Samyang 35mm f/1.4 AS UMC

-Μόνο οικονομικό λόγο μπορώ να σκεφτώ, Γιάννη. Πιθανά η Σόνυ ζητάει περισσότερα, απ´όσα είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι κορεάτες, αλλοιώς από inverse engineering γνωρίζουν καλά, νομίζω!

-"Κανείς δεν είναι τέλειος", όπως λέει και η πασίγνωστη ατάκα με την οποία τελειώνει το "Μερικοί το προτιμούν καυτό" του Μπίλλυ Γουάιλντερ!

http://photo.net/nikon-camera-forum/00Z4fd

προβληματάκια στην ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου φακού....

Από τα γραφόμενα στο forum εκεί, μόνο ένας φακός παρουσιασε πρόβλημα στις επαφές. Από αυτά που κατάλαβα μάλλον μια ψυχρή κόλληση είναι σε μια επαφή. Τίποτα φοβερό που να μην διορθώνεται. Δεν συμπέρανα ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενη βλάβη ώστε να μιλάμε για πρόβλημα κατασκευαστικό. Απλά έτυχε σε έναν φακό να παρουσιαστεί η βλάβη.

Τον δοκιμασα σημερα στην κανον 40D για πολυ λιγο. Κατασκευαστικα, η αισθηση ειναι ιδια με του κανον 70-300is δηλαδη καλη. Ειναι μεγαλος, αλλα δεν τον αισθανεσαι βαρυ... κατι σα να εχεις εναν 17-85. Εγω που ειμαι συνηθισμενος με τον 70-300 μου φανηκε μια απο τα ιδια. Αν πρεπει ομως να κρατας τη μηχανη στο χερι, την κρατας απο τον φακο και οχι απο το γκριπ (σε αντιθεση πχ. με το αν εχεις τον 85ρη).

Εχω την εντυπωση, οτι το κοκκινο δαχτυλιδι, ειναι στενοτερο στην εκδοση κανον απο αυτη για νικον.

Αντιμετωπισα προβλημα στο χειρισμο του διαφραγματος. Προσπαθωντας να βρω τα ενδιαμεσα στοπ, τα προσπερνουσα ενιοτε... νομιζω ομως οτι ειναι θεμα συνηθειας. Ωστοσο εχεις την αισθηση οτι κρατας κατι πλαστικο και φοβασαι μη σου φθαρει... δεν μου αρεσε (μοναδικη αλλη εμπειρεια απο χειροκινητο απο τον 50ρη της ζενιτ, τον φοβερο και τρομερο Helios η καπως ετσι).

Το δαχτυλιδι εστιασης πολυ καλο... smooth που λεμε και στο χωριο μου. Καλυτερο απο του 85ρη και του 28ρη σε αισθηση και μακραν φυσικα απο το χειροκινητο του 18-55 ή του 70-300.

Οταν ομως κρατας τη μηχανη στο χερι απο το φακο, οπως ειπα παραπανω, αναγκαστικα κρατας το δαχτυλιδι εστιασης, το οποιο περιστρεφεται και θελει λιγο προσοχη (αν εχεις προεστιασει καπου και θελεις να κρατησεις την εστιαση, λεπτομερειες....).

Εβγαλα μερικες δοκιμαστικες, αλλα θα τις ανεβασω αργοτερα, αν εχει βγει εστιασμενη καμμια...

Δοκιμασα διαφραγμα 1,4 και 2,8 μονο και στη μηχανη ειχα προτεραιοτητα κλειστρου. Απο οτι ειδα προχειρα στην οθονη της μηχανης, στο 1,4 δεν πρεπει να εχω ουτε μια εστιασμενη ακομα και στο 1 μετρο (σε εσωτερικο χωρο με λιγοστο φωτισμο). Στο 2,8 κατι πρεπει να εχω καταφερει...

Μειονεκτημα -προσωπικο- η χειροκινητη εστιαση (πόσο μαλλον σε 1,4 ή και 2,8 ακομα) μια και εχω μυωπια, εστω και μικρη, αλλα ικανη να μη βλεπεις τι κανεις (δεν φοραω γυαλια) και που εστιαζεις.

Δεν με ενθουσιασε η χρηση του (δεν τον βρηκα λειτουργικο) και ευτυχως πηρα τον 28ρη πριν ερθει ο σαμγιανγκ γιατι αλλοιως μπορει και να τον ειχα φορτωθει λογω hype...

Οχι οτι ο 28ρης ειναι καλυτερος σε ποιοτητα εικονας (τον εχω χρησιμοποιησει απο λιγο εως καθολου μεχρι τωρα και απο αυτο το λιγο δεν με εντυπωσιασε οπως πχ. ο 85ρης) αλλα ειναι πολυ πιο πρακτικος και με εξισου καλη (αν οχι καλυτερη) κατασκευη.

Δειγματα (της πλακας) λιγο αργοτερα, αν εχει σωθει κατι...

............
.....Δοκιμασα διαφραγμα 1,4 και 2,8 μονο και στη μηχανη ειχα προτεραιοτητα κλειστρου. ...
....Μήπως μιλάς για προτεραιότητα διαφράγματος;... Εσύ δεν χειριζόσουν το δακτυλίδι;
Ηλία, η μικρή μυωπία δεν είναι ικανή νομίζω να μας εμποδίσει να βλέπουμε μέχρι το σκόπευτρο. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το σκόπευτρο στη Κάνον αλλά τα πάντα συνηθίζονται!

Το δαχτυλιδι διαφραγματος εγω το αλλαζα χειροκινητα απο το φακο, στη μηχανη ρυθμιζα την ταχυτητα...αρα νομιζω, στην ουσια, ημουν σε φουλ μανιουαλ χειρισμο...

Τον δουλεύω, αλλά γενικά το καλοκαίρι δεν είναι η εποχή μου. Δεν αντέχω ούτε τη ζέστη, ούτε τις φωτιστικές συνθήκες. Πολύς ήλιος, φίλε μου !

Oι μονες που εστιασα καπως σωστα...

Αυτη νομιζω ειναι στο 1,4

imageview.php
[/URL][/IMG]

και το RAW http://www.mediafire.com/?44hbdc8c1fk4osg

και αυτη σε 2,8

imageview.php
[/URL][/IMG]

και το RAW http://www.mediafire.com/?3yew8zz99bsxicz

Last edited: