Θυμάμαι, καλοκαίρι του 1960 (Αύγουστος?) ήταν κι’ εγώ 14χρονος τότε, το γεγονός που συζητιόταν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η NORMA του Bellini με τη Κάλλας που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο. Μαέστρος Tullio Serafin σε πολύ προχωρημένη ηλικία και σκηνοθέτης ο μέγας Μινωτής. Ο θείος μου ο Αντρέας είχε εξασφαλίσει 2 εισιτήρια και εγώ πια πανηγύριζα και διαλαλούσα ότι θα παρίσταμαι στο μεγαλύτερο καλλιτεχνικό αλλά και κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Αμ δε!! Σε μια από τις πιο ξηρές περιοχές της Ελλάδας, την Αργολίδα, ξέσπασε μια μπόρα άνευ προηγουμένου αργά το απόγευμα. Βόρειο ευρωπαίες Κυρίες με μακριές τουαλέτες και ψηλά τακούνια τσαλαβουτούσαν στη λάσπη μουρμουρίζοντας.
Η παράσταση αναβλήθηκε και έχασα τη μοναδική μου ευκαιρία να Την ακούσω και να Την δω από κοντά.
Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μέρα που είναι
Και μερικές φωτογραφίες της εδω
http://sopranos.freeservers.com/marpics.htm
Ξεχνάς τη Casta Diva στη Νόρμα?Ποτέ δεν ξανακούσαμαι, ούτε πρόκειται μάλον κάτι τετοιο.Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά και ουσιαστικά μοναδικοί.
Έχω στην συλλογή μου άπαντα στο studio και τα περισσότερα ζωντάνα και live.
Δεν θα ξεχάσω πότε την πρώτη επαφή μου που ήταν η ακρόαση της Madama Butterfly στην Σκάλα του Μιλάνου υπό την διεύθυνση του Karajan. Η σπαραχτική άρια της Madama Butterfly, μου έφερε πραγματική ανατριχίλα. Η φωνή της, συνοδεία των εγχόρδων συνώνυμο του συναισθήματος. Απιστεύτο και μοναδικό.
Άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι η ερμηνεία της στο ρόλο της Manon Lescaut του Puccini. Αυτός ο ρόλος είναι η μόνη που μπόρεσε να δώσει όλες τις διαστάσεις του. Από την μωρή παιδούλα της 1ης πράξης ως την μοιραία Grand Diva par excelance της τελευταίας πράξης. Όλες οι υπόλοιπες ερμηνεύτριες ήταν μονοδιάστατες και εντελώς flat. Grand Divas από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο η Κάλλας είχε πληρότητα... Καμιά άλλη.
Ξεχνάς τη Casta Diva στη Νόρμα?Ποτέ δεν ξανακούσαμαι, ούτε πρόκειται μάλον κάτι τετοιο.
Ξεχνάς τη Casta Diva στη Νόρμα?Ποτέ δεν ξανακούσαμαι, ούτε πρόκειται μάλον κάτι τετοιο.
Με την Callas ειμαι προκατειλημένος.Δυσκολα ακούω με άλλην αυτά που έχει Ερμηνευσει πλήν τής Cotrubas στην Traviata και κάποιες ερμηνείες τής Tebaldi.
Και διασκεδάζω μέ τούς Εγγλέζους που θεωρούν την Sutherland σπουδαία,σέ ρόλους κυρίως Μελοδράματος.![]()
Θυμάμαι, καλοκαίρι του 1960 (Αύγουστος?) ήταν κι’ εγώ 14χρονος τότε, το γεγονός που συζητιόταν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η NORMA του Bellini με τη Κάλλας που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο. Μαέστρος Tullio Serafin σε πολύ προχωρημένη ηλικία και σκηνοθέτης ο μέγας Μινωτής. Ο θείος μου ο Αντρέας είχε εξασφαλίσει 2 εισιτήρια και εγώ πια πανηγύριζα και διαλαλούσα ότι θα παρίσταμαι στο μεγαλύτερο καλλιτεχνικό αλλά και κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Αμ δε!! Σε μια από τις πιο ξηρές περιοχές της Ελλάδας, την Αργολίδα, ξέσπασε μια μπόρα άνευ προηγουμένου αργά το απόγευμα. Βόρειο ευρωπαίες Κυρίες με μακριές τουαλέτες και ψηλά τακούνια τσαλαβουτούσαν στη λάσπη μουρμουρίζοντας.
Η παράσταση αναβλήθηκε και έχασα τη μοναδική μου ευκαιρία να Την ακούσω και να Την δω από κοντά.
Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μέρα που είναι
Και μερικές φωτογραφίες της εδω
http://sopranos.freeservers.com/marpics.htmhttp://sopranos.freeservers.com/marpics.htm
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.