Samyang 85mm f/1.4 !

Μονο σε nikon εχει τσιπακι εστιασης... θα το εκανα τωρα αν ειχα το τσιπακι απο το ebay, αλλα δε προλαβαινω, φευγω για διακοπες (επλιζω)!
Oταν επισκεψω θα το ξανακοιταξω.

Απάντηση: Re: Samyang 85mm f/1.4 !

Εγώ γιατί νομίζω οτι υπάρχει και σε κάνον και τον έχει μάλιστα ο Τάσος?

Κανονικά βλακεία έκανα. Έπρεπε να πάρω τον κοινό για νίκον και να τον φορώ με αντάπτορα σε Canon και θα ήμουν άρχοντας. Τον φακό τον έχω 2 χρόνια παρά κάτι, με τον Ναθαναήλ πρέπει να ήμασταν από τους πρώτους κατόχους του στη χώρα μας (Οκτώβριος 09 εάν θυμάμαι)

Exei μεγαλη σημασια, στη Sony τουλαχιστον.
Πρωτον, γιατι στη sony εχεις focus confirmation στη φωτο αλλα και στο βιντεο (αναβει πρασινο λαμπακι οταν ειναι focus ).

Δευτερον, σε τετοια εστιακα μηκη, χρειαζεσαι οπωσδηποτε stabilizer (ειδικα στο βιντεο που μ ενδιαφερει) , και χωρις τσιπακι το σταβιλιζερ δεν λειτουργει (το ενσωματωμενο της Sony παντα)

Last edited:
Α, ρε Pentax... Είσαι χρόνια μπροστά...
Σκέτο καπάκι να βιδώσεις μπροστά, έχεις focus confirmation, stabiliser, Aperture priority... Απο την εποχή της Κ100 κιόλας.

Στους χειροκινητους δεν παιζεται η Πενταξ .
Λειτουργουν κανονικα με σταθεροποιηση , Αν αλλα και επιβεβαιωση εστιασης ακομα και βιδωτοι Μ42 του 1950-1960 οπως οι Sonnar,Flektogon με απλο ανταπτορα των 4-5 ευρω .
Και οι Σαμγιανγκ βεβαια , θα μπορουσαν να γραφουν Πενταξ επανω οσο αφορα την συμβατοτητα .