Samsung UE60KS7000 vs LG 55B6V

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Καλησπέρα,

Τελικά ανοίγω νέο νήμα. Βρίσκομαι σε σκέψη σχετικά με το αν είναι καλή ιδέα να αντικαταστήσω τη UE48H6400 με μία εκ των δύο τηλεοράσεων που αναφέρονται στον τίτλο του thread και αν ναι με ποια.

Με ενδιαφέρει αποκλειστικά η θέαση ταινιών και η απόσταση μου είναι στα 2.8 μέτρα. Οι 48 ίντσες που έχω τώρα μου φαίνονται λίγες, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάω στις 60 της KS7000, ή να συνδυάσω λίγο μεγαλύτερη εικόνα σε συνδυασμό με το contrast των OLED.

Προ λίγων εβδομάδων έλεγα OLED ή τίποτα, τώρα έχω μπερδευτεί λίγο. Την KS7000 τη βρίσκω κοντά στα 1200 ευρώ, ίσως και λιγότερα, ενώ τη B6 κοντά στα 1500.

2.8 για μενα ειναι οριακα για 55. Ξερεις ποια ηταν η δικη μου επιλογη αρα δεν θα πω κατι επ' αυτου...

Αποκλειστικά για θέαση ταινιών θα σου πρότεινα την oled, επίσης δες εαν σε παίρνει να ροκανίσεις λίγη από την απόσταση σου προς την τηλεόραση. Συμφωνω 5 ίντσες δεν είναι λίγες και φυσικά ούτε η τηλεόραση με 10bit πανελ είναι κακή σε καμία περίπτωση. Αν υποδείκνυες για κύρια χρήση παιχνιδια ή τηλεοραση θα σου έλεγα πιο εύκολα την 60αρα και 300 ευρώ στην τσέπη, αλλά εάν είσαι από τους ρομαντικούς σινεφίλ τυπους που κάνει πλήρη συσκότιση πριν δει ταινία και θεωρεί ιεροτελεστία την όλη διαδικασία τότε το βαθύ μαύρο της oled θα σε κάνει να της συγχωρέσεις τις λιγότερες ίντσες. Σε αντίστοιχο προβληματισμό βρέθηκα πριν λίγες μέρες και εγώ όπου και αντικατέστησα τη 47αρα με την 55αρα oled και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Επίσης έχω καταλάβει ότι το μάτι σου είτε με 55 έιτε με 60 ίντσες οθόνη θα συνηθίσει έτσι κιαλλιώς και καμία δε θα σου φαίνεται αρκετά μεγάλη.

Εδω εμενα η 65αρα και δεν μου φαινεται μεγαλη στα 3μ... Αχ αυτες οι μπαρες στις ταινιες...Οι σειρες που δεν εχουν μπαρες πανω κατω φαινονται μια χαρα. Δεν χρειαζοταν μεγαλυτερη τηλεοραση. Αλλα στις ταινιες δεν θα με πειραζε και να ηταν μεγαλυτερη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι 55 ίντσες θα μου φανούν λίγες πολύ γρήγορα, αλλά ίσως με αποζημιώσει η διαφορά (;) στην εικόνα. Ναι η θέαση ταινιών αποτελεί ιεροτελεστία και η νέα τηλεόραση θα ήθελα να μου προσφέρει μια νέα εμπειρία σε ταινίες που έχω ήδη δει. Αν μπορούσα θα πήγαινα στις 65 χωρίς δεύτερη σκέψη. Η μόνη λύση όσο αφορά την απόσταση είναι η μετακίνηση του καναπέ 30-40 εκατοστά μπροστά, όταν θέλω να δω ταινία.

Χεχε ουσιαστικά αυτό είχα αποφασίσει, αλλά με προβλημάτισες προχθές που έλεγες για τα χρώματα...

Και ποιος σου λεει οτι αυτο δεν συμβαίνει σε ολες στο hdr? Εγω δεν εχω εμπειρια προσωπικα απο αλλη

Αν συμβαίνει γενικά, τότε θα αργήσω να αγοράσω τηλεόραση. Κάτι που κοίταξα και μάλλον παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι ότι η B6 υποστηρίζει HDR10 και Dolby Vision τεχνολογία. Η samsung κάνει το ίδιο ;

Τελικά παράγγειλα την 55B6V, αφού τη βρήκα σε αρκετά καλή τιμή και με δώρο την ηχόμπαρα την οποία και θα πουλήσω. Και τώρα πάμε στο επόμενο ζήτημα... Τι μέσο αναπαραγωγής να πάρω για 4Κ ; Αν κάποιος από τους κατόχους έχει κάνει ήδη έρευνα και μπορεί να με διαφωτίσει, θα με βοηθούσε πολύ

Τελικά παράγγειλα την 55B6V, αφού τη βρήκα σε αρκετά καλή τιμή και με δώρο την ηχόμπαρα την οποία και θα πουλήσω. Και τώρα πάμε στο επόμενο ζήτημα... Τι μέσο αναπαραγωγής να πάρω για 4Κ ; Αν κάποιος από τους κατόχους έχει κάνει ήδη έρευνα και μπορεί να με διαφωτίσει, θα με βοηθούσε πολύ

η τηλεοραση εχει πολυ καλο και πληρη media player που υποστηριζει-σχεδον-τα παντα.
εαν δεν σε απασχολει η hd ηχος(truehd,atmos)δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα.
διαφορετικα καποιο γνωστο androidtv απο 70 εως 120 ευρω,αναλογως τι θες να κανεις.

η τηλεοραση εχει πολυ καλο και πληρη media player που υποστηριζει-σχεδον-τα παντα.
εαν δεν σε απασχολει η hd ηχος(truehd,atmos)δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα.
διαφορετικα καποιο γνωστο androidtv απο 70 εως 120 ευρω,αναλογως τι θες να κανεις.

Ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης

Η τηλεόραση θα συνδεθεί με ενισχυτή και 5.1 ηχεία με truhd ήχο. Για να γίνει αυτό δε χρειάζεται κάποιο εξωτερικό μέσο αναπαραγωγής ; Μέχρι πρότινος, χρησιμοποιούσα ως μέσο το laptop μου, αλλά δυστυχώς δεν παίζει πάνω από 1080p.

Ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης

Η τηλεόραση θα συνδεθεί με ενισχυτή και 5.1 ηχεία με truhd ήχο. Για να γίνει αυτό δε χρειάζεται κάποιο εξωτερικό μέσο αναπαραγωγής ; Μέχρι πρότινος, χρησιμοποιούσα ως μέσο το laptop μου, αλλά δυστυχώς δεν παίζει πάνω από 1080p.

αρα πας σε android tv box Με υποστηριξη hd audio.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια σε pm για να μη θεωρηθεί ότι βγάινω περισσότερο off topic ή να με παραπέμψετε στο αντίστοιχο νήμα ;

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια σε pm για να μη θεωρηθεί ότι βγάινω περισσότερο off topic ή να με παραπέμψετε στο αντίστοιχο νήμα ;

αυτην την στιγμη 2 μου ερxονται στο μυαλο που ειναι αξιοπιστα και υποστηριζουν hd audio.
κοντα στα 70 ευρω το xiaomi http://avclub.gr/forum/showthread.php/153838-Xiaomi-Mi-Box-Review-(2GB-RAM-Voice-control-4K-Netflix)
και το zidoo x9s κοντα στα 120 ευρω http://avclub.gr/forum/showthread.php/151836-Zidoo-X9S-(4K-HDR-3D-Blu-ray-Menu-HD-Audio).

Και εγω εψαχνα κατι τετοιο. Το mi box αποκλειστηκε απο τη μη υπαρξη lan. Το αλλο ενω ειναι κορυφη τελικα προτιμησα και πηγα στο nvidia shield με κανενα 40αρι ακομα που βρηκα μεταχειρισμενο.