Samyang 24mm T1.5 price drop!

Τον παρηγγειλα κι εγω για τη nex 5n. Τι adaptor πρεπει να πάρω; 104 ευρω βγαινει με τα μεταφορικα και παραδοση 5-29 Νοεμβριου. Ελπιζω να καναμε καλη αγορα και να μπορεσουμε να αξιοποιησουμε το φακο κι οι πιο αρχαριοι στη φωτογραφια.

Απάντηση: Re: Samyang 24mm T1.5 price drop!

Αλεξη για το φακο ποιος ανταπτορας ειναι καταλληλος για νικον...νασαι καλα ευχαριστω.

Δυστυχώς από Canon δεν φοριούνται σε Νίκον, μόνο το αντίστροφο. Απόσταση μοντούρας-αισθητήρα ο λόγος.

To επισημαίνω κι εγώ, μην προσπαραστεί απαρατήρητο....

Αμφότεροι εξαιρετικοί φακοί για την αρχική τιμή τους, στην παραπάνω.... μην το πείτε πουθενά!!!!!!!!!

Καλή περίπτωση, αλλά έχοντας τον 20/1,7 της pany θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος σε αυτά τα εστιακά μήκη, οπότε χτύπησα τον 85/1,4 και τώρα ψάχνω για adapter canon EF -> m4/3. Thanks Alex, κορυφαία φάση!!!

Last edited:
O 85ρης είναι ομοίως εξαιρετικός (με την Ναθαναήλ πρέπει να ήμασταν από τους πρώτους που τον πήραμε στη χώρα μας, πριν 4 ακριβώς χρόνια!), τώρα σε 4/3 θα είναι κάπως τέλε για τη χρήση πορτρέτου.... 170mm? Οκ, θα πρέπει όμως να πας αρκετά πίσω απλώς, μάλλον άβολο εστιακό μήκος.... Τον 24ρη τώρα, αν και εξαιρετικός φακός, λίγο νόημα έχει να τον βάζεις σε 4/3, που γίνεται απλώς νορμάλ. Θα μου πεις, εδώ στην προσφορά είναι με αντάπτορα για Πένταξ Q, που είναι επί 5.6 ή επί 4.6 το νέο μοντέλο, και γίνεται κοντός τηλεφακός.... από ευρυγώνιος! Και με τη μηχανούλα από πίσω σαν καπάκι. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να πάρω μία τώρα που έχουν ξεφτιλιστεί (190 ευρώ στη Γερμανία με τον στάνταρ ζουμ, από 600 που άρχισαν!) και να της κοτσάρω πχ τον 500ρη... να γίνει 2800mm να ψαχνόμαστε.... και α ρε Ηλία που θα είσαι να με δεις μετά :flipout:

Last edited:
Κάνει ο 14/3.1 που έχει παραπάνω στο λινκ. Χειροκίνητος είναι όμως, να το επαναλάβουμε ξανά. Εξαιρετικός οπτικά, στέκεται επάξια δίπλα στον 14-24 (με εξαίρεση την μουστακοειδή παραμόρφωση)

http://www.amazon.de/Walimex-Pro-Vi...&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=dealsrunner-21

Επειδή είμαι αμυητος στην φωτογραφία και έχω μια nikon dslr με τον μαμά ζουμ φακό (τον μικρό), μπορεί να μου πει κάποιος τι προσφέρουν τα χαρακτηριστικά του?

Edit:Επίσης στο site λέει οτι είναι άλλο μοντελο για nikon και άλλο για nikon 1.Έχω την D3000, ποιος ταιριάζει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Last edited:
Eγω παλι εχω εναν 35ρη στο 1,4 οποτε σκεφτομαι τον 14ρη... αλλα δεν μου καθεται η τιμη...:smash: οι αλλοι απο 700 πανε στα 100, αυτος απο 300 επρεπε να ειναι στα... 45 ευρω...!!!!!!!!!!!!

Καλή περίπτωση, αλλά έχοντας τον 20/1,7 της pany θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος σε αυτά τα εστιακά μήκη, οπότε χτύπησα τον 85/1,4 και τώρα ψάχνω για adapter canon EF -> m4/3. Thanks Alex, κορυφαία φάση!!!

Εσυ ελπιζω να προσεξες γιατι κατι λεει οτι ο 85ρης ειναι για μοντουρα κανον Μ και εχει ανταπτορα για EF... αν και μου φαινεται περιεργο να εχει βγει φακος τριτου κατασκευαστη για τετοια μοντουρα...

ο 24αρης ειναι για canon ef και εχει μαζι ανταπτορα για pentax q....ε
ο 85αρης στην τιμη αυτη ειναι για canon eos m.....(οπως γραφει στην περιγραφη..)..ειναι και αυτος με ανταπτορα ή εχει eos m mount?

Με ενδιαφερει να τους βαλω στην gh3..

Βασικά είναι φακός για FF μηχανές. ΣΕ DX θα σου δώσει κάδρο 21mm, στα όρια του υπερευρυγώνιο. Ο κιτ φακός δίνει 27mm, μπροστά του τα 21mm είναι ΣΟΒΑΡΩΣ πιο ευρυγώνιο. Τώρα για τα περαιτέρω, ο φακός είναι optimized όπως γράφηκε παραπάνω για βίντεο χρήση. Δηλαδή το διάφραγμα δεν έχει κλικ (ο κανονικός έχει σε ολόκληρα στοπ, δλδ 2.8-4.0-5.6-8.0 κλπ) οπότε μπορείς να το κλείνεις ή ανοίγεις σε όποια θέση θέλεις και το κυριότερο, στη στιγμή της λήψης. Επίσης έχει γρανάζι εξωτερικά, όπως και το δαχτυλίδι εστίασης, για follow focus. Η έκδοση αυτή κανονικά πωλείται πιο ακριβά από την κανονική.

Εσυ ελπιζω να προσεξες γιατι κατι λεει οτι ο 85ρης ειναι για μοντουρα κανον Μ και εχει ανταπτορα για EF... αν και μου φαινεται περιεργο να εχει βγει φακος τριτου κατασκευαστη για τετοια μοντουρα...

"Canon EOS EF auf Canon EOS M"

ΑΠΟ μοντούρα EF σε μοντούρα Μ

Re: Απάντηση: Samyang 24mm T1.5 price drop!

O 85ρης είναι ομοίως εξαιρετικός (με την Ναθαναήλ πρέπει να ήμασταν από τους πρώτους που τον πήραμε στη χώρα μας, πριν 4 ακριβώς χρόνια!), τώρα σε 4/3 θα είναι κάπως τέλε για τη χρήση πορτρέτου.... 170mm? Οκ, θα πρέπει όμως να πας αρκετά πίσω απλώς, μάλλον άβολο εστιακό μήκος....

Άμα σου πω ότι χαλβάδιαζα τον 75/1.8? Ε! Τώρα βρέθηκα με 85/1.4 και έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα. Ψάχνω και τον 7,5/3.5 m4/3 αλλά δεν...

Edit: ναι το είδα το EF σε Μ, οπότε κοιτάω από EF σε m4/3 ώστε να μην έχω 2 adapters...

Last edited:
Ο 85ρης στο 1.4 και στο 2.0 κοντράρει τους "καλούς", Zeiss και Νίκον. Μετά αυτοί ανεβαίνουν κι άλλο σε οξύτητα.

Re: Απάντηση: Re: Samyang 24mm T1.5 price drop!

"Canon EOS EF auf Canon EOS M"

ΑΠΟ μοντούρα EF σε μοντούρα Μ

Oι Γερμανομαθεις ας εξηγησουν...

Lieferumfang: 1x Walimex Pro 85/1,4 IF Objektiv für Canon EOS M mit Gegenlichtblende, Objektivdeckel und Aufbewahrungstasche, 1x Kipon Adapter Canon EOS EF auf Canon EOS M

Για F mount (nikon) καλα βλεπω πως δεν υπαρχει τιποτε σε πολυ χαμηλη τιμη ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samyang 24mm T1.5 price drop!

Oι Γερμανομαθεις ας εξηγησουν...

Προφανώς λάθος τους, γιατί ο αντάπτορας είναι ΓΙΑ έοσ Μ. Δες το και λογικά, ανάποδος αντάπτορας δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Χε χε... ελπιζω και η τιμη να μην ειναι κανενα λαθος, περιμενω απο τον cacau μπας και βρει κανεναν fisheye σε τετοια τιμη, αλλοιως λεω να παρω κι εγω εναν 14ρη... με κανενα κονβερτερ, ε... ολο και καπου θα τον χρησιμοποιησω :flipout: