Sansui 701 series

Jeen

New member
26 February 2014
7
Όπως έγραψα και στο νήμα καλωσορίσματος, θα ήθελα να πάρω πληροφορίες σχετικά με τα μηχανήματα που έχω, μιας και δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά.
Το σύστημα που έχω αποτελείται από έναν ενισχυτή Sansui AU-X701, ένα cd-player Sansui CD-X701, ραδιόφωνο deck TU-X701, equalizer Sansui SE-99 και ένα πικαπ Thorens TD-160. Τα ηχεία που έπαιζαν μαζί τους ήταν ένα ζεύγος Dynasonic DG11. Τα μηχανήματα έχουν να παίξουν για πάνω από 10 χρόνια και τα ηχεία είναι καμμένα. Λόγω του ότι θα φύγω από το πατρικό μου σπίτι θα τα πάρω στο καινούργιο που ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι περίπου 50τμ. Και εδώ ξεκινάνε οι ερωτήσεις. Είναι καλά τη σήμερον ημέρα ,από άποψη χαρακτηριστικών τα παραπάνω; Τι service απαιτείται να τους κάνω; Τα ηχεία αξίζει να επισκευαστούν ή να πάω σε καινούργια; Αν ναι, έχετε να προτείνεται ζευγάρια ιδανικά για τον ενισχυτή και τον χώρο; Στο πικαπ για να έχω το βέλτιστο αποτέλεσμα από ηχητικής άποψης, τι βελόνα και κεφαλή θα χρειαστώ; Συγγνώμη που πλατιάζω τόσο πολύ και καταλαβαίνω ότι οι απαντήσεις θα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες αλλά είμαι νέος στο χώρο και συνεπώς χωρίς γνώσεις επί του αντικειμένου. Κάθε πρόταση-βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά )

Ενισχυτής, ραδιο και πικαπ μια χαρα. Μπορεις να βρεις το manual του ενισχυτη σου εδω .

Μπορει και να μην θελουν καν service. Ισως καποιοι πυκνωτές.

Το equalizer θα το αφαιρούσα εντελώς.

Τι κεφαλή και βραχίωνα εχει πανω το Thorens ?

Αν θες ανέβασε φωτο.

Και φυσικά, ποσα χρήματα εχεις κατα νου για ηχεία? (μην διανοηθεις να κανεις service)

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να τα βγάλω φωτογραφία, με την πρώτη ευκαιρία όμως θα ανεβάσω. Κεφαλή και βραχίονας, ιδέα δεν έχω, θα τα κοιτάξω και αυτά και θα σας πω. Θέλω κάτι αξιοπρεπές, οπότε θεωρώ ότι με 3-4k Ε μπορώ να έχω κάτι τέτοιο.

Με 3000-4000 μπορείς να έχεις κάτι εντελώς αξιοπρεπές,εννοείται.
Έτσι κι αλλιώς ενισχυτής και πηγή,υπάρχει.
θα μπορούσες να μας περιγράψεις λίγο τον χώρο;(Διαστάσεις,επίπλωση,θέση που σκοπεύεις να εγκαταστήσεις το σύστημα,κλπ..)
Μουσικές προτιμήσεις-εντάσεις;
(Μιας και είσαι καινούργιος στον χώρο,θα σου πρότεινα να μεταφέρεις εδώ την όποια πρόταση σου γίνει,είναι καλό να έχεις την γνώμη πολλών.)

Last edited:
Εγώ απο όλα αυτά,θα κράταγα τον ενισχυτή (στα σίγουρα),και το CD-Player με το ράδιο. Για εμένα αξίζουν 1 δεύτερη ευκαιρία...ειδικά ο ενισχυτής!!!
Το θέμα είναι να βρείτε ηχεία να καλύψετε τον χώρο σωστά,και να γίνει σωστό ''πάντρεμα'' με τα μελλοντικά ηχεία.

Φιλε μου με 3-4Κ και έξυπνες κινήσεις κανεις πολυ καλο hifi συστημα.

Βεβαια δεν πρεπει να τα δωσεις ολα αυτα για ηχεια, γιατι το υπόλοιπο συστημα σου δεν θα ειναι ισορροπημένο. Αν ομως σε βάθος χρόνου εχεις αυτο το ποσο στο μυαλο, θα ελεγα οτι 2Κ για ηχεία ειναι μια εξαιρετική αρχη.

Θα ελεγα (μια που και εσυ αναγνωρίζεις την οποια ελειψη γνωσεων σου στον τομεα) να μην αγοράσεις τπτ για λιγο καιρο, πέραν ισως των ηχειων που εχεις αναγκη και εφόσον επιβεβαιώσεις οτι τα λοιπά μέροι δουλευουν. Κανονας ειναι (κατ εμέ) do it right the first time.

Ο χώρος είναι λίγο πολύπλοκος. Τι εννοώ. Είναι ενιαίος με δύο μεγάλα ανοίγματα. Ο κεντρικός χώρος είναι ένα σαλόνι 32τμ σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμο. Αν το δούμε από κάτοψη στα αριστερά του περίπου στη μέση υπάρχει άνοιγμα 2,4 μέτρα που επικοινωνεί με κουζίνα τραπεζαρία 28τμ. Στα δεξιά υπάρχει άνοιγμα 3 μέτρα που επικοινωνεί με χώρο 15τμ και υπάρχει ένα υποτυπώδες χώρισμα με ένα παραβάν. Όπως βλέπετε ουσιαστικά είναι ένας χώρος. Στο σαλόνι λοιπόν περίπου στην αρχή των ανοιγμάτων υπάρχει γωνιακός καναπές και πίσω του μια σύνθεση (χαμηλό έπιπλο και από επάνω ράφια) όπου εκεί πρόκειται να τοποθετηθούν τα μηχανήματα. Γενικά τώρα βρίσκομαι και σε αναζήτηση επίπλων και όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο.

Εννοείται πως θα το ψάξω αρκετά το θέμα και δεν βιάζομαι. Και επειδή το ποσό είναι σημαντικό δεν θέλω σε καμία περίπτωση να καταλήξει στα σκουπίδια. Απλά για αρχή θα ήθελα να μου πείτε τι χαρακτηριστικά προτείνετε να έχουν τα ηχεία για να μπορέσω να βρώ κάποια μοντέλα που θα πληρούν αυτές τις προδιαγραφές και να πάω να τα ακούσω σε κάποιο κατάστημα )

Ουσιαστικά δηλαδή είναι σαν σταυρός με ασύμμετρα άκρα.
Το σύστημα θα τοποθετηθεί στο επάνω μέρος του;

Μεγάλος ο χώρος βέβαια,η ευαισθησία των ηχείων θα παίξει ρόλο.
Αυτό που θέλω να καταλάβω,είναι το αν θα υπάρχει συμμετρία ή όχι ώστε να μην μπει στην εξίσωση κάτι που αν διέγειρε πολύ τον χώρο θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Μουσικές και εντάσεις δεν μας είπες.

Στο κάτω θέλω να το τοποθετήσω, πίσω από τον καναπέ. Μουσικές επιλογές...χμμμ όλα τα είδη με έμφαση στη house, jazz και hard rock. Και δυνατά. Όχι να μην μπορείς να το αντέξεις αλλά τόσο όσο να το αντέχω και να το ακούω καθαρά και ποιοτικά. Με τον όρο συμμετρία εννοείς την τοποθέτηση των ηχείων;

Απάντηση: Re: Sansui 701 series

Στο κάτω θέλω να το τοποθετήσω, πίσω από τον καναπέ. Μουσικές επιλογές...χμμμ όλα τα είδη με έμφαση στη house, jazz και hard rock. Και δυνατά. Όχι να μην μπορείς να το αντέξεις αλλά τόσο όσο να το αντέχω και να το ακούω καθαρά και ποιοτικά. Με τον όρο συμμετρία εννοείς την τοποθέτηση των ηχείων;

Ναι,αυτό εννοώ.
Το αν θα 'βλέπουν' συμμετρικό χώρο μπροστά τους δηλαδή.
Με τα είδη που ακούς (κι εγώ κάποια απ' αυτά) χρειάζεσαι ηχείο ευαίσθητο και γεμάτο.
Εγώ θα πρότεινα να μην κοιτάξεις καθόλου κάτω από 91 ευαισθησία και τουλάχιστον 8ιντσες μονάδες στα χαμηλά.
Αυτά για την επάρκεια.Για τις χροιές και το τιουνάρισμα θα μιλήσει αποκλειστικά το γούστο και η τσέπη σου.

Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις την αναζητηση ηχειων (πολυ θετικο το οτι δεν βιαζεσαι...),χωρις τον περιορισμο του ενισχυτη σου. Γιατι να παρεις ενα λιγοτερο ικανο ηχειο για τον χωρο σου και τα γουστα σου,οταν μπορεις να παρεις τα ηχεια που σου αρεσουν και καποια στιγμη στο μελλον αναβαθμιζεις τον ενισχυτη σου και προσθετεις και ενα dac. Χωρις μουσικη δεν θα μεινεις,αφου ενισχυτη εχεις. Ηχεια δεν θα σου προτεινω,γιατι αυτα που αρεσουν σε μενα,δεν ''καθονται'' σε σαλονι,ομως θα σου πω πως μεγαλο ηχειο=μεγαλος ηχος. Ακου οσα περισοτερα μπορεις,κρατα τις σημειωσεις σου,κατεληξε σε δυο τρια και κατοπιν απαιτησε να τα ακουσεις στον χωρο σου,γιατι ο χωρος ειναι ισως η πιο ''κρισιμη συσκευη''. Καλη επιτυχια στην αναζητηση και καλες αγορες:)