Σαν σήμερα πριν 33 χρόνια.

Που πήγαν αυτοί οι Ελληνες κι αυτή η Ελλάδα;Σαν να μην υπήρξαν ποτέ...

Re: Απάντηση: Σαν σήμερα πριν 33 χρόνια.

Που πήγαν αυτοί οι Ελληνες κι αυτή η Ελλάδα;Σαν να μην υπήρξαν ποτέ...

Σκόρπισαν στο Αιγαίο μαζί με την τέφρα αυτής της ανεπανάληπτης ντίβας.

Εδώ είναι οι Έλληνες, μόνο που κοιμούνται από ισχυρή δόση των τελευταίων δεκαετιών. Τώρα είναι η ευκαιρία για αφύπνιση. Έννοώ πολιτική αφύπνιση. Αυτήν χρειαζόμαστε πρώτα και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα. Λ.Σ.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά η γεννιά σας (από όσο εχω καταλάβει γύρω στα 45-50) είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή κατάντια με τις πράξεις και τις επιλογές της, οπότε το που πήγε εκείνη η Ελλάδα και εκείνοι οι Έλληνες είναι κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσετε εσείς!
Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι...και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, αλλά στη γεννιά σας, η οποία μας κληροδότησε το σημερινό χάλι και τρέχουμε και δεν φτάνουμε εμείς οι 25-30άρηδες...
Μεγάλη αδικία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λυπάμαι που το λέω, αλλά η γεννιά σας (από όσο εχω καταλάβει γύρω στα 45-50) είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή κατάντια με τις πράξεις και τις επιλογές της, οπότε το που πήγε εκείνη η Ελλάδα και εκείνοι οι Έλληνες είναι κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσετε εσείς!
Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι...και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, αλλά στη γεννιά σας, η οποία μας κληροδότησε το σημερινό χάλι και τρέχουμε και δεν φτάνουμε εμείς οι 25-30άρηδες...

Αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα, αλλά δεν είναι για εδώ..
Ανοιξε θέμα στην Επί Παντός, για τη συνέχεια..

Και κάτι ακόμη: Και εμείς στην ηλικία σου τα ίδια λέγαμε!

Last edited:

Δέχομαι απόλυτα τη ενοχή της γεννιάς μου και την συναισθάνομαι.
Εύχομαι επίσης οι νεώτεροι να βρείτε κάποιους τρόπους-εκτός της βίας-για να βελτιώσετε τα πράγματα για τα δικά σας παιδιά.
Όσο για το "τρέχουμε και δεν φτανουμε" ισχύει και για μας τους μεγαλύτερους που ακόμη είμαστε ενεργοί. Και είμαστε ενεργοί γιατί η σύνταξη που δεν τολμούμε να πάρουμε δεν θα φτάνει ούτε για τσιγάρα.
Εγώ είμαι βέβαια τυχερός γιατί το έχω κόψει.

Μιας κι απ' ότι βλέπω είμαστε συνομίληκοι, παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω.
Θυμάσαι τι έλεγες πριν 10-15 χρόνια (στην εφηβεία) ότι δε θα κάνεις και πόσα θα άλλαζες?
Εγώ θυμάμαι.
Εμείς δε βάλαμε νερό στο κρασί μας για κάποιες πολυτέλειες ή έστω για να συμβαδίσουμε με τους υπόλοιπους?
Δε βρίσκω δικαιολογία, οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω άλλους.

ps. άνοιξέ το στην Επί Παντός, είναι ωραίο θέμα...

Κι εμείς φταίμε φυσικά, που ακολουθήσαμε τον δρόμο που μας έδειξαν, που φοβηθήκαμε, συνηθίσαμε, συμβιβαστήκαμε και κάνουμε τα ίδια, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών δεν βαραίνει εμάς που γεννηθήκαμε σε ένα ήδη διαμορφωμένο έτσι περιβάλλον...
Δεν είχα σκοπό πάντως να χαλάσω το θέμα, με συγχωρείς κάπταιν, απλά εχθές αργά που το διάβασα με έπιασε ο πόνος μου και ήθελα να τα πω...

...Δεν είχα σκοπό πάντως να χαλάσω το θέμα, με συγχωρείς κάπταιν, απλά εχθές αργά που το διάβασα με έπιασε ο πόνος μου και ήθελα να τα πω...

Kανένα πρόβλημα!...Πραγματικά, να είσαι καλά και να δείς ένα κόσμο όπως τον
ονειρεύεσαι...

Last edited: