την LG 55B6V, δεν βλέπω να έχεις κάποιο θέμα, θα είσαι και καλύτερα απο ότι ξεκίνησες..

Αν τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν υπάρχουν LG αλλά και Sony με IPS panel για τη γωνία θεασης που χρειάζεσαι

Αν μπορέσεις και πάρεις την LG 55B6V, δεν βλέπω να έχεις κάποιο θέμα, θα είσαι και καλύτερα απο ότι ξεκίνησες..

Αν τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν υπάρχουν LG αλλά και Sony με IPS panel για τη γωνία θεασης που χρειάζεσαι

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι τις Sony δεν τις σκέφτηκα καν, αλλά θα ρίξω μια ματιά. Για το burn in να το θεωρήσω μεμονωμένο γεγονός και να μη με προβληματίζει για την 55B6V;

Το θέμα είναι ότι και burn in να μην έχεις, το θέμα "χρόνος ζωής" είναι και πάλι αμφίβολο λόγω σχετικά νέας τεχνολογίας...

Ναι μάλλον στο θέμα "χρόνος ζωής" δεν είναι δυνατόν να απαντήσει κάποιος. Πάντως στο αρχικό ερώτημα της ανάρτησης, θα έβγαζα εκτός παιχνιδιού την 60άρα 7000.

Δηλαδή ρε παιδιά, η απάντηση για τον "χρόνο ζωής" των ώριμων και καθιερωμένων LED-LCD σας ικανοποιεί και σας έπιασε ο φόβος μη χάσετε καμιά αθάνατη συσκευή?? :flipout:

Κάτι άσχετο: Τα κουπόνια που δίνουν με Samsung είναι για αγορές ό,τι θέλεις ή αποκλειστικά Samsung;

Για αγορές ό,τι θέλεις και όπου δέχονται Ticket compliments φυσικά. Ουσιαστικά μπορείς να τα φας και στο super market που λέει ο λόγος.

Προσωπικά θα διάλεγα την OLED με διαφορά, βέβαια η τιμή αφού τελείωσε το 10ήμερο προσφορών ξαναπήγε στις αρχικές 2.299 και δώρο το Xbox One S με Fifa17 (αξίας 300 ) το οποίο στο δίνει δώρο η LG και όχι το κατάστημα. Ουστιαστικά είναι περίπου η ίδια τιμή αν σκεφτείς την αξία του όσο είχε στο 10ήμερο προσφορών, έπαιζε στα 1.999 . Για 1.700 και κάτω σε κόβω δύσκολο.

2. LG 55B6V, την οποία έχει σε προσφορά και παζαρεύω την τιμή της λόγω ταλαιπωρίας. Το Σάββατο που θα πάω θα μιλήσω με τον υπεύθυνο και θα δούμε για τελική τιμή σε αυτή. Αν μου τη ρίξει κάτω από 1700 το σκέφτομαι σοβαρά. Δίνουν και δώρο Xbox One, αλλά δεν είναι κάτι που χρειάζομαι (φυσικά μπορεί να το πουλήσω μετά).

Καλησπέρα και συγνώμη που παρεμβαίνω στο θέμα,

έχει ο Κωτσόβολος σε προσφορά την 55b6v και αν ναί πόσο?

Στο σάιτ δέν γράφει κάτι...

ευχαριστώ.

Τελικά πήρα την 55b6v. Πλέον δεν την έχει σε προσφορά αλλά τα κατάφερα λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισα. Βέβαια το xbox δεν θα το χρειαστώ οπότε θα δω μήπως το πουλήσω. Πριν πάρω τελική απόφαση τους εβαλα σε στικακι και στις 2 να δω κάποια πράγματα. Ναι δεν συγκρίνεται τελικά η oled.

Καλές προβολές, να είσαι σίγουρος οτι έκανες την καλύτερη επιλογή. Πόσο στην άφησαν με το Xbox?

Για αγορές ό,τι θέλεις και όπου δέχονται Ticket compliments φυσικά. Ουσιαστικά μπορείς να τα φας και στο super market που λέει ο λόγος.

Δηλαδη δινει Ticket Compliments Gift Card και μπορεις να τις χρησιμοποιησεις οπου δεχονται και καρτες για οτιδηποτε?