Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Χμμμμ....
Π.χ στα 250W @ 8ohm χρειαζομαστε τουλαχιστο 5.61V/μsec για αποκριση μεχρι 20Κ μονο.

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Λόγο της πολυπλοκότητας των μουσικών ηχιτικών κυμάτων, πρέπει να είναι πολύ παραπάνω. Το βιβλίο στο link κάτω, λέει ότι αυτό το νούμερο πρέπει να το πολαπλασιάσεις με το 8 για να βρείς πόσο πρέπει να είναι το ελάχιστο. Αλλά και πάλι. Και με γαϊδούρι μπορώ να πάω Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αλλά θα προτημήσω το αυτοκίνητο, ή το αεροπλάνο. Η ταχύτητα ακούγεται και φυσικά στοιχίζει...

http://books.google.com/books?id=nI...&hl=en&sa=X&oi=book_result&resnum=1&ct=result

Last edited:
νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση αφ'ενος μεν ο γρηγορος ενισχυτης κανει να φαινεται ο ηχος <καθαρος> με σαφες το περιγραμμα γυρω απο τα οργανα γιατι <ξεπεταει> το σημα γρηγορα και <παραλαμβανει > τροπος του λεγειν το επομενο ,ομως και το λεω απο καθαρα προσωπικη εμπειρια δινει μια υφη <κλινικη> θα ελεγα στον ηχο μια ψυχραδα με εναν καπως <κρυο> χαρακτηρα διοτι κατα την γνωμη μου μαλλον αποκοπτει καπως νωρις το σημα απο το επομενο στερωντας του πιθανον καποιες αρμονικες ουρες και το λεω αυτο οπως σας ειπα απο προσωπικη εμπειρια σαν κατοχος ενος kenwood ka-70 της δεκαετιας του 80 ο οποιος φημιζοταν και αυτος για την ταχυτητα του δηλ το slew rate
τωρα βεβαια αυτο εγκειται και στο προσωπικο γουστο του καθε ενος .

Θα συμφωνήσω εν μέρη (κατά την γνώμη μου πάντα και από προσωπική εμπειρία). Ο γρήγορος ενισχυτής είναι "ψυχρός", αλλά και ποιό φυσικός παράλληλα. Πιστεύω ότι δεν στερεί καμία αρμονική. Δε θα περάσει κάτι ποιό γρήγορα, ούτε θα στερήσει κάτι από την μουσική, απλά έχει την δυνατότητα να περάσει με ότι ταχύτητα χρειάζετε-απαιτεί το εκάστοτε κομμάτι μουσικής με αποτέλεμα να μην μπουκώσει τίποτα και να ακούς περισσότερα πράγματα.

Το ότι μπορεί να τρέξει με 250V/μs, δεν σημαίνει ότι θα έχει πάντα αυτή την ταχύτητα. Το εκάστοτε κομμάτι θα του υπαγορέυσει πόσο θα τρέξει. Απλά δεν θα έχει περιορισμό.

Επιδή τα καινούρια αυτοκίνητα μπορούν να τρέξουν με 180χλμ/ώρα, δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους τρέχουν τόσο μέσα στο κέντρο της πόλης που ζούν. Απλά έχουν την δυνατότητα, ανάλογα με τις συνθήκες, να το κάνουν.

Πρώτον, να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια.
Κατάλαβα οτι αξίζει να επισκευαστεί.
Οσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ομολογώ οτι σας έχασα αρκετά γρήγορα με slew rates, harmonic distortion etc.:smile:

Τώρα όμως μου κινήσατε το ενδιαφέρον και εκτός απο την επισκευή του ενισχυτή ,θα ήθελα να αναβαθμίσω και τα ηχεία του συστήματος.

Είναι KEF 103.2 του 1983(υποτίθεται καλά και αυτά τότε:grandpa:).

Καταλαβαίνω λόγω των πολλών ετών να έχουν χάσει την ελαστικότητα τους και να θέλουν αντικατάσταση.

Μπορείτε να προτείνετε ένα καλό ζευγάρι ηχείων που να ταιριάζουν με τον ενισχυτη?

Ευχαριστώ και πάλι.

Εγώ δεν θα πέταγα ένα τέτοιο ιστορικό κομμάτι.
Αν έχουν φαγωθεί οι αναρτήσεις των μεγαφώνων από το χρόνο αλλάζουν ευκολα.

Εγω στη θέση σου θα κοιτούσα να πάρω ένα πολύ καλό subwoofer για να καλύψω την περιοχή κάτω από τα 50Hz.

Καλές γιορτές -bye-

Απάντηση: Re: Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Ναι, αυτός ειναι.
Ο πατέρας μου τον είχε πάρει στην Αμερική το 1983 και μου λεει οτι ήταν ακριβός μηχάνημα τότε.
Κατασκευαστικά είναι καλός(ασήκωτος είναι!) αλλά θα μιλήσω με τον κύριο να δούμε τη χρειάζεται.
AUDIOJ, ευχαρίστως να τον δείς, αλλά πρέπει να τον φτιάξω πρώτα.
:)

Ενννοείται ότι πρέπει να τον φτιάξεις! Δεν χωράει συζήτηση όποιο κι αν είναι το κόστος!
Μην τυχόν και τον πετάξεις!
Αν αποφασίσεις να το πετάξεις να μού πεις πού... ;)

Θα συμφωνήσω εν μέρη (κατά την γνώμη μου πάντα και από προσωπική εμπειρία). Ο γρήγορος ενισχυτής είναι "ψυχρός", αλλά και ποιό φυσικός παράλληλα. Πιστεύω ότι δεν στερεί καμία αρμονική. Δε θα περάσει κάτι ποιό γρήγορα, ούτε θα στερήσει κάτι από την μουσική, απλά έχει την δυνατότητα να περάσει με ότι ταχύτητα χρειάζετε-απαιτεί το εκάστοτε κομμάτι μουσικής με αποτέλεμα να μην μπουκώσει τίποτα και να ακούς περισσότερα πράγματα.

Το ότι μπορεί να τρέξει με 250V/μs, δεν σημαίνει ότι θα έχει πάντα αυτή την ταχύτητα. Το εκάστοτε κομμάτι θα του υπαγορέυσει πόσο θα τρέξει. Απλά δεν θα έχει περιορισμό.

Επιδή τα καινούρια αυτοκίνητα μπορούν να τρέξουν με 180χλμ/ώρα, δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους τρέχουν τόσο μέσα στο κέντρο της πόλης που ζούν. Απλά έχουν την δυνατότητα, ανάλογα με τις συνθήκες, να το κάνουν.

Είσαι πολύ σωστός και έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτά που λες.
Μόνο όποιος έχει ακούσει τέτοιον ενισχυτή Kenwood KA-907, Sansui AU-X1 κλπ. μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει slew rate.

Επειδή η Ferrari έχει 4,5 sec τα 0-100kmh δεν σημαίνει ότι θα επιταγχύνεις σε κάθε ξεκίνημα και σε κάθε φανάρι με αυτό τον ρυθμό...
Οποιος έχει όμως οδηγήσει τέτοιο αυτοκίνητο τότε μόνο μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει επιτάγχυνση, έστω κι αν ξεκινάει με νορμάλ ρυθμό.

Re: Απάντηση: Re: Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Ενννοείται ότι πρέπει να τον φτιάξεις! Δεν χωράει συζήτηση όποιο κι αν είναι το κόστος!
Μην τυχόν και τον πετάξεις!
Αν αποφασίσεις να το πετάξεις να μού πεις πού... ;)

Καλά δεν σου φτάνει ο Kenwood?? Εμείς τίποτα ε? :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Sansui au-d11: σερβις ή πέταμα?

Είσαι πολύ σωστός και έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτά που λες.
Μόνο όποιος έχει ακούσει τέτοιον ενισχυτή Kenwood KA-907, Sansui AU-X1 κλπ. μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει slew rate.

Επειδή η Ferrari έχει 4,5 sec τα 0-100kmh δεν σημαίνει ότι θα επιταγχύνεις σε κάθε ξεκίνημα και σε κάθε φανάρι με αυτό τον ρυθμό...
Οποιος έχει όμως οδηγήσει τέτοιο αυτοκίνητο τότε μόνο μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει επιτάγχυνση, έστω κι αν ξεκινάει με νορμάλ ρυθμό.

Το link παρακάτω, έχει κάποια κομμάτια που τα αφιερώνει στο slew rate και εξηγεί με ποιό τρόπο επιτυγχάνουν σήμερα οι κατασκευαστές μεγάλες ταχύτητες (φυσικά είναι και ποιό φτηνός). Για όποιον ενδιαφέρεται φυσικά.

http://www.yamahacommercialaudio.co..._documents/010_english/105_amp_whitepaper.pdf

Εχω τον KENWOOD KA-907 και εχω ακουσει και τον Sansui τον AU-X1 οποτε θες να τον ξεφορτωθεις εγω τον αγοραζω για 2ο.
Περα απο την πλακα ομως το μηχανακι ειναι θεϊκο και μην το αλλαξεις.....
Εχω και accuphase (τον 211) αλλα σαν τον KENWOOD δεν παιζει...

O SANSUI paradothike sta xeria tou filou AudioJ kai molis ton dei tha mou pei ti exei kai pos proxorame.
Tha enimeroso molis exo nea.
Kali Protoxronia!

Δηλαδή τώρα που μου χάλασε ο τελικός μου μήπως να επαναφέρω στο σύστημα έναν ολοκληρωμένο sansui του 86 (ΑUG -77X) και να ησυχάσω?

Το προφανές. Βάζεις πάνω τον Sansui και αν σου αρέσει αυτό που ακούς τον κρατάς. Αλλιώς ρωτας πόσο πάει η επισκευή του τελικού και αν αξίζει τον κόπο τονεπισκευάζεις.

O SANSUI paradothike sta xeria tou filou AudioJ kai molis ton dei tha mou pei ti exei kai pos proxorame.
Tha enimeroso molis exo nea.
Kali Protoxronia!

Προχωραει... Σημερα τον εβαλα να δουλεψει ''παρανομως'' . Ο ηχος του παιδια ειναι αξιοζηλευτος πραγματικα,εως προκλητικα καλος,ακομα και με τα σημερινα δεδομενα. Τον εκτιμω και τον σεβομαι σαν κατασκευη και αυριο λεω να ανεβασω και καμια φωτο απο την ομολογουμενως δυσκολη ''εγχειρηση''. Δεν ''πετιονται'' αυτα τα μηχανηματα,αφου ειναι σε θεση να ντροπιασουν πααααρα πολλα καινουργια και ηχηρα μηχανηματα. Μπραβο στην Sansui -bye-

Δηλαδή τώρα που μου χάλασε ο τελικός μου μήπως να επαναφέρω στο σύστημα έναν ολοκληρωμένο sansui του 86 (ΑUG -77X) και να ησυχάσω?

Είναι αυτός;

Παρόλο που το '86 είχε πλέον περάσει η "χρυσή" εποχή της Sansui και είχαν αρχίσει να κάνουν κάποιες "εκπτώσεις" στην ποιότητα κατασκευής για βάλτον πάλι επάνω να παίξει. Κάτι μού λέει ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα....

Attachments

• AUG77XII_00002.jpg
    AUG77XII_00002.jpg
    42.2 KB · Views: 53
Επειδη βλεπω υπαρχουν πολλοι γνωστες του αντικειμενου μπορει καποιος να παραθεσει μια λιστα με αξιολογους παλιους ενισχυτες σαν τους παραπάνω που αξιζει καποιος να ψαξει να βρει?

Και μια απορια: Οι ενισχυτες αυτης της κατηγοριας-ηλικιας συνδεονται με cd player (απο τις ειδοδους tape ισως)?, η αλλη πηγη που εχει αναλογική εξοδο?

Ρε παιδιά,στο παρελθόν απο τα χέρια μου έχουν περάσει πολλοί Sansui κι όχι μόνον.Εζησα με αυτούς για χρόνια.

Μην τρελλάνεστε,καλοφτιαγμένα και καλόηχα μηχανήματα,αλλά ποτέ δεν ήταν η αφρόκρεμα των ενισχυτικών,όπως π.χ τα αντίστοιχα Luxman.Για να γίνει πιό κατανοητό,κανένας,ακόμα κι απο ακριβότερους Sansui απο τον AU-D11,δεν έπαιζε καλύτερα απο τους ολιγόβατους Audiolamp 8000A και τον Cyrus II/PSX,που τους διαδέχθηκαν στο ράκ μου...

Αλλο άν θέλετε,να τους κρατήσετε ή να αποκτήσετε κάποιο κομμάτι για συναισθηματικούς λόγους.