Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Dalgren

New member
13 December 2008
22
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι κανινούργιος στο CLUB και έχω έναν Sansui au-d11(του 1983).
Ο ενισχυτής έχει ένα κύκλωμα προστασίας που πρέπει να αναβοσβήνει για περίπου 7-8 δεύτερα και μετά ακουγόταν ένα "κλικ" και μπορούσα να ακούσω ήχο.
Δυστυχώς, έχει κάποια βλάβη και τώρα αναβοσβήνει το κύκλωμα όταν ανάβω τον ενισχυτή αλλα δεν σταματάει μετά απο 7-8 δεύτερα και δέν ακούω το "κλικ".
Επίσης έχω προβλήματα με τα ποτενσιόμετρα(δεν παίρνει σπρευ).

Ξέρετε κάποιον καλό ηλεκτρονικό στον οποίο μπορώ να μιλήσω?
Αξίζει τον κόπο?

Ευχαριστώ

ΚΑΤΣΙΠΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ 5 (ΑΠΟ Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ15 ΚΑΝΗΣ ΔΕΞΙΑ). ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΠΡΩΤΑ. 2106458380 ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ. ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΤΟ AVCLUB. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Ο ενισχυτης αυτος στα νειατα του ''πεταγε'':grinning-smiley-043
Το αν αξιζει να τον επαναφερεις η οχι ( εγω προσωπικα θα τον ξανανιωνα...) ,ειναι κατι το οποιο θα αποφασισεις αφου μαθεις το κοστος τοσο της επισκευης του,οσο και της ( γιατι οχι?) αναβαθμισης του. Αν εισαι απο Αθηνα,να τον φερεις να τον δω. Καλημερες-bye-

verifier%20cc%20et%20biais%20current023.JPG

εδω θα βρεις καμμια 40αρια φωτο του μηχανηματος

http://picasaweb.google.com/terii.tauaroa/CcAndBiaisCurrent#5167505628437300098

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ?

Ναι, αυτός ειναι.
Ο πατέρας μου τον είχε πάρει στην Αμερική το 1983 και μου λεει οτι ήταν ακριβός μηχάνημα τότε.
Κατασκευαστικά είναι καλός(ασήκωτος είναι!) αλλά θα μιλήσω με τον κύριο να δούμε τη χρειάζεται.
AUDIOJ, ευχαρίστως να τον δείς, αλλά πρέπει να τον φτιάξω πρώτα.
:)

Απάντηση: Re: Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Ναι, αυτός ειναι.
Ο πατέρας μου τον είχε πάρει στην Αμερική το 1983 και μου λεει οτι ήταν ακριβός μηχάνημα τότε.
Κατασκευαστικά είναι καλός(ασήκωτος είναι!) αλλά θα μιλήσω με τον κύριο να δούμε τη χρειάζεται.
AUDIOJ, ευχαρίστως να τον δείς, αλλά πρέπει να τον φτιάξω πρώτα.
:)

:flipout::flipout::flipout:Το να τον δω πηγαινε στο να στον φτιαξω!:flipout::flipout::flipout: Η αληθεια βεβαια ειναι,πως ετσι οπως το εγραψα,μαλλον δικιο εχεις που δεν καταλαβες καλα! Οπως και ναχει παντως,οπου και αν αποτανθεις,θεωρω πως καλο θα ειναι να τον επαναφερεις και θα σε ανταμειψει:grandpa:Καλη συνεχεια-bye-

Καλησπέρα σε όλους.
Ο ενισχυτής έχει ένα κύκλωμα προστασίας που πρέπει να αναβοσβήνει για περίπου 7-8 δεύτερα και μετά ακουγόταν ένα "κλικ" και μπορούσα να ακούσω ήχο.
Δυστυχώς, έχει κάποια βλάβη και τώρα αναβοσβήνει το κύκλωμα όταν ανάβω τον ενισχυτή αλλα δεν σταματάει μετά απο 7-8 δεύτερα και δέν ακούω το "κλικ".

Αξίζει τον κόπο?

Ευχαριστώ

Καλοσήρθες στην παρέα...

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έγραψες το πρώτο σου post, μπήκα στον πειρασμό να σου στείλω προσωπικό μήνυμα και να σου ζητήσω να τον αγοράσω όπως είναι, αλλά δεν μου πάει.

Κάνε ότι μπορείς για να φτιάξεις τον ενισχυτή σου, γιατί για να τον αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχο σήμερα, πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα. Υπάρχουν συμφορουμήτες που έχουν Sansui και άλλους καλούς ενισχυτές αυτής της εποχής και παλαιότερους ακόμα και δεν τους αλλάζουν με τίποτα. Η αναλογική τεχνολογία είναι σχετικά στάσιμη, οπότε οτιδήποτε ήταν πολύ καλό τότε, είναι εξίσου καλό και σήμερα.

http://www.sansui.us/AU-D11.htm

Και αν ήμουν στην θέση σου, δεν θα πείραζα τίποτα εσωτερικά. Θα τα άφηνα όλα τα ίδια, εκτός από το σημείο που έχει χαλάσει φυσικά. Ο ενισχυτής είναι πάρα πολύ καλός. -bye-

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.

Αξίζει τον κόπο?

Ευχαριστώ
φιλε καλως ορισες ,ειμαι και εγω της γνωμης να κρατησεις το μηχανημα γιατι για να αγορασεις κατι τετοιο σημερα σιγουρα θελεις πανω απο 1500 και ευρω ,με καποιες μικρης εκτασης επεμβασεις ομως ,το προβλημα με το κυκλωμα προστασιας ειναι επισκευασιμο με λιγα λεφτα μαλλον καποιο ολοκληρομενο του κυκλωματος σταθεροποιησης χρειαζεται αντικατασταση ,ειχα καποτε ενα τετοιο προβλημα με εναν kenwood δεκαετιας του 80 καιτο ελυσα με ελαχιστα χρηματα,επι πλεον ομως θα πρεπει να αντικατασταθουν και οι πυκνωτες στην εξοδο με νεους ,λογω του πολυκαιρισμου θα εχει πεσει η αποδοση τους δεν στοιχιζει πολυ.
παντως το μηχανημα αξιζει προσοχης,ευχομαι να βρεις λυση γρηγορα.

H sansui εκείνη την εποχή έφτιαχνε τρομερά μηχανήματα και γι αυτό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό του τσάμπα – χάλια που έγινε τις μόδας εκείνη την εποχή προφανώς αξίζει να τον φτιάξεις σε όποιον από εμάς που κάνουμε service και το κόστος σίγουρα θα είναι μικρό.

Στις προδιαγραφές του λέει:
1. Slew Rate: 250 V/usec
2. Intermodulation Distortion (60Hz : 7kHz = 4:1 SMPTE method): less than 0.005% at or below rate min. RMS power output

ΑΝ δεις κάποιον ενισχυτή σήμερα να τα αναφέρει αυτά στις προδιαγραφές του, πρέπει να δώσεις πολλά, πάαααρα πολλά χρήματα για να τον αποκτήσεις και ΑΝ υπάρχει κάποιος φυσικά.....

Οπως σου ειπαν ολοι δεν πεταμε μηχανηματα αυτης της εποχης και ποιοτητας. Κακα τα ψεματα, δεν τα φτιαχνουν πλεον οπως τοτε (οι πιο πολλοι δηλαδη γιατι καποιοι ακομα συνεχιζουν να τα κανουν καλα) -bye-

Στις προδιαγραφές του λέει:
1. Slew Rate: 250 V/usec
2. Intermodulation Distortion (60Hz : 7kHz = 4:1 SMPTE method): less than 0.005% at or below rate min. RMS power output

ΑΝ δεις κάποιον ενισχυτή σήμερα να τα αναφέρει αυτά στις προδιαγραφές του, πρέπει να δώσεις πολλά, πάαααρα πολλά χρήματα για να τον αποκτήσεις και ΑΝ υπάρχει κάποιος φυσικά.....

Στο ακουστικό φάσμα δεν χρειάζονται πάνω από 10V/μsec.

Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα μονο που σε εμενα παιζει κανονικα για μερες αλλα οταν το πιασει μου σπαει τα νευρα να ανοιγοκλεινει.
Ειναι τις ιδιας περιπου φουρνιας του 80 και συγκεκριμενα ο sansui E-750.
Τι λετε ? Στην διευθυνση που γραψατε να απευθυνθω?
Εδω φωτος του ενισχυτη.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35229

(Εχω και εναν λαμπατο του 1958 sansui που πρεπει να ειναι απο τα πρωτα μοντελα τους και παιζει ακομη μια χαρα.)

Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα μονο που σε εμενα παιζει κανονικα για μερες αλλα οταν το πιασει μου σπαει τα νευρα να ανοιγοκλεινει.
Ειναι τις ιδιας περιπου φουρνιας του 80 και συγκεκριμενα ο sansui E-750.
Τι λετε ? Στην διευθυνση που γραψατε να απευθυνθω?
Εδω φωτος του ενισχυτη.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35229

(Εχω και εναν λαμπατο του 1958 sansui που πρεπει να ειναι απο τα πρωτα μοντελα τους και παιζει ακομη μια χαρα.)
ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΣΕ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΤΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ.