Sardonic Blues

Τα ορφανά τού Tom Waits είναι γνήσια τέχνη.Αυτό που γράφει ο Κώστας για ´εκτός χρόνου τραγούδια´,θά τόλεγα ´τραγούδια με μνήμη´.Ειναι σάν κάποια πρόσωπα ,πού δεν έχουν σχέση με αυτό που λέμε κλασσική ομορφιά ,αλλά κουβαλάνε μνήμη .Και θές δεν θές πέφτει το βλέμμα πάνω τους.
Γι´αυτό προσωπικά έχω πάψει ναχω αγωνία για οποιαδήποτε´ πρωτοπορία´και οτιδήποτε ´νεωτεριστικό´.Μεγάλωσα πιά για να ψάχνω καινούρια χρωματιστά γλυφιτζούρια που μόλις φύγει η ζάχαρη ,απο κάτω μένει όλο το συνθετικό κατασκευασμα.
Οτι έρχεται ,έρχεται στην ώρα του.Η καλή μουσική είναι τόση πολλή,που μάς βρίσκει αυτή,όταν πρέπει.Δεν χρειάζεται να τρέχουμε διαρκώς απο πίσω κυνηγώντας την ουρά μας.
Υ.Γ
Μονον στην κλασσική ακόμα μαθαίνω.Εχει τόση ελευθερία που χρειάζονται δυό ζωές για να νοιώσεις επαρκής.Και δευτερευόντως στην καλή jazz.

ρε σεις , αυτός έχει βγάλει κι ένα δίσκο ωραίο .Mule Viariations. Μπηφχαρτικός μέχρι το μεδούλι βεβαίως , αλλά εφάμιλλος . Thanx Κώτσο;)

Βέβαια για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις , θα πρέπει να πω ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα έδινα λεφτά για να αγοράσω δίσκο του ( ειδικά μετά το πατατράκ του Real Gone) . Απλώς από τους 4 τελικώς δίσκους του που έχω πλέον ακούσει ( Rain Dogs , Mule Variations , Frank's Wild Years , Real Gone ) μπορώ να πω ότι τα δύο πρώτα ακούγονται , ενώ τα άλλα δύο μπαίνουν στην κατηγορία unlistenable ( για μένα φυσικά )

Re: Απάντηση: Sardonic Blues

ρε σεις , αυτός έχει βγάλει κι ένα δίσκο ωραίο .Mule Viariations. Μπηφχαρτικός μέχρι το μεδούλι βεβαίως ,

Δε βαριέσαι βρε Ντοκ - πάλι εσύ έχεις δίκιο: ό τι καλό, πάντα απ τα 70ς ξεκινάει ή εκεί παραπέμπει :flipout: :flipout:

Μακραν ο δισκος της χρονιας και ο αντιπροσωπευτικοτερος δισκος του Waits μαζι με την τριλογια. Το παραδοξο κλεισιμο του δισκου με το σουπερμαρκετ (unlisted track no.20 της limited edition) ανθολογια δισκογραφιας. Μεγαλος παραμυθας ο Waits(κυριολεκτω).

Παρατηρω εντουτοις οτι το What keeps mankind alive (πρωτο κομματι, τριτο CD) και Heigh Ho (τριτο κομματι, τριτο CD) δεν ειναι ακριβως "Orphans", εχουν κυκλοφορησει παλαιοτερα σε δυο δισκους "various artists" παραγωγης του ιδιοφυους Hall Willner (βλ. και νημα ΚΛ περι Rogue's Gallery), το πρωτο απ'το LOST IN THE STARS - The Music of Kurt Weil και το δευτερο απ'το STAY AWAKE - Various Interpretations of music from vintage Disney films. To Heigh Ho ειναι το εμβατηριο των Νανων απ'τη Χιονατη και τους 7 Νανους.

Εαν δεν εχετε ακουσει τους παραπανω δισκους σπανιας ομορφιας η αγορα και των τριων ειναι η αγορα της ...5ετιας. Το δε STAY AWAKE ειναι το καταλληλοτερο fit διαθεσης για τις τρεχουσες χρονιαρες μερες.

LOST IN THE STARS (1985):
"Mahoganny songspiel" - Steve Weisberg
"The ballad of Mac the Knife" - Sting/David Mulldowney
"The Cannon song" - Fowler brothers
"Ballad of the soldier's wife" - Marianne Faithful/Chris Spedding
"Johnny Johnsons medley" - Van Dyke Parks
"The great hall" - Henry Threadgill
"Alabama song" - Ralph Schuckett
"Youkali Tango" - Armadillo string quartet
"Der Kleine Leutnant des Lieben Gottes" - John Zorn
Johnny's speech" - Van Dyke Parks
"September Song" - Lou Reed
"Lost in the Stars" - Carla Bley
"What keeps mankind alive" - Tom Waits
"Klops Lied" - Elliott Sharp
"Surabaya Johnny" - Dagmar Krause
"Oh heavenly salvation" - Aaron Neville/Mark Bingham/J.Adams
"Call from the Grave" - Todd Rundgren
"Speak Low" - Charlie Haden
"In no man's land" - Van Dyke Parks

STAY AWAKE (1988):
"Hi diddle dee dee" - Ken Nordine/Bill Frissel/Wayne Horvitz
"Little April Shower" - Natalie Merchant
"I wanna be like you" - Los Lobos
"Heigh Ho" - Tom Waits
"Stay Awake" - Suzanne Vega
"Little Wooden Head" - Ken Nordine/Bill Frissel/Wayne Horvitz
"Blue shadows on the trail" - Syd Straw
"Castle in Spain" - Buster Pointexter
"I Wonder" - Yma Sumac
"Mickey Mouse march" - Aaron Neville
"Feed the birds" - Garth Hudson
"Whistle while you work" - NRBQ
"I'm wishing" - Betty Carter
"Cruella de Ville" - The Replacements
"Dumbo and Timothy" - Ken Nordine/Bill Frissel/Wayne Horvitz
"Someday my prince will come" - Sinead O'Connor
"Pink elephants on parade" - Sun Ra
"Zip a dee doo dah" - Harry Nillson
"Second star to the right" - James Talor
"Desolation theme" - Ken Nordine/Bill Frissel/Wayne Horvitz
"When you wish upon a star" - Ringo Starr

Ευτυχισμενο το νεο Ετος.

Last edited:
του ιδιοφυους Hall Willner .

hal_willner_resized.jpg

:fahne90: :award: :ernaehrung004: :smileJap:

ώρες ώρες λέω " να πάψω να γράφω για τέτοιους δίσκους: όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα περνάμε - Οχι. να μην τους ακούσουν όλοι".
αλλά μετά σκέφτομαι πως έτσι κι αλλιώς λίγοι τους ακούμε:
μετράω: ο Γιώργος, ο Εκτορας, ο Ευθύμιος, ο Σπύρος κι εγώ. Three and the koukos band. Στην υγειά μας :ernaehrung004:

ώρες ώρες λέω " να πάψω να γράφω για τέτοιους δίσκους: όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα περνάμε - Οχι. να μην τους ακούσουν όλοι".
μετράω: ο Γιώργος, ο Εκτορας, ο Ευθύμιος, ο Σπύρος κι εγώ. Three and the koukos band. Στην υγειά μας :ernaehrung004:
…έλα βρε παραπονιάρη αφού ξέρεις ότι περισσότεροι είμαστε ωτακουστές μας αρέσει να ακούμε / διαβάζουμε πάρα να γράφουμε… κάτι σαν τους γαύρους 30 χιλιάδες χωράνε στο Καραϊσκάκη τα υπόλοιπα 4μυρια απλώς μαθαίνουν, διαβάζουν , βλέπουν ακούν ότι πάλι ο θρύλος πήρε το πρωτάθλημα… άλλα δεν πηγαίνουν γήπεδο… μας αρέσει να τα ακούμε …

Χρόνια Πολλά και Καλά !@! Και καλύτερη συνέχεια, και που’σαι μην σταματάς τις αναφορές…τη έλεγε ο τύπος στο Field of Dreams… “If you build it, they will come”

Απάντηση: Re: Sardonic Blues

Δεν μετρατε καλα κυριε Κωστα ,αυτους τους δισκους τους ακουν και αλλοι..!

Re: Απάντηση: Re: Sardonic Blues

Δεν μετρατε καλα κυριε Κωστα ,αυτους τους δισκους τους ακουν και αλλοι..!

α συγνώμη: έχω μια τάση να παρεξηγώ τις σιωπηρές πλειοψηφίες.:speechless-smiley-0
ίσως γιατί εγώ ανήκω στις ηχηρές μειοψηφίες :aktion033: :aktion033:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sardonic Blues

α συγνώμη: έχω μια τάση να παρεξηγώ τις σιωπηρές πλειοψηφίες.:speechless-smiley-0
ίσως γιατί εγώ ανήκω στις ηχηρές μειοψηφίες :aktion033: :aktion033:
Ααα..ωστε ανηκω στις σιωπηρες πλειοψηφιες..?
και εσεις στις ηχηρες μειοψηφιες..στην elite.. δηλαδη -bye-

λέω απλά να μιλάτε κι εσείς λιγάκι.
να μην κάνω όλη τη λάτζα μόνος μου :damnyou:

γιατί μετά τρώω και το σύννεφο μόνος μου...
και το φιλοθεάμον κοινό χάσκει :p

Απάντηση: Re: Sardonic Blues

λέω απλά να μιλάτε κι εσείς λιγάκι.
να μην κάνω όλη τη λάτζα μόνος μου :damnyou:

γιατί μετά τρώω και το σύννεφο μόνος μου...
και το φιλοθεάμον κοινό χάσκει :p

αν με προσεχες λιγακι ( post 4 - 20 - 36 )
εξ αλλου δεν ειναι ολοι καλοι στα νεα ελληνικα...
οσο για την αυριανη ευχαριστω πολυ
αλλα εμενα μ αρεσουν οι ελιτες

Last edited:

μα δεν είσαι απλώς κακός....
δεν ξέρεις και να μετράς...:flipout:
και ο Ντοκ το πήρε και σε μένα μου άρεσε (παρά την προκατάληψή μου που την δήλωσα).....

Καλά μιλάμε γιά ΤΟ παράπονο....:grinning-smiley-043